Şimdi Ara

Başbakan Binali Yıldırım'ın Donanım Haber Üyelerine Özel Video Mesajı (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
16
Favori
122.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
364 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda muhalif konuların neden kapadıldığı anlaşılıyor.
  • Tüketiciyle alakalı bi sorunumuz yokki thhler güzel çalışıyor.

    Önlisans lise kpss tekrar senede 1 olsun.
  • Konu tutar yerinizi alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP’lilerin son sesle, MHP’lilerin kısık sesle, AKP’lilerinde gizli gizli dinlediği fikrimin İNCE gülü kadar olmasa da sizde siyasette ki cana yakın isimlerden birtanesisiniz.





    Not: Yahu şimdi bu mesajı yazdık ama inşallah başımıza bir iş gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fifa 19 mu pes 2019 mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milleti fişlemeye başladılar galiba. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!!! başbakanım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence adminler fena troll çeviriyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05C9F9077 -- 17 Haziran 2018; 12:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun bu hizmeti 15 sene evel hayalinde göremeyecek bizler şuan herşeyi eleştirir olduk eleştiri gelişimin en önemli ateşleyecesidir. Ama doğruları da taktir etmeyi bilmek lazım sadece eleştirerek de doğruyu bulmak zor olur, motivasyon karşılıklı etkileşim gerektirir.



    Aynı doğrultuda tüketici hakları tabiri mevcut hükümet döneminde mana kazandı. Tabi teknolojik gelişim ve değişimin bunu mecburi kıldığı bir gerçek lakin yapılan çalışmaları da gözardı etmemeden nasıl daha iyi olabilir düşünemek lazım. Eleştiride taşın suyunu çıkaran donanimhaber gençleri bu konuda benzer performans ile kafa yorsa eminim güzel fikirler üretir.



    Ben şuan aktif olarak "tüketicinin hakkını kanuni olarak araması" sürecinin içindeyim ve firmaların bu süreci nasıl sündürüp kendi lehlerine işlete bildiğine bir fiil tanık olmaktayım. Donanımhaber üzerinden paylaşılan bir indirim kampanyasından(!) telefon alarak bu sürece dahil oldum. Firma tedarik edemediği gerekçesi ile iptal edip 1 hafta sonra iademi yaptı. Ürünü sipariş verdiğim alışveriş platformunda satışa kapatsa da farklı platformlarda daha yüksek bedel ile satışa devam etmesi, yaptıkları hatadan hiç pişmanlık duymamaları, muhatap olduğum yetkilinin "iptal ettiysek ne olmuş paranızı yemedik ya" şeklinde cevabı ve tuketiciyi koruma kanunundaki şahsıma tanınmış haklar ile tüketici hakem heyetine başvurdum. Öncelikle sonuç olması gerektiği gibi lehime çıksa da 3 ayı aşkın bir zamanda ancak sonuçlandı ki sanırım bu süre için şanslı sayılabilir olduğumu duydum. Ama sıkıntı bununla bitmedi karşı firma tüketici mahkemesine beni dava etti. Tüketici olarak hakkınızı aramanız sizi hayatınızda belki de ilk kez davalı durumuna sokabileceğini bu şekilde öğrenmiş oldum. Gelen tanzip zappıtını okuyunca biran ben ne kadar kötü bir insanmışım dedim kendi kendime. Firma beni kötü niyetli kendilerini zarara uğratmaya çalışan biri olarak tanımlamış ki bunu yaparken de bir çok yanlış bilgiler ile bu iddiasını kuvvetlendirmeye çalışmış. Tabi cevap dilekçemi yazdım verdim doğru bilgiler ile. Dava günü olarak 10. ay verildi ki kanunen firmanın 1 erteleme hakkı mevcut onu da kullanırsa ocakta başladığım yolculuk sanırım en erken 2 sene de tamamlanmış olacak. Kanunu okuyunca kaybedeceğime ihtimal vermiyorum ama kazanmam sonucunda da gerçekten kazanmış mı olacağım acaba? Elime 2 sene evel aldığım eski nesil telefon geçicek ki 3 kuruş ucuza almak için verdiğim bu mücadele de mahkeme harçlarıydı yol masraflarıydı derken şimdiden bile makas kapandı diyebilirim. Peki neden devam ediyorum? Hiç bir işi yarım bırakmayı sevmem biraz da inatçıyım sanırım.



