Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.682
Cevap
54
Favori
457.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Bak iste bu dediklerin bendede var yorgunluk değilde sürekli esneme olayı. Kan değerlerin temiz çıkmış olabilir birde enfeksiyon ve mantar testi yaptirsaydin. Bu lanetler tüm vücudun dengesini bozmaya yetiyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki durum Gluten olayına dönüyor sanırım.
    Hamur işlerini kesip, meyve sebzeye döndüğümde hafifleme oluyor.
    Bir de ben çok az meyve sebze yiyen biri olduğumdan fark daha kolay hissediliyor.
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Hiç gerek yok artık teslim oldum hiç uğraşmıyorum ama şu an sadece burnumda minik sivilceler çıkıyor onun dışında rahatım. Suyu az tüketmeye başladım bu aralar rahatım çok tüketirken hastalıklar kötü oluyordu acaba aşırı suyun nasıl bir ilgisi var merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

    İnşallah. Kullanmaya başladık bakalım yazarım gelişmeleri.
    Eveeeet sevgili folikülitdaşlarım. 40 gün kadar önce enginar suyu-deve dikeni tohumu-zerdeçal üçlüsü ile karaciğer yenileme olayına başlamış ve gelişmeleri yazacağımı söylemiştim.

    Hiç kaçırmadan düzenli bir şekilde sabah aksam enginar suyu içtim, zerdeçal tükettim ve günde bir kez deve dikeni içtim. Bu süre zarfında sıfırlamasam da şeker ve kızartma olayını ciddi manada azalttım.

    Sonuca gelecek olursa hiçbir işe yaramadı. Ara ara azalır gibi olsa da 40 gün süre zarfında tamamen hiç geçmedi. Şu an bunları yazarken bile saç diplerimde onlarca sivilce var.

    Farklı tedavi denemelerinde görüşmek üzere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende çay ağaci yağı gelişmesini yazayım. Özel diyet uygulamiyorum sadece şeker tüketimini azalttım sadece bal yiyorum günde 200 Gr çikolata yiyen ben artık çikolata tuketmiyorum çaya bile şeker atmıyorum ilk vakitler zorluyodu ama şimdi alıştım yersem tatlı biseyler 2 haftada 1 veya en fazla haftada 1 yiyorum. Fast foodu cikardim asiri yagli yiyeceklerde çıkardım ekmeği azalttım daha çok lifli yiyecek ve sebze tüketiyorum. Çay ağacı yağı uygulamamda şu şekilde küçük bir kaba tek dusluk şampuan döküp üzerine 3 4 damla çay ağacı yağı damlatiyorum ve karıştırıyorum. Saça masajla uygulayip 3 4 dk beklettikten sonra duruluyorum. Çıkan sivilcelere iyi geldiğini ve sac derisini rahatlattigini söyleyebilirim. Antibakteriyel özelliğe sahip çünkü kendisi.Ama hastalığın çözümü kesinlikle değil. Aktarda bu yagdan bulamayanlar sirke deneyebilirler elma sirkesi oda asidik özelliğe sahip biraz can yakabiliyor çay yağında böyle birşey yok mesela. Alırken dikkat edin piyasada birçok marka var ben 2 farklı marka denedim biri %100 yağ içerirken diğerinin içinde az miktarda yağ ve kimyasal madde bulunmaktaydı. Hissediyorum ki bu hastalığın çaresi bulunacak ve konudaki herkes mutlu olcak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önceki sayfalarda mesajlarım mevcut,bu rahatsızlığı 2012 den beri neden oldugunu bilmediğimiz (dermatologlar dahil) ense bölgemde çekiyordum. Ne kuaföre gidebiliyordum sac kestirmeye,ne de disari ciktigimda traş olduktan sonra kendimi rahat hissedebiliyordum,surekli bir acnemsi goruntu ve kaşıntı.
    Babam çölyak rahatsizligi çıktı,belki bende de bu sebep oluyordur diye Glutensiz diyet denedim ilk başta hafifledi ancak hiç tamami ile geçmedi. Bende kendimi kısıtlama yapmak istemedigim icin normal beslenmeme geri dondum ve tabiki durum hala stabil devam etti.

    Sonra Game Changer diye bir Netflix belgeseli izledim,Vegan beslenme ile ilgili bir belgesel. Kafama cok yattı ama bunu genel olarak sağlığım için denemek istedim. Ancak ülkemizde bunu yapmak hem biraz sancılı hemde somut olarak ürün çeşitliliği açısından azlığından ve olan urunlerinde cok pahalı olmasından dolayı biraz kendime gore degistirdim. Çünkü sporda yaptigim icin Protein dengesini sadece bakliyattan saglamak cok zor ve sancılı (gaz,siskinlik vb.) .

