Şimdi Ara

delete

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • delete



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C99F64B9E -- 24 Mayıs 2018; 11:47:18 >



  • Eger bir sey yapmak istiyorsaniz; o seyi ogrenin. C'ye bulasmaniz gerekirse bulasirsiniz. Kac yildir python kullaniyorum, ozel olarak "hizlandirma" gereken bir durum yasamadim. Ben de machine learning kodu yazan biriyim. Python'in envai cesit kutuphanesi, modulu var. Bunlardan cok kullanilanlarin cekirdek kisimlari halihazirda C ile yaziliyor. Eger ki "ben bunu sadece kullanmayip bunun gibi bir sey kodlamak isterim" diyorsaniz, C de ogrenin. Yoksa gerek yok.

    1990 yilindaymisiz gibi hala daha C ve 1990 model C++ programlamanin forslanmasina asiri sinir oluyorum. Bu insanlara 2017'de 2017 tarzi yazilmis C++ gosterseniz anlamiyorlar artik kafa o kadar geride kalmis. "Temel mantik" denen seyler sunlar -> 1. veri yapilari 2. algoritma. Bunlar dilden bagimsizdir. Haricen bir kaynak edinin oradan okuyun. Okudukca kullandiginiz dile adapte edin. Boylece eksik kalmazsiniz.

    Python'da pointerlari coder C stilindeki gibi kendisi bizzat kullanmaz, arkaplanda python yorumlayicisi tarafindan idare edilir o islemler. Cok merak ediyorsaniz acip bakin pass by value nedir, pass by reference nedir vb. ama kullanmayacaginiz bir seyi ogrenmeye gerek olacagini dusunmuyorum.

    OOP de yukarida saydigim iki sey gibi haricen ogrenilebilir. Dilden bagimsizdir. Python "yeterince" OOP elemanini icinde barindiriyor. Machine learning icin OOP'den ziyade Functional Programming kasmak daha mantikli geliyor bana. Zaten trend de o yone dogru kayiyor yavastan. Bir ML problemi cozerken OOP dertlerinizin en kucugu oluyor.

    Her seyi elle kodluyoruz sanmayin, genel olarak 7-8 tane kutuphanenin etrafinda donuyor is.




  • delete



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C99F64B9E -- 24 Mayıs 2018; 11:53:23 >
  • Dilin eski olmasinin komunite ve kaynak haric bir onemi yok. Asil onemli olan modern yazilim anlayisina uyumlu olup olmamasi. C o zamanin trendine uygundu, bugun pek de degil [1]. Dil bu moderniteyi yakalayabiliyorsa sorunu yok. Python eski, ama yaraticisinin ongorusu ve tasarimi sayesinde bugun cok tutuluyor. En cok paket yonetim sistemi ve moduler programlamaya olanak tanimasi acisindan. 2011'de Google, Dart programlama dilini cikardi kimse kullanmadi mesela. Yeni veya eski olmasinin onemi pek yok.

    Python'dan baslayin. Cok lazim olursa C de ogrenirsiniz demistim onceki mesajda yineleyeyim.

    Ogrenirsiniz. Ingilizcenizin ileri seviyede olmasi gerekiyor. Tek on sart bu. Yoksa Turkce ders ve kitap batakligina saplanirsiniz ki bence saplanmayin. Makalelerin cogu arxiv.org'ta var. Cogu buyuk sirket calismalarini halka acik bicimde dagitiyor. Kullanilan ingilizce gozume ilisen ilk makaleden alinti yaparsam soyle: "It is inspired by the phenomenon of conscious- ness seen as the formation of a low-dimensional combination of a few concepts constituting a conscious thought, i.e., consciousness as awareness at a particular time instant." (The Consciousness Prior, Yoshua Bengio, 2017)

    Machine learning icin bilgili olmak gereken konular sunlar:
    1- Genel yazilim - Python veya R bu islerde populer. Python daha cok learning, R daha cok istatistik ve veri ile alakali.
    2- Ozel brans bilgisi - Uzerinde calisacaginiz konu hakkinda bilginiz olmasi lazim, mesela DNA hakkinda arastirma yapilacaksa az bucuk biyoloji bilmelisiniz
    3- Istatistik - En azindan sunlar gibi basit seyleri: mod, medyan, orneklem, kontrol/test grubu, varyans, standart sapma, veri tipleri vb.
    4- Lineer cebir - Cokca, bolca, bir suru

    [1] -> Hala trend oldugu konular var tabii de artik bir web uygulamasini veya ne bileyim windows uygulamasini C ile yapacagim derseniz "neden ki?" bakislari aliyorsunuz. Fark o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 3 Ekim 2017; 0:33:28 >




  • Üniversitelerde c öğretilmesinin amacı başka, üniversitelerde bilgisayar mimarisi dersi de var, boşuna öğretmiyorlar mantığıyla onu da öğrenmelisiniz o zaman. Şu an öyle geniş imkânlar var ki isteyen kendi işini görecek kadar programlama öğrenebiliyor.
    Ömründe hiç c öğrenmeyip bu işten para kazanan adamlar da var.
    Cnin düşük seviye olması işin değil, bilgisayarın mantığını öğrenmeyi sağlıyor.
    Zaten tek dil öğreneyim onunla yürüyeyim diye bir şey yok, bu alan her gün sürekli bir şeyler öğrenilmesi gereken bir alan. Sadece programlamayla da kısıtlı değil. Pythonla başlayın, oradan duruma göre devam edersiniz zaten.
    Zaten c kullanması o kadar profesyonellik isteyen bir dil ki, acemi olan pythonda yazsın, daha performanslı çalışır.
    Ne kadar çok zaten demişim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D639AD061 -- 3 Ekim 2017; 0:46:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.