    Şimdi kendimce düzeltilmesi gereken hususlara geleyim, öncelikle daha hızlı sonuç odaklı çözümler geliştirilmeli. Tüketici hakem heyeti kararı üzerinden tüketiciler davalı konuma düşebiliyor ve kaybetmeleri durumunda yeni düzenlemeler ile avukatlık vekalet ücretleri düşürülmüş olsa da bir bedel ödemekle karşı karşıya kalabiliyor. Ve bundan da önemlisi tüketici bu karara itiraz etme hakkı kanunen yok. Süreci takip etmeyip, tüketici hakem heyeti beni haklı buldu nasılsa derseniz dava sonucunda hem haklıyken kaybetme üstüne ceza ödeme durumunuz var. Bu şartlarda insanların hukukî hakkını aramaktansa Allaha havale etmesi gayet olası. :) Bu bakımdan süreç tüketici için daha kolaylaştırılmalı.



    Umarım bu hassiyetiniz yaklaşan seçimlerden sonrada devam eder ve vatandaş için kolay bir işleyiş sağlanabilir. Vatanımız milletimiz için hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun orijinal mi?



    Liseliler bilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canım başbakanım benim sizi çok seviyorum bayılıyorum size



    Ama bir sorum var çok kafamı karıştırıyor reisimizle ilgili



    Sayın başbakanım reis diyor ki "inceyi muhatap alıp TV'ye çıkmam üstümüzden prim yaptırmam"



    Peki o zaman neden her mitingte inceye (kendisini hiç sevmem) laf ediyor ve muhatap alıyor? Reisin ince ile konuşmaması çok kafamı karıştırmaya başladı biz reisimize güveniyoruz ve Tv'de inceyi utandırmasını bekliyoruz. Ayrı a reytingler olarak da İncenin katıldığı programlar hep daha yüksek çıkıyor bunu demesi biraz güven sarsıcı oldu reisimize değil yanlış anlamayın ona bilgi verenlere. Acaba reise yanlış bilgi mı veriyorlar???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz, son zamanlarda internet üzerinde daha aktif olduğunuzu görüyoruz, biraz güç olsa da kesinlikle güzel bir hareket olduğunu söylemeliyim. Ancak diğer arkadaşların da belirttiği gibi internet hızları, paypal ve sansür konusunda(özellikle Wikipedia) bir şeyler yapmalısınız, sadece Türkiye'de değil dünya çapında ülkemiz için kara bir leke bu konu. İyi Bayramlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puahahha rezillik ya
  • Suana kadar nerdeydeniz secime 7 gun kala 1 dklik video yeterli değil 1001 turlu konuda kac defa imza topladik kac defa sosyal medya eylemi yaptik 1 tanesine yahu 1 tanesine ilgi gosterdiniz mi?



    YOK



    O zaman oy da yok



    Bu forumdan akpye oy cikmaz zaten ulke ve dunya gündeminde muhalefet yuzde 90 oy aliyor anketlerde kalan yuzde 10da aktroller



    Hadi eyvAllah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Memleketin heryerine hastaneler yaptınız ancak çoğu hastanede hala hizmete erişmekte sorun yaşıyoruz. Göz, diş gibi durumlarda haftalar sonrasına randevu alabiliyoruz.



    2.Suriyeli’leri ne zaman ülkelerine göndereceksiniz. Şu anda gönderilmeyecekse bile bu insanların ülkenin içinde çok rahat gezmeleri , bazı illerde artık gettolaşmaya başlamalarını nasıl önleyeceksiniz?



    3. Dolar şu an çok yüksek seviyede ve artmasından dolayı sürekli zarardayız. Akaryakıt fiyatlarıda aldı başını gidiyor. Seçimden sonra bu tür sorunlar düzelebilecek mi?



    Saygılar ve selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoşgeldiniz Sayın Başbakanım. Bayramınız mübarek olsun.



    Tüketici hakları hakkında bizden görüşlerimizi istemişsiniz. Bir tüketici ve destekçiniz olarak sizlere öneri ve sorunlarımızı madde madde yazacağım.



    1- Müşteri Memnuniyetsizliği.



