Şimdi Ara

Başkanımız Usta Ntv ne Ntvspor'da TÜM DETAYLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muharrem Usta'dan, Yıldırım'a NTV'de cevap

    USTA'NIN AÇIKLAMALARI ÖZETLE ŞU ŞEKİLDE OLDU:

    Ülkemizde farklı görüşte ki insanların tek yürek etrafında birleşirken, ülkemize karşı yaptığı darbe ve kıyasıya konuşulması gereken konular bunlar olması gerekirken bizim şike gibi aslında çok önemli olan konuyu böyle bir dönemde yeniden konuşuyor omamız bizim çok hoşumuza gitmiyor. Şike gibi çok önemli konuyu, böyle bir süreçte keşke şimdilik gündeme gelmeseydi. Nasıl olsa bunu tekrar tekrar konuşacaktık.
    Zor bir süreçken Aziz beyin televizyona çıkıp, verdiği beyanatlarıyla 4 tane kulüp kendisini PFDK’da buldu. Spor kulüplerini birlik ve beraberlik için seferber olması gereken dönemde ortam toz duman oldu.
    PFDK, sevk edilenlere cezalar verildi. Tahkimde bugün bazıları ile ilgili kararlar verdi. Aziz bey tahkime başvurmadı ama cezası yüzde 50 oranında indirildi. Bursaspor’da biz de Gökhan bey var. Kendisi başvurdu. Kendisini anlatmak için.

    SPOR AHLAKINI ETKİLEME...
    Şike maç sonucunu ve gidişatını spor ahlakını etkileme faaliyetlerine spor ahlaka dışında etkileme faaliyetleri şike tanımına giriyor. Sonuç ne olmuş.. sonuçta ne olmuş olmamış buna bakılmıyor. Önemli olan spor ahlakında etkilemek için bir şey yaptınız mı yapmadınız mı giriştiniz mi?

    Durum böyle olunca, nasıl futbolda Mali Fair Play var cezalar geliyorsa, burada da spor ahlakına aykırı davrandığınızda cezalar geliyor. Bizim Fenerbahçe ile olan ve Fenerbahçe ile FETÖ arasında olan iki olayla karşı karşıyayız. Bunun ceza ve sportif hukuku ilgilendiren boyutu var.
    Spor hukuku ile ilgili olan boyutu çok basit. Okuma yazma bilen insan, CAS)ta, UEFA’da İsviçre Federal Mahkemesinde verilen kararları okuduğunda spor hukuku ile ilgili olan kısımları hepsini çözebilir.
    Ben bugün bilerek yanıma avukat almadım. Sportif yargılama konusu Türkiye’de en sıradan en basitiyle herkesin anlayabileceği kadar rahat konudur. O nedenle benim bu noktada avukata ihtiyacım yok. Sokakta ki birini de yok.
    TF F ne kararlar vermiş, UEFA ne demiş, CAS ne demiş.. Türkçe okumasını bilen biri bu konuyu halledebiliyor.

    TRABZONSPOR İLE FENERBAHÇE ARASINDA CEZA HUKUKUNU İLGİLENDİREN...
    Bizimle Fenerbahçe arasında Ceza hukukunu ilgilendiren her hangi bir konu yoktur. Ben burada net bir şey söylüyorum. Eğer Fenerbahçe’ye FETÖ kumpas kurmuşsa, biz de ele geçirmesin diye o kulübün yanında seferberlik ilan ederiz. Bu Fenerbahçe de olsa farketmez, Trabzonspor’un başına gelse Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan bekleriz..
    Sportif yargılama bam başka bir şey. Ben burada sportif yargılama ile ilgili konuyu konuşmak istiyorum. Türkiye’de örgütsel yapıyla ilgili yargılama var. Sonuçlar ortaya çıktıkça avukatlar konuşsunlar.

    2011 sezonunda Trabzonspor ile Fenerbahçe aynı puanda bitiriyor, averajla Fenerbahçe şampiyon oluyor. Burada telefonla mesajlar üzerinden çeşitli etkilemeye yönelik atılan mesajlar fark edilince hissedilince Trabzonspor şunu yapıyor. 2 Haziran 2011 tarihinde önce Trabzonspor, beraberinde Trabzon Barosu, 3 Haziran”’da AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş hem Federasyona hem de UEFA’ya şikayette bulunuyor. Burada spor ahlakına aykırı mesajlar var.

