Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.681
Cevap
54
Favori
457.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmantan007

    Rahatsız edecek seviyede mi hocam?

    Sivilce çıkmıyor fakat saçları 2-3 gün yıkamayınca saç diplerinde acı ağrı oluyor. Rahatsız ediyor doğal olarak.
  • Anladım hocam buda aslında başarılı olduğunu gösteriyor ilacın. Günlük kullanım miktarı ve ne kadar süre kullandığınızıda paylaşabilirseniz bu ilacın nasıl kullanması gerektiği hakkında aklında sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz belki
  • İlk mesaj GÜNCELLENMİŞTİR.

    Bu konu başlığına yazan herşeyi sildim bugün itibariyle. Konuyu açalı 4 yıl olmuş. İnsan gerçekten hayret ediyor o kadar çok şey denedim ki, hepimiz o kadar çok şey denedikki. Arkadaşlar bu dışardan sürdüğümüz herşey sadece dış yüzeyi temizliyor. Sorun asıl içeride. En son izotretinoin ilaçlardan kullanmıştım hatırlarsanız kullanımım boyunca (1 yıl) inanılmaz derecede rahatlattım. Bırakınca yine çıktılar bazen nerdeyse tamamen geçtiğide oldu. Herneyse uzatmak istemiyorum, konuya bazı arkadaşlarda yazmışlar, dedikleri gibi bu şey tamamen bir ALERJİK REAKSİYON ! Yaklaşık 1 ay boyunca a'dan z'ye her çeşit peynir, süt, ayran, dondurma, tereyağı kısacası süt içeren herşeyi kestim neredeyse tamamen geçtiler, 1 tane kaşarlı tost yedim bu süreç sonunda ertesi gün bi baktım bizimkiler gelmiş yine alem yapıyolar Hergün saçlarımı yıkıyorum bu arada. Bu da önemli bi faktör mutlaka hergün saçınızı abartmadan KREMSİZ dalin bebek şampuanıyla (çünkü en az alerjen madde bi bu şampuanda var) yıkayın güzelce durulayın, havluyla yüzeysel kurulayın.

    Süt ve süt ürünlerinden ayrı kalmak evet çok zor ama değecek! İnek sütü içinde buzağların büyümesine yarayan bir hormon mevcut bu biz gibi ergenliğini geçmiş insanlarda insanı büyütmek yerine sivilceleri büyütmeye yarıyor haberiniz olsun. Aldığınız her gıdanın içine bakın dondurma, pizza, gofret, popeyes, kfc tavukları (tavukları marine ederken süt ürünü kullanılıyor) çikolatalı birçok ürün, bisküviler vs. aklınıza gelebilecek hazır olan envai çeşit yiyecek ve içecekte inek sütü var. İçindekiler kısmını okursanız alerjen maddeler KALIN HARFLERLE yazar. Laktoz, süt, peynir altı suyu, peynir altı suyu tozu gibi şeyler yazıyorsa bilinki o sizin folikülitinizi memnuniyetle coşturacaktır. Farkı görebilmeniz için en az bu tür ürünleri yememeniz gerekiyor! 1 çay bardağı süt içmeniz, 1 dondurma yemeniz bile bu süreci bozacaktır. 1 ay boyunca et, yumurta, sebze ağırlıklı beslenebilirsiniz. Bir arkadaş daha yazmış, kimisinde de gluten, buğday alerjisi olabilir. Ama öncelikle en kısa sürede herkesten süt, yoğurt, kefir, peynir ve türevlerini yani içinde süt olan herşeyi kesmenizi şiddetle öneriyorum. Süt diyetiniz 1 kez bile bozmanız sizin geçmişe dönük sütsüz beslendiğiniz tüm diyetinizi bozacaktır. Unutmadan birde Kola, fanta gibi gazlı içeceklerde yasak!

    Herkese Allahtan şifa diliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: davudiskender

