Şimdi Ara

Başka gezegenlerde de yaşam var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Saturn çok soğuk oluyor abi yaşanmıyor. Pluton da artık gezegen değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HUGO_9

Saturn çok soğuk oluyor abi yaşanmıyor. Pluton da artık gezegen değil.

Plütonda yaşam varsa dünyalılar bizi gezegenden saymıyor diye orayı terketcek hali yok heralde
  • Dostum Güneş sistemindeki gezegenlerde yok ama başka sistemlerde olabilir.Hatta başka bir galakside dünya'ya benzeyen bir gezegen görmüşlerdi.
  • HUGO_9 kullanıcısına yanıt
    gidiş bilet fiyatı pahalı mı?
  • Kesinlikle vardır. Koca evrende sadece dünyada yaşam olduğunu düşünmek saçmaa bence. Burda pluton falan hikaye. Başka galaksilere bakmak lazım. Misal andromeda galaksisi. Bizim samanyolu galaksisinden çok çok daha büyük. Orada yaşam yüzde 99 var ama iştw çok çok uzak. Işık hızıyla (saniyede 300.000 km) gitsek bile milyonlarca yıl sürüyor oraya varmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

gidiş bilet fiyatı pahalı mı?

Pahalı ama masraftan çok yolun uzunluğu problem. Gidiş 1 yılı buluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mars'ta oturan dayım var qnq

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    abi düşünmeye kalksak insan beynini yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: hagi2495

Dostum Güneş sistemindeki gezegenlerde yok ama başka sistemlerde olabilir.Hatta başka bir galakside dünya'ya benzeyen bir gezegen görmüşlerdi.

Başka galaksilere gitme imkanımız da olmadığı için, bu konuyu burada sonlandıralım.
    Ya niye öyle diyorsun diyenler olacak, sallamayın.
    Milyar ışık yılı uzaklıktaki en yakın gezegene gidemeyen bizler, galaksi galaksi mi dolaşacağız abi? bak milyar ışık yılı diyorum MİLYAR! MİLYAR!
  • milyarlarca galaksi milyarlarca gezegen var. elbette bunların en az 1 tanesinde daha mutlaka yaşam vardır.
  • Gözlemlenebilir evrende yaklaşık 100 milyar tane galaksi var illaki birinde yaşam vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Wroughton Craig

quote:

Dostum Güneş sistemindeki gezegenlerde yok ama başka sistemlerde olabilir.Hatta başka bir galakside dünya'ya benzeyen bir gezegen görmüşlerdi.

Başka galaksilere gitme imkanımız da olmadığı için, bu konuyu burada sonlandıralım.
    Milyar ışık yılı uzaklıktaki en yakın gezegene gidemeyen bizler, galaksi galaksi mi dolaşacağız abi? bak milyar ışık yılı diyorum MİLYAR! MİLYAR!

Dostum galaksiler biribiri içerisinden geçerler.Mesafe kısalmış olur

• bizim akrabalar taşındı daireler ucuzmuş yatırımlık diyorlar bizim arabayı uzay gemisiyle takas edebilirsek bi daire de biz düşünüyoruz kısmet hocam
  • Jüpiter'in uydusu Europa'da yaşam olabileceği iddiaları var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşam Güneş Sistemi içinde bile olabilir.Hatta Jüpiter'in uydularında özellikle de Europa'da yaşam olabileceği düşünülüyor.Tabi Dünya'daki gibi çeşitlilik beklemek hayalcilik olur.Büyük ihtimalle mikroorganizma düzeyindedir.Onun dışında Dünya'nın ikizi niteliğinde bir çok gezegen keşfedildi.Yaşam için bütün koşulların var olduğu bu gezegenlerde neden yaşam olmasın ki?Yalnız bir arkadaşın da belirttiği gibi mesafeler çok uzak.En yakını milyar ışık yılı ötede olmasa bile ve ışık hızına yaklaştığımızı varsaysak bile uzun süreli uzay seyahati gerektirir.Uzaya yayılıp nesiller boyu devam etmesi gereken bir yolculuk.Şu an için imkansız diyebiliriz.Ufo saçmalığı da bu bilgiyle ortadan kaldırılmış oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Wroughton Craig

quote:

biz gidemeyebilirz ama oraya birşeyler gönderebiliriz.

tabi bu zaman da imkânsız

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Bizde isik hizini aşariz.

• carl sagan'ın dediği gibi: "evren'de yalnız olduğumuzu düşünmek, okyanustan bir bardak su alıp balinalar yok demekle aynı şey."
  • quote:

Orijinalden alıntı: tombulpisicik

Bizde isik hizini aşariz.

Cosmos bir uzay belgeseli 5. Bölümü izle. Orada ışık hızını geçmemizin neden imkansız olduğu anlatılıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.