    MESAJLAR ORTAYA ÇIKTI...
    Emenike konusu ile ilgili mesajlar var. Bu mesajlar bir şekilde ele geçiriliyor. Polis gündemde değil. Bu mesajlar ele geçirilince Trabzonspor girişimde bulunuyor. Sene bitmiş, Şampiyon Fenerbahçe olarak ilan edilmiş. 3 Temmuz’a kadar ara süreçte bunlar yaşanıyor.

    Devamında şunlar oluyor. Bu tablo ortaya çıktığında 24 Ağustosta TFF ortaya çıkan nedenler nedeniyle UEFA ve Türkiye Masası Şefi, Trabzonspor’un başvurusuyla Türkiye’ye incelemeye geliyor. 24 Ağustos tarihinde TFF, bir karar vermek zorunda kalıyor. Şunun için.

    UEFA VE TFF ARASINDA Kİ YAZIŞMALAR
    UEFA TFF’ye yazı yazıyor. Türkiye’de şike ile ilgili çok ciddi sorunlar var. Fenerbahçe ile ilgili TFF’den 3 tane şey istiyor.
    1 ya Fenerbahçe’ye söyleyin kendisi karar versin 1 yıl Avrupa’ya gelmesin.
    2 Eğer Fenerbahçe karar vermezse, şimdi sana söylüyorum: “TFF o zaman sen gönderme. Fakat Fenerbahçe’ye 3 yıl ceza vereceksin”
    3 Eğer sen bu konuda karar vermezsen Türkiye’ye 3 yıl ceza veririm, Fenerbahçe’ye de 7 yıl ceza veririm.

    Düşünün ki böyle bir tablo ortaya çıktığında TFF karar vermek zorunda. Bunu Fenerbahçe’ye bildiriyor. Fenerbahçe de ben buna hızlı karar veremem diyor. TFF kendi yönetimiyle oturuyor ve şu kararı alıyor. Ben Fenerbahçe’yi UEFA için Avrupa için göndermiyorum diyor ve kendisi karar veriyor. Fenerbahçe Avrupa’ya gitmeyecek kararının TFF’ veriyor.

    Böyle bir durumda şu ortaya çıkıyor. UEFA karar vermek durumunda. Fenerbahçe, kendisi gitmiyorum dediği için 1 yıldı. O nedenle Fenerbahçe’ye 3 yıllık ceza söz konusu. UEFA toplanıyor, Şenes beyi toplantıya almıyorlar. UEFA oturuyor şu kararı veriyor Fenerbahçe’yi şampiyonlar ligine almıyoruz yerine Trabzonspor’u alıyoruz. Trabzonspor 2012 senesinde, Türkiye’de Fenerbahçe Şampiyon ilan edilmesine rağmen Trabzonspor’da Avrupa kupalarında maç yapacak durumda iken Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligine çağırıyor. Şenes Erzik o toplantıda bulunmuyor.

    KANITLARIN HUKUKA UYGUN MU DEĞİL Mİ?
    Kritik konu şu.. Ceza hukukunda, şüphe varsa sanık lehine kullanılmak zorundadır. Cezanın verilmesi için kesin kanıt olması gerekirken sportif yargılamada böyle bir şey yok. Sportif yargılamada bunun adı tatmin olma diye geçiyor. Sportif yargılamada şike ilgili, maç sonucunu spor ahlakına aykırı şekilde etkileme faaliyeti varsa bu sportif yargılamayı yapanlar bu konuda tatminse veri ne şekilde nereden gelirse gelsin o konuyla ilgili CAS’ın kararı var. Kendisi o kurullar tatmin olmuşsa hemen kararı veriyor. O nedenle Avrupa sürecinde UEFA ve CAS’ta şike yapmıştır denilen yerlerin hiç birinde hukuka uygun mu değil mi kararlara bakılmıyor.

    Şampiyonlar Liginin kalitesini en ufak şekilde zedeleyecek konuda CAS’ın UEFA’nın kararı söz konusu değil. Makedonya takımının başkanını bir girişimi nedeniyle ağır ceza almış kulüpten bahsediyoruz. Avrupa’da bugüne kadar olan uygulamalar baktığımızda sıfır toleransı görüyoruz.

    Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kısım sportif yargılamadır. Bizim Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında ki konu şike konusu. Bu bir sportif yargılama konusudur.

    Nisan 2011’de 6222 çıkmışken, 7 ay sonra bu yasa değiştiriliyor ve çok hafifletiyor. Bu ceza hukukunu ilgilendiren maddeler. Fakat ilginç bir şey oluyor. Mehmet Ali Aydınlar Federasyonu genel kurul kararı alıyor. Genel Kurul toplanıyor, şu kararı alıyorlar:
    1 Müsabaka sonucunu etkileme tespit edilecek kulüplere yaptırımlar yerine bir defaya mahsus olmak üzere aşağıda müeyyidelerin uygulanması kararı alınması düşünülmektedir.
    Genel Kurula şu evrakla gidiliyor.
    Disiplin ve Futbol Talimatı yerine 1 defaya mahsus:
    1- Federasyon yönetimi diyor ki o sene verilen ödülleri geri alalım. Ödül dediği kupalar. Yani Türkiye Kupası Beşiktaş’a, Şampiyonluk Kupası Fenerbahçe’ye verilmiş.
    2 Müsabaka sonucun etkileme sonucunun ağırlığına göre puan silelim
    3 2 milyondan az olmamak, 10 milyondan çok olmamak üzere para cezası verelim
    4 Bu fiilleri işleyen takım Avrupa Kupalarına o sezon gitmesin

    ASLINDA FEDERASYON ÇARE ARIYOR...
    Aslında Federasyon çare arıyor.
    Bununla ilgili genel kurula gidiliyor. Genel Kuruldan geçmeyince TFF yönetimi istifa ediyor. Burada ilginç bir şey var. Federasyonun bu kararı aslında UEFA’nın kararına aykırı. Bunu götürmeden Federasyon bunu UEFA’ya soruyor. İlginç bir şekilde Federasyona UEFA diyor ki kabulümdür böyle git.


    FENERBAHÇE’YE KUMPAS KURULDUĞUNA İNANIYORUM
    Ben şuna inanıyorum. Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğuna inanıyorum. Örgütlü bir yapının bir takım çeşitli nedenlerle böyle bir şey olmuş olabilir. Kuvvetle inanıyorum ki var. Orayla ilgili dinlemeler yapılırken Fenerbahçe’ye her hangi bir şekilde PFDK veya Tahkim Kurulunun o örgüt Fenerbahçe’de ki ilgililere yaptırmıyor ki. O takibe alıyor bunları görüyor. Sportif yargılama kabul ediyor. Tahkim de kabul etti, CAS ve UEFA’da kabul etti. Ceza Hukuku davası devam ediyor. Biz de ne kadar destek olacaksak Fenerbahçe’ye olalım. Ama şunu demesin kimse. Fenerbahçe’ye ilgili kişilerin şu kişilerin o örgüt yaptırmıyor ki. Onlar olurken denk geliyor.
    Sportifte teşebbüs varsa ve tatmin olmuşsa ceza geliyor.
    UEFA, TFF, CAS tatmin oldu mu oldular ki cezaları verdiler.

    TRABZONSPOR İŞİN NERESİNDE?
    Trabzonspor yok mu bu işin içinde. Şike sürecinin neresinde... Trabzonspor’un hem ceza hukuku, hem sportif kanalında aynı Fenerbahçe’de olduğu gibi Fenerbahçe’nin şikayetleri nedeniyle tam 13 yerde ceza hukuk ve sportif tarafta
    1 2010-11’de UEFA Avrupa Ligine alınıyor. Bizi alırken önümüze hiç bir engel çıkarmıyor. Sonra bizi Şampiyonlar Ligine alıyor. Bizi tekrar Avrupa’ya alıyor. Avrupa’ya giden her hangi bir kulüp, şikeye bulaşmadım diye evrak veriyor. Fenerbahçe’de de o dönemde Serkan Acar vermişti. Sonra Fenerbahçe’nin CAS ve UEFA’da kararları çıkınca “Siz bize bunu nasıl yaparsınız” diye konu olmuştu.
    Biz de doğası gereği Avrupa’ya her sene veriyoruz. Eğer bizimle ilgili bir şey olsa bunu yapacak.

