Şimdi Ara

Başakşehir Irkçılık Karşıtı Sahadan Çekildi ( YILIN OLAYI ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
2
Favori
13.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeterözeR

    Okuduğunu da tam anlamıyorsun. Ben sana az milliyetçisin çok milliyetçisin mi demişim, hangi tabirleri kullanmışım, nerede kullanmışım...

    Ah benim taytlı abim...
    Ben sana diyorum ki (3 4 kere oku , zor anlıyorsun çünkü) Irkçılık ile milliyetçilik farklı kavramlardır. Önce tanımlarını öğren , sonra bir fikir sahibi ol.

    İlk önce tutarlılık nedir onu öğren sen.

    Sonra Milliyetçilikle ırkçılığı ayırırsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onca felâket yaşadık bu sene, yılın olayı diye başlığa yazarken insanda biraz "utanıp sıkılma olur".

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irkçılık var diye geldim ama alakası yok gibi duruyor...

    Bu kadar alıngan olmak aşırı saçma. Ne var yani adam zenci veya siyah dediyse? Bunun neresi hakaret?

    Zenci birisi isen sana zenci dedikleri için alınmamalısın. Yada siyah dedikleri için. Bunu seni aşağılamak için söylüyorsa bu ırkçılık olur tabii ama diğer insanlar arasında belirtmek için söylüyorsa bunda bir sorun yok.
  • bosa tartisilmis sayfalarca


    sampiyonlar liginde hakemlik yapacak biri bunun irkcilik oldugunu ve katiyen soylememesi gerektigini COK İYİ BİLİYOR.


    millet de kendi deger yargilarina gore “yok bence irkcilik degil” falan diye bos yapiyor. konu sana gore olup olmamasi degil zaten. uefa hakemi bunu cok iyi biliyor ve bile isteye bunu yapiyor. anlik hata degil yani.


    yaziyoruz ama bosa yaziyoruz. gene ayni seyleri papagan gibi tekrarlarlar birazdan asagida.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bizim burda bırak siyahi yada zenci demeyi çoğu hala siyahi birini görünce arap diyor. Siz anadoluya gidinde ırkçılık neymiş görün. Direk arap diyolar siyahilere. Konuya gelince bence siyahiler birazda osuruktan nem kapıyolar kimse kusurabakmasın. 5-6 kişinin içinde birisini belirtirken en belirgin özelliğini söylersin. Kelse şu kel olan dersin yada gözlük kullanıyosa şu gözlüklü dersin. Orda bi tane siyahi varsa siyahi olan dersin bu ırkçılık değilki. Hepsi siyahi olup biri beyaz olsa beyaz olan dersin. Bence zenci demekte ırkçılık değil.Osmanlı zamanında afrika kıtasına Zenc bölgesi denirdi. Zenci demek afrikalı demek. Hakem çok büyük ihtimalle bunu aşağılamak amaçlı değilde belirtmek amaçlı kullandı. Ha hakemin mallığıda orda bunun aleyhine kullanılacağını bilmesi gerekirdi. Zaten futbolcu kırmızı görecek sinirli nabız olmuş 1500 öyle dersen kullanır tabi bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaten bir gün sonra oynasalar da yenilecekleri kesin.Bu da bahanesi olmuş işte
  • Bizim topçuların yıllardır bu alanda doğru düzgün başarısı zaten yok.İşte böyle skandal olaylar veya kavgalarla reklamlarını yapar gelirler.Başka bir nane yiyemezler
  • 2 gundur rumenlerle de tartisiyorum bu konuyu adamlar bizim gibi bizde siyahilere irkcilik yoktur fazla safliktan kaynaklandi diyor bi yere kadar katilirim ama adamin birine negru dersen ozellikle tartismadan sonra negro algilar tabiki oyle sey mi olur? Webo tepkisinde hakli irkcilik yapildigini dusunuyor.


    Ben burda hakemin ne demeye calistigini degil Webonun ne hissettigine bakarim arkadas. Webo ile calisma sansi yakaldim zamaninda Nesine.com icin Bruno Alves Meireless Webo bide o zaman Kasimpasa da oynayan portekizli bu oyuncu gelmisti ben de dunya kitesurfing turnuvasinda tercumanlik yapiyordum ing bilen yokmus rica ettiler ilgilen diye. Ayak plaj volleybolu oynayacaklardi Nesine adina neyse Webo gercekten cok iyi bir insan Turkcesi anadili gibi ayrica niye tercuman cagirdilar sen halledersin diye gulustuk hatta. Oyle yok yere pislik cikarcak bir adam degil ki ben Besiktasliyim Weboyu yok yere niye savunayim.

  • politik doğrucuların 2-3 gündür eline malzeme olan durum gerçek ırkçılar da politik doğruculara laf atıcam diye iyi kıvranıyor.


    hakemin daha önce bir sürü vukuatı var o yüzden art niyetsiz diyemem hareketine.

  • Sıkıntılı iş,


    Türkçede ben siyahi birini işaret edeceksem siyahi olan derim ama zenci dersem sıkıntı.