    ARKADAŞLAR,

    2 SENE SONRA HASTALIK ESKİSİ KADAR ŞİDDETLİ OLMASA DA TEKRAR ETTİ. BAKMAYIN ESKİSİ KADAR ŞİDDETLİ DEĞİL DEDİĞİME, BENİ KOMALIK ETTİ. BU SEFER AİLEMİN ZORLAMASIYLA SÜLÜK TEDAVİSİNİ DENEDİM. KLİNİK BİR ORTAMI OLAN ARUSAN SAĞLIK MERKEZİNDE 1 AY İÇERİSİNDE 8 SEANS TOPLAMINDA KAFAMA TOPLAMDA 120 ADET SÜLÜK KONULDU. 2 VEYA 3 SEANSTA KOMALIK BİR VAZİYETTE GİTTİĞİM HALDE SEANS SONRASI HEMEN BİR CANLANMA GELİYORDU. SÜLÜĞÜN ETKİLERİNİ ARAŞTIRDIM, BİR ÇOK SAHADA TEDAVİ AMAÇLI KULLANIMI MEVCUT. BÜNYEDEN BÜNYEYE FARK ETSE DE GENELDE 1 AY SONRA ETKİ ETMEYE BAŞLIYOR VE ORTA VADEDE ESAS ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLIYOR. BENDE ŞİŞİKLİKLERİ İNDİRMEYE ESAS İTİBARİYLE 20 GÜN SONRA BAŞLADI, HALA DEVAM EDİYOR. 1 TEMMUZ İTİBARİYLE BAŞLADIĞIM SÜLÜK TEDAVİM 8İ BAŞIMA 2Sİ SIRTIMA OTURTMAK ÜZERE 10 SEANSTA BİTTİ. BUNDAN SONRA TEDBİR AÇISINDAN 2 AYDA BELKİ 3-4 AYDA BİR BU TEDAVİYİ SENE İÇERİSİNDE MUTAT BİR TAKVİMDE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.

    SÜLÜK TEDAVİSİNDEN 20 GÜN SONRA YİNE KARABAŞ OTUNU KLORSUZ SUDA DEMLEYİP KAFAMA DÖKÜYORUM, HAMDOLSUN YİNE ETKİSİNİ GÖSTERDİ MÜBAREK. ÖNCE SERT İLTİHABI YUMUŞATIYOR, SONRA PATLATIYOR ve NİHAYET KURUTUYOR. ÜSTELİK BUNU DAHA 9 GÜN İÇERİSİNDE YAPTI. YİNE BUGÜN EŞ ZAMANLI OLARAK GÜNDE 1 ADET OLMAK ÜZERE SARIMSAK YUTMAYA BAŞLADIM. ANCAK ÖNCEKİ TECRÜBEME DAYANARAK SÖYLÜYORUM, BU SEFER SARIMSAĞI EN FAZLA 3 AY KULLANIR SONRA ARA VERİRİM. 2 SENE EVVELKİ TEDAVİMDE ALMAYA BAŞLADIĞIM SARIMSAK MİKTARI ŞAHSİ KANAATİMCE FAZLA GELDİ.

    NİYE BU KADAR DETAYLI YAZIYORUM? BELKİ BU TAKVİM ve İÇERİK SİZLERİN İŞİNE YARAR. AYRICA BU HASTALIK TEKRAR ETTİĞİNDE GEÇTİĞİM AŞAMALARI HATIRLAMAK ADINA BU FORUMDAN GÜNLÜK GİBİ YARARLANDIM. ve NİHAYETİNDE BİRLİKTE TAHLİL YAPABİLMEK ADINA DETAYLICA YAZIYORUM. HASTALIĞIN TEKRAR ETME İHTİMALLERİ NELERDİR? BENİ KÖPEK ISIRDI, KUDUZ AŞISI OLDUM, BU TETİKLEMİŞ OLABİLİR Mİ? STRES ZATEN VAZGEÇİLMEZ SEBEP. AŞIRI SARIMSAK TÜKETİMİ OLABİLİR Mİ? ARA VERMEDEN 2 SENE BOYUNCA.

    BUGÜNE KADAR MEDİKAL ŞAMPUANLARI DENEMEDİM, MECBUR KALMADIKÇA DA DENEME TARAFTARI DEĞİLİM, ÇÜNKÜ TIBBA BU HASTALIK KONUSUNDA GÜVENİM YOK. MÜMKÜN OLDUĞU KADAR KENDİM BİTKİ ÖZÜNÜ ÇIKARARAK KENDİME İLAÇ YAPIYORUM, MESELA LAVANTA veya KARABAŞ OTU YAĞI DA ALMIYORUM ARTIK, DOĞRUDAN BİTKİSİNİ DEMLEYİP ÖZÜNÜ ELDE ETMEYİ KALBİM DAHA DOĞRU BULUYOR.

    AYRICA KEKİK ve ISIRGAN OTU DA AYNI TESİRLERİ YAPAR MI? SABUN OLARAK ARDIÇ KATRANI 2 SENE EVVEL ÇOK İŞİME YARAMIŞTI, AMA BEN ZEYTİNYAĞLI SABUNDA KARAR KILDIM, DEFNE, BITTIM ŞU BU HEPSİNDEN GEÇTİM.

