Şimdi Ara

Barcelona tarihinin en rezil ismi: Bartomeu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    ve yerine La Mesia'dan yenilerinin çıkmaması.

    İniesta ve Messi La Masia'dan aynı jenerasyon çocukları, Pedro, Kırkic, Bosquets, Fabregas, Piquet, Tiago Motta, Thiago, te aynı jenerasyon

    Xavi ile Valdes bir üst jenerasyondan dı.

    La Masia'nın kendine ait bir kültürü var, bütün takımlar 4-3-3 oynar, yani as takım ne oynarsa onu oynuyorlar.

    Kısacası küçük yaştan itibaren, BİRLİKTE HEP AYNI oyunu oynadıktan sonra, YAKALANAN UYUM, ezberlenen sistem seni BAKMADAN PAS ATMANI bile sağlar.

    Eksik olan noktaları da Daniel Alves gibi, Ronaldinho gibi, Etto gibi isimlerle giderince de süper bir takım ortaya çıkar normaldir.

    Ama atlanan nokta şu: Alt yapıdan her sene bu kadar iyi bir jenerasyon gelir mi? Dünyanın hiç bir yerinde yoktur bu. Alt yapı dediğin, sok çocuğu tesise eğit, donat 5 senede yetenek sahibi olsun. - Öyle olsa biz hala Hollanda futbolu ve Ajax'ı konuşuyor olurduk, kaldi ki Barcelona Ajax sistemini kurdu Cruyff ile.

    Bu tamamen bir annenin doğruduğu erkek çocuğa, tanrının futbol yetenekleri bahşetmesi ve o çocuğun o yeteneğinin keşfedilip futbol alt yapılarında işlenmesi, olgunlaştırılmasıdır.

    Barcelona, Real Madrid, City, Bayern vs. takımlar gibi transferde yarışabilir, ancak La Masia ekolünden gelmemiş, kulübün felsefesi ve ekolünü benimseyememiş her oyuncu süper star da olsa o sisteme ayak uyduramaz.

    İşin diğer bir kısmı da La Masia'dan çıkmış oyuncu da başka bir takıma ve futbola adapte olamıyor. Mesela Pedro, Barcelona kariyeri dışında ki hayatı nasıl? Tiago? Fabregas gitti, geldi, geri gitti, Motta, Kırkic? Bu herifler oynadığı zaman sırıtmayı bırak, 'la olm adamların yedekleri bile nasıl oynuyor' dedittirirken, Barcelona sonrası?

    ve tabi başrol Messi. Ben her zaman Messi ve milli takım kariyerini eleştirirken hep bu açıdan baktım çünkü. 14 yaşından beri oynadığın ekol tek, arkadaşlar aynı, rol belli. Tabi ki de bu seviyeye gelmek için çok çalışmak lazım ve çalıştı da ama durum şu; elindeki senaryo aynı senaryo, sürekli prova, sürekli ezber.

    Peki iş Arjantin milli takımına gelince? Messi çok iyi ama diğerleri ona ayak uyduramıyor, Peki Messi neden diğerlerine ayak uydurmaya çalışmıyor? Büyük futbolculuk, sadece kökten itibaren yetiştiğin donanımla en iyisini yapmak mı, yoksa her şartta, her takımda, her değişik takım arkadaşıyla her zaman en iyisini yapmak mı?

    Barcelona'nın tarihine baktığında (hem lig, hemde Avrupa) Beşiktaş'ın Metin - Ali - Feyyaz'ı / GS'nin Hagi Emre Okan'ı gibi 3 lüleri 5-6 şekile komplike bir hale getirmesiyle ve bunu da alt yapısının kültürünü benimsemiş, bu ruhun içine işlemiş futbolcularla oluyor.

    O yüzden ne zaman Katalan anneler, futbola yetenekli erkek çocukları doğururlar o çocuklar La Masia'ya o aileler tarafından kaydettirilir,

    Barcelona yine eski günlerine gelecektir.

    Yada 2. bir yolu daha var.

    Şehrin içindeki etnik siyasetten takımı sıyırır ve temizlerler. Klopp, Wenger, Pochettino, Simione, gibi hem oyun felsefesi hem de gençlerle çalışma hadiesi iyi olan bir hoca alırlar, genç oyuncu transfer edip, oynatarak geliştirirler ve aynı zamanda da başarıyı kovalarlar. (Bu hocaları yazma sebebim de buydu)

    Tabi bunun için bütçe lazım Barcelona'da böyle bir bütçe var mı?

