Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
54
Favori
457.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 38 yaşındayım ve yaklaşık olarak 20yikdir bu bela ile uğraşıyorum. Bende folliculit decalvans var.

    Yaklaşık olarak bir aydır kafamı düzenli olarak her gün tıraş edip günde iki defa alkollü clindamisin ile siliyorum.
    (300 ml izopropil alkol+ 1 ampul clin(600mg.)) Silerken de spanç kullanıyorum. Gazlı bez gibi.

    İlk defa böyle uzun süredir yeni sivilce çıkmadı. Resimi duştan hemen sonra attığım için yara yerleri kızarık görünüyor.

    Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rmtcihan -- 14 Haziran 2021; 19:43:41 >




  • Reddit'te Neutrogena'nın %10 benzoil peroksit içeren temizleyicisi oldukça öneriliyor. Hem yüzde hem saç derisinde kullanılabiliyor. Takip ettiğim kadarıyla yaklaşık %90 oranında etkili diyebiliriz. Bazıları öncesi ve sonrası fotoğraflarını paylaşmışlar, gerçekten dramatik sonuçlar var.


    Ülkemizde satışı olmadığı için yurt dışından getirteceğim haftaya. Benim saçta fazla çıkmıyor, temel olarak sakal bölgesinde kullanacağım. Tecrübelerimi paylaşırım burada.

  • Arkadaşlar tekrar tekrar yazıyorum konuyu açan arkadaşta aynısını demişti.
    Beslenme ile alakalı olma ihtimali çok yüksek.
    Bağırsak geçirgenliğinden kaynaklı olma ihtimali de çok yüksek

    Bunun çözümü ise uzun süre en az 6 ay 1 yıl beslenmeyi düzenlemek ve önce aile hekiminden onay alıp kemik suyu tüketmek.

    Kemik suyu kolesterolü olanlar için tehlikeli olabilir o yüzden aile hekimine danışılmalı.

    Ben bu şekilde kurtuldum bu beladan şuan çok yüzeysel çıkıyor onlarda rahatsız etmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 17 Haziran 2021; 0:48:42 >
  • Kader yoldaşlarım selamlar. Öncelikle sef antibiyotik solüsyonu kazandırdığınjz için minnettarım. Solüsyonu 1 kere uyguladım çare kalmayınca. 4.gun bütün sivilce yara geçmişti.suan tekrar çıktı. İlk uyguladigimda da şimdide içimde hep bir şüphe vardı sonuçta oral almıyoruz ama deriden emilim de az değil hele ki saçlı deri de emilim çok fazla. Bağışıklığı ve barsaklari sağlam olmayan biri olarak antibiyotik kullanımina karşıyım. Böbrekler barsaklar pert olabilir Birikimle. Ayrıca sef tablet oral için dizayn edilmiş bir ilaç deriye uygulama riskli bir durum diye düşünüyorum. Vücuda olan zararlarını araştıracağım kar zarar yaparak kullanıma karar vereceğim. Ilacın deride kullanımina bağlı zararları riskleri yönünden bilgilere açığım bnde araştırıp yazarım. Iyi forumlar..
  • Şampuanlara ilaçlara boşuna para vermeyin istediğinizi yiyip için. Reçete belli; saçları şampuanla değil karbonat ve elma sirkesi ile yıkayın.
  • Biontech aşısı olup, bu hastalıkla ilgili gelişme gören var mı? Bazı yorumlarda bu aşının kronik bazı geçmeyen (cilt dahil) hastalıkları tedavi ettiğini okudum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deViant

    Biontech aşısı olup, bu hastalıkla ilgili gelişme gören var mı? Bazı yorumlarda bu aşının kronik bazı geçmeyen (cilt dahil) hastalıkları tedavi ettiğini okudum.

