Şimdi Ara

Bataryalı modem projesi

5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrikçi dostlarım bir el atın şunu tasarlayalım elektrikler gidince internete giremiyorum şu ihtiyacımızı çözüme kavuşturalım.

Orijinalden alıntı: wRei

Elektrikçi dostlarım bir el atın şunu tasarlayalım elektrikler gidince internete giremiyorum şu ihtiyacımızı çözüme kavuşturalım.

"elektronikçi" de bari

En kolay yöntemi söylüyorum;
    Bir adet UPS al ve sadece modemi onun üzerinden kullan. Elektrik gittiğinde seni bayağı bir idare eder.

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: wRei

Elektrikçi dostlarım bir el atın şunu tasarlayalım elektrikler gidince internete giremiyorum şu ihtiyacımızı çözüme kavuşturalım.

"elektronikçi" de bari

En kolay yöntemi söylüyorum;
    Bir adet UPS al ve sadece modemi onun üzerinden kullan. Elektrik gittiğinde seni bayağı bir idare eder.

UPS değilde;

Bataryalı modem projesi

Bataryalı modem projesi

Bataryalı modem projesi

Bu tarzda birşey yapmayı planlıyorum ama nasıl yapılır batarya modeme nasıl entegre edilir hiç bir fikrim yok.

• Modemin kendi adaptörü kaç volt?

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • modemler 12V ve 1A adaptörlerle çalışırlar(genel olarak) bu sebeple ya akü yada benzeri çözümler bulman gerekmektedir.
    ben elimde bulunan 18650 pilleri kullanarak 12V regüleli pil gurubu yaptım elektrik kesintisinde en az 2-3 saat modemi besliyordu. sen daha yüksek kapasiteli akü kullanırsan daha uzun kullanırsın.

Orijinalden alıntı: ahmet__01

modemler 12V ve 1A adaptörlerle çalışırlar(genel olarak) bu sebeple ya akü yada benzeri çözümler bulman gerekmektedir.
    ben elimde bulunan 18650 pilleri kullanarak 12V regüleli pil gurubu yaptım elektrik kesintisinde en az 2-3 saat modemi besliyordu. sen daha yüksek kapasiteli akü kullanırsan daha uzun kullanırsın.

+10 aynı yöntemi bende kullanıyorum 3 saat götürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: boşyok

Ups almadan önce 10 volt adaptörle çalışan zoom marka modemimi 12 volt 7 ampelik akü ile destekliyordum. Elektrik kesintilerinde hiç yolda bırakmadı.

aynı şekilde bende 12v 7a amper aku ile modemi besliyorum sıkıntı olmuyor en az 5-6 saat goturuyor wireless açık değilse.
  • Air Ties modemi 12 Volt akü ile beslediğimde sürekli kendi kendine reset atıyordu. Tam olarak adaptör üzeindeki gerilimle beslemek gerekiyor bazı modellerde.
  • Modeminiz kablolu, yani apartman ve diğer santralların çalışması gerekiyor. Elektrik kesilince apartmandaki panonun aktif olması yada mahalledeki santralın aktif olması gerekiyor. Birtane 12v 7A batarya. Birtane 12v 10A şarj cihazı (şarj olunca otomatik kesen). Modemine göre giriş kablosu.
    Aldığınız modem giriş kablosuna bataryayı bağlayın, elektrik kesilince adaptörü çıkarıp bataryayı bağlayın.
    Batarya ile işiniz bittiğinde şarj cihazı ile doldurun ve birdahaki kulllanım için hazır olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Şubat 2013; 21:08:52 >
  • Tak cikar yerine otomatik devreye giren birsey yapilsa? nasil yapacagiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Şubat 2013; 21:17:11 >
  • Bende biraz farklı anlatayım istedim.
    Madem 12V-1A akım istiyor,direk aküden beslemenin ilk yanlışı;
    dolu akü voltajının 13-13,3 V'larda olması.Öyle ki bir akü için 1A akım küçük olduğundan uzun süre voltaj 13'lerde gezer.Dolayısıyla siz modeme fazla voltajlı akım vermiş olursunuz.

Tavsiyem;Önce kuru akü için 14V max. gerilimli şarj kontrol ünitesi(7A akü için 5A max. yeterli)Ş.ünitesi devamlı aktif,şebeke varken aküden değil Ş.Ü.nden çalışır(laptop gibi)
    işte modeme girmeden önce bir seri regüle devresi ile sabit 12V elde edilip modeme verilir ki her durumda sabit 12V ile besleme olur.Şebeke beslemesi yokken aniden gidince vb. durumları hiç hissetmezsiniz,elk. gelince şarja devam eder ve beslemeyi de üstlenir,gidince aküden besler.

Hem röleli sisteme de gerek kalmaz,seri regüle nasıl olmalı,ör;2x7812 fazlasıyla yeterli.Belki 1 adet ısınır yetmez gibi,zorlamaya gerek yok.2 parelel 7812 diyorum.Kolay gelsin.

• Işıldak aküsüne bir sarj devresi ve arkadaşlarında dediği gibi röle sistemi ve çıkışada 7812'li bir regüle devresiyle iş çözülebilir..
    Buna benzer elinde devresi olan paylaşırsa, bende köy evindeki elektrik sorununu çözebilirim, laptop'un yedek bataryası beni uzun süre götürür..

Orijinalden alıntı: MSC Performans

Bence akü felan çok gerekli değil. Telefon hattında zaten yeterince akım var, bir devre yapılarak bundan istifade edilebilir diye düşünüyorum, pratiğe dökmek lazım

Telefon hattında yeterli güç yok malesef..

Bir ara telefon hattından faydalanmak istemiştim.. Tek bir ledi sürekli yakmaktan öteye geçilmiyor.. işe yaramaz..

Orijinalden alıntı: MSC Performans

Bence akü felan çok gerekli değil. Telefon hattında zaten yeterince akım var, bir devre yapılarak bundan istifade edilebilir diye düşünüyorum, pratiğe dökmek lazım

Telefon hattındaki akım modemi besleyecek kuvvette değil. Saygılar.

çoğu modemler 9 Volt 12 volt değil...

sanırım 9 volt luk pil ile çalıştırabilirsin denemekte yarar var
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.