Şimdi Ara

Barkod Yazıcı Bilgisi Olan Destek Verebilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
31.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yıllarca fimamızda argox yazıcı kullandık. Yazıcıya PLC den veri gönderiyoruz. 7 farklı makinada kullandığımız için biri arızalanınca diğerine takabiliyorduk. Ancak termal kafalar zamanla daha sık arızalanmaya başlayınca hata yapıp zebralara dönmeye karar verdim.
    Daha sonra yeni projeler yeni makinalar ve 4 adet yeni zebra yazıcılar geldi kuruldu. Ancak yaklaşık 1 ay kullandıktan sonra yazıcılarda ara ara kırmızı ışık yanmaya başladı etiketi tam çıkarmadı yarısı yazıcı içinde duruyordu bunun üzerine düğmeye bastım ve etiketi yazdı ancak hemen arkasından 2 etiket boş geçerek aynı etiketi tekrar yazdı ve yine aynı şekilde yarısını içeride bıraktı ve kırmızı ışık yandı tekrar. Arkadan kapatıp tekrar açtım düzeldi ancak birkaç gün sonra tekrar etti. Daha sonra argoxlarda yazıcı değiştirebildiğimiz için diğer makinadaki aynı model zebra yazıcıyı aldım ve taktım ama yapmaz olaydım. Etiketi kayık çıkarmaya başladı. Kalibre ettim olmadı. Bu seferde işlemi geri aldım yani kendi yazıcısını taktım yine olmadı. Günlerce makinasız kaldık seri çalışan 6 gün 24 saat çalışan hatlarda sıkıntı yaşadık. Yazıcının bağlı olduğu makinanın yazılımından şüphelendik ve firmayı çağırdık yeniden yükledi ayarladı. Ancak yazıcı problemi devam etti. Bu şekilde aylarca ara ara hata verdi ve açıp kapattık.
    En son problemin yazılımdan değil yazıcıdan olduğunu farkettik. Yazıcı kendini kalibre etmiyordu. Bunun sebebi olarak etiket arasındaki boşlukların hatalı olabileceği söylendi. Etiketi değiştirdik sonuç aynı. Yazıcı içerisinde gelen etiketi taktık yine aynı. Yazılımı bilgisayara yükledik ayarları değiştirdik ancak yine aynı. Bu arada ayarları değiştirirken bir şey daha farkettik her ayarı yazıcı uygulamıyor. Yani sol kenara dayalı yazıyor ayarından mesafeyi arttırıyorum ancak yine sola dayalı yazıyor. Delirtici düzeyde. En son etiketle birlikte yazıcıları gönderecez bakacaklar. Aylarca bizi delirtti zebralar.

    Kisaca zebralarda birbiriyle uyum ve kalibrasyon problemi hat safhada. Plc den yazdırmanın etkisi mi dicem ama argox da böyle bir sorun hiç yaşamadık.

    Benzer problemleri yaşayanlar varsa ve çözümü paylaşırlarsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba ''Husohero'
    Öncelikle cihazların Firm ware versiyonlarını değiştirin,
    Kesme noktasına gelmemesiyle ilgili sorununun çözümü; Programlama arayüzünden BACKFEED OFFSET ayarının cihaz içerisine gömülmesi gerekiyor.
     Barkod Yazıcı Bilgisi Olan Destek Verebilir mi ?


    Kırmızı ışık yanınca cihaz etiket hatasına düşüyor(etiket sensörü etiketi görmüyor) ön tarafta ki tuşa basınca (hatayı gözardı et&devamet) hatayı atlayıp işleme devam etmek istiyorsunuz fakat cihaz etiketi tekrar tanımlaması(kalibre etmesi) iki etiketin atlamasına sebebiyet veriyor Çözümü; Yazıcınızın programlama arayüzünde Calibration Length seçeneğinin içerisinde Set the printer calibration length: karşılığını etiket boyutunuzun yüksekliğini girerek gerekli ayarı yazıcının içerisine gömmeniz gerekmektedir.

