Şimdi Ara

Başkan İmamoğlu, taksicilere çok sert konuştu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
2
Favori
17.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
315 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Plaka fiyatı şişirilmiş ama getirisi faizden az yani 2 milyonu faize yatır daha fazla gelir sağlar ama rant kapısı işte zaten ondan değerli yoksa 2 milyonluk getirisi şimdi kirası nedir bilmiyorum ama koronadan önce en son aylık 8 bindi diye hatırlıyorum. 2 milyon değerinde bir araç ayda 8 bin kazandırması saçma geliyor sizede değil mi işte burada aklınıza rant gelsin.

    Plakanın aylık kirası evet 8 bin ve mevduat faizi 2 milyon için şu anda 13 bin TL.Burada önemli olan bir sene evvel plaka kaç lira idi ben size söyleyeyim 1 sene evvel 1.5 milyon TL idi. Yaklaşık %33 net yıllık getirisi oluyor (gelir vergisi yok, stopaj yok)

  • İstanbul'un taksiye değil Uber'e ihtiyacı var...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani sorun bir plakadan bilmem kaç bin TL kazanç sağlanabiliyor olması değil bu kazancın kimlerin cebine giriyor olması öyle mi? Yani yeni plaka sahipleri de olacak onlar da kazanacak ve her şey güzel olacak? Ve yeni rant hepimize hayırlı olsun, vur patlasın, çal oynasın?

  • Ibb taksi uygulamasını merakla bekliyorum, işte yerli UBER diye buna derler.
    Kaldırırsan elalemin sistemini, şimdi getirirsin kendininkini.
    Hay maşallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sert konuştu evet ama bakalım icraat olacak mı ?

    Ben sonuca bakarım..

  • Ben taksiciler sorunlu sıkıntılı demiyorum ki, taksicilerin düzelmesi gerek diyorum eğitim gerek diyorum. ama taksileri çoğaltmak İstanbul trafiği için çözüm mü :) Hatta ban göre toplu taşımı arttırım taksileri azaltmaktır çözüm. Daha kendi bünyesindeki toplu taşımayı çözemeyip taksicilere yönelmesinin sebebi ne acaba?


    Size taksicilerden daha sorunlu bir meslek söyleyeyim çok varda, avukatlık, daha bu güne kadar dürüst sağlam bir avukata denk gelmedim. Yasaları bildikleri içinde elinden hiçbirşey gelmiyor müvekkilide olsa istediği gibi at oynatıyor kılıfına uyduruyor. Sana öyle şeyler imzalatıyorki sen sanıyorsun dava menfaatine işliyor kazanacaksın kazanıyorsunda ama aldığının büyük oranını avukat zatne senden dava başlamadan almış oluyor eee ne yapacağız mesela bu avukatlık mesleğini dışardan avukatlarmı getireceğiz.


    uber istila etti ve uberde çalışanların çoğuda zatne taksiciydi. ya gündüz taksi yapıp gece uber çalışan yada gece taksi yapıp gündüz uberde çalışan siz sanıyormusunuz uberdekilerin hepsi başka ülkeden geliyor :)


    Al ab nin uber konusundaki tutumu


    https://tr.euronews.com/2017/07/04/ab-adalet-divani-uber-ceza-alabilir-ya-da-yasaklanabilir


    Yani denetimi yada düzeltilmesi gerekiyor evet ama ne olacak taksiler gelince onları süreni başka ülkednem igetirecek oda bu ülkenin insanı olacak taksici nasıl olacak ise otobüs şoförü nasıl ise halk otobüs şoförü nasıl ise buda öyle olacak, yani biz insanımızı düzeltemedikten sonra taksi sayısını arttırmışız ne farkedecek denetleme yapacak ise önce buna denetleme yapsın.