    Trabzonspor bu arada defalarca gidiyor. Sonra TFF etik kurulu, bizimle ilgili aleyhimizde hiç bir karar almıyor. 13 tane yerden geçiyor Trabzonspor. 13 yerden bir ceza gelmedi..

    SADRİ ŞENER’İN AVUKATLARINA VERİLEN PARALAR...
    Sadri beyin Avukatlara verdiği parayla ilgili açıklamaları yaptı. Bende Türkiye’de ki büyük şirketlerden birinin kurucusuyum. Başkanıyım. Buna aslı cevabı verecek olan Sadri Beydir ama verir cevabını.
    Trabzonspor’un Borsayla ilgili hukuk işlemini yürüten avukatlar var onlara ödenenler var. Bunların ne kadarı onun için ne kadarı bunun için bilmiyorum ama 7 yıllık hukuk sürecinin avukatlığının toplamından bahsediyor. Bunun önemli bir kısmı borsa da birleştirme işlemi içindir. Kulüpler Borsa’ya açılırken gideri başka bir şirkette tüm gelir geliyor bunu kar olarak dağıtıyor. Ne kadarı onun için ne kadarı diğeri için Sadri beyin vereceği karardır.

    FENERBAHÇE’NİN YANINDA KİLER DE FETÖCÜ ÇIKTI
    At izi it izine karışmış durumda. Sadri beyin avukatlarının FETÖ’ye himmet olarak gitmiş olabilir ben bilmiyorum. Sadri Beyin böyle bir hata yaptığını farz edelim, Fenerbahçe’ye bu tuzağı kuranlar Fenerbahçe sahasında futbol maçı yapıyor. Yanınızda kiler bakın ne çıkıyor. O maçları yaparken bir taraftan dinliyor. Aynı Sadri beyin Avukatları gibi.. Fenerbahçe onları o dönem savunuyor, yanındalar. Yeniden yargılama kararı veren hakim ve savcılar o bölüm varya tamamına yakını FETÖ’cü çıktı... Sadri beyi avukatları FETÖ’cü çıktığı gibi Aziz beyin yanında kiler de böyle oldu. Haliyle herkesin burada vermesi gereken cevap var.
    Sadri bey de her hangi bir ceza almadı, Trabzonspor’da almadı. Trabzonspor’dan buradan hareketle FETÖ veya FETÖ’cüymüş gibi öyle bir yaftalama yaptığnıızda bunun altında kalırsınız. Ne Fenerbahçe camiası, ne Galatasaray, FETÖ’cüdür... Ben burada insanları sağ duyuya davet ediyorum.

    AVRUPA VE CAS KARARLARI UYGULANIRSA O KUPAYI VERİRSİN
    Fenerbahçe’ye yapılan saldırı işi de örgüt işidir. Bunun altında Trabzonpor ile Fenerbahçe’yi çarpıtma meselesidir. Şike konusu bir fay hattı oluşturdu. Artık bu konuda bu fay hattını hareket ettirmeye kimse müdahale etmesin. Herkes hukuki haklarını kullanarak taşısın. Sonunda nereye gidecekse gitsin... Örgüt Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalışmışsa, sonuna kadar arkasındayız. Ama şike başka bir şeydir...
    Yer gök bir araya gelse Trabzonspor’un şampiyonluğunu kimse Trabzonspor’dan alamaz. Hukuk karar verir. Hukuk ne diyorsa... CAS ve Avrupa’nın verdiği kararlar Türkiye’ye uygulama durumu olursa kupayı verirsin.



    Bu sene şampiyon olacak halimiz yok. Bunu herkes bilsin. Bu sene hedefimiz yok. Trabzonspor hak ettiği yere gelecek. Bu yönetime sahip çıksınlar. Her şey olacaktır.

    TRABZONSPOR, BİR ŞEMSİYEDİR
    Trabzon şehir olarak küçük bir şehir. 800 bin insan. Trabzonlu olup, Trabzon dışında yaşayanlarla 4 milyon nüfustan bahsediyoruz. Trabzonspor şehrin üstünde bir şemsiye. Orada ki insanların kimliği Trabzonspor’dan geliyor. Trabzonspor neyse evlerin içinde ki durum budur. Haliyle İstanbul gibi değil ki... Trabzonspor iyi olmadığında evinde insanlar iyi değil. İş yerinde iyi değil. Durup durup kendimizi kemirirsek, dayanılmaz bir yıpratıcı unsur olduğunu bilmek zorundayız.
    Dünyada kanserin 1 numaralı nedeni strestir. Ya hocası olacak, ya başkanı olacak, ya da futbolcusu olacak. Sağ duyulu insanların buna sahip çıkacağını düşünüyorum. Bu son virajdır. Emin olun biz gerçekten çok keskin bir virajdan çok zor döndük. Buna artık sahip çıkmamız lazım.

