Şimdi Ara

Bankalar Çekilebilecek Döviz Miktarına Sınırlama Getirdi. [Tehlikenin Farkına Varın]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
60 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • An itibariyle çekilebilecek döviz miktarı 5.000 dolar ile sınırlandırıldı. Ayrıca çoğu banka ödemeyi en iyi ihtimalle ancak 3-4 gün sonra yapabiliyor ve sizi sıraya sokuyor.

Tehlikenin farkındasınız değil mi , bankalarda döviz kalmadı. Bu ne demek ; usd borcu olan bir şirketin borcunu ödeyemeyeceği manasına geliyor. Bu gidişle birçok şirkete iflas yolu görünebilir.

Erdoğanı seçerseniz kendinizi bu sefer gerçekten çok zor günlere hazırlamalısınız. Seçime kadar doları baskılıyorlardı ama seçimden sonra salacaklar. Gerçi bizi istemeyen dıj güçler ekonomiye saldırıyor der millette inanır her zaman ki gibi...

• Sen ithalatci ulkesin. Yani senin TL ile aldığın mali dolarla alıyorlar, en kötü hammaddesini dolarla alıyorlar, üretimde kullanılan enerjiyi de dolarla aliyorlar, lojistikte kullandıklari yakıtı dolarla alıyorlar, geçtikleri yolların hazine garantili odemeleri bile dolar kuru uzerinden.

Sen dolar kullanmıyorum diye kendini kandırmaya devam et, dibine kadar dolar kullanıyorsun, TL de odesen dolar kullanıyorsun.

Sizin bu yüksek zeka ile 4 yıldır, dolar kullanmıyoruz birsey olmaz indirelim faizleri demenizden beri ülkede hiper enflasyon var.... Çok zor olacak cevabı sizin için ama bil bakalım niye ?

Dolar kullanma olur biter diyo ya. Bu zekanın seçtiği zeka ekonomiyi yönetiyor. Bence şu anki enflasyon akp için bir başarıdır. Şu sartlarda bu cümleyi kuran bir sevmenin getirdiği nas var nas diyen bir yönetim ile bundan yüzde 1 bile daha az enflasyon olamaz.

Böyle bir olay olursa Batılı yatırımcılardan tut, Katar'a, Azerbaycana kadar bütün parası olanlar

bu olaylara sebep olanların alayının yurtdışındaki bütün hesaplarına alayına çökerler ki

er ya da geç öyle olacak ABD Halkbank davası vs.... leri boşuna bekletmiyor iktidarın düşmesini değişmesini bekliyorlar olaylara yasal zemin olması için

güç ellerinde olmasın ki hamle yapamasınlar AKP kadrosu diye

bu iktidar sonsuza kadar sürmeyecek içi irin dolmuş iltihap gibi şişmiş vaziyette şu anda 4 bir yerden sıkılıyor er ya da geç patlayacak

Suriyede'de öyle oldu, Libyada'da, Irakda'da, Yemende'de vs....

ABD bu oyunu senaryoyu sürekli oynuyor önce destekliyor otoriter hale getiriyor herşeyi yapabileceğine inanmasını sağlayıp yaptırıyor sırtını sıvazlıyor

insanlar sıkılıp bunalınca iltihap olmuş dolmuş sisvilce gibi sıkıyor patlatıyor her yerden bastırıp (ekonomik, asker, siyasi, vs......)

ama bu patlamanın etkisi sadece burayla kalmayadabilir ABD de pek çok bankanın da batacağına dair sürekli haber pompalıyorlar basına sosyal medyaya (great reset )

bütün ülkeler Altın rezervine yönelmiş durumdalar bütün soyal bilimciler ve uzmanlar 3. dünya savaşının artık kapıda oldunda hemfikirler

döviz yokluğu ilk ve en önemli olarak ilaç sektörünü vurur ülkede ki en önemlli sektördür tarım ile beraber sağlık sektörü

zaten Suriyeli ve diğer kaçaklara verilen kalıcı ve geçici kimliklerle elde ettikleri bedava sağlık hizmeti ile ülkenin anasını ağlattılar Sağlık harcamaları en çok götürüsü olan harcamalardır

bu her yerde böyledir

Türk vatandaşı SGK ve GSS öderken adamlar bedavaya sağlık hizmeti alıyorlar her türlü ülke komple sömürülüyor bu suriyeliler ve diğer yabancı unsurlar tarafından er ya da geç ekonomik gerçeklerin getirdikleri ortaya çıkacak

İşte o zaman AKP seçmeni neyin ne olduğunu anlayacak diş ağrısı baş ağrısı tansiyon için leblebi gibi yuttukları ilaçları bulamayınca anlayacaklar neyin ne olduğunu kimin kim olduğunu

Şu an afrikaya oluk oluk para akıtıyorlar Türk halkının cebinden maaşından

kesebildikleri her yerden kesip afrikalılara aktarıyorlar parayı Şehir hastaneleri oluk oluk afrikalı dolu alayı hizmeti bedavaya alıyor millet olayların farkında değil

Sona gelindi artıık, kasa boş - rezerv nereye kadar gidecek.