    SON OLARAK KENDİME İNŞALLAH BU HASTALIK GEÇTİKTEN SONRA TEDBİR AMAÇLI ŞÖYLE BİR REÇETE HAZIRLADIM, GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ.
    AYDA BİR SOĞAN SUYU İLE BAŞ YIKAMA
    AYDA BİR KARABAŞ OTU SUYU İLE BAŞ YIKAMA
    SENEDE ORTALAMA 3 DEFA SÜLÜK UYGULAMASI

    HAZIR AKLIMA GELMİŞKEN BENDEKİ HASTALIĞIN NE GIDAYLA NE DE UZUN veya KISA SAÇLA, HERHANGİ BİR İKLİM KOŞULUYLA İLGİLİ OLMADIĞINI TESPİT ETTİM.

    Hiçbir gıdayla ilgisinin olmadığını tespit ettim demişsinizde o gıdaları kaç ay kestiniz? hangi gıdayı keserseniz kesin, 1 haftada anında düzelme yaşamazsınız. Siz tüm süt ürünleri içeren gıdalardan 1 ay uzak kalın, 1 çay kaşığı kadar bile yemeyin içmeyin 1 ay sonra gelin buraya yazın düzelme varmı yok mu?




  • arkadaşlar merhaba benimde saçıımın belirli bölgelerinde diplerde böyle sivilce gibi şeyler çıkıyor başımda ufak şişik gibi bazılarına dokununca acıyor aynı sivilce gibi ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz
  • Uzun bir aradan sonra selamlar. Hastalık ara ara hafiflese de şu an şiddetli. Özellikle kafamın arkası dev ve kabuklu sivilcelerle kaplı. Üniversite sınavlarına hazırlandım ve o dönemde bile bu kadar artmadı ama hiç bitmedi de. Sanırım tek çare roaccutane. Ne olursa kullanmaya hazırım çünkü artık bıktım. Bu arada saçı kısaltınca hastalığın azaldığını fark ettim. Bu yüzden saçımı 3 numaray vurduracağım.
  • Arkadaşlar herkese merhaba.

    Kronik folikülit yada saç dökülmesi ile beraber seyreden daha şiddetli formu olan,kozmetik problemleri beraberinde taşıyan tufted folikülit olan kişiler için bir önerim olacak.Bundan yaklaşık üç dört sene kadar önce nasıl oldu anlamadım ama saçlı deride,özellikle tepe kısmında 5-6 adet maksimum nohut tanesi kadar büyüklükte ağrılı sivilcelerim olmuştu. İlk bir sene hiç önemsemedim.Sürekli ağrı yapmasına,kaşınmasına ve sinirimi bozmasına rağmen üzerine düşmedim.Spor yapıyordum ve supplementle beraber fazla kuruyemiş tükettiğim oluyordu ve sorunu beslenme tarzıma bağlamıştım. Sonra geçmeyeceğini anlayınca doksisiklin(tetra 500mg kapsül) denedim ve ciddi bir yan etki olarak özofajit geçirip bırakmak zorunda kaldım.Zaten hemen nüksetti.Ardından 5-6 ay yine umursamadım ve sonra dermatolog arkdaşın önerisiyle roaccutane başladım. Düşük dozda bile ciddi yan etkilerle karşılaşınca ilacı birinci ayında bırakmak zorunda kaldım. Ki bir ay sonra yine tekrarladı. Aralarda kullandığım kozmetik ürünleri saymıyorum bile. En son yayınları araştırınca günde 600 mg rifampisin ve 600 mg klindamisin kombinasyonunu okudum.Ki aynı hastanede çalıştığım dermatoloji uzmanı arkadaşım bahsetmişti.Toplamda üç hafta kullandım .Şimdi tedavinin üzerinden uzun zaman geçti ve hiçbir şikayetim kalmadı.Eski tedavilerimde en geç birinci ayında tekrar etmişti.Çok ciddi olgular iki buçuk aya kadar uzatabilir. Aşağıda Türkiyede yapılan bir çalışmayı paylaşıyorum. İnşallah sizinde tedavinizde etkili olur. Daha önce bu tedavi şeklinin yazılıp yazılmadığını bilmiyorum. Paylaşım oldu ise tekrar için kusuruma bakmayın. Bilgi ve tecrübe paylaşmak istedim. Sağlıcakla kalın.
    http://www.journalagent.com/turkderm/pdfs/TURKDERM_40_1_30_32.pdf