    NDOYE MÜJDESİ GELDİ...
    Bu sene gecesini gündüzüne katan ekiple muhteşem bir çalışma oldu. Yeni bir takım kurmaya karar verdik. UEFA ile anlaşmamız vardı satmamız gereken oyuncular vardı. 64 tane oyuncu. 24’e indirmemiz gerekiyordu. 40 oyuncu gönderdik. Bunların içinde 12 oyuncu vardı bunların maaşı 22 milyon Euro.. 12’nin 11’ini sattık. Sadece N’doye kaldı. N’doye ile de 1.7 milyon Euro’ya indirdik. 1.6 milyon Euro indirim yaparak zannediyorum yarın da onunla imzalayacaklar. 22 milyon Euroluk bütçe oldu. 100 civarında haciz dosyamız vardı.

    Bu sene şampiyon olacak halimiz yok. Bunu herkes bilsin. Bu sene hedefimiz yok. Trabzonspor hak ettiği yere gelecek. Bu yönetime sahip çıksınlar. Her şey olacaktır.

    TRABZONSPOR, BİR ŞEMSİYEDİR
    Trabzon şehir olarak küçük bir şehir. 800 bin insan. Trabzonlu olup, Trabzon dışında yaşayanlarla 4 milyon nüfustan bahsediyoruz. Trabzonspor şehrin üstünde bir şemsiye. Orada ki insanların kimliği Trabzonspor’dan geliyor. Trabzonspor neyse evlerin içinde ki durum budur. Haliyle İstanbul gibi değil ki... Trabzonspor iyi olmadığında evinde insanlar iyi değil. İş yerinde iyi değil. Durup durup kendimizi kemirirsek, dayanılmaz bir yıpratıcı unsur olduğunu bilmek zorundayız.
    Dünyada kanserin 1 numaralı nedeni strestir. Ya hocası olacak, ya başkanı olacak, ya da futbolcusu olacak. Sağ duyulu insanların buna sahip çıkacağını düşünüyorum. Bu son virajdır. Emin olun biz gerçekten çok keskin bir virajdan çok zor döndük. Buna artık sahip çıkmamız lazım.

    SAĞ BEK VE SAĞ AÇIK İÇİN DÜNYALAR KOPTU
    Bizim bu sene satmak istediğimiz oyuncuların çoğu son anda alınan oyunculardı. Bir oyuncusu alırsanız, almanız son güne kadar sürebilir ama takip ediyorsanız. Almak istediğiniz oyuncularla görüştünüz görüştünüz olmadı. Ama ben bir oyuncu alayım dediğinizde Trabzonspor böyle koptu. Trabzonspor taraftarları sağ bek ne olacak, sağ açık var. N’doye diye bir oyuncumuz vardı. Son günler aldık. Bir durum arkasında duralım. 2,5 milyon Euro, 1.7 milyon Euro’ya indirdik. Sağ bek de Zeki oynayacak. Bir takımın her tarafında olağanüstü olmayabilir. Bende istesem son günde2 oyuncu alabilirdim. Oh kap geldi. Ama ben bunu temizlemek için gecemi gündüzüme kattım. Hoca ile konuşuyorum. Devrearası var. İki tanesini devre arasında kurarız. Oyuncu almayla başarılı olsaydı, Trabzonspor aldığı o oyuncularla başarılı olmalıydı.

    Sağ beke ne oyuncular baktık. Lyon’dan, Pied’e kadar. Sağ bekte sorunumuz görünüyorsa, Fenerbahçe’nin oyun kurucusunda, Beşiktaş’ın stoperinde gözüküyor. Sabırlı olmamız gerek.

