Şimdi Ara

Başkanlık sistemi halkın hiçbir işine yaramaz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Halk neye %51.4 evet verdi? 18 maddeden hangisi halkın işine yarayacak?



  • Millet zaten anayasa için değil, erdoğan için verdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O 18 madde umurlarinda mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın , çekilin bir köşeye izleyin. Maksimum 1 sene sonra hepsi parlamenter sistem için yalvaracak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her toplum layik oldugu sekilde yonetilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşına giren çocukları milletvekili olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemin ne olduğunun önemi yok, kişiler önemli, ilkeler önemli. 1923den bugüne başbakanlıkla yönetildik. Başbakanlığın iyilikleri kötülükleri sistemle ilgili değildir. Kişilerle partilerle ilgilidir. Yani sistemin ne olduğu önemli değil. Cumhuriyet olur, Suriye gibi ama diktatörlük olur. Monarşi olur İngiltere gibi ama demokrasinin beşiği olur. Artık şunu anlayın. Sistemin ne olduğuna o kadar takılmayın. 19 yüzyılda kalmış soyut tartışmalarla bir yere varamazsınız. 21. yüzyıl bütün ezberleri bozuyor. Çok değil bundan 20 yıl sonra seçimin olmadığı bir ülke yani Çin dünyanın en büyük süper gücü olacak. Laik modern diye övülen Şah İranı sefil bir durumdaydı. Humeyni İranı nükeler silah yapıyor, 1000 km varan menzilli füzeler yapıyor. Halk Şah İranı'ndan daha fazla gelir kazanıyor. Savaş uçakları, helikopterleri yapma peşinde. En üst teknolojilerinden biri olan nükleer tesisleri yapıyor. Daha bundan 10 yıl önce modern laik denilen Tunus en sefil Arap ülkesiydi. Güya cumhuriyetti, ama çeyrek asır yarım asır tek kişi tarafından yönetiliyordu. Antidemokratik, baskıcı mutlak monarşi denilen Arabistanda asgari ücret 5000 lira. Hiç çalışmasanda Arabistan vatandaşı olan herkes beleşten en az 3000 lira devlet katkısı alıyor. BAE vatandaşları zenginlik içinde yüzüyor. Sokalarda Ferrariler 4x4lerden geçilmiyor. kimsenin yönetimin şekliyle ilgisi yok. Herkes yaşam kalitesine bakıyor. Normal insanların ortalama geliri 20 25 bin lira. Yani demek istediğim yaşadığın yerin soyut şeylerine bakma, somut şeylerine bak. Gelirine bak, yaşam kalitene bak, Dünyanın süper gücü Çindeki milyonlarca sefil insandan biri olacağıma dünyanın en fakir ükesinde zengin olurum daha iyi. Çin vatandaşı olacağıma Lüksemburg veya BAE vatandaşı olurum daha iyi. Ülkenin büyüklüğü, nüfusun çokluğu, toprakların genişliği, şusu busu, uzaya gitmesi temelde bireylere bi faydası yok. Amerikada milyonlarca çalışan aldığı maaşla ancak ay sonunu getiriyor. Bir ay işsiz kalsa açlıktan ölecek yüzbinler var.

    Adamın yiyecek ekmeği yok, ekmeğinin peşinde olacağına, gece gündüz soyut saçma sapan tartışmalarla gününü geçiriyor.

    Bu ülkede onlarca başbakan geldi geçti. Ülkenin batması veya yükselmesi sitemle ilgili değildir. Yönetimlerim beceri kabiliyeti ile ilgilidir. Başkanlık gelecek, ülke uçacak, veya başkanlık gelecek ülke batacak gibi sadece soyut bir anlam ifade eden tartışmalar demode şeylerdir günümüzde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 17 Nisan 2017; 22:32:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu çok önemli mi?



    İnkılapların kime faydası oldu ?



    90 yıldır chp ülkeyi mahvetti ......



    RTE Başkanlık istiyor bu bile yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi öyle bir pişman olacak ki.. ama son pişmanlık fayda etmez. Iş işten geçti. Bu işin dönüşü yok artık. Bu yolun bizi nereye götüreceği belli ve frenleri bu referandum ile yok ettik. Benim açımdan sorun yok çünkü senelerdir zaten olayın buraya geleceğini görüyordum. Asıl buna hazır olmayan, olmayacağını düşünen akp seçmeni büyük bir şokla uyanacak ama çok geç olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar anlamıyorki sistem değişikliği için oy verildi özünde böyle olması lazımdı fakat insanlar bir kişi için oy attı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.