    Eee adamın dilinde Siyahi ''negru'' demekse siyahilere ırkçılık olarak geçen sözcükleri ne acaba ? Yani illaki negru dışında kullandıkları ırkçılığı sembolleyen kelimeleri vardır gerçekten günlük ifade kullanımını yanlışlıkla söylemiş olabilir.


    Tabiiki dikkat etmesi gerekirdi hele türkiye gibi sosyal medya ve alıngan takım taraftalarına karşı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    Romanya calkalaniyor su anda eski hakem baglanip yerden yere vurdu DIgi Sport 1 de. Sadece siyahi fln degil biyikli sisman esmer sarisin vs gibi seylerle ifade etmek yasaklanmistir dedi.


    Kaldi ki, benim rumen arkadaslarimla Amerikadayken negru negru diyip dolasmadilar orda bazilari bara girmeye bile yasi tutmuyordu ama o kadar kafa calisiyordu tabi.


    Simdi ornegin Turkce bardak, rumence de buyuk bir kufur anlamina gelse tutup insanlar arasinda kullanmam. Asagidaki resmi ben cektim tv den scandal diyorlar zaten. Pariste cirkin Scandal tam cevirisi.



    Bu arada rumen spor yazari arkadas dedigim kisi de bein sportta fln soyledigi aciklandi. Sonra konustuk, bu adam 12 yil once intihar etmeye kalkti Romanya da buyuk haber oldu ustune gitmeyin kendini oldurur fln dedi. Asagidaki tweet.




    Ben otelciyim mesela webo bizim otele geliyor bazen adamı tanımıyorum şu siyahi olan misafir diye bahsediyorum ve beni duydu çok yanlış yerlere gider bu yüzden zaten konuşma dilimiz hep resmi prezentabl olması gerekiyor koskoca Uefa nın hakemi bilmiyor mu böyle sokak ağzı konuşmaması gerektiğini aynı şekil psg nin bir oyuncusunu tasvir edebilir miydi demek ki küçümseyerek söyledi bu sözü psg dünya devi bizim takım köy takımı mı yani ya eminim psg nin kulubesi yapsa kırmızı bile veremezler şimdi bu dediklerin doğru ise olay mantıklı geliyor anca hasta ruhlu bir adam böyle konuşur işin içinde Romanya varsa bir yerden çıkıyorsun abi sende 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    Ortada herhangibi ırkçılık göremedim. Olayın tek kurbanı hakem. Maç izlemem anlamamda ama olay çok açık.
    Adamı uyarmasını söylüyor. Diğer adam hangisi diye soruyor. Hakemde siyah olanı diyor. Ordaki tek siyah o çünkü bu gayet normal. Zannedersin hakem siyahlar bu sahaya giremez falan demiş.
    Kimse boş boş duyar kasmasın. Çok bariz bi linç masturbasyonu. Hakeme yazık olmuş.

    Edit: dediğim gibi maç izlemem belki bilmediğim başka bi olay vardır. Sırf siyah olduğu için ceza almıştır vs. Eğer gerçekten ırkçılık varsa gereği yapılmalı tabiki.

    Bende aynısını düşündüm ama hakemsin sen bu şekilde tasvirler kullanması yanlış kurallar da bile beyaza beyaz sarışına sarışın diyemezsin diyor düşündüğüm zaman yanlış anlaşılmaları engeller bu kural birde senin dilini bilmeyen birinin yanında onun hakkında kendi dilinde konuşursan adam der ki sen bana küfür mü ettin büyütür çok doğru bu bana otelde 100 kere misafirim yanında Türkçe konuşma diye uyardıklarında anlamıyordum şimdi daha açıklayıcı oldu ve mesela bir Araptan bahsederken körfez insanı dersin adam bunu bile ırkçılık olarak algılayabilir tabi işin bu boyutunu bilmeyen insan ne var ki onda ya der. üstte de yazdım bu düzey de organizasyon yöneten Bi insanın resmilikten kırılması gerekiyor zaten hakemin futbolcu ile tartışması çok ilginç seviye yerlerde yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 10 Aralık 2020; 15:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bremen Bv-244

    Ben otelciyim mesela webo bizim otele geliyor bazen adamı tanımıyorum şu siyahi olan misafir diye bahsediyorum ve beni duydu çok yanlış yerlere gider bu yüzden zaten konuşma dilimiz hep resmi prezentabl olması gerekiyor koskoca Uefa nın hakemi bilmiyor mu böyle sokak ağzı konuşmaması gerektiğini aynı şekil psg nin bir oyuncusunu tasvir edebilir miydi demek ki küçümseyerek söyledi bu sözü psg dünya devi bizim takım köy takımı mı yani ya eminim psg nin kulubesi yapsa kırmızı bile veremezler şimdi bu dediklerin doğru ise olay mantıklı geliyor anca hasta ruhlu bir adam böyle konuşur işin içinde Romanya varsa bir yerden çıkıyorsun abi sende 😂



    Alıntıları Göster

    Isteyken ozellikle foruma takiliyorum hergun ustelik bizim konuda bir arkadas age of empire koylusu ozellikle yorumlamami istemisti hocam ondan detayli anlattim yoksa resim mesim atmaya haberleri bulmaya usenirdim.  


