Şimdi Ara

Bas gitara yeni başladım, birkaç sorum var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorum aslında bir değil birkaç tane, başlığı açmam biraz endişeye bağlı.

    1-)Bas gitara yeni başladım veya başlamaya çalışıyorum, ortalama 1.5 ay olacak alalı ama henüz adamakıllı oturamadım başına. Gitarım ve amfim var fakat tam olarak nasıl, nereden başlayacağımı bilmiyorum. İnternetten izleyerek ve parmak egzersizi yaparak ilerliyorum şu anlık ama yapabileceğim başka bir şey vardır mutlaka diye düşünüyorum.

    2-)Bazı parçaları evde tek başıma çalabiliyorken başka enstürmanlar işin içine girdiğinde güçlük çekiyorum ve grup eşliğinde çalamıyorum. Günlük hayatımda rahat ve geniş olarak tanımlansam da sık sık benim de farkında olmadığım bir heyecanla karşılaşıyorum. Aslında rahatmışım gibi hissediyorum ama davranışlarım bunu göstermiyor. Bu yüzden ilk öncelerde yapamama korkusu veya heyecana bağladım ama sonradan kulak yetersizliği olabileceği de düşündüm. Eğer sorunum heyecana, yapamama korkusuna bağlıysa nasıl bir çözüm önerisinde bulabilirsiniz? Bu şekilde heyecan/korku problemini siz de yaşadınız mı?

    3-)Daha önce gitarla çok haşır neşir olduğumu söyleyemem. Bas gitara kolay geçebilmeye belki katkısı olur diye klasik gitarda 5-6 ay kadar önce birkaç akor geçişi öğrendim. Ailemde birisi profesyonel müzik eğitimi (konservatuar) aldı ve bana bas gitar konusunda olmasa da teorik olarak ve ritmik olarak katkıda bulunabileceğini söyledi. Sizce vuruş sayısı, solfej veya nota okunuşu gibi bilgilerin bana pratikte bana yardımı dokunur mu?







  • Internet guzel bir kaynak ingilizcen varsa yabanci kaynaklarida kovala gercekten cok kaliteli dersler var. Ne kadar tek basina ogrenebilecek olsanda basinda bir hoca olmamasi kotu tabi hatalarini gorecek birisi yok ayrica grupla calamaman cok normak 1,5 ayda bu kivama kimse gelemez.
  • funk muzikte bas gitara bayılıyorum diğerlerinde bas sesi duymuyoruz zaten. pyscodelicde de çikio bide.
  • 1-) Parmak egzersizlerini mutlaka metronom kullanarak yapmanızı öneririm. Bir egzersizi farklı nota değerleriyle çalmanız da faydalı olur. Bunların dışında metot kitapları edinebilirsiniz. Sevdiğiniz parçaların bas gitar cover videolarını da izleyerek birlikte çalmayı deneyebilirsiniz. Parmaklarınıza hakim oluncaya kadar düzenli egzersiz yapmanız da önemli. Bunların dışında farklı çalım tarzlarına da (slap, pena veya parmak vb.) çalışabilirsiniz.

    2-) Hata yapmaktan korkmayın. Hatanın genel akışı bozmaması ve dinleyiciye yansıtılmaması daha önemli diye düşünüyorum. Yeni başlayan arkadaşlarınız varsa onlarla da grup kurabilirsiniz. Gerginlik, heyecan, korku vs. tecrübeniz arttıkça azalır.

    3-) Teorik müzik bilgisinin çok faydası olur hatta olmazsa olmazlardandır. Çoğunlukla ritim kısmında olacağınız için de nota değerlerine, metronoma hakim olmanız şart. Çok detaya girip boğmak istemiyorum da o kişiden öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.