    Bir tüketici olarak gerçekten hiç memnun değilim. Ne zaman teknolojik bir alet alsam inşallah sorun yaşamam diyorum çünkü satın aldığımız firma veya şirket konu ne olursa olsun sorun yaşadığımızda biz müşterileri önemsemiyor. Paramı aldım gerisine karışmam mantığı ile hareket ediyorlar. Başının çaresine bak düşüncesi ile hareket ediyorlar. Benim kendi vatandaşım, esnafım bana böyle davranırken yurtdışı alışverişlerimde yaşadığım sorunları ilgili yurtdışı firmasına sorunu mail üzerinden yani sanal ortamda bile belirttiğimde bana ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. 3- 4 güne ürünün yenisini fazladan gönderiyorlar ki bu başıma bir kez gelmedi. Yurtdışındaki firma bana böyle davranıp kendi esnafım bana bu şekilde davranması beni üzüyor ve maalesef yurtdışında alışverişine yani dışa bağımlılığa itiyor. Ben bundan mutlumuyum ? Hayır, ama en azından ufak bir sorunda bile benden en kötü özür dileyeceklerini biliyorum. Bu konuda kesinlikle düzeltemeye gidilmeli.



    2- Yurtdışı Alışveriş Gümrük Ücreti



    Maalesef dolar ve euro kurları yüksek bu da insanların zamanla yurtdışından alışveriş yapmasını zorlaştırdı. Bundan 3-4 yıl önce 75 Euro olan gümrük limiti şu an 22 Euro bu biz tüketicileri gerçekten yıpratıyor ki bu kadar çok yurtdışından alışveriş yapılma sebebini yukarıda belirttim. Bu 22 Euro üstüne ÖTV eklenmesi gerçekten çok zor duruma sokuyor bizleri. Burada bir tanesi 300₺ olan ayakkabıyı yurt dışından aynı 300₺' ile 3- 4 tane alabiliyorum.





    3- İnternet (her şeyi ile)



    Konu olarak sistematik gitmeye çalışıyorum. Yurtdışı alışverişi dedik konulara değindik şimdi ise veri alışverişi diyebiliriz. :)



    Geçen gün YouTube'da katıldığınız programda sizin de başarısız olduğumuzu söylemeniz beni mutlu etti umarım gerekli adımların atılması için gerekli talimatları verirsiniz. Amerika'da kullandığım internet ile Türkiye' dekini karşılaştırmayacağım. Orta sınıf bir Avrupa ülkesinde bile internetin bizimkinden yüzbin kat iyi olması beni üzüyor. Dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz. AKK diye bir saçma olay ile internetimiz yavaşlatılıyor 2018 sonunda kalkacak ama kalksa bile internet hızlarımız çok çok düşük. İstanbul'un ortasında 16 olması gereken hızım 3- 4 oluyor bunun ile yetiniyorum. 2018 yılında dünyanın en uzak ucundaki insan ile iletişim kurabildiğimiz bu yılda internet hızımız ve altyapımız gerçekten çok ama çok düşük. Anadolu'nun bazı yerlerinde hala telefon çekmiyor. İnternet demiyorum telefon çekmiyor. İnternet sağlayıcıları bize altyapı yetersiz diye yalan söylüyor herkese yüksek hızda internet sağlayamayacak kadar yetersizdir olabilir ama AKK kaldırılmasına mani olacak kadar değildir zira ayın birinde herkesin internet hızı en yüksek hızlarda ama sorun olmuyor. Yalan olduğu buradan belli. Ayrıca internet ücretleri gerçekten çok ama çok pahalı. Ki en yavaş interneti kullanırken bu kadar para ödememiz saçma ki durumu olmayan vatandaşlarımız var. Durumu olamayan vatandaşlara internet devlet tarafından sağlanıyor diye biliyorum ama bunun yerine bu yılda su gibi ihtiyaç olan bu interneti ucuz ve hızlı yapabiliriz e-devletten üniversiteye bile kayıt olunabiliyor böyle bir devirde devlet durumu olamayan vatandaşa internet vermemeli o vatandaş internete ulaşabilmeli hem de yüksek hızda. Bunun yerine internet sağlanan vatandaşların eğitim ihtiyaçları karşılanabilir.





    Diğer bir husus ise para verdiğimiz Netflix, Puhu TV gibi plartformalara RTÜK'ün karışması kısa ve öz istemiyorum, istemiyoruz Sayın Başbakanım.



    4- Teknolojik Aletlerin ve Arabaların Fiyatları





    Gerçekten ama gerçekten bu fiyatlar ateş pahası bir telefon 5000₺- 7000₺ olmamalı Sayın Başbakanım. Tamam dolar kuru etkili ama gerçekten bu fiyatlar çok pahalı ÖTV kaldırılmalı hem daha fazla satılır devlet sürümden kazanır. Ayrıca teknoloji konusunda diğer dünya markalarına göre çok gerideyiz ama tüketici olarak sorunlarımız istendiği için değinmiyorum. Çin'den büyük firmalar ile ortaklık kurulabilir sadece bir öneri.



