Şimdi Ara

Baş Önde Postürü (Kafanın önde Durması) Ve Kaliteli Yaşam Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
47
Favori
14.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Eminim Bir çogunuzda şu problem vardır. Resim İçin:http://daltonarticles.com/public_html/images/ForwardHdEv.jpg

    Bende Çok bilgisayar başında oturdugumdan ve dersleri genelde eskiden kambur dinledigimden böyle bir problem oldugunu fark ettim ve fazla ayakta durunca çabuk yorulmamın, bel agrılarımın sebebininde bu oldugunu fark ettim. Anlayacagınız siz ve vücüdünüz günlük hayatta daha az performansla yaşıyorsunuz. Bunun çözümü için vücüt geliştirmecilerin tanıdıgı Elliott bir video yapmış. İngilizce bilenlerden ricam bu videodaki bilgileri bizede kabaca aktarmaları ve bu sorunumuzdan kurtulmamız. Video burada:http://www.youtube.com/watch?v=htuCUJmfsdw Edit2: Videonun Türkçesi bulundu :http://www.vucutgelistirmetv.com/durus-bozuklugunu-ve-kamburlugu-duzeltmek-icin-elliotttan-tavsiyeler.html . Burdada Bir kaç Egzersiz gösterilmiş bunu düzeltmek için youtube da yabancı kaynaklarda çok var:http://www.youtube.com/watch?v=TxYMssxpPGA


    2) İkinci konum kaliteli yaşam hakkında. Diyaframı keşfedeli benim 2 yıl gibi bir süre oluyor ve eger diyaframı kullanırsanız ve sağlıklı bir duruşunuz olursa hayattaki hiç bir hayalalinize bence uzak değilsiniz çünkü bu melet öyle birşeyki kızlarla konuşurken kuş kadar hafif olmanızı bile saglıyor. Bu konuda yazacak o kadar çok şey varki aslında.Hatta dikkat ederseniz etrafınızdaki başarılı kişilerde hep bunu görebilirsiniz. Zamanla insanların konuşmalarından diyafram kullanıp kullanmadıgını anlayabilir hale geldim ben. Güç, sağlık zekilik, insanlarla olan ilişkileriniz , hitap gücünüze kadar aklınıza ne gelirse hayatta her ne yapıyor olursanız olun herşeyde kilit noktası rolunde bence. Vücütgeliştimeciler ve boksörler bilir diyafram nefesiyle atılan bir yumruk ve diyaframdan nefes verilerek itilen bir agırlıkta baya bir güç farkı vardır. Daha güçlü iter ve daha etkili bir yumruktur. Herneyse hatta bazı söylentilere göre alkolmetreye diyaframdan üflerseniz alkol az veya çıkmıyor gibi şeyler duydum :D Kamera karşısına geçen insanların, siyasetçilerin rahat ve kendinden emin ve etkili bir sesle konuşmasıda bu diyafram sayesinde. Hatta ve hatta sigara içerken daha az zarar görüyormuşsunuz. diyafram sayesinde ciğerin alt kısmına nefes alındığından, dumandan etkilenmeyen büyük bir bölge kalıyormuş. Diksiyonunuzda daha temiz bir hal alıyor.

    Müzikle uğraşan biri olarakta size şunu söylüyorum kötü ses asla yoktur kullanmasını bilmeyen insan vardır. Bu diyafram sayesinde sesiniz inanılmaz güçleniyor ve rahatlıyor. Ve sesinizle oynayabilme kabileyetiniz artırıyor.
    Ayrıca aldıgınız nefes sayesinde kortizol seviyeniz düşüyor (stres seviyeniz). Heycanı azaltıyor ve karşı cinsle ve insanlarla olan ilişkilerinizdede çok daha rahat olursunuz.

    Daha Sayısız faydası var ve bence kaliteli yaşamın sırlarından biri bu. Bence bu yoga felanda hep bunun üzerine kurulu (bunu araştırmadım kendi düşüncem) Çünkü onlarda hep bildiginiz üzere nefes meditasyonu insanlara sadece bir seans nefes aldırıp rahatlatıyorlar ve bir sürü TL alıyorlar :D (biliyorum çok küçümsedim yogayı, laf edenler olabilir kusura bakmasınlar kendi düşüncem, kesin doğrudur demiyorum )

    Evet arkadaşlar yazılacak çok şey var ama gerisini kendiniz google amcadan araştırın benden bu kadar. Böyle bir konu açmak hiç aklımda yoktu. Sadece kendi bilgilerimi ve tecrübelerimi yazdım size yardımcı olmak amaçlı hepsi kendi düşüncem. Çabucak yazdım bir çok imla ve yazım hatası vardır, affola. Kafa önde postürü videosunu izleyip çevirmeyi unutmayın lütfen ingilizce bilenler:D

    Edit: Boyun postürüyle diyafram ne alaka derseniz baş önde postürünün nefes kapasitesini azalttıgını ögrendim.

