Şimdi Ara

Banyoda aşırı saç dökülmesi (dermatit?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam DH ailesi. Bundan bir kaç ay önce (2-3?) saçlarımda kepek ve kaşıntı başladı. Saçlarım yağlı ve ince telli. Şampuanlar kimyasaldır falandır filandır diye hep sabun kullanırdım. O zamana kadar bir şey yoktu ama nedense o bir kaç ay öncesinden beri saçımda kaşıntı, kum gibi yağ parçaları var. Asıl problem o kaşıntıların geldiği zaman başladı banyoda saçımı ne zaman köpürtsem elime her defasında 8-9 tel geliyor.

    Doktora gittim ama sağolsun başından savarcasına reçeteye dermatit yazıp yolladı. Konazol ve yanında damla ve hap aldım. Bunlar dökülmeyi durdurur mu diyede sordum bi şeyler geveledi...

    Konazolu denedim bildiğin sabun gibi saçı kurutuyor. Biraz daha etkiliydi, kaşınmayı azalttı. Sonra eczaneye sordum böyle böyle anlatınca Prominoxili önerdiler. Aldım bunuda bayadır kullanıyorum sonuç olarak evet kaşıntı gözle görülür bi şekilde azaldı ama dökülmelerde bi azalma göremedim.

    Şimdiye kadar açılma, gerileme vs görmedim ama böyle giderse kafamda saç kalmayacak gibi. Dermatit konusunada baktım ancak dökülme hakkında kişi görmedim. Sanırsam daha çok kaşıntı ve pul pul dökülmeler, kepek vs. hakkında çözüm arıyorlar.

    Sonuç olarak çözmek istediğim konu DÖKÜLME. Dermatit için kesin bi sonuç yaratacak bi şey sanırsam yok, kabullendim bunu ama en azından banyoda o kadar saç dökmeyelim. Bu konu hakkında bilgi, deneyim, fikir sahibi olan yazarsa kendisine çok minnettar olacağım.

    Saygılar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.