Şimdi Ara

'Barry Lyndon' (1975)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Forumda arattım fakat film ile ilgili konuyu bulamadım. Film hakkındaki görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz. Benim favori filmlerimdendir ve en iyi 5 film listemde 1. sırayı bu alır. Film ile ilgili Eleştirim aşağıda;

quote:

Stanley Kubrick üstadın eşsiz eseri ve favorim olan müthiş bir film. Dört dalda Akademi ödülü kazanan, mükemmel sanat yönetimi ile film, resmen sizi içinize alıyor ve yaşıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla gerçek bir yaşamdan esinlerek yapılmış bir film, inanılmaz etkileyici, sürükleyici, bir o kadar da ağır ilerleyen fakat hiç sıkmayan bir atmosfere sahip. Çok yerinde kullanılan o şahane müzikleriyle duyguları derinden hissettiren bir yapım. Her karenin anlamı olan, boş sahneye yer verilmeyen bir film. Ee ne de olsa Kubrick. Boş şeylere yer vermez. Filmde bir tek kötü yan bulamadım diyebilirim. Şahane oyunculuklar, sahneyi muhteşem dekore edilerek eski dönemin o atmosferini, ruhunu yakalayabilme, fevkalade sinematoğrafı ile büyülüyor film. Başrol oyuncusu Ryan O'Neal'ın mükemmel performası ve ona eşlik eden Marisa Berenson (Leydi Lyndon) , Steven Berkoff (Papaz Runt), Philip Stone (Graham), Leon Vitali (Lord Bullingdon) 'nin oyunculukları filmdeki o atmosferi yaratmadaki etkisi çok büyük. Kubrick, filmi izleyiciyle bütünleştiriyor, içleştiriyor, izleyiciye bir hayat hikayesinden yola çıkarak, dönemi ve siyasiler hakkında bilgi veriyor ve müthiş bir dram ve mesaj ile filmi bitiriyor. Diyecek fazla söze gerek yok. Fevkalade, muhteşem, mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 4 Ağustos 2012; 4:22:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

kelimeleri kifayetsiz kaldığı bir film Barry Lyndon

Kubrick in 2001 ile beraber en iyi iki filminden birisi

kıyafetinden tutun müziklerine kadar herşeyiyle bir başyapıt

filmin sonundaki söz ise hafızamdan asla silinmeyecek etkileyiciliktedir

10/10 verdiğim 2-3 filmden birisidir

Her kelimene katılıyorum. Benim 10 verdiğim film yok fakat en iyi film listemde 2. sırada. 9.8/10 vermiştim.
  • İzleyeli uzun zaman oldu harika bir müziği vardı etkileyici bir filmdi.

• bir filmle bir müzik ancak bu kadar uyumlu olabilir.
    orjinali: handel - sarabande
  • ben bu filmde sıkılmıştım. Kubrick, eyvallah yine hakkını vermiş özenle işlemiş filmi, ama bu filmi benim için özel kılabilecek bir şey yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smokin That Weed

bir filmle bir müzik ancak bu kadar uyumlu olabilir.
    orjinali: handel - sarabande

Hayatımda duyduğum en iyi müziklerden biri.
  • Konunun 'Filmler' alt forumuna taşınması gerekmezmiydi? Unutuldu sanırım.

• Konuyu biraz sıkıcı bulmuştum başlarken, ilk başladığı köyde devam edicek felan sanıyordum. Biraz açıldı sonra ama yine de devamı da sıkıcı, ama Kubrick bu konuyu almış dehşet ötesi bir sanat eseri koymuş ortaya. Eğer bir başkası çekseydi bu filmi 4 puan zor alırdı IMDb'den. Ben şahsen 10 veririm şuan.

Filmi cidden beğendim, en iyi kostüm ödülünü sonuna kadar haketmiş. Müzikler enfesti, oyunculuklar enfesti.

Sondaki söz zaten dumur etti beni, öyle bir sonsöz beklemiyordum. Cidden çok etkileyiciydi.

Özet: Puanım 10/10.

Kubrick yine hayal kırıklığına uğratmadı beni.

Sırasıyla izlediğim filmleri:
    A Clockwork Orange
    Full Metal Jacket
    Barry Lyndon

The Shining'den devam ederim bir süre sonra, araya başka filmler attıktan sonra.

• İzlediğim filmi resimlerden ayıran tek fark bu tablodaki karakterlerin konuşuyor olması özellikle son kısımlar görsel şölen gibiydi. Ne olurdu şu adam daha fazla film çekseydi Sinema kapsamında merak ettiğim şeylerden birisi eğer yaşıyor olsaydı günümüz sinema dünyası hakkında ne düşünürdü. Teknoloji müthiş bi düzeyde ve sinema dünyası bunu sonuna kadar kullanılıyor, acaba teknoloji sinemayı üst bir noktaya getirebildi mi, yani sinema dünyası geçtiğimiz yıllara nazaran daha çok ilgi çekebiliyor mu? Bir Barry Lyndon'a o yılların teknoloji düzeyiyle çekilmiş haline bakıyorum bir de varsa buyrun söyleyin günümüz teknolojisiyle çekilmiş filmlerine bakıyorum. İkisi de film ikisi de kurgu ancak nedense Barry Lyndon bana daha gerçekçi bir yapıt gibi geliyor

Eklemeden geçemeyeceğim, hani öyle çok da resimlerden/tablolardan anlayan onları manasıyla okuyabilen biri değilimdir ama bu bildiğin tablo ya tablo! Düşünün işte 2 saniye sonra bu karakterler konuşuyor

'Barry Lyndon' (1975)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 20 Aralık 2017; 22:11:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.