Şimdi Ara

Barda Filmi +18

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bu filmi izledim.ama sonundan hiç bişey anlamadım.işkence yapılanlardan olan 2 sevgili sokakta konuşuyor.Sonra işkence çektirenlerden selim'i görüyolar.selim'e saati soruyolar.selim bas git gibisinden bi laf ediyor.

hiç bişey anlamadım açıkçası,onlar işkence yapıyor,yaptıklarını sonradan görüyor.ayrıca selim'e hakim müebbet vermişti.ayrıca selim'i hapiste bıçaklıyolardı.

hocam lütfen bana yardım edin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Barda" Filmi: Gerçek Sanıkların ve Sonunun İncelenmesi

"Barda" filmi, Türkiye'de büyük ses getiren ve gerçek bir olaydan esinlenen bir suç dramasıdır. Film, 1999'da Ankara'da bir barda işlenen vahşi bir cinayeti konu almaktadır.

Gerçek Sanıklar

Filmin gerçek sanıkları, olay sırasında üniversite öğrencisi olan Murat Gökgöz ve arkadaşı Serkan Özsoy'dur. İkili, barda bir grup kişiyle tartışmaya girmiş ve tartışma cinayete dönüşmüştür.

Filmin Sonu

Filmin sonunda, mahkeme sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verir. Ancak, gerçek sanıklar halen hapistedir ve cezalarına itiraz etmişlerdir.

Gerçek Hikaye ve Mahkeme

"Barda" filmi, gerçek bir hikayeye dayandığı için büyük ilgi görmüştür. Filmin mahkeme sahneleri, gerçek mahkeme kayıtlarına dayanmaktadır. Mahkeme sırasında sanıkların ve tanıkların ifadeleri, cinayetin karmaşık doğasını aydınlatmaktadır.

Filmin Anlatılmayan Gerçeği

"Barda" filminin sonu birçok izleyici için kafa karıştırıcı bulunmuştur. Ancak, film gerçek hikayeye sadık kalmış ve cinayetin tüm yönlerini tam olarak yansıtmamıştır. Film, sanıkların itirazları ve ceza infazları gibi mahkeme sürecinden sonraki olayları konu almamaktadır.

"Barda" filmi, Türk sinemasında önemli bir yere sahiptir ve gerçek suç vakalarının karmaşıklığını vurgulamaktadır. Film, gerçek hayattaki olaylara dayandığı için izleyiciler tarafından daha da ilgi çekici hale gelmiştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Orayı ben de anlamadım...
  • O kısım olayların öncesini anlatıyor işte ;)
  • Ya ben o filmin finalinde iki şey arasında kaldım. Ya o olayların öncesini gösterdiler ya da o olaylar hiç olmadı ve adamın içinden geçenler göz önüne serildi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EliNTeR

O kısım olayların öncesini anlatıyor işte ;)

hocam biraz daha açsana,bağlantı kurdum ama tam oturmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2de1

quote:

Orjinalden alıntı: EliNTeR

O kısım olayların öncesini anlatıyor işte ;)

hocam biraz daha açsana,bağlantı kurdum ama tam oturmadı

Filmin sonu aslında filmin başı.O dakikadan sonra olacakları gösterdi filmde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2de1

ben bu filmi izledim.ama sonundan hiç bişey anlamadım.işkence yapılanlardan olan 2 sevgili sokakta konuşuyor.Sonra işkence çektirenlerden selim'i görüyolar.selim'e saati soruyolar.selim bas git gibisinden bi laf ediyor.

hiç bişey anlamadım açıkçası,onlar işkence yapıyor,yaptıklarını sonradan görüyor.ayrıca selim'e hakim müebbet vermişti.ayrıca selim'i hapiste bıçaklıyolardı.

hocam lütfen bana yardım edin.

orası olayların en başı.selim orda o kızı görüp beğeniyo zaten içeri girincede onuı alıyobirde o çocuk saati sorunca saate bakarken ayran dökülüo ya o numarayı ordan görüp filmin içinde avukata yapıyo