    Not: Dermokozmetik ürünlere,şampuanlara sabunlara belki 1000₺ harcamışımdır. Doktor olduğum halde,sırf ilaçların ciddi yan etkilerini yaşadığım için bu ürünlere yöneldim ama siz siz olun sakın para vermeyin. Asla çözüm değil ve hiçbir işe yaramıyor. Bu hastalık dirençli bakteriyel enfeksiyon ve kozmetik ürünler tamamen para tuzağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 30 Temmuz 2017; 15:3:28 >




  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Biz o kombinasyonu nasıl bulacağız hocam keşke onu da yazsaydıniz
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Yazdım aslında ama jenerik isim olduğu için anlaşılmadı sanırım. Ticari olarak şöyle satılıyor:
    1.Rifampin 300 mg tablet (Sabah bir tablet ve 12 saat sonra bir tablet olarak toplam 600 mg olarak kullanılacak)
    2.Klindan 150 mg tablet (Sabah 2 tablet yani 300 mg ve akşam 2 tablet yani yine 300 mg ve toplam günlük doz 600 mg olacak şekilde kullanılacak.)
    Eczanede bu isimlerle satılıyor. Çok ucuz ilaçlar,pahalı falan değil. Aile hekiminiz uygun görürse reçete edebilir.
    İlaçlarla ilgili en büyük yan etki ishal yapıyor olması. Beraberinde probiyotik(reflor kapsül) ile ve bol su ile kullanmak çoğu problemi azaltıyor. Şahsen ilaçların yan etkilerinden çok çekmiş biri olarak böyle sabredebildim ve tedaviyi sorunsuz tamamladım.
    Bir hatırlatmada daha bulunmak istiyorum:
    Nihayetinde bu tedaviyi bir sağlık profesyoneli gözetiminde yapmalısınız.Kafanıza göre gidip eczaneden alın ve kullanın asla böyle birşey söylemiyorum.Cildiye alanım olmasa da hem bilimsel bir yayını hem de kişisel tecrübemi sizinle paylaşıyorum. Görüyorum ki bir sürü insan ne kadar çok ızdırap çekiyor. Bir kişiye bile bir şekilde faydası olursa ne güzel.Aile hekiminiz basit bir kan tahlili ve kontrolle size ilacı yazmayı uygun görüp,bir problem olduğunda ilgilenebilir.Ama kesinlikle kendi başınıza yapmayın derim.Sorusu olan olursa memnuniyetle cevaplarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 30 Temmuz 2017; 14:55:36 >




  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Onlar tablet şeklinde miydi pardon hocam. Kombin derken ikisi de ayrı ayrı alınıyor değil mi.
  • Evet tablet. Kombinasyon demek bahsedilen iki ilacın birlikte kullanılması demek. Ama rifampisin aç karnına biyo yararlanım daha iyi. Rifampisin aç olarak alınıp yemeğin peşine de klindamisin alınırsa daha iyidir.
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam denicem
  • Antibiyotik reçetesiz alınmıyor diye biliyorum. Aile hekimim vs. Bu ilaç yerine başka bir ilaç yazarsa peki hocam?
  • ghostindamirror G kullanıcısına yanıt
    Ticari ismi farklı olabilir sorun değil ama jenerik isim aynısı olmalı. Rifampisin birkaç çeşit var piyasada keza klindamisin de öyle. Eşdeğer olsun yeterli bence. Ben Rifcap 300 ve Klindan 150 kullanmıştım.

    Not:Sorusu olan mesajı kullanıcı adı ile alıntılarsa yada pm gönderirse sevinirim. Diğer türlü konuya girip kim ne yazmış diye bakamıyorum.