    Diyaframdan Nasıl Nefes Alacagız Diyenlere Bir Kaç Hazır Bilgi (Bazılarında hata olabilir çok ısrar ettiginiz için aklımda kalanları yazıyorum, araştırın )
    -Bir elinizi gögsünüze bir elinizi karnınıza koyun eger derin nefes alırken gögsünüz hareket ediyorsa, omuzlarınız kalkıyorsa yanlış yapıyorsunuz demektir. Sadece karnınızın şişmesi lazım. Gögüs ve omuz oynamayıcak.
    -Sanki bir çiçek koklar gibi nefes alın.
    -Normal yataga uzanın ve karnınıza agır kitaplar koyun. Ve nefes alarak o kitapları itmeye çalışın.
    -Nefesi uzunca alın 3-4 saniye tutun ve uzunca verin egzersiz sırasında. Yavaş ve acele etmeyin. Diyaframla normal nefes alışınızdan 3-4 kat fazla havayı bir kerede içinize çekeceksiniz çünkü.
    -Nefesi burnunuzdan yavaş ve derin bir şekilde alın ve "tıssss" sesi çıkararak daha uzunca verin. Nefesi burnunuzdan vücüdünüzün altına yollamaya çalışın.
    -Dilinizi çıkarıp köpek gibi hızlı hızlı nefes almaya çalışmakta diyrafamınızı hissetmenizi sağlar
    - Mesela normal sandalyede otururken, sandalyenin ucuza gelip bacaklarınızı açıp mümkün oldugunca egilin oturur vaziyette ve burnunuzdan nefes almaya çalışın karnınıza doğru. Diyaframı hissedersiniz. Başlarda kandaki oksijen artacagından baş dönmesi yapabilir korkmayın.

    Arkadaşlar ben uzman felan degilim sadece kendi bilgilerimi aklımda kalanları yazdım . Benden daha iyi bilenler vardır forumda. Onlar katkı yaparsa sevinirim.

    Burda yararları hakkında birazcık bilgi var çok uzun ama Kusura bakmayın arkadaşlar: ( Bu bilgi alıntı:http://www.yogaevim.com/nefesin-sihirli-sirlari/) (yararlarının küçük bir kısmı)
    Doğru nefes alıp verildiğinde vücuttaki kan kalitesi ,artmış lan oksijen nedeniyle yükseliyor. Bu sistemden toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.Mide daha fazla oksijen alarak daha verimli çalışıyor.Diyaframın hareket etmesi,mide ve safra kesesinin yukarı hareket etmesini engelleyerek reflüyü(mide suyunun yemek borusuna ve daha yukarılara çıkması)ve çeşitli safra kesesi hastalıklarını önlüyor.

    Akciğerlerde verem gibi mikroplar barınamıyor..Vücudumuzdaki bütün bezler,iyi beslenmeleri sonucu hormonları yeteri oranda salgılayarak vücudun biyokimyasının kusursuz işlemesini sağlıyor.Beyin,omurilik,sinir merkezleri ve sinirler dahil olmak üzere sinir sisteminin tamamında düzelme meydana geliyor.Derin ve yavaş solunum kalbin yükünü hafifletiyor..Bu da daha dinç ve etkin bir kalp,düşük tansiyon ,yani daha az kalp hastalığı demek oluyor….Artık antidepresanlara ve uyku ilaçlarına olan alışkanlığımız kendiliğinden ortadan kalkıyor..Derin ve yavaş solunum ayrıca diğer nefes teknikleri kilo kontrolümüzü ve iştahımızı kontrol altına alıyor.Aldığımız fazla oksijen yağlarımızı yakıyor.Oluşan baş ağrılarımız ve migren gibi rahatsızlıklar kayboluyor.Sonuç olarak her türlü bedensel ve ruhsal rahatsızlığımızın gerisinde doğru nefes almamamız yatıyor.