• orası olayın en başı...bara girmeden önceki yer
  • çaktım okeydir
  • bu filmin öyküsünün büyük kısmı gerçekten almaymış doğru mu?
  • Bence yanlış batılılaşmanın sonucunu anlatıyo. Ben onu gördüm. Sokakta birbirlerini öpüyorlardı fln bunu gören psikopat adam orda döner yiyodu galiba ona uyuz oluyo. Bas git diyo sonra giriyo içeri Allah ne verdiyse. Güzel filmdi ama sıkıcıydı biraz. En sonunda vermiş olduu msj güzeldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanbardak18

bu filmin öyküsünün büyük kısmı gerçekten almaymış doğru mu?

evet hocam gerçek filmde anlatılanlar.ama gerçeğinde olay evde gerçekleşiyo.ve işkenceciler bayanlarla yetinmeyip erkeklerden birinede tecavüz ediyolar.google a yaz ayrıntılarıyla çıkar..
  • http://www.zenginboard.net/Bar-da-Filmi-nin-Gercek-Hikayesi-sonmesaj129202.htm#post129202&sid=aa0c22b773325e26a16ca659a20e6258

quote:

...
    Mahkeme devam ederken, bir araba önümde durdu. Daha önce hiç tanımadığım
    ünlü bir mafya babasının adamları beni arabaya bindirdi. Korkmuyordum
    çünkü başıma gelebilecek en kötü şeyler gelmişti. Daha kötüsü ne
    olabilirdi ki? Mafya babası babacan tavırla bir kadeh viski ikram etti.
    Elime bir telefon tutuşturdu. "Öldür dersen, hattın ucunda bekleyenler,
    size bunları yapan adamların hepsini içeride öldürecek" dedi. Bir saat
    düşündüm. Bize biraz daha iyi davranan Murat Gökgöz hariç hepsinin
    öldürülmesinden yanaydım. İkinci saatte, bana tecavüz eden İbrahim Ural,
    en acımasızları Murat Yıldırım ve Murat Kandemir'in öldürülmesini
    düşündüm.

Bir türlü karar veremiyor, ağlıyordum. Onlar karar vermem için
    sıkıştırıyordu. Birden bu kararı benim veremeyeceğimi, o kadar cani
    olamayacağımı düşündüm. Bize bunu yapanlar insan değildi ama biz insandık.
    Daha sonra olayı Ş.Ş'ye anlattım. İyi ki yapmadın, dedi. Sonradan
    öğrendiğimize göre Murat Gökgöz hariç hepsi içeride tecavüze uğramış.

Dipnot: Filmde, hapiste tecavüzcüleri halleden kişileri oynayanlar ünlü film yönetmenleri..Tiplere bakıp aldanmayın yani

• Türkiye gerçeklerini, sınıfsal ayrılığı çok güzel bir şekilde anlatmış bu film..

Insanların "ÖTEKİLERE" nasıl baktığını, sınıf farkının nasıl kendini şiddet olarak gösterdiğini betimlemişler..

Süper bir filmdi, izlemeyen herkese tavsiyemdir.

Özellikle Selim'in filmin sonlarına doğru "Siz hergece burada karı kız götürün, takılın! Ne güzel dünya! Ama bu gece burası BENiM! Sende benimsin, ayaklarında benim, hatununda benim!" demesi, ardından "Neden bunları yapıyorum biliyormusunuz..? Çünkü ben buraya normalde gelsem kapıdaki lavuk beni içeri almaz. Tipimi beğenmez almaz, hareketlerimi beğenmez almaz! Hadi farzı misal aldı. Bu seferde içeride sizin gibiler bana böyle hayvan gibi bakar.. Nerden çıktı bunlar, ne güzel eğleniyorduk der! YALAN MI?" şeklinde eklemesi olayı özetliyor..

Insanların sosyal ezikliklerini bu şekilde dışa vurduğuna her daim şahit oluyoruz. Sokakta kız arkadaşınızla yürürken laf yemeyeniniz varmıdır?
    Sırf onlardan farklı ve daha şık olduğunuz için bile saldırıya uğrayabilirsiniz bu ülkede...

Film harika anlatmış bu sorunları...

• Dün izledim filmk. En sonda gösterdikleri sey filmin ortasinda bi sahne ile baglantili. Bizim eleman kötüye saat soruyor ya oda bas git felan diyo. Sonra filmin ortasinda kötü olan adam selim saat soranin yanina gidiyo. Elinde bardak var saat kac acaba diye sorarar kolunu cevirip adamin üstüne icki döküyo. Yani selim planlamis herseyi gibi geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.