    Pek alakalı olacağını düşünmüyorum

  • Arkadaşlar bir arkadaş Biontech aşısının hastalığa etkisiyle ilgili bir şeyden bahsetmiş. Bende folikulitis dekalvans var ve bundan dolayı saçlarım aşırı dökülüyor.Ben 1 hafta önce Biontech aşısı oldum. Son birkaç gündür saç dökülmemde ciddi bir azalma var.Yani aşı ile alakası var mı? Bilmiyorum ama arkadaş aşı olayını yazınca acaba doğru olabilir mi diye düşündüm. ( Tabi böyle düşünmek için henüz çok erken. Biraz zaman geçmeli)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nedim992

    Arkadaşlar bir arkadaş Biontech aşısının hastalığa etkisiyle ilgili bir şeyden bahsetmiş. Bende folikulitis dekalvans var ve bundan dolayı saçlarım aşırı dökülüyor.Ben 1 hafta önce Biontech aşısı oldum. Son birkaç gündür saç dökülmemde ciddi bir azalma var.Yani aşı ile alakası var mı? Bilmiyorum ama arkadaş aşı olayını yazınca acaba doğru olabilir mi diye düşündüm. ( Tabi böyle düşünmek için henüz çok erken. Biraz zaman geçmeli)

    Sivilcelenmede bir değişim var mI




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 2 Temmuz 2021; 15:25:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reodentreomantik

    Sivilcelenmede bir değişim var mI



    Alıntıları Göster

    Sivilce ile ilgili şunu söyleyebilirim. Bende bu hastalık 5 yıldır var bu 5 yılda toplasan 10 tane sivilce falan çıkmıştır. Yani bende pek sivilce çıkmaz ama kaşıntı ve ağrı çok olurdu. Kaşıntı ve ağrıda da büyük bir azalma var. Ama bence aşı ilgili olup olmadığı ile ilgili konuşmak için henüz çok erken.Yani belki hastalığın biraz duraksadığı bir döneme denk gelmiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nedim992 -- 2 Temmuz 2021; 16:30:35 >




  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    İyileşti mi?

  • Spactre kullanıcısına yanıt

    Son durumunuz nedir??

  • mzptmya M kullanıcısına yanıt

    Son durumunuz nedir??

  • Furkovic kullanıcısına yanıt

    Son durumunuz nedir??

  • Sıcak hava ve sinüzit artışıyla birlikte burun çevremde sivilce , sakalda kök iltihabı çıkmaya başladı. Aynı şekilde seboreik dermatit de çoğaldı. Her yaz mayıs haziran temmuz aylarında çok sıkıntı çekiyorum. Her yıl bu aylarda sinüzitim artıyor ve sıcak havalarda grip gibi dolaşıyorum. Bu sinüzitin kıl kökü iltihabı ve seboreik dermatit ile net ilişkisi var. Ne zaman sinüzit ortaya çıksa özellikle burun üstü ve çevresini sivilce basıyor. Saç ve sakal kökleri iltihap yapıyor. Diğer hastalığın yaptığı kepek ve kabuklanma da artıyor.
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt

    Şuanki durumunuz nasıl?

  • Onca sayfa okudum şunu gördüm bağışıklık sistemimiz zayıf, anksiyetemiz var, asosyal olarak devam ediyoruz ve stresimiz var, hassas bir yapımız hem deri hem de duygusal ve son olarak çoğumuzda uyku bozukluğu var. İlerleme kaydeden yok mu? Paylaşım olursa tedavi yöntemlerini kısa sürede hangisinin daha etkili olduğunu öğreniriz ve herkes için daha iyi olur.
  • aspartamsız kullanıcısına yanıt

    yok hocam kalıcı bir çözüme ulaşmış değilim, dilde beyazlık candida mantarı vs durumlar mı sebep oluyor bilemedim bu hastalığa sahip olan herkesin ortak bir noktası var bence, sorgulayıp bulmak gerek.

  • Sivilce çıkmadan önce ve sonrasını düşündüm ve mantardan dolayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önce hiç olmamıştı askere gittim geldim ve bulaştı. Kilolu falan değilim, eskiden de terlerdim şimdi de değişen bir şey yok. Bazılarını bilmiyorum ama benim sorunum %90 mantar kaynaklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aspartamsız

    Sivilce çıkmadan önce ve sonrasını düşündüm ve mantardan dolayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önce hiç olmamıştı askere gittim geldim ve bulaştı. Kilolu falan değilim, eskiden de terlerdim şimdi de değişen bir şey yok. Bazılarını bilmiyorum ama benim sorunum %90 mantar kaynaklı.

    Bu hastalık bulaşıcı bişey değil hocam

  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.