Şimdi Ara

Batarya öldürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herhangi bir telefon bataryasını fiziksel bir zarar vermemek kaydıyla nasıl kullanılamaz hale getiririz? şok verme farklı gerilim uygulama gibi mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: alwer

Merhaba arkadaşlar,
    Herhangi bir telefon bataryasını fiziksel bir zarar vermemek kaydıyla nasıl kullanılamaz hale getiririz? şok verme farklı gerilim uygulama gibi mesela

Eğer bunu garantiye yollamak için yapacaksanız bence sakın böyle bişeye kalkışmayın...

Bilgi amaçlı soruyorsanız; Kısa devre ederek pili öldürebilirsiniz...
  • Böyle bir şey olduğunu duymuştum meraktan sordum sadece. Garantiye göndermek gibi bi niyetim yok. zaten telefonumun kasko'su var. Ama neden gönderilmemesi gerektiğini belirtirsen bilgilenmiş oluruz.
  • konuyla alakası yok ama şu kasko işini açıklarsanız sevinirim bende düşünüyorum pm de olabilir kirlilik yapmamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alwer

Böyle bir şey olduğunu duymuştum meraktan sordum sadece. Garantiye göndermek gibi bi niyetim yok. zaten telefonumun kasko'su var. Ama neden gönderilmemesi gerektiğini belirtirsen bilgilenmiş oluruz.

En başka bilerek bozup garantiye göndererek değiştirilmesini uman (sözüm meclisten dışarı) arkadaşlar var. Etik değil bence...

Onun dışında batarya problemlerini servisler pek önemsemezler genelde... O yüzden...
  • pilini tamamen bitir. Şarj etme. Sürekli açmaya çalış. 1-2 hafta felan uğraşsan perti çıkar pilin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuzunoglu

pilini tamamen bitir. Şarj etme. Sürekli açmaya çalış. 1-2 hafta felan uğraşsan perti çıkar pilin

Bunu bilimsel olarak açıklayabilir misiniz??? İnsanlara yanlış bilgi vermeyelim. Yaptığınız şey sadece pili tamamen deşarj eder. Şarja taktığınızda ilk 1-2 saat cihaz tepki vermez. Daha sonra dolmaya başlar. Bunun sadece uzun vadede zararı olur bataryaya...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

pilini tamamen bitir. Şarj etme. Sürekli açmaya çalış. 1-2 hafta felan uğraşsan perti çıkar pilin

Bunu bilimsel olarak açıklayabilir misiniz??? İnsanlara yanlış bilgi vermeyelim. Yaptığınız şey sadece pili tamamen deşarj eder. Şarja taktığınızda ilk 1-2 saat cihaz tepki vermez. Daha sonra dolmaya başlar. Bunun sadece uzun vadede zararı olur bataryaya...

bunun zararı yok faydası var
    çünki pili tam bitirip şarj etmek lion bataryayı ne kadar geliştirselerde faydası oluyor

• pili tamamen bitirmek fiziksel zarar verir li-ion hucrelerine
  • quote:

quote:

1-2 saat neye göre peki? Yanlış bilgi vermiyorum, herkesin anlayabileceği düzeyde bilgi vererek basitleştiriyorum. Teknik konulara girdiğimiz zaman çoğu kişinin anlayamayacağı şekle girer forum. Gerek yok. Bu dediğim YAPILMAMASI GEREKEN bir deneydir. Pilin ömrünü azaltır. Eğer bilgi istiyorsanız Piller buradan bakabilirsiniz.

• Pili tamamen bitirip uzun süre şarj etmezseniz pil zamanla ölür..
  • quote:

quote:

quote:

1-2 saat neye göre peki? Yanlış bilgi vermiyorum, herkesin anlayabileceği düzeyde bilgi vererek basitleştiriyorum. Teknik konulara girdiğimiz zaman çoğu kişinin anlayamayacağı şekle girer forum. Gerek yok. Bu dediğim YAPILMAMASI GEREKEN bir deneydir. Pilin ömrünü azaltır. Eğer bilgi istiyorsanız Piller buradan bakabilirsiniz.

Bahsettiğiniz şey cihazı deşarj eder sonuna kadar. Deşarjın sık sık yapılması zarar verir. Siz burda sadece bir kez deşarj ediyorsunuz cihazı. Bu bahsettiğiniz şey çok çok defa yapmanız gerekki cihaz zarar görsün. Zaten üreticiler ortalama ayda bir kez bataryayı tamamen deşarj etmenizi ister...

Eğer bir pili kısa sürede öldürmek istiyorsanız bunun etkili yöntemi kısa devre etmektir.

1-2 saat: tamamen deşarj ettiğiniz batarya üzerinden akım geçmez.Yani çok çok düşük akım geçer, ihmal edilecek kadar yani. Bu yüzden cihaz, şarj aleti takıldığında tepki vermez. 1-2 saat sonra çok az geçen akım; cihazı azda olsa şarj ederek zamanla daha fazla akım geçmesine neden olur. Böylece batarya normale döner ve normal şarj olmaya başlar... Pilin uyku hali gibi bişe diyebiliriz buna...

