Şimdi Ara

Batak. Batmış hayaller. Ucu gör¨¹nmeyen t¨¹nel.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbaraiRenji -- 11 Ağustos 2015; 3:39:37 >

• bu duruma ne denir ki allah kolaylık versin gerçekten üzücü bi durum sana şuan ne desem boş umarım düzlüğe çıkarsınız.benim sana söyliceğim şey şu bu sene bi konuşma sırasında anladım her aile için bunu demiyorum ama artık en yakınımız olması gereken akrabalarımız aslında en uzaklarımız bu konuda çok büyük hayal kırıklıklarım var seni anlayabiliyorum
  • zengin insanlar en cimri insanlardır ve parayı ilah olarak görürler.Allah yardımcın olsun kardeşim merak etme her şeyin bir hal çaresine bakılır.Kafanı yorma okuldan senetleri alırsanız azda olsa rahatlarsınız.Sonra da tekrardan üniversite sınavına girersin bilgilerin taze iken kazanırsın devlet üniversitesinden istediğin bölümü ve dondurursun.En azından rahatlayacak bir konuma gelene kadar babana yardımcı olmak için bir işte çalışırsın durum düzelince de üniversitede okursun.Aklıma bir tek bunlar geliyor.Canını sıkma bu da gelir bu da geçer.

Orijinalden alıntı: tozlu raf

bu duruma ne denir ki allah kolaylık versin gerçekten üzücü bi durum sana şuan ne desem boş umarım düzlüğe çıkarsınız.benim sana söyliceğim şey şu bu sene bi konuşma sırasında anladım her aile için bunu demiyorum ama artık en yakınımız olması gereken akrabalarımız aslında en uzaklarımız bu konuda çok büyük hayal kırıklıklarım var seni anlayabiliyorum

quote:

Orijinalden alıntı: the psikopat

Allah sabır versin.Fazla diyecek bir şey yok.
    @tozlu raf.

Hiç kan bağı olmadığı, yüzünü bile görmediği halde birine yardım eden o kadar insan varken gerçekten akrabalar en uzak olan insanlar.

@the psikopat

Eyvallah çok sağolasın.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 25 Mayıs 2013; 4:46:42 >

allah yardımcınız olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 6 Eylül 2012; 3:28:38 >

Orijinalden alıntı: cyberteror

zengin insanlar en cimri insanlardır ve parayı ilah olarak görürler.Allah yardımcın olsun kardeşim merak etme her şeyin bir hal çaresine bakılır.Kafanı yorma okuldan senetleri alırsanız azda olsa rahatlarsınız.Sonra da tekrardan üniversite sınavına girersin bilgilerin taze iken kazanırsın devlet üniversitesinden istediğin bölümü ve dondurursun.En azından rahatlayacak bir konuma gelene kadar babana yardımcı olmak için bir işte çalışırsın durum düzelince de üniversitede okursun.Aklıma bir tek bunlar geliyor.Canını sıkma bu da gelir bu da geçer.

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Akraba ile iş yapılmayacağını ben 13 yaşında bir akrabamın yanına işe girip çalıştığımda öğrenmiştim o günden bu güne akrabalarımın hiç birisinden bir defa bile yardım istemedim.

Anne tarafım ve baba tarafım aşırı zenginler Şu Selam market zinciri bir kaç un ve şeker fabrikası vs bizim aileye ait yani akrabalara.. Neyse..

Senin yazdıklarını okuyunca bende içimi dökme ihtiyacı hissettim nedense yazalım içimiz rahatlasın.
    ....

@cyberteror

Ellerini açmadıkları için zenginler zaten. İnşallah gelip geçecek.

@Treth

Başından geçen olaylar yenilir yutulur cinsten değil. Fakat ayakta kalma başarın arzun bana gerçekten yardımcı oldu. Okuduğum iyi oldu. Teşekkür ederim. Diyorum ya zayıf düşmemek için zor duruyorum. Allah izin verirse günü getirip devranı döndürmeyi istiyorum.
    Gerçekten bunu yapmayı çok istiyorum. Onlar yaşarken bizim ölüyor olmamızın ne demek olduğunu göstermeyi istiyorum. Yere düşse elinden tutmayı bırak ardına itmek neymiş anlatmak istiyorum.

İnşallah. Bir kapı kapanır da diğeri açılır ya. O günleri bekliyorum.

