Şimdi Ara

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Merak Edenler İçeri (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
63
Favori
189.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sos olarak ketçap ve mayonez benim için yeterli oluyor.
  • güzel hort
  • deniyorum şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evil Clown

    Superfreshin hazır pakette mısırı var konserve olarak değil direk çıkarıp kaynatıyoruz içine bide tereyağ yada margarin cart curt erittik mi al sana bardak bardak mısır O superfreshin fiyatıda 2 lira küsür civarda falandı en son..

    ben bimden almıştım 40 dk uğraştım hala çiğdi içi. lanet olsun dedim çıktım çarşıdan aldım edim. 1 torbada çöpe gitti. bir türlü buharda yumuşamadı, buz halinde de değildi oda sıcaklığında.
  • Konu fena hortlamış 5 senelik konu hortlarmıştım o fena oldu millet ana bacı sövdü :D

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bim'de satılan 1,90TL lik Yurdum Mısır Tayland'dan ithal muhtemelen GDO'lu A101'deki 3lü olarak satılanlar da Macaristan'dan ithal buda GDO'lu ama bi ara yine A101'den Sera Mısırdan alıyordum ama o yerlimi ithalmi bilmiyorum çünkü artık bulamıyorum sonradan okumak geldi içeriğini bişeyi alırken içeriğini okuyun ne yazıyor diye...
    Sizde diğer marketlerden marka, gram, fiyat ve ithalmi değilmi diye yazarsanız iyi olur...
  • sagol nar ekişli sos yapın
  • Bende simdi yaptım fena olmadı bi dahakine buharda yapmayı deniyecem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
  • Boqe kullanıcısına yanıt
    bardakta mısır arabası almak isteyenler

    www.oleymisir.com

    adresini ziyaret edbilir
  • Ben pek uğraşmıyorum :D Bizde buharlı pişirme makinası vardı sürekli onda yapardım ama artık öyle yapmıyorum metro marketlerinde buzlukta donmuş mısır var onu alıyorum yıkıyorum biraz sonra çözünsün diye bekletiyorum. küçük bi tencereye kaynamış su konuyorum mısırları içine atıp kaynatmaya devam ediyorum yaklaşık 7 8 dakika, işim bittiğinde tenceredeki suyu süzüp tereyağı ve tuz ekliyorum biraz ateşte bekletip karıştırıyorum en son da ateşten alıp nar ekşisi ve karabiber ekliyorum :D bu kadar, bence çok güzel oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boqe


    quote:

    Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

    Mısırımız yoksa nasıl yapabiliriz ? Yani evde mısır yok ama bardakta mısır yapmak istiyoruz ?

    Aşağı sepet sarkıtıyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ımmm nefis
  • Specialcage kullanıcısına yanıt
    Canım gercekten enfes oluyor BİM'deki Yurdum Mıssır'ı sürekli alıyorum.2 Bardak Suya 3 Bardak Mıssır yapıyorum cok doyurucu ve lezzetl oluyor.


    Sos icin

    1.5 Tatlı Kaşığı İsot Biber
    1.5 Tatlı Kaşığı Tatlı Toz biber
    1.5 Tatl Kaşığı Pul Biber
    1 Tatlı Kaşığı Kimyon
    1 Tatlı Kaşığı Sumak
    1 Yemek Kaşığı Tereyağ
    Bol Bol Ketcap veya Mayonez Olmaz ise Nar Ekşisi konulabilir.
  • burda nasıl rep veriyoz işime yaradı :D
  • yaptım beyler,mükemmel ötesi oldu cidden dışarda satılandan hiçbir eksiği yok.Fakat ben yaparken 2 çay kaşığı tereyağ kullandım ve her kaynatmadan sonra 3 dk dinlendirdim.Üstüne ketçap + mayonez + limon sıkıp yedim harika oldu.
    3 tllik bimden alınmış konserve mısırla evde 2 tane büyük boy yeme keyfi :D başlığı açana helal olsun
  • Mr.Carter kullanıcısına yanıt
    kardeş akıl edememişmiydin vs vs iğneleyici şeyler yazma , geçen gün evde açken konserve mısır bulup interntte bunu buldum.

    '' uFF aqIL EDeMmiŞ sALaK YhAaA AkıL EdeMEmiŞŞş PfFf Bn DaHa AkıLLıyıM yHaaAA =DDDDDDD ''
  • Mr.Carter kullanıcısına yanıt
    tamam kardeş,iyi günler
  • Evde hepimiz bardakta mısır yapmaya çalışıyoruz ama hiç satın aldığımız gibi olmuyo. Benim yapma stilimle artık tıpkısının aynısı olacak. Anlatıyorum.
    Malzemeler:Derin Bir tencere,su,ocak ,kaşık,ayıklanmış orta boy konservede, yaklaşık 200-250 gram,tuz,tereyağ veya margarin,ısıdan etkilenmeyecek süzgeç.
    Yapılış:Tencereye su koyun yüksek ateşte buharlaşmaya başlayana kadar kaynatın,konserveyi tam açmadan suyunu süzün ama sakın konserveyi atmayın (gerekecek) ve mısırı ezmeden yıkayın,tencerenin üstüne süzgeci koyun ve mısırı süzgecin içine dökün mısırın bütün delikleri kapatmamasına dikkat edin!büyük bir tencere kapağını süzgecin üstüne kapatın yaklaşık 5-7 dakika buharda pişsin.sonra konservenin içine boşaltın yarım çay kaşığı tuz ekleyin yaklaşık bir çay kaşığı margarin veya tereyağ ekleyip ezmeden karıştırın iki bardağada eşit boşaltın dadadatam ve işte servise hazır üstüne ketçap vs. Gibi soslar ekleyebilirsiniz. Emeğe saygı lütfen alıntı yapmayın! Afiyet Olsun [size=3]

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elizabet-martino E kullanıcısına yanıt
    iyi güzel de bunu yapan başka bir arkadaşım kendin tencereye koyup buharlaşana kadar kaynatmana - haşlama mı diyorlar ne pek yemek bilgim yok - gerek yok demişti. çünkü onlar zaten normal mısırlardan daha yumuşak bir halde bu işlemden geçmiş halde geliyormuş. bunu duyduktan sonra 1. işlemi hiç yapmadım tadında değişme olmadı. :D
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.