Verdiğiniz link Ni-Cd pillere aittir. Nerdeyse tarih olmak üzere olan pillere ait yani... iPhone ve diğer bir çok elektronik alette kullanılan piller Lityum pillerdir... Yapıları ve karakteristikleri çok farklıdır...

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 13 Kasım 2009; 17:03:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bahsettiğiniz şey cihazı deşarj eder sonuna kadar. Deşarjın sık sık yapılması zarar verir. Siz burda sadece bir kez deşarj ediyorsunuz cihazı. Bu bahsettiğiniz şey çok çok defa yapmanız gerekki cihaz zarar görsün. Zaten üreticiler ortalama ayda bir kez bataryayı tamamen deşarj etmenizi ister...

Eğer bir pili kısa sürede öldürmek istiyorsanız bunun etkili yöntemi kısa devre etmektir.

1-2 saat: tamamen deşarj ettiğiniz batarya üzerinden akım geçmez.Yani çok çok düşük akım geçer, ihmal edilecek kadar yani. Bu yüzden cihaz, şarj aleti takıldığında tepki vermez. 1-2 saat sonra çok az geçen akım; cihazı azda olsa şarj ederek zamanla daha fazla akım geçmesine neden olur. Böylece batarya normale döner ve normal şarj olmaya başlar... Pilin uyku hali gibi bişe diyebiliriz buna...

Verdiğiniz link Ni-Cd pillere aittir. Nerdeyse tarih olmak üzere olan pillere ait yani... iPhone ve diğer bir çok elektronik alette kullanılan piller Lityum pillerdir... Yapıları ve karakteristikleri çok farklıdır...

Edit: İmla

Evet üreticiler ayda 1 kere bunu yapmayı öneriyor fakat eğer ürününüzü kullanmayacaksanız bile 15gün ila 30günde bir şarj etmemizi de öneriyor. Sonuçta benim dediğim de pile zarar veriyor. İsterseniz kendi ürününüzde deneyebilirsiniz. Deşarj ettikten sonra beklemekten bahsediyorum ben, hemen şarja takmaktan değil. Pilin zarar görmesi için bekleme süresi pilin şarj edilme sayısına göre değişebilir. Pilin %80'i kullanılabilir durumda kaldıktan sonraki durum ölü pil olarak adlandırılır. Ni-Cd veya Lityum pil olması farketmiyor.
    Benim piller konusunda bir uzmanlığım yok. Elektronikçi de değilim. Sadece elektronikle aşırı ilgilenirim, kendi alanının dışındaki konuda bir mühendisin olabileceği kadar..
    İlk yazdığım girişte biraz gayriresmi dil kullanmamdan dolayı dikkatinizi çekmiş olabilirim. Fakat ben burada yanlış bir bilgi göremedim. Aynı şeylerden bahsediyoruz?

• Anlatmak istediğimde şu: Deşarj uzun vadede, kısa devre kısa sürede pili öldürür.

Kısa devre başbelasıdır:) Ondan daha hızlı zarar veren başka bişe yoktur malesef:)
  • şehir elektriği 50 cycle...
    çoğu jeneratörlü sanayilerde elektrik 60 cycle...
    buralara götür telefonu... sık sık şarj edip aletin pilini bitir...
    normalden daha hızlı ölüyor :)
    en azından nokia ve toshiba pilleri benim bu şekilde öldüler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1g0rithm -- 13 Kasım 2009; 22:52:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

şehir elektriği 50 cycle...

iPhone'un şarj aletinin üzerine bakarsanız 50-60Hz yazdığını görürsünüz:)
  • quote:

Şebeke geriliminin 50 ya da 60 Hertz olması şarj aletini ilgilendirir, bataryayı bağlamaz, hiç bir şey farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

quote:

Şebeke geriliminin 50 ya da 60 Hertz olması şarj aletini ilgilendirir, bataryayı bağlamaz, hiç bir şey farketmez.

O da doğru. Frekansın bataryayla alakası yok.
  • peki kısa devre yapmadan laptop pilini

30 dkka dayanabilcek bir yapıya yani pili öldürmeyi nasıl başarırız

ve bu dediğimi 1 ayda nasıl becerebiliriz.

pilim eskiden 2 saat gidiyordu sonra 1.5 saate düştü

derken şimdi pil %50nin altına düşüyor ve anında kapanıyor.

hazır ürünün garantisi varken bataryayı değiştirebilmem için bunu nasıl yaparız (:

bide elektronikçiyiz bunları bilmiyoruz
  • pili buz dolabına koy panpa ertesi gün al mis gibi bozuk pilin olur. Hatta istersen içeceğini soğutmak için bile kullanabilirsin :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.