• Hocam ne desem bilemedim gerçekten.Allah yardımcınız olsun.
  • Akrabaya güvenerek iş yapılmaz.Lafa gelince her türlü yardımı yaparlar, arada bir yedirir içirirler tabi bunu boşuna yapmazlar yeni birşey almışlardır gösterip hava atmak için yaparlar.Anne ve baba tarafım zengin.Bir sürü fabrika iş yeri hep akrabalarımda ama bir gün bile gel çalış demediler.İşim yok laf arasında bazen söylüyorum ama oralı olmuyorlar.Akrabaya değil kendine güveneceksin.Her koyun kendi bacağından asılır.Bizim borcumuz yok, gelirimiz iyi sayılır ama durumumuz kötü olsa su verenimiz olmazdı.O zenginler servetinin binde birini vermezler.

Orijinalden alıntı: AbaraiRenji

@Treth

Başından geçen olaylar yenilir yutulur cinsten değil. Fakat ayakta kalma başarın arzun bana gerçekten yardımcı oldu. Okuduğum iyi oldu. Teşekkür ederim. Diyorum ya zayıf düşmemek için zor duruyorum. Allah izin verirse günü getirip devranı döndürmeyi istiyorum.
    Gerçekten bunu yapmayı çok istiyorum. Onlar yaşarken bizim ölüyor olmamızın ne demek olduğunu göstermeyi istiyorum. Yere düşse elinden tutmayı bırak ardına itmek neymiş anlatmak istiyorum.

İnşallah. Bir kapı kapanır da diğeri açılır ya. O günleri bekliyorum.

Sabır edince oluyor. Beklemesini ve en ufak fırsatları bile değerlendirmesini bilmek gerek. Seni görünce bende içimdekileri dökeyim dedi iyi olmuş hem sana faydası oldu hemde bende biraz hafiflemiş oldum

• @Treth helal olsun sana kardeşim eli öpülecek adamsın @AbaraiRenji hocam Allah yardımcın olsun sen sen ol başını dik tut onurun için yaşa bir gün mutlaka sende kurtulursun . O akrabalarınızı duyunca insanlığımdan utandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RolloPS -- 6 Eylül 2012; 13:05:26 >

Orijinalden alıntı: Treth

Akraba ile iş yapılmayacağını ben 13 yaşında bir akrabamın yanına işe girip çalıştığımda öğrenmiştim o günden bu güne akrabalarımın hiç birisinden bir defa bile yardım istemedim.

..

Hocam gerçekten çok acı bir hikayen varmış hayal bile edemem böyle şeyleri. Ama bir mahsuru yoksa nasıl bu kadar iyi konuma geldiğini de anlatabilir misin?

A.Einstein
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachelbel's Canon

Hocam gerçekten çok acı bir hikayen varmış hayal bile edemem böyle şeyleri. Ama bir mahsuru yoksa nasıl bu kadar iyi konuma geldiğini de anlatabilir misin?

Bize kuru ekmeği çok gören en yakın akrabalarımız yani annemin ailesi ve babamın ailesi aşırı zenginler. Mesela baba tarafım kırklarelinin en zengin ailesiydi benim 7-8 yaşları dönemlerimde.. Babam öldükten sonra ve biz istanbuldaki yaşam mücadelemize daldıktan sonra uzun süre baba tarafımızdaki akrabalarımızla görüşmedik. Anne tarafı ise bize destek değil köstek oldu genellikle.

Babamın iki erkek kardeşi vardı daha doğrusu bir abi bir kardeşi. Küçük olanının eşi çok iyi bir kadındı. O'da babamın annesi ve diger ileri gelenlerin zulmünden gerekli payı almış tüm sülaleden nefret eden bir insan. Babamın ölümünden 4 yıl sonra amcam da vefat etmiş ve O'da yalnız yaşamaya başlamış kızı ile.

Bir gün bir şekilde anneannemin arkadaşlarından birine ulaşmayı başarmış. O kadının aracılığı ile bize ulaştı. Neyse haberi aldık ve telefonlar gönderildi filan derken konuştuk en sonunda. Olayları anlattı eşinini vefatını vs. ama en önemlisi dedi ki. Babaanneniz ve dedeniz 1 hafta önce vefat etti.( Aslında dedem 1 yıl önce vefat etmiş ama son babannem kalmış oda 1 hafta önce ölmüş işte) Tabi oturup ağlayacak halimiz yok buna ama bu haber önemli çünkü babama ciddi bir servet kaldı demektir bu. Babamda vefat ettiği için kardeşlim ve bana ciddi anlamda para kaldı demektir. Tabi çok talihli bir aile olarak maalesef %1 ancak alabildik.

