Şimdi Ara

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (605. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MMCNR , MMCNR , apuskal , samikaan , _üveys_ Daha Az
5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 30 Misafir (7 Mobil) - 26 Masaüstü9 Mobil1 Android
5 sn
72.841
Cevap
1.794
Favori
6.004.901
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
248 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 603604605606607
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Bu söylediklernize katılıyorum bizim TÜİK'in açıkladığı enflasyona (ve onla bağlantılı büyüme rakamlarına) güvenmek hariç ! TÜİK hem enflasyon sepetindeki gıda ağırlığını düşürdü ve zaten bizim gibi çoğunluğu orta-fakir bir halk inin gıda payı sepette azdı ve daha da düşük kaldı . Ayrıca fiyatların malum marketlerden ve de kampanyalı ürünlerden alındığına dair çok belirti var . Ve enflasyon düşük gösterilirse deflatörle bağlantılı büyüme de fazla çıkartılır . Evet bu sene kurun artmamasının ana sebepleri Fed'in faiz indirimleri ve bizdeki cari açığın ekonomik küçülmeden dolayı kapanmasıdır. Ama diğer taraftan MB'nın verdiği dolarların kamu bankaları aracılığıyla arka kapıdan satılarak yapılan kur manipülasyonları da kurun artmamasındaki 3. sebeptir . Ki bu baskılanan kur da tıpkı manipüle edilen enflasyon rakamları gibi büyümeyi etkilediğinden büyüme rakamları bu taraftan da güvenilir değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • biberlibaklava B kullanıcısına yanıt
    Açıklanan verilere citibank, jp morgan güvenip bunun üstüne analiz yapıyorsa ben güvenirim.

    Enflasyon hesaplanması uluslararası kriterde olmasa kimse sizin tahvilinizi almaz, borsanızda durmaz, cds priminizi bile satacak japon teyze bulamazsınız :)

    Hissedilen enflasyon başkadır. Bunda bende hem fikirim bu ülkede yaşıyorum. Doğalgaz o sepet içinde %3 4 etki ederken normal bütçede %30lara varan etkisini hissediyoruz.Anlaşımayan bu oluyor. Hissedilen enflasyon başkadır.Kişiden kişiye değişir.

    Kurun hareketinin tek ve bundan sonraki yegane sebebi abd tr ilişkisidir. Ekonomik bir gösterge değildir kur. Aradaki ilişkilerin etkisi sıfır olsun. sene sonunda tl+enflasyon kadar olacaktır. Ama aslolan abd tr ilişkileridir ki abd-tr = usdtry

    quote:

    Ama diğer taraftan MB'nın verdiği dolarların kamu bankaları aracılığıyla arka kapıdan satılarak yapılan kur manipülasyonları da kurun artmamasındaki 3. sebeptir


    Buna sadece gülerim. Regülasyonlar çok nettir, kimse bunu aklından bile geçirmez. 2000lerden önceki banka hortumlama işleri çok geride kaldı.Türkiye deki bankacılık regülasyonları çok sıkıdır.Öyle username ile giriş yapıp al sat yok bankalarda :) bunlar sokak arasındaki hüseyin dayının hayal gücünden çıkar. Bunlar yok arkadaşlar, böyle bir şey olmaz. İnanmayın şunlara lütfen. Faiz artırmak dışında merkez bankası usdtry kuruna zerre etki edemez, edemeyecek, etmesi düşünülemez.İnanın çok komik bu. Bir söylenti çıkınca bir gecede senin para birimin hallaç pamuğu gibi 7,2 den işlem görür.Paranın önünde kimse duramaz.

    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan_burak -- 11 Aralık 2019; 23:37:37 >




  • quote:

    Siz maliyete dikkat çekiyorsunuz ben paranın bulunup bulunmamasına. Geçen sene kredi veren olmadığı için tahviller oradaydı, bugün rahatlıkla para bulduğu için burada.