    Sıradan nefes alınca ciğerlerimizdeki havanın değişimi,kapasitenin onda biri kadar gerçekleşiyor..Diyafram artı tam nefes uygulaması yapan birinde bu kapasite onda üçe yükseliyor.Nefesini tam kontrol eden kişide ise onda beş oranında artmış oluyor.Doğru nefes almayı engelleyen duruşlar ve alışkanlık haline getirdiğimiz kısa nefesler,akciğerlerimizin yüksek kapasite ile çalışmasını önlüyor..

    Astımlılar,sindirim sorunları nedeniyle bağırsaklarında gaz oluşanlar,midesi dolu olanlar,çabuk nefes nefese kalanlar, devamlı baş ağrısı çekenler,diyafram adalesi kullanmadan;göğüs ve akciğerlerin üst tarafı ile alabildikleri yetersiz nefes kapasitesine sahiptiler


    Asla Pes Etme Filmini izliyordum tesadüfen dün anlattıklarımı destekler bir replikle karşılaştım buyrun, sırayla bakın ( Bu dövüş sporuyla ilgili bir replik ama doğru nefes almanın size hayatın her yönünde başarı getirecegini söylüyorum) :
    Resim1:http://i.hizliresim.com/EzmLzZ.png
    Resiim2:http://i.hizliresim.com/jvgMvm.png
    Resim3:http://i.hizliresim.com/2Y6dYA.png
    Resim4:http://i.hizliresim.com/BRanRp.png
    Resim5:http://i.hizliresim.com/89aOgn.png
    Resim6:http://i.hizliresim.com/D8Y1Mo.png
    Resim7:http://i.hizliresim.com/7VaJXL.png
    Resim8:http://i.hizliresim.com/PY1d6d.png
    Resim9:http://i.hizliresim.com/g4rgV0.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 17 Ocak 2015; 11:25:46 >







  • Okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil sürümde olsam ve bende bu konuyu ilk kez duyuyor olsam okumazdım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 17 Ocak 2015; 0:07:11 >
  • fake
  • Ciddi konulardaki troll mesajlardan nefret ediyorum.

    Bu sıkıntı bende de var, ingilizcem iyidir ama yurdun interneti sağolsun izleyemiyorum.İzler izlemez çevirisini buraya atarım, eğer benden önce çeviren olmazsa.
    İkinci paragrafta da çok haklısın, aynı sıkıntıları ben de yaşıyorum.İnsanı psikolojik olarak çok etkiliyor gerçekten.Teşekkür ederim paylaşımın için.
  • Şu konuyu takibe alayım. O videoyu az çok çevirdim ama benim ingilizce yerlerde bilen biri çevirse daha iyi olur.
  • yararlı konu saol
  • Konunun kıymetini bilen arkadaşlar çıktıgı için teşekkür ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyacağım.

    Edit:Yararli konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lümpen -- 17 Ocak 2015; 2:11:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: modifix06

    Mobil sürümde olsam ve bende bu konuyu ilk kez duyuyor olsam okumazdım :D

    mobildeyim konuyu ilk defa duyuyorum. Okudum pişmanım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jake LaMotta J kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum bu siteyi takip ederim hep rich piana ve ct fletcher için güzel bir kaynak site , bu denk gelmemişti iyi oldu sagol
  • Hocam diyaframi nasil kullaniyoruz taktigi ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okurum bi ara
  • Kambur durmak çok zararlı biliyorum ama dik durmak çok zor gelıyor.Kendi kendime kambur oluyorum bir an düzeltiyorum kendımı farkına varıp 5-10 cm uzuyorum resmen.
  • Googlea 'diyafram kullanarak konuşmak' felan mı yazmalıyız?
    Bir de biz zaten diyaframımızı her an kullanmıyor muyuz? Diyaframı daha başka nasıl kullanacağız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol güzel konu 👍👏👏👏

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emegine saglik takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet aç iş güç yok,kafa önde olsa nolur arkada olsa nolur
  • fake konu okumayin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyafram egzersizleri veya diyaframın yararları gibi şeyler yazın bir sürü sonuç çıkıyor bende zamanında araştırmıştım, doğarken diyaframdan nefes alır birşekilde doğuyoruz ama zamanla bu alışkanlıgımızı unutuyoruz. Örnegin yeni doğmuş el kadar bebek hastaneyi inletebilir sesiyle, veya meme emerken agzını hiç ayırmaz ama aynı anda nefes alabilir. Şimdi pipetle bir şey içmeyi deneyin aynı zamandada burnunuzdan nefes almaya çalışın bakalım yapabilecekmsiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.