    Süt,yogurt,peynir yedigimde gaz,şişkinlik durumu yaşardım,Laktoza karşı toleransimdan dolayı ve laktozsuz urunler kullaniyordum. Bu belgeselden sonra aslında yaptigim tek sey arada sirada da olsa Et urunleri tukettim (protein dengesi icin) ancak asla Süt urunu tuketmedim. Ne Whey(peynir alti suyu proteini) ne süt ne tereyağ ne peynir hangi cins olursa olsun (keçi,koyun,inek) hiçbirini tuketmedim ..

    Arkadaşlar inanilir gibi değil ama Ensemde 1 tane bile bu virusten kalmadı,kaymak gibi puruzsuz bir cilde sahibim şuan.

    Bu alerjik bir durum bana kalırsa ve ben bunu bu şekilde Eliminasyon yaparak fark ettim..

    Bir deneyin bakalım Tüketmeyin hiçbir şekilde Süt ürünü evet zor alışmışız yillardir kahvaltida,yatmadan once süt ürünü tüketmek ama bunu bir deneyin. Belkide size de Süt ürünleri buna sebebiyet veriyordur. Alacağınız ekmek olsun,herhangi bir urun olsun Marketlerde icindekiler kismina bakın.. Eğer Süt proteini,Süt ürünleri,Peynir altısuyu proteini yaziyorsa o urunu almayın..

    Bu hastalık şampuanla giderilcek bir durum değil,insanın iç anatomisi,organları,sindirimi ile ilgili bir durum kesinlikle..

    Belki sizin sut urunune degil,findiga fistiga alerjiniz var? Ya da Sadece Yumurtaya .. 1 hafta 1 hafta bu urunleri eleyip,yemeyip bunu fark edebilirsiniz ama ben inaniyorum ki bunu besleyen tek şey Süt ürünleri.

    Herkese Allah şifa versin arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim beslenme ile alakası ya yok ya da çok az var ama büyük ihtimalle yok. Bunca zamandır beslenme konusuna dikkat ediyorum mesela sağlıklı besleniyorum çıkıyor sağlıksız besleniyorum çıkmıyor. Geçen gün çok önemli bir sınav vardı sınava da kalırım düşüncesiyle girdim ve bu süreç içinde aşırı stres yaptım ve sonuç olarak seboreik çoğaldı ama sınavı başarılı şekilde geçince stres yerine mutluluk geldi ve sorun düzeldi. Şu son günlerde de staj nedeniyle çok stres yapıyorum ve burnumun sağ tarafının altında seboreik sebebiyle çok ufak kabuklanma var boğazımda da ufak kök iltihabı var. Stres yaptım ve sakallar uzadı büyük ihtimalle bunlar sebep oldu. Hastalığı kafa derisinde yendim sakalda geçmiyor sıfır sakal varken rahatım ama az uzayınca hemen çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoooooL

    Benim beslenme ile alakası ya yok ya da çok az var ama büyük ihtimalle yok. Bunca zamandır beslenme konusuna dikkat ediyorum mesela sağlıklı besleniyorum çıkıyor sağlıksız besleniyorum çıkmıyor. Geçen gün çok önemli bir sınav vardı sınava da kalırım düşüncesiyle girdim ve bu süreç içinde aşırı stres yaptım ve sonuç olarak seboreik çoğaldı ama sınavı başarılı şekilde geçince stres yerine mutluluk geldi ve sorun düzeldi. Şu son günlerde de staj nedeniyle çok stres yapıyorum ve burnumun sağ tarafının altında seboreik sebebiyle çok ufak kabuklanma var boğazımda da ufak kök iltihabı var. Stres yaptım ve sakallar uzadı büyük ihtimalle bunlar sebep oldu. Hastalığı kafa derisinde yendim sakalda geçmiyor sıfır sakal varken rahatım ama az uzayınca hemen çıkıyor.
    Hocam bu hastalığın tek sebebi stres

    Beslenmeymiş karaciğermiş hiç alakası yok bende bir aralar hep onlardan şüphelendim

    Bu hastalığı yaşayana herkes aşırı stresli ama farkında değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Aynen ben çok stresliyim. Bu stres bitmezse hastalık da bitmez zaten 2 tane var bakalım 3. ne olacak bekliyorum.

    Hastalığı düşündükçe iyice stres yapıyorum skolyoz bile stres yapıyor ayrıca derece artıyor galiba çünkü belim iyice yamuldu ben yamuk oturmaya alıştım hep öyle oturuyorum büyük ihtimalle ondan oluyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoooooL

    Aynen ben çok stresliyim. Bu stres bitmezse hastalık da bitmez zaten 2 tane var bakalım 3. ne olacak bekliyorum.

