Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce Hyundai İ20 2013 Model (1.2 Motor Benzinli) aracıma tüp taktırdım. Tüp taktırdıktan sonra arabayı çalıştırırken araç çok düşük devirde çalışıp (sesten ve arabanın halinden çok net şekilde anlaşılıyor) yaklaşık 5-6 saniye sonra stop ediyor. Eğer bu süreçte gaza basarsam araç kendine geliyor.Tabi bunu ara ara yapıyor her zaman yapmıyor. Bazen de düşük devirde çalışıp saniyesine bir anda devir yükseliyor anormal şekilde. Tüp taktırdıktan sonra bu sorun ortaya çıktığı için ilk önce tüp taktırdığım ustaya gittim ve durumu anlattım. O da abi başlangıçta yapıyorsa (araç ilk benzinle başladığı için) bizle alakası yok sen boğaz kelebeğine baktır. Daha sonra düzelmezse ben yine bakarım dedi. Bende servise (Hyundai servis değil) gittim. Durumu izah ettim zaten aracımı ve beni tanıyor oradaki usta "Keşke lpg taktırmasaydın bu araçlarda çok verimli vs olmuyor" dedi. Her neyse usta aracı çalıştırdı tabi her zamanki gibi sorun usta binince olmadı Sizce bu sorun nereden kaynaklanıyor. Eğer bu şekilde deneme yanılma sistemi ile bulunacaksa bana maddi olarak zararı çok olacak. Yol gösterirseniz sevinirim dostlar. |
Bildirim