    ekleme : ayrıca ben ubere karşıyım, ama taksicilerin tekel olmasına da karşıyım. Hatta bu dolmuşcular ve c plaka serviscilere de ben rekabetin olması alternatifin olmasını severim ama bu gelipte bir abd firmasının burayı istila edip onun tekel olmasına da karşıyım çünkü o geldi ve tekel olma yolunda ilerledi.


    avukatlık ile iligli son yeni bir olayı söyleyeyim daha önceden çok varda, garibanın biri adliyede bir işi oluyor bu çocuk takılı platinden dolayı aksayarak yürüyor. Orada bir avukat ilemi konuşuyor nedir açarız dava dediğine göre büyük ihtimal öyle, bu çocuk 10 yıl dolmamış daha memleketinde bir kaza sonucu sakat kalıyor engelli, çocuğa dediği şu 10 yıl içinde açabilirsin davayı ve her türlü kazanırız vs gaza getiriyor. Ama avukatın elinde ne kaza tutanağı ne hastane raporu nede başka birşey var çocuğa dediği bu 10 yıl zaman aşımına uğramadan açarsak kazanırız.


    Ee çocuk beni arıyor, abi böyle böyle diyor ne yapalım. Bende az çok birşey biliyorum ama tabi bir şey demeden tanıdık samimi olduğumuz avukata soruyorum. Avukat (doğru ve dürüst içini yapan biri olunca) tabi artık tanıdık diye mi bilmem. Önce kaza tutanağını görmemiz lazım diyor ondada araç var mı yok mu onu bilmemiz lazım diyor ehliyeti var mı yok mu hastanede rapor ne çıktı vs, çocuğa soruyorum kurye motoru varmış eee ehliyeti yokmuş eee elde rapor vs hiç bir ey yok. Tanıdık avukat bu davanın kazanılması çok zor diyor.


    Ama o adliyedeki avukat çocuğa hiç bir şey sormadan biz bu davayı kazanırız diyor :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 18 Haziran 2020; 8:54:44 >




  • Akp'liler engel olmazsa güzel seyler olacak.

    Rekabet kaliteyi arttırır.

  • Ben olsam bütün plakaları iptal eder İBB taksi olarak yeni düzen kurardım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devam et başkan arkandayız.
    Mafya bozuntilari adam olsun önce sonra konuşsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deresay

      

    de da ayrımını ve ki bağlacını kullanmasını bilmeyen zat 25 yıl ankarayı yönetti vay be.


    ekrem başkan herkesle anladığı dilden konuşuyor, kıran kırana, helal olsun.


    edit: günde 7 lira kazanıp evimize dönüyoruz diyenler olası bir trafik kazasında hele de haklı çıkarlarsa günlük yatma bedeli olarak 700 tl istemesini iyi bilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 18 Haziran 2020; 8:55:38 >




  • Birinin bu sarı çeteye dur demesi gerekiyordu. Paramızla hizmet alamıyoruz. Taksicinin keyfine kalmıştık. Beter olun ve hiç öyle ekmek parası masallarına girmeyin. Çünkü derdiniz halkı silkelemek ekmek parası düşünen mesafe ayrımı yapmaksızın müşteri memnuniyeti sağlar. Az bile yapmış Ekrem başkan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün haber saatinde kanalları gezerken Beyaz Tvye baktım. İmamoğlu haberi yapılıyordu. Aha dedim yine bu adam kötü bişey yaptı diye düşünürken ilk kez şaşırttı bu kanal. Haber sunulurken taksicinin biri İBB kararını eleştrip İstanbulu kilitleriz tehdidinden sonra sunucu bile isyan etti. İlk kez İmamoğlunu eleştiremedi Beyaz Tv. Demekki onlarda farkında İstanbul taksi sorunsalından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yahu inanmayın 'anca hava gazı' bunların ki

  • Kanas alacak para lazım mobil bombacı lazım...

  • Yok artık 🤯 taksiyedemi uzandılar oha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 18 Haziran 2020; 9:40:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu kadar parlatılanı görmedik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herhangibirey -- 19 Haziran 2020; 12:6:37 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.