    Etiketleriniz standart dışı özel üretim bir etiketse akış yönüne göre iki etiketin arasında ki boşluk 3-4 mm dışında farklı bir ölçüdeyse; gerekli boşluğu cetvelle ölçüp arayüz programında detect Gap(boşluk tespit et) bölümüne ölçüyü girip yazıcınıza yüklemeniz gerekmektedir.



    Bu konuda ki sorununuzu yetkili servis ile telefonda görüşerek çözümlemeniz daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.


    Argoxta böyle bir sorunla karşılaşmanız durumundabenimle irtibata geçebilirsiniz. teknik@bilkur.com.tr






     Barkod Yazıcı Bilgisi Olan Destek Verebilir mi ?




  • Teşekkürler Fikret,

    Açıklamaların gayet net ve anlaşılır olmuş. Etiketlerimizi standart olup 3 mm boşluklu olanlardan. İş yerine gittiğimde kontrol edip deneyeceğim. Argox yazıcılarımızı ve termal kafaları zaten bilkurdan temin ediyoruz. Daha önce bilkur teknik servisle temasa geçmiştik. Forumdan dahi teknik destek verdiğinizi görünce zebraya geçiş konusunda daha fazla pişmanlık duymuyor değilim açıkçası:)
  • Zebra Konusunda net bilgiler veremediğim için üzgünüm fakat argox konusunda ki sorunlarınız ile ilgili Bilkur Ailesi olarak siz değerli müşterimizin sorunlarını çözümlemekten memnuniyet duyarız.




    Bilkur, 1989 yılında kurulmuştur. Barkod çözümleri üzerine uzmanlaşmıştır. Dünyanın ileri gelen barkod ürünlerini, katma değerli hizmetlerle müşterilerine sunmaktadır.

    Bilkur, Barkod ürünlerinden Aclas, Argox, Bitatek, Datalogic, Godex, Unitech ve Zebex marka barkod okuyucu, barkod yazıcı ve el terminallerinin Türkiye distribütörüdür. BİLKUR satışını yaptığı ürünlerin % 95’ini kendi ithal etmektedir. Barkod ürünleri pazarındaki payını giderek artırmaktadır. Barkod ürünlerini uygun fiyatlarla sizlere sunmakta, ithalatını yaptığı ürünlerde daima stoklu çalışmaktadır.

    Bilkur, proje desteği, finansal hizmetler, pazarlama ve eğitim hizmetleri, iyi bir teknik destek, ücretsiz demo hizmetleri, en önemlisi her gün artan müşteri memnuniyeti ile pazar payını artırmaktadır.

    Bilkur, Olivetti, Sharp, Hugin ve Mettler Toledo marka pos cihazları, yazarkasa ve barkodlu terazileri ürün yelpazesini katarak Market ve Mağaza otomasyonunda anahtar teslim çözüm sunmaktadır. Bilkur; TOBB-Global Standardizasyon merkezi tarafından Bilgi Sağlayıcı Firma olarak atanmıştır.

    Bilkur;
    ACLAS Türkiye Distribütörü,
    ARGOX Türkiye Distribütörü,
    BITATEK Türkiye Distribütörü,
    DATALOGIC Türkiye Distribütörü,
    GODEX Türkiye Distribütörü,
    UNITECH Türkiye Distribütörü,
    ZEBEX Türkiye Distribütörü
    TOBB-GS1 Master Film Üreticisi,
    TOBB-GS1 Yetkili Bilgi Hizmet Sağlayıcı Firma
    Olarak çalışmalarını sürdürmektedir.


    Not:Kafanıza takılan konular hakkında teknik@bilkur.com.tr mail adresi ya da fikret@bilkur.com.tr msn&skype adresinden bana ulaşabilirsiniz.