    Hastalığı düşündükçe iyice stres yapıyorum skolyoz bile stres yapıyor ayrıca derece artıyor galiba çünkü belim iyice yamuldu ben yamuk oturmaya alıştım hep öyle oturuyorum büyük ihtimalle ondan oluyordur.
    Skolyoz için scroth egzersizleri var.Scroth eğitimi almış fizyoterapiste gitme imkanın oluesa tavsiye ederim.

    Skolyoz için çok strese gerek yok hızlı ilerlemez çok ağır işlerle uğraşmadıktan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa.arkadaslar bundan 1 yil oncede ywzmistim yine yaziyorum..hic yormayin kendinizi fazla .ben 15 yildir geciremedim ama burdaki bir abimizin sayeesinde max. baskiladim...1.mg sef antibiyotik yazdirin..1 adet ini yarim veya 0.75 bardak suda cozdurun..olusan.bu karisimi bir aparatla veya avucunuzu.islayarak sac diplerinize yedirin..3 5 gunde geciyor zaten.sonra kafa 1 ay rahat..antibiyotuk ic.ek yok yemekten kismak yok..misss..sonrada bana dua edin:)gexmis konularda vardir bunoa ilgili konusmalar inceleyebilirsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofolikülit N kullanıcısına yanıt
    kral gözlemlerin dogru ama bu sabunu bulamadım nerde bulacam bu namusu sabunu
  • merhabalar bu bela ile 2 yıl uğraşmış ve tesadüfen halletmiş bir kardeşinizim ilk bu bela arkadaşımın yastığında yatınca oldu (kız arkadaşım) onda bu bela yok ama nasıl olduysa yattıktan 2 gün sonra pıt pıt çıkmaya başladı hemen doktora koştum bulunduğum şehrin en büyük ve özel hastanesi hatr ı sayılır bir dematolog hanım ile görüştüm kıl kökü iltihabı olduğunu kız arkdaşımın yastığıyla alakalı olmalığını söyledi probiyotik vs beslenme düzenimden süt ürünlerini bir süre çıkarmamı kafamı soğuk su ile yıkamamı söyledi ama 2 ay sonra deli çıktılar 1 yıl sonra enseme attı daha sonra omuz başlarıma artık ne olursa olsun uğraşmıyacağım dedim bir gün spor salonunda eski ama milli bir sporcu olan 60 yaşlarında bir dayı şans eseri gördü ensemi hemen folikülit olmuşsun diyerek güldü evet maalesef dedim bir tavsiye verdi hayatım değişti diyebilirim

    işte sunduğu çözüm

    bir ilaç söyledi o satılmıyor artık ama muadili monodoks sağlık ocağındaki doktorunuza yazdırın :) rica minnet yazıyorlar

    günde 2 kere tok karna monodoks 100 mg içiyoruz ve gece saçımızı yıkıyoruz ama soğuksuyla saha sonra yine 2 adet monodoksu suya döküyoruz (kapsül şeklinde ) 1 su bardağına dökün siz daha sonra bunları sivilce çıkan yerlere pamuk yardımı ile yediriyoruz eve suyu yediriyoruz yavaş yavaş yani günde 4 hap hiç ediyoruz sonuç mu 1 ay sonra eser kalmıyor yaklaşık 6 ay oldu 1 tane bile çıkmadı

    deneyin bi sorun olursa yazın

    1 ay ilaç kullanırken süt ürünü kullanmayın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: matkapveysel

    merhabalar bu bela ile 2 yıl uğraşmış ve tesadüfen halletmiş bir kardeşinizim ilk bu bela arkadaşımın yastığında yatınca oldu (kız arkadaşım) onda bu bela yok ama nasıl olduysa yattıktan 2 gün sonra pıt pıt çıkmaya başladı hemen doktora koştum bulunduğum şehrin en büyük ve özel hastanesi hatr ı sayılır bir dematolog hanım ile görüştüm kıl kökü iltihabı olduğunu kız arkdaşımın yastığıyla alakalı olmalığını söyledi probiyotik vs beslenme düzenimden süt ürünlerini bir süre çıkarmamı kafamı soğuk su ile yıkamamı söyledi ama 2 ay sonra deli çıktılar 1 yıl sonra enseme attı daha sonra omuz başlarıma artık ne olursa olsun uğraşmıyacağım dedim bir gün spor salonunda eski ama milli bir sporcu olan 60 yaşlarında bir dayı şans eseri gördü ensemi hemen folikülit olmuşsun diyerek güldü evet maalesef dedim bir tavsiye verdi hayatım değişti diyebilirim