    Rahatlikla para bulmak libor uzerine makul bir risk primi odeniyorsa dogru olabilir, (Iyi ekonomiler genelde sadece liborla borclanirlar) bugun boyle bir durum yok. CDS 300 civari. Gecen sene sadece tetikleyici gelismeler nedeniyle ekonomi ani durus evresine girdi, bugun kredi verenler de yakin gelecekte gerceklesmesi cok yuksek baska riskler nedeniyle temkinli yaklasiyorlar, tek bir olay, yaptirim vs... gerceklesmesi halinde gecen seneyi bile arayabiliriz (2018`i, 2019`u ikisini de). Evet, piyasa para bulunuyor mu bulunmuyor mu buna bakar, dogrudur. Ancak, buyume hizi yerlerdeyken yuksek faizle borclanarak tekrar eski gunlere donme, ic tuketimle buyume gibi bir ruya var, bu gerceklesmeyecek. O %61`lik oran Allah korusun bir kur hareketi daha olursa, nerelere gidebilir varin siz dusunun... Enflasyon cift hanede ve bu seneyi cok ufak bir buyume rakami ile kapatacagiz gibi gorunuyor, bu buyumenin kaynagi sanal, kamu harcamalariyla gerceklesti. 2020`de Kamu/gsyh borc oraninin %40`lara firlayacagi konusuluyor... Bu da surdurulebilir degil.

    Haklisiniz simdilik hala bir sicak para akisi var.

    quote:

    Evet enflasyona inanmayalım, dünya üzerinde 7/24 işlem gören kura inanmayalım. Neye inanalım, önemini anlayamadığım bir takım kimselerin yazılarına mı. Kimler bu adamlar, bu adamlar finansal piyasalardan mı kazanıyorlar yoksa üniversitede hocalık yapıp gazete yazılarıyla mı? Bu işleri bilen adam piyasadan para kazanır, kitap yazıp youtube videosu çekerek değil.


    Dunya uzerinde 7/24 islem gorurken swap piyasasinin darmadagin olmasini da hesaba katmissinizdir umarim, gelecekte TL verip doviz almak istedigimizde bu piyasadan nanik hareketi yeme olasiligimiz bir hayli yuksek. O piyasada islem yapanlarin ocagi sondu cunku.

    Con Ahmet`in devirdaim makinesi de ayri bir garabet.

    https://www.paraanaliz.com/2019/doviz/kerim-rota-yazdi-con-ahmetin-devri-daim-makinesi-doviz-piyasasinda-40122/




    Ister inanin ister inanmayin bugun dunya piyasasi denilen yer sadece kumarhaneden ibaret. Dolayisiyla insanlarin bilgilerini, para kazanip kazanmamalari ile olcmeniz sizi kesinlikle hataya goturecektir.

    Akli calisan bir insan icin bugunku kosullarda, yilda %10-15 (enflasyon harici) getiri muazzam bir basaridir.

    Bu arada tek problemin hukuk oldugunu da dusunmuyorum, bu ulke son ekonomik devrimi de malesef kacirdi, beseri sermayemiz matematik bilmiyor, dolayisiyla beyin iscisi kolay kolay cikmiyor cikanlar da ulkeyi terkediyorlar, bu kadar yuksek borcluluk ya katma degeri yuksek urun/fikir ihraci ile normale doner ya da muazzam dogal kaynaklar kesfedilir, biraz nefes aliriz. (Akdeniz vs...)

    Mevcut secmen yapisiyla da kolay kolay siyasette buyuk degisiklikler olmaz, muhalefetin eline gecen belediyelerde, meclis cogunlugu kullanilarak yapilan engelleme calismalarina bakarsaniz, umitli olmak icin malesef elde cok az sey kaliyor... (Gordugunuz gibi hukuka da uygun...)

    Elbette saygili bir tartismamiz olacak, forumun amaci da bu zaten, size de iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 12 Aralık 2019; 2:8:28 >




  • Bugun vade bitti 18 den burgan.13.75 den 91 gun yeniledim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi ben ulaşılabilirliğe işaret ediyorum siz maliyete. Ekonomiyi genel olarak şu örnekle özetleyebiliriz. 2 sene önce 10 araba satılacak hacme sahiptik, geçen sene 1 arabaya düştü bu satış krizi iliklerimize kadar yaşadık. Şimdi 3 araba satılıyor kağıt üstünde büyüme görülse de 2 sene öncesine kadar %60 daralma mevcut. Şuandaki ılımlı iyi hava bu yukarı harekete.

