|
|

1 Mobil
|
|
|
|
|
|
|
Konuyu hortlatmış olacağım ama bu sprey nedir? Adı var mıdır? İçindeki sıvı nedir? Bende çıktı aldığım fotoğraflarda sararma, silikleşme görüyorum. Bunun önüne nasıl geçebiliriz? 20 tane foto için 50 bin lira verip makine almayı tavsiye etmişler ama o kısım mantıklı gelmedi pek. Çerçevesiz baskı yapan bir yazıcım var ve orijinal Canon kartuş üzerinde. Yine de ilk başta parlak ve canlı olan fotoğraflar bir kaç ay sonra soluyor. |
|
Canon MX925 ile fotolar soluyor? Kağıt her markadan denedik, boyalar cescesor muadil boya.. Canon G4470 fotolar soluyor, kağıt KODAK, boya orjinal canon olarak alındı. Bu ikisi fotoğraf yazıcısı daha ne yapmamız gerek, fotoların rengi 1yılda ya da birkaç yılda gidiyor, çok kötü gözüküyor? |
|
Ne yapılması gerek, kısa sürede sürekli solunca bir anlamı kalmıyor, en az 30sene dayanması gerekir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 8 Ekim 2024; 19:43:34 > |
|
hava ile temasını kesecen daa fizamanda ben de yazdırmıştım kaliteli bir fotoğraf kağıdına. o da solmuştu. fotoğrafçının birine girip, taktik almak var. sprey dedim de iki tane öneri var: Krylon UV-Resistant Clear Acrylic Coating Winsor & Newton Professional Fixative |
|
Fotoğrafçılarda sordum, onlar işyerlerinde eski tip büyük foto makinelerinde basılan kağıtta boya yok dedi, kağıda işlem yapılarak renk oluşuyo o yüzden 100yıl dayanıyor dedi, yani ev için profesyonel modelde alsan mürekkep basmalı olunca solması normal diyo.. En büyük farkı buymuş.. Hayır Canon foto kağıtları için 30yıl solmaya dayanaklı - 50yıl -100yıl dayanıklı diye reklam yapan yazıları vardı sitesinde, şimdi onlarıda bulamadım.. |
|