    işte sunduğu çözüm

    bir ilaç söyledi o satılmıyor artık ama muadili monodoks sağlık ocağındaki doktorunuza yazdırın :) rica minnet yazıyorlar

    günde 2 kere tok karna monodoks 100 mg içiyoruz ve gece saçımızı yıkıyoruz ama soğuksuyla saha sonra yine 2 adet monodoksu suya döküyoruz (kapsül şeklinde ) 1 su bardağına dökün siz daha sonra bunları sivilce çıkan yerlere pamuk yardımı ile yediriyoruz eve suyu yediriyoruz yavaş yavaş yani günde 4 hap hiç ediyoruz sonuç mu 1 ay sonra eser kalmıyor yaklaşık 6 ay oldu 1 tane bile çıkmadı

    deneyin bi sorun olursa yazın

    1 ay ilaç kullanırken süt ürünü kullanmayın
    Placebo etkisi olabilir mi hocam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 2 Ocak 2020; 2:47:44 >




  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Hayır aksine geçeceğine inanmıyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matkapveysel

    Hayır aksine geçeceğine inanmıyordum
    Monodoks içtikten sonra %95 tekrarlıyor.
    Belki suyla karıştırıp sürme fayda etmiş olabilir ama bana göre tamamen stres ile alakalı bu hastalık.

    Terramycn gibi basit bir antibiyotikli krem ile bile geçti diyen arkadaşlar vardı(placebo)
    Bana göre yemek içmekle hiç alakası yok zaten 2-2.5 yıldır bu hastalık var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Antibiyotikle zaten geçiyor. Monodoks dışında onlarca daha ucuz pahalı tüm antibiyotikler geçiriyor. Ama hastalık uzun vadede antibiyotik içeriğine de bağışıklık kazanıp yeniden türüyor. Ya da iyilestim diye antibiyotiği bıraktıktan bazen bir hafta bazen bir ay bazen daha fazla bir süre sonra mutlaka tekrarlıyor. Boş yere içtiğimiz antibiyotik ve yorduğumuz yıprattığımız organlarla başbaşa kalıyoruz. Kısacası önemli olan antibiyotik olmadan bir kesin çözüme ulaşabilmek.

    Terramycn de merak edenler için söyleyeyim pek faydası olmadı. 10 gün kadar düzenli kullanmıştım burada arkadaş tavsiye edince. Maalesef hiç faydası olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

    Antibiyotikle zaten geçiyor. Monodoks dışında onlarca daha ucuz pahalı tüm antibiyotikler geçiriyor. Ama hastalık uzun vadede antibiyotik içeriğine de bağışıklık kazanıp yeniden türüyor. Ya da iyilestim diye antibiyotiği bıraktıktan bazen bir hafta bazen bir ay bazen daha fazla bir süre sonra mutlaka tekrarlıyor. Boş yere içtiğimiz antibiyotik ve yorduğumuz yıprattığımız organlarla başbaşa kalıyoruz. Kısacası önemli olan antibiyotik olmadan bir kesin çözüme ulaşabilmek.

    Terramycn de merak edenler için söyleyeyim pek faydası olmadı. 10 gün kadar düzenli kullanmıştım burada arkadaş tavsiye edince. Maalesef hiç faydası olmadı.
    İşte hocam bana göre bu hastalığın direnç göstermesi ile alakalı değil çünkü öyle olsa her antibiyotik kullanımı sonunda dahada şiddetli artar diye düşünüyorum.

    Bana göre tek sebebi stres üstte arkadaşların dediği gibi stresin etkisi 2 hafta sonra bile çıkabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 11 Kasım 2020; 23:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Hocam stres artıp azalmasına neden oluyor. Ama hastalığa sebep olamaz. Herkes stresli neden bu kadar az sayıda kişide bu illet var? Herkes stresli döneminde nu sorunu yaşardı öyle olsaydı. Çok kapalı kutu bir hastalık maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

    Hocam stres artıp azalmasına neden oluyor. Ama hastalığa sebep olamaz. Herkes stresli neden bu kadar az sayıda kişide bu illet var? Herkes stresli döneminde nu sorunu yaşardı öyle olsaydı. Çok kapalı kutu bir hastalık maalesef.
    Aynen hocam kapalı kutu ama giderek artıyor bence en son üniversite öğrencilerinin çok gittiği bir berbere gittim bu aralar 5 6 kişide bu tarz sivilceler gördüm demişti.

    Yine yakın bir arkadaşım final vize dönemlerinde bendede çıkıyor hep diyor bana göre onlar sadece vize final döneminde çok stresli oluyorlar biz genelde stresli olduğumuz için hep çıkıyor

    En azından ben kendim için böyle düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.