Seçimden sonra 2 yol var mevcut iktidar kalırsa.

1)Faizler sabit kalacak ya da düşecek kuru serbest bırakacaklar kur 30 35 TL'ye gidecek.

2)Faizler artacak kur rahatlayacak. (Çok düşük ihtimal)

1. Seçenek olacak gibi kurun artması tabiki enflasyonu da ateşleyecektir. Yine enflasyon, kur sarmalında bizde fakirleşmeye devam edeceğiz maalesef.

Ben bu durumdan kurtulmak için TL borçlanıyorum ,sürekli alışveriş yapıyorum dolar altın alıyorum. Tabiki yatırım tavsiyesi değildir.

• bankalardaki dolar hesaplarını düşük kurdan tl ye çevirmezler umarım.böyle bişey olmasını kimse istemez tabii.

Arjantin yapmış bunu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 23 Mayıs 2023; 1:4:14 >

Seçimden sonra 2 yol var mevcut iktidar kalırsa.

1)Faizler sabit kalacak ya da düşecek kuru serbest bırakacaklar kur 30 35 TL'ye gidecek.

2)Faizler artacak kur rahatlayacak. (Çok düşük ihtimal)

1. Seçenek olacak gibi kurun artması tabiki enflasyonu da ateşleyecektir. Yine enflasyon, kur sarmalında bizde fakirleşmeye devam edeceğiz maalesef.

Ben bu durumdan kurtulmak için TL borçlanıyorum ,sürekli alışveriş yapıyorum dolar altın alıyorum. Tabiki yatırım tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 23 Mayıs 2023; 1:48:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Umarım yiyecek ekmek dahi bulamayız

AMD Ryzen 9 9950X3D2 /// Nvidia GeForce RTX 5090 /// Asus ROG Crosshair Glacial AMD X870E /// ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 /// ASUS Essence STX II Sound Card /// G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400MHz CL32 64GB /// Seagate BarraCuda Pro 10TB /// Samsung 860 QVO SSD 4TB /// Crystal Series 570X /// Seasonic 1200W Prime // CableMod PRO ModMesh Renkli Kablo // Alienware 34 QD-OLED (AW3423DW) + Dell UltraSharp UP3218K

Kroyum ama para bende.
  • Rakanoth kullanıcısına yanıt

Zeka fışkırıyor paçalarınızdan. Birazcık da bana verin fazla geliyor size.

Yapacak birsey yok, Halk bana bu lazim dedi
    Saygi duymak lazim. Muhalefette yapilmasi gereken tum yanlislari yapti sagolsun. Artik batan Titanicte batarken husu icinde keman calmaktan baska care yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Mayıs 2023; 1:13:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Salsınlar dövizi ne olursa olsun, çift kur kara borsa daha sakat.

en iyisi hiç para kullanmayalım,sorun kökten çözülsün  

elimde yeni alınmış makarna var, herhangi birşeyle ile takas yaparım seninle.

Makarnasız kalma  

Şebeke suyuna ne katıyolarda bu kafayı yaşıyorsunuz. Yada ne yiyip bu kafayı buluyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bankalar sen döviz istediğin halde sana senin dövizini vermezse bunun adı temerrüt olur yani banka batmış demektir. Bankalar kağıt dövizi merkezden alır. Bunun anlamı merkez bankası batmış demektir şirketleri falan geç

Dünya 1 günlük değil. Böyle bir olay olursa yarım asırdan fazla toplumsal bir bellek oluşur. Türkiyede kimse bankacılık yapamaz. Ülke gerçek anlamda batar

• Ticari kredi kartlarının minumum ödemelerinide yükseltmişler, piyasada nakit yok tanıdığım çoğu iş yeri sahibi ticari kredi kartları ile döndürüyor işlerini. Çok büyük ihtimal ile bir çok şirket kapatacak bu politikalar devam ederse

• Yalnız bu olay şu anda ticari kesim için geçerli. Bireyselde, şimdilik, böyle bir durum yok. Geçen gün bir arkadaşım bankadaki dövizini çekmek istedi, biraysel döviz hesabı. Banka zaman istemiş. 1 hafta 10 gün sonra hazırlayabilmiş parayı. Öyle çok bir para da değil, 30-40 bin avro civarında dedi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.