    ONAZİ Mİ CASTİLLO MU? VE ONAZİ’NİN GELİŞİ...
    Oyuncunun iyisinden öte doğrusudur makbul olan. Bir takım kurarken mühendislik yapmanız gerek. Sizin oyun planınıza göre ve gelecek kurguya göre doğru isimleri katmanız gerek. Castillo’nun işi şöyleydi. Yattara gibi fenomen vardı. Castillo işi yüksek ve gelecekte orayı doldurabilir. Castillo uzaktan geldi ve onun daha gelişi daha maceralı. Onazi, Trabzon’a gelmek istemeyen oyuncuyu Trabzon’a getirmedik. Onazi, günde 4-5 defa facetime ile bende görüşüyordu. Sonra eşi telefona çıktı. Çevirdi bavullar. Başkan al bizi getir diyordu. Onazi’nin sorunu ırkçılıktı. İtalya’da ciddi konu. Onazi’nin de böyle bir meselesi vardı.

    UEFA İLE YAPILAN ANLAŞMALAR
    UEFA 20 milyon Euro zararı kabul ediyor. Ben geldiğimde 6 ayda 105 milyon zarar vardı. 6 ayda 33 milyon Euro zarar eden yere 2. Ayda kar yapacağım ve 20’ye çekeceğim. Aşağı yukarı bunu yaptık. 20 milyon Euro, 22 -23 milyon Euro gibi bir yerde kapatacağız. Bu sene 10 milyon Euro civarında kapatmak zorundayız. Çok defa 22 diye bir tabir kullandım. Hep UEFA’mı bize hizaya çekecek. Devre arasına da takip edip 2-3 tane çok kaliteli oyuncu alabiliriz.

    LOCA SATIŞLARI...
    Akyazı Stadı Ekim ayı sonuna doğru inşallah açacağız. Şuan da locaları satacağız. Localarla ilgili buradan ilk defa açıklıyorum. Önce biz çuvaldızı kendimize iğneyi taraftarımıza batırıyoruz. Ben yönetim kurulu arkadaşlarıma dedim ki bu locaları satmak istiyoruz ya önce yönetim kurulu olarak biz alacağız. İstanbul’da ki en pahalı localarla Trabzon’da loca satıyoruz. 300 bin Euro artı KDV.. 75 bin Euro olanda var. En pahalı yerden 13 tane locayı biz yönetim olarak alarak başladık. İlk ben aldım. Bütün yönetici arkadaşlarımız aldı. 10 tane yöneticiler aldı. 3,5 milyon Euro yönetim kurulunda ki 10 arkadaşımız halletti kulübe. O en pahalı localardan birini Ersun Yanal aldı. Sonra, Kaptan Onu dedi ki.. Bir tanesi de benim almam lazım. 300 bin Euro artı KDV...
    Trabzonspor kökleri olan dalları bütün dünyaya yayılmış kulüptür. Zeki ve Mustafa yumluyu eleştir eleştir.. Mustafa, Zeki ve Mustafa Akbaş... 3’ümüz de en pahalı localardan bir tanesini biz alalım. Biz 13 loca alındı. 45’in yaklaşık 28’ini tamamladık. En pahalı olan 45 tane biz halledelim. En pahalı locaları sattık. Orası itibar peşinde olanların ve Trabzonspor ekonomisin düzgün olanları orada görmek istiyorum. Trabzonspor’u hep beraber batırdık. Trabzonpor’a sahip çıkması gerekenleri orada görmek istiyorum. Yönetim kurulu 10 tanesini aldı. İğneyi batırdı. 45’in 28’i gitti. 17 tane kaldı. Çıktıktan sonra telefonum burada.

    Başkanımız Muharrem Usta 'nın konuşması bölüm 1


    Bölüm 2



    Trabzonspor kulübünden yayınlanan " başkanımızın şike süreci ile ilgili açıklamalarını başka tarafa çekmek isteyenlere görüntülü anlatım

    @Trabzonspor adlı kişinin Tweetine göz at:https://twitter.com/Trabzonspor/status/771648983819104256?s=09



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 2 Eylül 2016; 13:08:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • aziz başkan çıktı tabi arkasında kalır mı çıkması lazım xD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jersey Devil

    aziz başkan çıktı tabi arkasında kalır mı çıkması lazım xD

    zaaaaaaaaaaaaaa xde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jersey Devil

    aziz başkan çıktı tabi arkasında kalır mı çıkması lazım xD

    Siz konuştunuz, sıra bizde. Biz 18 yıldır konuşup sonrada beni / bizi konuşturmasınlar demiyoruz ;) sizlere gereken cevabı gereken kalitede, vizyonda vereceğiz. Tabi anlayabilirseniz ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iosdernegi.com


