Şimdi Ara

Başka bölümden yüksek lisans yapmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar atıyorum ben bilgisayar mühendisliği bitirdim ama yüksek lisansımı fizik üzerine ve ordan sonra da doktorami devam ettirmek istiyorum bu mümkün müdür?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Mümkün hocam. Ama 1 sene uzuyor yüksek lisansın. Çünkü ilk senende lisansa dair bilgiler almak zorunda kalıyorsun, bir nevi hızlandırılmış lisans bilgileri verilen hazırlık yılı gibi. En azından sosyal bilimler alanında böyle bir uygulama var.
  • Mümkün elbette ama arkadaşın dediği gibi uzama ihtimali var. Yüksek lisans programı açılırken okullar belirliyor bu şartları. Ben de fizyoterapist olarak spor bilimleri fakültesinde sporcu sağlığı yüksek lisansı yapıyorum. İlk senemde bilimsel hazırlık programı adı altında 6 tane ders alıyorum lisanstan.

    edit: Akademik kariyer düşünürseniz alan dışından gelenlere doçent ünvanı vermek istemiyorlar. En azından Akdeniz'de öyle diye duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaasink -- 13 Mayıs 2019; 22:11:20 >
  • Yasal bir sıkıntı yok ama bunu enstitü şartlarda belirtebilir. Bölüm, fakülte sınırı koyabilir. Bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok.
    Bilisem hazırlık almanız da enstitü kararına bağlı gene. Ama çoğunlukla bilimsel hazırlık alırsınız.
    Belirttikleri gibi akademik kariyerde sıkıntı çıkarır, en azından ülkemizde. Birçok yerde farklı alandan gelmek avantaj sağlıyorken bizde farklı üniversite çıkışlı olmanıza bile takabiliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.