    Ülke parası her zaman kırılgandı.Şimdi eskisinden çok daha kırılgan ama bu tamamen abd ilişkilerinden dolayı. Ben şuandaki reel piyasaya bakarım bunu vurgulamam gerek. Yarın en küçük siyasi krizde herkesten daha fazla kötü fiyatlarım durumu :) O zamanlarda söylendi dövizin kaç lira olduğu bir yere kadar sorun, önemli olan volatilite. Geçen sene ticaretin durduğu zamanlar oldu. Artıştan dolayı değildi, fiyatlama yapılamayacak kadar kur değişkenliği vardı. Bunu tansiyon olarak düşünebiliriz. Sürekli birkaç kademe yüksek tansiyonla yaşayan insanlar var ancak sürekli değişken tansiyonla kimse yaşayamaz.

    Piyasanın kumarhane olduğu konusuna katılıyorum. Kumarhane kazanç ve kaybın olduğu- hatta küçükler için hep kayıp büyükler için hep kazancın olduğu düzendir. Çünkü küçükler sistemi anlamaz tek dertleri kazanmaktır. Büyüklerin tek derdi kazançlı sistem kurmaktan geçer bugün kazanıp kaybetmeleri umurlarında değildir. Çünkü sistemlerini bilirler kayıpların geçici kazançların sürekli olduğunu çözmüşlerdir.

    Konuyu fazlasıyla meşgul ettik. Sağolun. Siz makro olarak değerlendiriyorsunuz ben mikro olarak. Çünkü makro ile kazanç zor mikro ile para kazanılıyor finansal piyasalarda.

    Saygılar sevgiler




  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Valla ister gül ister rezervleri siyasi sebeple harcamaktan dolayı ağla ama kamu bankalarının arka kapıdan döviz sattığı hem yerli hem yabancı ekonomistlerce bilinen bir durum . Bu tabi ki temel sebep değil kurdaki durumda yardımcı öğe . Bizdeki kuru belirleyen temel sebepler tekrardan belirtelim1)FED gevşeme ve sıkılaşması 2) Bizim cari açık ( döviz açığının) durumu . ABD ile ilişkiler ise kuru doğrudan değil dolaylı etkiler ve bu seneki gibi cari açığınız küçülmeden de olsa kapanmış ve FED gevşemişse S-400 ya da S-4000 etkisi belirleyici olamıyor . 2018'deki TL çöküşünün papaz ya da valeden değil Fed sıkılaşması-bilanço küçültmesinin bizim cari açığımızı KGF ve seçim yüzünden 58 milyar dolara patlatmamızın eşlik etmesinin sonucu olduğu gibi .
    Son olarak citi , morgan veya deutshe bank bizim enflasyon verilerine güvenirse doğruymuş . Bence gülecekseniz burda deneyebilirsiniz . Adamların öyle işine gelirse inanırlar tabi .Ülkemize soktukları ve bize verdikleri borçları batırmak istemiyorlarsa bizim enflasyona da büyümeye de ya da kanalizasyon istanbula bile inanmış gözükürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • biberlibaklava B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    Bugun vade bitti 18 den burgan.13.75 den 91 gun yeniledim
    yeni paramı bana 12 anca verdiler 2 yıldır ordayım
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 baz puan indirim geldi, %14'den %12'ye indi faizler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 12 Aralık 2019; 14:4:44 >
  • 200 baz gg
  • kmh - kredi kartı faizleri hala 1,60 mı
    ne zaman düşer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan69

    yeni paramı bana 12 anca verdiler 2 yıldır ordayım

    Alıntıları Göster
    şubeden hesap açtırdıysanız mh arayarak dijital şubeye giçiş başvurusu yapabilirsiniz, benım 1 günde geçiş olmuştu. dijital ve şube müşteri oranları farklı
  • Zaman gelecek o indirdiklerini misliyle kaldıracaklar. Sıkın bakalım nereye kadar sıkacaksınız.
  • Enflasyon 40-50;faiz 12
    Şaka gibi.
  • Bugün hesap açsak 13.75 vermezler 3 ay için dimi bu saatten sonra?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • malumun ilani oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macnair

    Bugün hesap açsak 13.75 vermezler 3 ay için dimi bu saatten sonra?
    Şu an halen 13.75ten bağlayabilirsiniz. Az önce bağladım.
  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt
    Bu şaka değil resmen ironi
  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt
    Ne şakası köküne kadar gerçek ağammmm.... I love you Moldovia
  • 
Sayfa: önceki 603604605606607
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.