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jersey Devil

    aziz başkan çıktı tabi arkasında kalır mı çıkması lazım xD

    Siz konuştunuz, sıra bizde. Biz 18 yıldır konuşup sonrada beni / bizi konuşturmasınlar demiyoruz ;) sizlere gereken cevabı gereken kalitede, vizyonda vereceğiz. Tabi anlayabilirseniz ;)





    trabzon ve kalite vizyon


    hakemi döven adamlara bak sen XD




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jersey Devil

    quote:

    Orijinalden alıntı: iosdernegi.com


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jersey Devil

    aziz başkan çıktı tabi arkasında kalır mı çıkması lazım xD

    Siz konuştunuz, sıra bizde. Biz 18 yıldır konuşup sonrada beni / bizi konuşturmasınlar demiyoruz ;) sizlere gereken cevabı gereken kalitede, vizyonda vereceğiz. Tabi anlayabilirseniz ;)





    trabzon ve kalite vizyon


    hakemi döven adamlara bak sen XD




    Hakemi döven genç sinirlerine hakim olamayan bir vatandaş. Ama tek bir vatandaş. Siz şampiyonluğu kaybettiğinz zaman 50 bin kişi stadı yakıp, polis araçlarını devirmiştinz ne çabuk unuttunuz.



    Evet, muharrem usta türk futbolunun belki de son 10 yılda ki en kaliteli, vizyon sahibi ve stratejik hamleleri olan bir yönetici vasfına sahiptir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muharrem Usta'nın konuşacaklarından şüphem yok ama Sadri başkan çıksaydı daha iyi olurdu sanki.
  • İstediği yerde, istediğini konuşsun. Bu kupa trabzona GİT ME YE CEK! Çöpe atılır trabzona VE RİL MEZ!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kayra Han

    İstediği yerde, istediğini konuşsun. Bu kupa trabzona GİT ME YE CEK! Çöpe atılır trabzona VE RİL MEZ!

    Sıkıntısını çekmiyoruz ki :) Uefa 'dan şampiyonlar ligi parasını aldık mı? Aldık. TFF 'den şampiyonluk parasını aldık mı? Aldık. Yedik mi? Yedik :)



    He bizim derdimiz kupa değil :) bizim derdimiz suçluların cezalarını çekmesi adaletin yerini bulması ;) kupamız sizin müzenizde kalsın. Sıkıntı yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuşturmayın beni siye 18 senesir her fırsatta konuşan Aziz Yıldırım'a cevap halkını kullanacak Trabzonspor. Demokrasi budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şike var ya da yok, kupa biz de ya da siz de bunlar hep konuşuluyor, sizinkiler de konuşuyor bizimkiler de konuşuyor ama benim merak ettiğim Şekip mosturoğlunun Sadri şener ile ilgili açıklamalarına cevap verecekmi,o kadar para gerçekten o avukatlara ödendi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandık, kesin şantiyeye de gelir istanbula gelecek ise.Yine orayı değiştirin burayı değiştirin diyecek
  • Kulüpler birliğinin Cumhurbaşkanımızı ziyaret etmesinden dolayı Perşembe günü saat 21:00'e ertelendi.
  • Yayın başladı.
  • Çok iyi hazırlanmış ve gayet de net konuşuyor, keşke tam şike döneminde İho kabadayısı yerine şu Ada'm Başkan olsaydı. Şu an birşeyleri değiştirebilir mi, sanmam ama sporseverlerin konuya daha hakim olmasını sağlayacağına inancım tam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle devam başkanım...
  • Ne diyor tv yok ta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

    Ne diyor tv yok ta


    "Ben de kumpasa inanıyorum. Ama usulsüz dinleme ile ortaya çıkan konuları bu insanlara örgüt yaptırmıyor ki".

    "Bunlar yapılmış, örgüt de dinlemiş"

    https://twitter.com/bordomavinet canlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norain -- 1 Eylül 2016; 21:44:04 >
  • Başkanınız burada bizim dediklerimizi diyor.Ama anlamayan var hala. Ceza yargılaması ile sportif yargılamayı birbirine karıştıran var burada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.