Çok şerefli büyük amcam kendisi hala yaşar ve her aklıma geldiğinde sevgi cümlecikleri ile süslerim adını..Babaannem ile dedem ölmeden önce yanına almış ve imza yolu ile yani onların akıl sağlığı yerinde değil vs. gibi bazı protokol işlerini hallederek tüm banka hesaplarını ele geçirmişler ölümden önce zaten tüm hesapları kendi hesaplarına akıtmışlar. Edirne ve Kırklareli de 4 büyük ev ( 1000 m2 civarında bu evler ) ve bir kaç bin dönüm tarla birine satılıp tekrar geri alınma sureti ile yine kendi üstüne geçirmiş kısacası son anda haberimiz olmasa. Kırklareli de ve edirne de son kalan iki evide üstüne geçirecekti ama son anda mahkeme ile tedbir koydurduk ve o iki evi kurtardık.

Mahkeme evleri satışa çıkarıp elde edilen parayı Kücük amcamın kızı , kardeşim ve ben ve amcam arasında paylaştıracaktı. Ama bu sefer annem ile küçük amcamın eşi uyanık çıktı. Mahkeme evleri çok değerinin altında satacağı için ve birde utanmadan hala büyük amcama pay verileceği için bu sonuç bizim işimize gelmiyordu. O'nun yerine devir için anlaştığı arkadaşı ile gidip konuştuk evlerden birini o'na bıraktık digerini bize karşılıksız devretti.

Kalan evin parası mahkemenin iki ev için toplamda vereceği değerden daha yüksekti. Bu evi satıp miktarı ikiye bölüp Küçük amcamın eşi ve biz aramızda paylaştık Koca servetten hile ve dolandırıcılık ile bize kalan bu işte bir tane evin yarısı.. Geri kalanını hala yaşamakta olan şerefsizin önde gideni amcam yedi.

Bu para ile ( 1999 yılında 5.500 tl düştü bize. ) kendimize bir ev aldık zorlukla küçük ve biraz virane idi ama istanbul da kira ödememek her şeyin başlangıcı oldu. Ben okuyup aynı anda çalışmaya devam ediyordum. Kira ödemediğimiz için artık kazandığım para ev için yeterli gelmeye başlamıştı.Tabi yeterli dediğim artık karnımızı rahat doyurabilir hale gelmiştik en azından sefil değildik. Ben kendimi yazılım ve donanım dallarında yetiştirmeye başladım okul zamanında Liseden mezun olduğumda novell network konusunda oldukça ilerleme kaydetmiştim o zamanlar şirketler windows 95 öncesi işletim sistemleri ve çok iyi hatırlarım metal T lerle birbirine birleştirdiğimiz şu zamankinden çok farklı bir ağ ile kuruluyorlardı. RJ45 kafalar degilde BNC konnektörü ile kurulan fiziksel ağlardan söz ediyorum. Örnek bileşenleri göstereyim.

Batak. Batmış hayaller. Ucu gör¨¹nmeyen t¨¹nel.

Uzunca bir süre kendimi bu sektörde geliştirdim ve çok iyi paralar kazandım bir çok şirkete ağ kurdum bazıları ile bakım anlaşması yaptım vs. derken iyi kazanmaya başlamıştım. Üniversiteye gittiğim yıllarda biraz zora girdim okuduğum bölüm hem dersler açısından ama daha çok maddi açıdan ağır bir bölümdü o yüzden para yetiştiremeyip 2 yılımda okulu terk etmek zorunda kaldım ve tam zamanlı olarak çalışmaya başladım.

Çalışırken bir yandan da kendimi donanım konusunda geliştirip o zamanlar pek bilinmeyen tasarım makineler yapmaya başladım. Bilgisayar kasalarını modifiye etme fikirini de yabancı bir forumdan almıştım bu iş aklıma yatınca Şirinevler civarında sağlam para kazandım. Derken böyle böyle bu hale kadar getirdim işte.

Böyle acayip bir hayat işte benimkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 21 Mayıs 2014; 0:22:57 >

• Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    Babam hep derki ; "bu darlığın bi de bolluğu olacak elbet" der.
    sizde bu cümleyle yaşamınıza devam edin.Allah'a sığınmayı unutmayın.

Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter.Güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter...

Orijinalden alıntı: Pachelbel's Canon

...

Böyle acayip bir hayat işte benimkisi

Hocam bu nasıl bir hayat ya.Ben olsam pes ederdim vallaha eli öpülecek insansınız.

People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own soul. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.
    Carl Gustav Jung

Steam: Lautréamont
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.