    Sağlıcakla kalın
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu paylaşım çok kıymetli. Deneyen arkadaşlar olursa lütfen olumlu olumsuz neticeyi paylaşsın. Belli olmaz çözüme böyle böyle ulaşırız belki.
  • Merhaba herkese, konunun cok buyuk bir kismini okudum bu dertle 2 yil muzdarip olduktan sonra, durumun ciddiyetini anlayinca. ilk once cleocin t kullandım doktor a gittikten sonra. iki kutu kullandim duzeldi. 2-3 hafta gecti hadi bidaha. yani bir günde kafanin yarisi iltihap sivilce ne derseniz onla doldu. ikinci kez ayni doktora gittim senin sac deri yapin bu dedi hemen ozel kucucuk kutusu 80 liralik sampuani yazip piyasadaki butun sampuanlar bunu tetikler nuksettirir bunu kullan dedi gönderdi. Orada bu olay acayip sinirime dokundu baktim forumda bu konuyu buldum. Bu sacma sapan firmalara para yedirmenin her seferinde nukseden bir hastalik icin sacma oldugu sonucuna vardim. Daha sonra biraz arastirma ve tecrube okuduktan sonra tuz sabunu(himalaya tuzu diye satiyorlar nedir tam olarak bilmiyorum) ve kükürtlü sabun aldim.Ilk once her hafta birini sirayla kullanmayi dnedim ancak basit bir seyi atlamistim. Tuz sabunu kopurmeyecekti. Neyse daha sonra kükürtlü sabunu az bisi onun uzerine sürüp elimle 20-30 dakika ovalayip ovalayip sacima sac diplerine surdum. Basta cleocint gibi yakti o acik yaralari. Saci baya kece gibi ediyor ancak kendi kendine kuruyunca yumusaliyor tekrar. daha sonraki günler kabuklandi sislikler ve sayi epey azaldi. uc gunde bir bu sekikde onun haricinde sadece su ile yikamaya calisiyirum saclari. Daha cok kisa suredir deniyorum 2 hafta ancak yıkadıktan sonra gercekten basimdaki butun derdi unutuyorum 3 gun. daha kesin olarak gecmedi ancak madem gecmesi cok zor, bu yöntemle kafamda boyle bir problem oldugunu hatirlamiyorum gun icerisinde. surekli kafaya elleyen o kabuklari parcalayip kanatan ben rahat rahat dolaniyorum gercekten rahatlik. kabuklar tirnaklasaniz dahi parcalanacak kalkacak gibi degil. deriye oldukca yakin yumuşak ve dayanikli yani disariya dogru portlemis sert kolayca fark edilebilir degil. kafanin her tarafindayken simdi onler ve arkada hemen hemen yok. yatarken basimi koydigum kafanin üstler de azalsa da var hala.




  • davudiskender D kullanıcısına yanıt
    Deneye yanıla ulaşılacak çözüm değil ki. Zaten denenmiş ve başarısı kanıtlanmış bir tedavi şekli bahsettiğim. Ortaya yayın da koydum. Ve yayının yurtdışı referansları vardı. Kendimde en etkili olduğu söylenen roaccutane tedavisi sonrasında gerilemişti ama 15 gün içinde tekrarlamıştı. Şimdi bu dediğim tedavinin üzerinden iki aya yakın zaman geçti ve hiçbir şikayetim kalmadı hamdolsun. Herşeyi denemiş olanlar doktor gözetiminde bunu mutlaka denesinler. Tedavi süresine folikülitin şiddetine bağlı olarak karar verilir.Ben üç hafta ile sınırlı tuttum.Tekrar etseydi daha uzun süreye çıkarırdım. Eğer gerçekten uzun süredir geçmeyen bir sorununuz varsa tavsiye ederim. Başkasından mesaj beklemeyin zaten yayında kaç kişide etkin olduğu yazıyordu. Tanı folikülit ise bu en iyi seçenek bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 11 Ağustos 2017; 23:21:32 >
  • arkadaşlar merhaba,
    konunuyu açıldığı tarihten beri takip ediyorum çünkü 10 yıldır ileri seviye sorundan bende muzdaribim.
    1 haftadır sivilceler başımdan kendiliğinden geçti anlam veremiyorum hiçbir ilaç falan kullanmıyorum 1 aydır.
    yumurtayı çok seven birisiyim günde 5 adet yerim.
    10 gündür dikkat ettim sıcaktan yumurta yemiyordum şuan başımda hiç yok emin olmam için biraz daha beklemeliyim.
    sizden ricam yumurtayı tüketiyorsanız bir müddet kesin 10 gün kadar sonuç alan olursa bana lütfen özel mesaj atsın konuyada yazsın durumdan emin olalım.
  • Bende Süt ve tavuk yemeği bıraktıktan sonra geçti yaklaşık 20 gündür yemiyorum
  • Emin olun ki bu hastalık alerjik herkezinki farklı bazılarınki gluten bazılarınki süt ve türevleri ben şöyle bisey yaptım 15 gün boyunca et ve süt ürünlerini bıraktım sonra 15 gün boyunca düzelme oldu baya bir düzelme sonra tek tek denedim 1 gün birini diger gün birini sonra baktımki süt ve tavukta çok fazla oluyor hemde hemen diğer gün çıkıyordu sonra bir doktorla görüstüm prof bu hastalığın çeşiti çokmus doktorlar kafadan antibiyotik yazıdıkları için dahada çoğalıyormuş ama alerjikmiş çogu hastalıgın o yüzden gıda testi yaptırmamız lazım tam olarak çözmek için
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.