  • Aynı sıkıntıyı Zebra TLP 2844'te biz de yaşadık. Teknik desteği aradığımızda bu yazıcının hastalığı bu yapacak bir şey yok dediler, inanılır gibi değil. Tek işlevi yazmak olan cihaz yazmıyor ve teknik servis normal karşılıyor, böyle bir hizmet anlayışına sahip firmadan kibrik çöpü bile alınmaz. Orası burası kaymış etiketlerle müşterilerimize rezil olduğumuzla kaldık.

    Bilkur'un teknik destek konusundaki yaklaşımı nedeniyle Argox'tan bir ürün alma yönünde bir niyet oluştu bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayathonda

    Aynı sıkıntıyı Zebra TLP 2844'te biz de yaşadık. Teknik desteği aradığımızda bu yazıcının hastalığı bu yapacak bir şey yok dediler, inanılır gibi değil. Tek işlevi yazmak olan cihaz yazmıyor ve teknik servis normal karşılıyor, böyle bir hizmet anlayışına sahip firmadan kibrik çöpü bile alınmaz. Orası burası kaymış etiketlerle müşterilerimize rezil olduğumuzla kaldık.

    Bilkur'un teknik destek konusundaki yaklaşımı nedeniyle Argox'tan bir ürün alma yönünde bir niyet oluştu bende.

    Merhaba;
    Bilkur Bilgisayar olarak türkiye distiribüyörlüğünü yaptığımız okuyucu ve yazıcı markalarında yaşanılabilecek tüm sorunları deneyimli kadromuzla her zaman çözümleme çabasındayız.
    Firmamız hakkında ki olumlu düşünceleriniz ve yorumunuz sebebiyle teşekkür ederim.

    www.bilkur.com.tr
    destek.bilkur.com




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayathonda

    Aynı sıkıntıyı Zebra TLP 2844'te biz de yaşadık. Teknik desteği aradığımızda bu yazıcının hastalığı bu yapacak bir şey yok dediler, inanılır gibi değil. Tek işlevi yazmak olan cihaz yazmıyor ve teknik servis normal karşılıyor, böyle bir hizmet anlayışına sahip firmadan kibrik çöpü bile alınmaz. Orası burası kaymış etiketlerle müşterilerimize rezil olduğumuzla kaldık.

    Bilkur'un teknik destek konusundaki yaklaşımı nedeniyle Argox'tan bir ürün alma yönünde bir niyet oluştu bende.

    Gerçi Zebra TLP 2844 iyi yazıcıdır fakat üretimden kalktı.http://barkodetiket.info/2013/08/zebra-lptlp-2844-yazicilarin-uretimi-durdu/




  • merhaba bu tlp 2844 makinanın barkod basarken boyutunu büyütmek istiyorum ama büyütemiyoruz nasıl yaparız bir fikri olan varmıdır birde etiketleri aralıklı boşluk bırakarak kesiyor sorun nedir 3 tane etiket basacaksınız diyelim basıp kesmek için düĞ?meye basınca tekrar boş bir tane vererek devam edip üç tane daha basıyor neden yapar bunu birde yazı boyutunu nasıl büyütebilirim yardımlarınız için teşekkürler
  • Bu TLP 2844 yazıcının hız ayarını bilen varmı her barkod sayfasıdan sonra 2 saniye bekliyor bunun kaldıramıyormuyuz
  • onun bir ayarı vardır elbet ben Argox Barkod Yazıcı kullanıyorum gg etiketten almıştım, aldığımda hem barkod yazıcı hemde barkod etiketi hakkında bilgi verip ayarları istediğim gibi yapmışları bende öle bir sorun olmuyor biraz araştırın internette çözümünü bulursunuz
  • SeqRenT kullanıcısına yanıt
    Malesef cok aradım ama bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxömür

    Bu TLP 2844 yazıcının hız ayarını bilen varmı her barkod sayfasıdan sonra 2 saniye bekliyor bunun kaldıramıyormuyuz

    Merhaba;
    Kullandığın programın içerisinden ya da Bilgisayarının denetim masasının içerisinde Aygıtlar ve yazıcılar bölümünün içerisinde ki Zebra TLP 2844 yazıcının üzerinden sağa tıkla ve özelliklerine gir,
    sol alt tarafta Tercihlerin içerisinde SEÇENEKLER içerisinde ki BPS rakamını yükseltirseniz hız yükselir.
    Bu konu biraz karşıktır, net bir çözüm için fikret@jupiterbarkod.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz ya dawww.jupiterbarkod.com.tr adresini inceleyebilirsiniz.
    0545 580 05 20




  • Merhaba,
    Barkod yazıcılar kullanım sıklıkları, çözünürlükleri, termal kafa genişlikleri ve kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösterir. Barkem Barkod olarak kullanımınıza en uygun yazıcıyı seçmenizde sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

    Barkod Yazıcılar, Etiketler, Ribbonlar ve Okuyucular için firmamızdan teklif alabilirsiniz.
    Detaylı bilgi ve iletişim içinwww.barkodetiketi.gen.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
  • zebra etiket yaziciyi fis basmak icin kullanabiliyormuyuz? otomatik fis bitiminde kesmiyor, otomatik kagit boyutu ayarlayamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mhmtckmk
    Barkod yazıcılarda ekstra ücret karşılığında KESİCİ(CUTTER) parçası monte edilerek otomatik kesim işlemi yapabilirsin, standart yazıcılarda otomatik kesim işlemi malesef yapılamaz.
    Senin ihtiyacını görecek yazıcı türü pos yazıcılardır, örnek modeller aşağıda belirttiğim gibidir.
    posbank-a-10-fis-yazici

    Aclass PP7 Fiş Yazıcı
    Lukhan Sewo LKT 320 Fiş Yazıcı
    Xprinter XP-Q801 Fiş Yazıcı
    Xprinter XP-Q800 Fiş Yazıcı
    Xprinter XP-C260K Fiş Yazıcı
    Posbank A7 Fiş Yazıcı
    Posbank A9 Fiş Yazıcı

    yUKARDA BELİRTTİĞİM MODELLER MASAÜSTÜ FİŞ&POS YAZICIDIR VE DİLERSEN BUNLARIN KABLOSUZ VE KEMERİNE TAKIP KULLANABİLECEĞİN TAŞINABİLİR TÜRLERİDE BULUNABİLİR Barkod Yazıcı Bilgisi Olan Destek Verebilir mi ?




  • https://www.iskateknoloji.com.tr/argox-f1-barkod-yazici-2473.html yıllardır kullandığımız barkod yazıcısı herkese tavsiye ederim 3 yıldır hatasız bir şekilde çok seri basım yapıyor
  • yazici kafalariniz icin mutlaka fiyat aliniz, piyasanin cok altinda fiyatlar var.

    www.barkod.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Barkod yazıcı seçerken ürün grubuna göre bir yazıcı almanız gerekir. Etiket ömrüde bu seçimi yaparken önemlidir. Kısa veya uzun olmasına göre de bir yazıcı ve etiket türü seçmeniz gerekir. Etiketin ömrünü çevresel faktörlerde belirleyeceği için ürünün kullanım şekline göre yazıcı almanız gerekmektedir. Barkod yazıcısını seçerken barkod okuyucu tarafından işlenebilir olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Etiketi hangi aralıklarla basmanız gerektiği durumu da göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer durumdur. Kullanılacak baskının boyutu ve hızı da yazıcı seçerken dikkat etmeniz gerekenler arasında bulunuyor.

    https://barkodpazar.com/barkod-yazicilar/




  • Tsc ta210 için yardımcı olabilecek varmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grissim -- 18 Mart 2019; 20:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.