    Sadece telefon değil PC, Oyun Konsolları, Video oyunları, beyaz eşyalar çok pahalı. Ülkemizde hobi yapmak, eğlenmek gerçekten çok pahalı kitapların ücretleri de yüksek. Devlet gençlere kitap veya hobi kartı tarzında bir program yapması gerektiğini düşünüyorum. Mesela anlaşmalı mağazalarda geçerli olacak şekilde (atıyorum) 300₺'lik kitap/hobi alışveriş hakkı sadece kitap dergilerde hobilerde geçerli olacak şekilde bir kart verebilir. Gençler ile konuşarak.



    Araba konusunda ciddi anlamda 40.000₺'den ucuz ikinci el araba bile yok. Sayın Cumhurbaşkanımız israf yapmayalım diyor ama (üst mevkilerden bahsetmiyorum) terörün sağımızda solumuzda olduğu bir coğrafyada üst mevkilere lafım yok lakin Anadolu'daki 10.000 nüfuslu bir belediye başkanı kendi altına cebinden para çıkmıyor diye Audi çekiyor. Kendileri kusura bakmasın ama hak etmiyor. Onu seçen kişi olarak ben kendime 40.000₺'ye araba alamıyorum ama o beni Audi'den selamlıyor. Devlet buna sınırlama getirmeli kendi araba vermeli. Desenki kardeşim senin araban bu daha üstü yok. Renault Fluence nelerine yetmiyor ki ?

    Sayın Başbakanım lütfen şu araba ücretlerinde indirime bir şeye gidilsin. Ülkemizde araba yaş ortalaması 13 bu da haliyle sık sık bozulan arabaları sebebiyet veriyor ve parçalar yurt dışından geldiği için dışa bağımlılığımız artıyor. Arabaların yaş ortalaması artar ise sağlam arabalar artcağı için kaza oranları azalır, kazalarda ölen insan sayısı yaralanan insan sayısı azalır. CO2 ayak izi azalır. Böyle bir şey olursa herkes arabasını satıp ülkede araba birikimi olur bunun için önerim ise biriken bu arabaları Afrika ülkerine anlaşma ile satabiliriz. Veya ilk kez araba alacak insanlara indirim yapılmasın ilk kez araba alacak kişiye ÖTV uygulanmasın. Sonuçta araba bu ihtiyaç ikinci araba özel tüketimdir ama ilk araba ihtiyaç. :/



    5- Uber'in yasaklanması ve yazılım eksikliğimiz.



    Buna da kısa değineceğim sayın Başbakanım seçimden sonra yasak kalksın lütfen globalleşen bu dünyada bu tür yasakları kesinlikle desteklemiyorum. Ve bu tür yazılım uygulamaları için Anadolu'ya Amerika'daki Silicon Vadisi örnek alınarak bir proje inşaa edilmeli ve yazılım açığımız kapatılmalı.







    Teşekkür ederim. İnşallah 24 Haziran'da ülkemiz için hayırlısı olur. Sağlıcakla kalın efendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 17 Haziran 2018; 11:31:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Başbakanım


    Sigara yasağını genişletin. Evlerde parklarda vs. içmek yasak olsun.

    Sigara içilebilen belirli bölgeler olsun insanlar gidip sigarasını orada içsin. Sigara kullanmayan insanlarda evinin balkonunda

    parkta vs. daha rahat temiz bir havada otursun.
  • Ayrıca arkadaşların da dediği gibi. Bisikletten ÖTV kaldırılmalı. Bisikletin kimseye zararı yok hatta yararı var zira. Ülkede daha az benzin kullanılır ve dışa bağımlılık azalır. Bisiklet teşvik edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Suana kadar nerdeydeniz secime 7 gun kala 1 dklik video yeterli değil 1001 turlu konuda kac defa imza topladik kac defa sosyal medya eylemi yaptik 1 tanesine yahu 1 tanesine ilgi gosterdiniz mi?



    YOK



    O zaman oy da yok



    Bu forumdan akpye oy cikmaz zaten ulke ve dunya gündeminde muhalefet yuzde 90 oy aliyor anketlerde kalan yuzde 10da aktroller



    Hadi eyvAllah
    Bu forumdan AKP'ye oy çıkmaz mı ?.
    Kendi adına konuş.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.