Şimdi Ara

Banka Kredi kartı, Hesap İşletim Ücretleri, Kredi Dosya Masraflarını geri alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar. Durumumu kısaca özetleyeceğim. Bu işlerle uğraşan tecrübeli olan arkadaşlardan yardımlarını isteyeceğim.
    Geç de olsa gündem nedeniyle kredi masrafları, hesap işletim ücretleri, kredi kartı yıllık ücretlerinin geriye alınabildiğini duydum.
    iki bankanın kredi kartını uzun süredir kullanıyorum. 10 yıl öncesine kadar bu masrafların geri alınabildiği ne kadar doğru bilmiyorum.
    Akbank axess kredi kartını 7-8 yıl kullandım. 2008 yılında akbankla olan tüm ilişiğimi kestim. Hesaplarımı bile kapattım. Bugün gitsem akbanktan geçmişe (son 10 yıla kadar) dönük kredi kartı ekstrelerimi, (kart yıllık ücreti hiç geri almamıştım) hesap hareketlerimi, (hesap işletim ücreti ödüyordum) bir kaç kez de kredi çekmiştim (dosya masrafları) bunların dökümlerini nasıl alabilirim ?
    İşbankasında ise hala kredi kartım var sürekli kullanıyorum. Bankanın müşterisiyim 7-8 yıldır kullanıyorum yine 7-8 yıldır maaş hesabım da işbankasında. Geçen aya kadar hiç bir ücreti geri almadım. Daha yeni kredi kartı ücretini geri iade ettiler. Hesap işletim ücreti ise önceden kesiyorlardı. Bu banka için de geçmişe dönük bu gelirleri belgeleyen hesap dökümleri, kredi kartı ekstrelerini nasıl alabilirim ? Sonuçta bu giderleri ispatlamam lazım. İşbankasının hala müşterisi olduğumdan ekstre ve hesap dökümlerini verirler diye düşünüyorum.
    Son olarak 2009 yılında validenin adına vakıfbanktan kredi çekmiştik. Dosya masrafı ikibin küsür liraydı. Kredinin ödemesini planlanmıs zamanda değil de erken ödediğimiz için ek bir masraf daha ödemiştik. Kredi çektiğimiz hesap hala açık. Bankanın hala müşterisiyiz.
    Bu masrafları geri almak için ne yapmamız lazım ? Öncelikle bunları belgelemek lazım galiba.
    Yardımcı olursanız çok memnun olurum arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hc_tr -- 1 Şubat 2014; 1:53:44 >







  • Bu adamlar yasal dolandırıcılar hocam. Bir ara ben de ekşi sözlükte ki başlığı okuduktan sonra böyle bir işe girişmeyi düşündüm. Ama üşengeçlikten icraate geçmedim. Geçenlerde adliyeye gitmişken bir tanıdığa sordum, hesap işletim ücretlerini geri alamıyormuşuz öyle dedi. Nisan ayında sona ermiş o mesele. Eğer ben peşinde koşacağım dersen git bankalara arşiv bilgisi 10 seneden önce silinmez. Ben bu kartı kullanıyorum-kullandım, hesabımda ki tüm hareketleri görmek istiyorum de. Tek tek hesapla. Git tüketici hakları hakem heyeti miydi neydi benden bu kadar haksız para kesildi diye dilekçe ver, onlar hallediyorlarmış gerisini. Ekşide ki konuhttps://eksisozluk.com/entry/31732288




  • Hocam teşekkür ederim ilginiz için. Bahsi geçen iki bankaya mail attım hala cevap gelmedi. Şubeye gidip isteyeceğim. Gelişmeleri burada paylaşırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın İlgililer;

    4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanunun 6.maddesinde Haksız şart düzenlenmiştir. Bu maddeye göre bankalar tarafından yapılan kesintiler( dosya masrafı, ücret tahsisi, yapılandırma ücreti vs..) haksız şart teşkil ettiğinden kesintiler rahatlıkla geri alınabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken ilgili kaymakamlığa yada Tüketici Mahkemesine başvurmaktır. Ama bunu yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü ; ilgili banka avukatları, sizin bilmeden yanlışlıkla yaptığınız bir işleme itiraz ederek sizden ayrıca vekalet ücreti alabilmektedir. Sizin bir uzmandan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.

    Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız yardımcı olurum.. dilediğiniz gibi istediğinizi sorabilirsiniz TEL: 0542-242-3037
  • 88_mine_00 8 kullanıcısına yanıt
    ve heyacanla forma üye olup yazdın öyle mi
  • Tek mağdur olan ben değilmişm ya la Bnde bu iş için güvenilr bi firma arıyodm. LawAsist le görüşüp gelişmeleri yazıcm. Bahalım nasıllar
  • myz1453 kullanıcısına yanıt
    Yok la, benim gibi magdur olan varmıydı onu merak edip araştırmıştm da bayag insan varmış
  • Arkadaşlar lawasist firmasının adını biçok kez duydum ama emın olamıyorum telefonla görüşme sağladım süreç hakknda azda olsa bilgim var ama tedirgnlk yaşıorm çekmş olduğum bi çok kredm var ve hepside yüklü mktarkarda bana yardmcı olablıcek birileri var mı:((((
  • barisoy- B kullanıcısına yanıt
    ya haklısn pıyasada ck dolandrcı var, kıme guvencgnı bılemıosunuz. bn de bi arkadasm tavsıe ettıgı ıcın lawasıst fırmasını aradm. memnun kldm acıkcası bı sıkıntı olmadı, sen bılırsn tabii :)
  • bu konuda fazlasıyla sıkıntı çektim! sürekli bankadan bankaya yönlendirildim ve artık çok sıkıldımmm:( ! yardımcı olabılecek olan arkadaşlar varsa yazsın lütfen:/ şimdiden teşekkür ederim :)
  • bakiiiciiiz artık :))teşekkür ederim
  • Firmadan sizlere ne kalıyor ? Ya da firma ne kadar komisyon veriyor mu demeliydim ?
  • Hocam annenizin üstüne kredi çekmiştik ve borcu erken kapattık diye ekstra ücret aldılar demişsin. Kredi borcunu erken kapattığın için belli bir miktarda indirim yapıyorlar. Biz daha geçen ay annemin kredi borcunu erken kapattık, daha 6-7 ay vardı borcun bitmesine toptan ödeyip kapattık, yanlış hatırlamıyorsam 100-110 lira civarı bir indirim yaptılar. Çok bir şey değil ama 100 lira 100 liradır. Yani siz erken ödediniz diye ekstra ücret almaları saçma. Ayrıca bu son bir kaç senedir bankalar artık size kağıt imzalatıyor, şu şu masrafın kesildiğini alındığını biliyorum ve geri istemeyeceğim diye. Eğer öyle bir şey imzaladıysanız veya benzeri bir şey yasal olarak alma şansınız yok. Ama imzalamadıysanız mahkemeye başvurarak muhtemelen alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rmdnz05

    Hocam annenizin üstüne kredi çekmiştik ve borcu erken kapattık diye ekstra ücret aldılar demişsin. Kredi borcunu erken kapattığın için belli bir miktarda indirim yapıyorlar. Biz daha geçen ay annemin kredi borcunu erken kapattık, daha 6-7 ay vardı borcun bitmesine toptan ödeyip kapattık, yanlış hatırlamıyorsam 100-110 lira civarı bir indirim yaptılar. Çok bir şey değil ama 100 lira 100 liradır. Yani siz erken ödediniz diye ekstra ücret almaları saçma. Ayrıca bu son bir kaç senedir bankalar artık size kağıt imzalatıyor, şu şu masrafın kesildiğini alındığını biliyorum ve geri istemeyeceğim diye. Eğer öyle bir şey imzaladıysanız veya benzeri bir şey yasal olarak alma şansınız yok. Ama imzalamadıysanız mahkemeye başvurarak muhtemelen alabilirsiniz.

    imzalamamıştık hocam. Vadeyi bozduk diye ücret almışlardı. Bir de sigorta ücretinin tamamını almışlar. Annemin üzerine olan kredi ticari olduğundan geri alamadık hiç bir masrafı. bireysel kredilerden sadece dosya masraflarını aldık. Fakat o da aynı parayı. Mesela 2007 de 282 tl masraf günümüzde 282 tl ödediler.




  • ERken ödeme için kesilen parayı da geri alabilyırmuyuz?
  • Geçen hafta ıng banktan 2010 da kullandıgım araç kredisi için kesilen 450 tl dosya masrafını işbankasındanda kullandıgım 3 adet tüketici kredisi masrafı olan 450 tl yi hakem heyeti karararıyla geri aldım.
  • aybasan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun :) İnsanın Kendi parası olmasına rağmen bayağı mutlu ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.