< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
"Bir sorun oluştu. Yeniden yüklemeyi dene." |
|
|
|
|
Ben de daha önce dikkat etmediğim için linkler patlamış sanıyordum meğer bu ülkede engellenmiş. Bu arada bu ilk değil he, senin daha konunlarında paylaştığın birkaç linkte de böyle olmuştu. 3-4 kez rastladım belki daha fazla. Ben bu engellemeyi Twitter küresel ölçekte yapıyor sanıyordum, değilmiş. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
küresel değil. bölgesel. ben bunu ilk almanya'da rusya ukrayna savaşı muhabbetinde fark ettim. musk almadan önce rusya'nın videoları siliniyordu sorgusuz sualsiz. musk alınca almanya devlet olarak kararlar ile tek tek videoları paylaşımları engelletmeye başladı sonrasında. demokrasi böyle birşey. |
|
adamlar bankacılıktan vuruyor. bankalar bilirsin olmayan para ile seni borçlandırırlar. sen onlara fazlası ile para ödersin. ödediğin parayı da gider başkasına dağıtırlar ve onları da borçlandırırlar. konutlara el atarlar. konut fiyatlarını şişirdiklerinde mesela otomatik olarak enflasyon da şişer vs. araba için de böyle. taşınmazların hepsinde böyle. önceden yan şirketleri diğer yahudi ailelere paylaştırırlardı. şimdi ise hissedar adı altında diğer şirketlere çöküyorlar. vanguard bu işin temeli. blackrock'u kontrol ediyor. blackrock üzerinden düşün ukrayna madenleri için savaş çıkartıldı. kağıt üstünde blackrock 10 trilyon dolardan fazla paraya hükmediyor ama işin arkasında 4-5 trilyon gözüken vanguard var. şirket kaynağı olarak ise "edinilmiş varlık" gözükür. yani aile mirası gibi düşün. ya müslümanlar kuralına göre oynar yada kuran'a göre oynar ve kaybetmeye mahkumdur. malesef durum böyle. yahudi yahudiye faiz veriyor ama goyimlere faiz veriyor. goyim ibranice de israilli olmayan oluyor. yani alt milletler. |
|
Helal olsun kafa çalışıyor adamlarda.Lobicilik faaliyetleri güçlü.Irkını,milletini,dinini çok seviyor.Kendi aralarında inanılmaz kenetleniyorlar.İş yapıyorlar,büyüyorlar.Büyüdükten sonra da bir güzel çöküyorlar. İtalya'dayım.Bizimkileri gören kaçıyor.Bizimkiler de bizimkileri görünce kaçıyor.Arkadan iş çeviriyor,dışlıyor vs vs.Bizde millet kavramı veyahut din kavramı hiç oturmamış.Adam Kosovalı Müslüman kendisine İslamı getirmiş olanların torunu olan Türk müslümanı,bir Sırp Hristiyana değişiyor.Daha dün 25-30 sene önce ne katliamlara imza atanlarla aynı masada yemek yiyor.Sen böyle özünü kaybedersen yarın seni gıdıklarında da gidip o masadakilerden medet umacaksın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İran'ın füze teknolojisi eski ama oldukça yıkıcı başlıkları var.İsrail'e ciddi anlamda yıkım getirmeye başladılar.Bu savaş iyice savaş ekonomisi savaşına döndü.Kimin cephanesi biterse o taraf kaybedecek.Burada da devreye ABD savaş endüstrisi ile Rusya,Çin ve K.Kore savaş endüstrisi giriyor.Hangi taraf kendi desteklediği ülkenin kaybettiği mühimmatı hemen yenilerse o taraf kazanmış olacak. Öte yandan İran bizim ülkedeki ve diğer 'sünni' ülkelerdeki 'ümmetçilere' göre İsrail'e daha çok zarar verdi ve veriyor.Tuhaftır İsrail'in bölgede düşman ülke olarak gördüğü tek ülke İran...Öncesinde Irak vardı ancak 2003'te Irak'ın işgal edilmesini ve Saddam'ın devrilmesini sağlayarak Irak'ı etkisiz hale getirdiler.2024'ün sonlarında da Esad'ın devrilmesini sağladılar.Böylece İsrail'den İran'a kadar olan tüm hava sahası İsrail'e açılmış oldu. Halbuki 20 sene öncesine kadar bölgede bir denge vardı.Irakta ve Suriye'de Rusya ağırlıklıydı.Ruslar ciddi anlamda ABD ve İsrail'e denge oluşturuyordu.Rusların bölgeden çıkartılmasıyla ortam İsrail'e kaldı. |
| _____________________________ |
|
ruslar orada pek olmadılar. ırak'ta saddam her zaman amerika'ya oynadı. Hatta eski rus bakan Patruşenko, Saddam ile görüşmesinde son olarak; saddam'ın hala Amerika'dan medet umduğu, beni asamazlar bana ihtiyaçları var dediğini söylemiştir. yani saddam kafasına çuval geçirilinceye kadar herşeyi blöf sanıyordu. putin de aslınad iran'a suriye üzerinden didişmemesini, onun yerine hava savuma sistemined ortaklıklar ortak üretim teklif ettiğini putin geçen hafta söyledi. ama iran dinlememiş ve israil ile suriye üzerinden savaş için 30 milyar dolara yakın para harcamış. lakin orada tek para akıtan iran değildi. karşısında amerikan piyonu arabistan katar ve bae devletleri vardı. oraya 4-5 katı para akıttılar. arap sünnileri satın aldılar. rusya zaten durumu önceden görebildiği için liman'ı cezayir'e taşıma kararı aldı. tabi ek olarak ülkesine esat'ın 200 milyar dolarını ve iki il76 dolusu altın gümüş ve değerli eşyaları esat ile götürdü. yani rusya oradan pek birşey kaybetmeden çıktı. |
|