    Olan oldu ama cidden sunu bilin bi kisinin kafasindan gecenleri okuyamadigimiz surece niyetinden asla tam emin olamayacagiz. Ancak Romanya Avrupanin ne irkci olmayan ulkesidir, tum Romanya ya bununla ilgili haksizlik yapmamak lazim. Adamlar bizim herseyimize tapiyor gercekten. Ben isyerinde 100 milletten insanla tanistim siyahi, orta dogulu, batili asyali vs. kimse Romanya da kotu muameleyle karsilasmamistir hadi ben bembeyaz adamim anlamazlar rumen olmadigimi da.





  • Sjw lerden midem bulanıyor artık. Adam zenciye, zenci dediği için kaç gündür tartışılıp duruyor. Bana herhangi birisi Türk dese ben bundan alınmam çünkü Türk'üm, oyuncu da zenci, kendisine zenci dendiği için bu kadar olay çıkarmasına gerek yoktu. Başka arkadaşlar da yazmış sosyal medyada gerçekten çok tehlikeli bir yer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miko_miko

    hay ırkçılık da ırkçılık. ne yapsak ırkçılık oluyor. siyah adama siyah diyemiyon. arap a arap diyince suç. ne ırkçılık lobisi arkadaş bu. sanki adam öldürdü. linç başlamış hemen.

    Olum adamlar yıllar boyu köle olarak kullanılmış, tecavüzler, işkenceler, zorla çalıştırılmalar vs. vs. ve bunlar sadece ten renkleri yüzünden yaşanmış hala yaşanıyor, bu olayları atlatalı daha 50 yıl bile olmamış böyle bir hassasiyetin olması çok normal değil mi?

  • Adamın dili diye birşey olmaz arkadaşlar. Orası uluslararası bir maç ve ingilizce konuşulur. İngilizcede de negro nun nedemek olduğunu herkes bilir. Kimse sormaz mı ya uluslararası maçta neden kendi dilini kullanmış?
  • https://www.youtube.com/watch?v=Dn6rjnms8VY&feature=youtu.be


    Uefa'nın senelerdir reklamını yaptığı en önemli sloganlarından birisidir. "No to racism"

    O kadar reklam yap atadığın hakem böyle yapsın. Hakemi orta sahada sallandırsalar yeridir.

    Resmen uefayıda küçük düşürmüştür bu hakem yılların emeği çöpe gitmiştir. Çünkü genelde ırkçılık taraftarlar ya da nadiren futbolcular tarafından yapılırdı. Direk hakemin bunu yapması uefanın yapması gibi çünkü hakem orada uefa adına bulunuyor.

    Hakeme bir daha maç atanmasını bırak buna maç izlettirmezler.no to racism

    Düzenleme : video linki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaptikBirHataKomiserBey -- 11 Aralık 2020; 17:38:15 >




  • miko_miko kullanıcısına yanıt

    Size en güzel cevabı

    Demba ba vermiş aslında

    Beyaz adama şu beyaz adam diyor musun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

    https://www.youtube.com/watch?v=Dn6rjnms8VY&feature=youtu.be


    Uefa'nın senelerdir reklamını yaptığı en önemli sloganlarından birisidir. "No to racism"

    O kadar reklam yap atadığın hakem böyle yapsın. Hakemi orta sahada sallandırsalar yeridir.

    Resmen uefayıda küçük düşürmüştür bu hakem yılların emeği çöpe gitmiştir. Çünkü genelde ırkçılık taraftarlar ya da nadiren futbolcular tarafından yapılırdı. Direk hakemin bunu yapması uefanın yapması gibi çünkü hakem orada uefa adına bulunuyor.

    Hakeme bir daha maç atanmasını bırak buna maç izlettirmezler.no to racism

    Düzenleme : video linki

    Gardaşım ne alaka tamam hakem UEFA'yı temsil ediyor ama talimatı UEFA vermiyor hakeme. Yani bir ordu olur askeri biryere saldırır talimatı komutan verir komutan sorumlu tutulur bu aynı şey değil.


    Sonuçta hakem UEFA'nın hakemide olsa bir insan bir birey, onun yapmış olduğu bir davranış tüm kuruma maal edilemez. Bir taraftar ırkçılık yapsa tuttuğu takıma maal edilemediği gibi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coroic

    Sjw lerden midem bulanıyor artık. Adam zenciye, zenci dediği için kaç gündür tartışılıp duruyor. Bana herhangi birisi Türk dese ben bundan alınmam çünkü Türk'üm, oyuncu da zenci, kendisine zenci dendiği için bu kadar olay çıkarmasına gerek yoktu. Başka arkadaşlar da yazmış sosyal medyada gerçekten çok tehlikeli bir yer.

    Anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Türklükle Zencilik aynı şey değil Zencilik bir millet değildir ten rengidir ve bu rengine sahip olan kişiler senelerdir negro diye ezildi. -Negro gel buraya -Negro çay getir -Negro ayakkabılarımı sil vs. vs.


    Mesela Türk değilde Kürt olsaydın biri sana La Kürt gel la buraya dese alınmazmısın?

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.