    Kısacası Barcelona şehirdeki o ideolojik mantığın futbol takımlarına sirayet etmesinin sıkıntısını çekiyor.

    eğer böyle bir şey başarılı olsaydı, Baştan aşağı Basklı olan, yabancı transfer etmeyen Athletic Bilbao da başarılı olabilirdi, onlar da kendi seviyesinde Barcelona gibi inişli çıkışlı bir grafik çiziyor mesela. Çıkan bir jenerasyon çok iyi, sonra 4 sene bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jose_Gökhan

    Coutinho tarihin en büyük kazıklarından biridir.Barcelona sistemi ile alakası olmayan bir adama 150 milyon euro vermek nedir ya.Maçlarını izlemek yerine sırf uzaktan attığı goller için aldılar galiba.
    ne alaka ? sadece uzaktan şut mu atıyor ara pasları felan iyi onlar önemli piyasada neymardan başkada daha çok adam geçen biri yok zaten dikine gidip kaliteli kim var ? coutinhoda gördüğüm daha takıma tam alışamadı biraz topla kordinasyonu garip gibi bazen kendinden geçiyor topla messi ile uyum sağlaması önemli nemyar sağladı uçtu misal, o adam büyük kazık attı, bunada hoca lazım valverde ilede olmaz bu iş dembele o felan çok gol atardık normalde baştaki hoca saçma sapan biri küçük takım hocası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -RAUL

    Barca'nın eski halinden eser kalmamasının sebebi Xavi , İniesta , Messi çemberinin bozulmasıdır.

    xavi-iniesta yerine "idare edecek" transferler bile yapamadılar. geri zekalı oyuncularla doldurdular takımı. öyle fiyatı 90 milyon olan orta sahalara gerek yok, rakitiç gibi "idare etmeyi başarabilen" oyuncular almış olsalardı gene yürürlerdi.

    deplasmandaki Roma maçında kontraya çıktılar, ortada Suarez bomboş, kaleye 30 metre mesafe var, sağ kanattan (roberto mudur nedir) oyuncu şöyle ortaya yuvarlasa (30 metre boş alan var zaten nereye yuvarlarsan yuvarla) suarez atacak golü. geri zekalı sağ kanat oyuncusu böylesine kolay bir ortayı açmayı bile başaramadı, pası hemen önündeki defansa çok yakın gönderdi, ve defans rahatlıkla kaptı.

    en kolay pasları bile atma özürlü gerzeklerin yerine avrupanın birsürü ortalama takımında oynayan belli bir istikrar tutturan oyunculardan alsalardı bu rezillikleri yaşamazlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Nisan 2018; 10:36:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xavi-Iniesta'nın varisleri Fabregas-Thiago'ydu. Dünyanın en vasıfsız idaresi onları yok parasına gönderim rakitic ve paulinho hazretlerini aldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

    Xavi-Iniesta'nın varisleri Fabregas-Thiago'ydu. Dünyanın en vasıfsız idaresi onları yok parasına gönderim rakitic ve paulinho hazretlerini aldı
    Kross,Realden once Barcaya onerildi, Lucho reddetti. Modricte Barcaliydi, onu da istemedi.
  • bide şu xavi-iniesta-messi lafını temcit pilavı gibi söyleyenlerin barça'yı pek izlemedikleri belli. barça'ya oyun derinliği katan ve oyununu bi üst seviyeye taşıyan bir çemberden bahsedecekseniz ilk koymanız gereken kişi dani alves'dir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Daniel, toure gibi isimlere girmiyorum bile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wernher von Braun

    Xavi-Iniesta'nın varisleri Fabregas-Thiago'ydu. Dünyanın en vasıfsız idaresi onları yok parasına gönderim rakitic ve paulinho hazretlerini aldı

    fabregas olayı bi garip zaten. Barça fabregas'ı Arsenal'den geri alabilmek için yırtındı resmen. fabregas'ın aşırı bastırmasıyla Arsenal satmak zorunda kaldı. fabregas geldi, gayet iyi oynadı, her zaman beğendim onun barça'daki oyununu. ancak, her ne olduysa, o zamanlar barça konu başlığında herkes burun kıvırır oldu fabregas'a. ulan herif deplasmandaki ATM maçında 2-1 yenikken sornadan oyuna girip iki tane süper asist yapıp 3-2 maç kazandırıyo, kimse bunu konuşmuyo konuda. forumda fabregas'ın oyununu beğenen bi ben vardım sanki. sonra sattılar zaten.

    ha diyeceksin fabregas chelsea'de çok mu iyi oynuyo? ulan sitediği kadar vasat olsun, 30 metre boş alana topu yuvarlamaktan aciz mevcut oyunculardan her türlü daha iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Nisan 2018; 10:44:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salah 42 milyon
    Arda 41 milyon

  • Kahvehaneden futbol bilen dayı getirsek bu kadar kötü yönetemezdi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.