Şimdi Ara

BANKA HESAPLARINI KAPATIN! (hesap ücreti) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
20
Favori
55.680
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kullanmadigim akbank hesabıma dair mail geldi.ayın 28 ne kadar hesabımı kapatmazsam 58 tl hesap işletim ücreti alınacağını belirtmişler.telefon internet ve atm aracılığıyla bu hesabımı kapatabilirmisim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ziraat bankası için tam olarak hangi mail adresine e-posta attınız acaba bende denemek istiyorum, internet sitelerinde internet bankacılığı ile açılan hesapları şubenizden kapattırabilirsiniz diye yazmışlar.
  • İki tane bankada kullanmadığım hesabım var, kapatmaya gidince para isterler diye tırsıyorum. :)
  • Yok tam olarak öyle değil herhangi bir şubeye gidilip ilk olarak hesap kapat dediğiniz zaman bizim yetkimiz yok diyorlar.

    Bu numara sonra ben sizin oraya mail atıp kapattırmanız rica ediyorum derseniz bu sefer işi yokuşa sürüp dilekçe yazın dediler bende yalan söyleyip müdürle görüştüm gerek olmadığını sölediğini demiştim o zman kapatalım dedi hatta 7 lira falan vardı bunu çekin yazık olmasın falan demişti.
  • Benim 4-5 yılık garanti ve akbank da hesabım var.
    Hiçbirşekil de tarafıma ne telefon ne de posta yolu ile ulaşmadılar.
    Akbankı hiç kullanmadım atm kartı da yok.
    Bu durum da ne olur?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim İşbank'ta öğrencilik yıllarımdan beri(2007) kullanmadığım bir hesap var, bu hesaba işletirlerse beni bir anda batırabilirler . En iyisi bir şekilde kapatayım ben bunu, haber veren arkadaşa teşekkürler.
  • AKbank hesapları internet şubeden kapatılabiliyor, ben 2 hesabımı kapattım. Diğer bankaları bilmiyorum.

    Yukarıda bir arkadaş, bankaların boş hareketsiz hesapları zaman zaman topluca kapattığını yazmış ama yanlış bildiğini düşünüyorum. Zira sorunlu (idari takibe düşmüş veya izlemeye alınmış) bir hesap olmadığı ve müşteri kapama talebi olmadığı sürece hiçbir hesap kapatılmaz. Uzun yıllar bankada çalıştım ben de. Boş bile olsa, bankada açık hesap sayısı banka için önemli kriterlerden birisidir. Bir banka değerlendirmesi yapılırken (1. derece önemli olmasa da) bankadaki açık hesap sayısı ilk bakılan değerlerdendir. Aynı örnek kredi kartları için de geçerlidir. Banka size zorla KK vermek için uğraşır, verdikten sonra da hiç kullanılmasa bile kapatılmaması için uğraşır. Hatta birçok banka KK kapatılmasın diye kart ücretini iptal eder, üzerine bir de para verir (Finansbank örneğindeki gibi). Ben her ihtimale karşı boştaki kullanmadığım tüm banka hesaplarını kapattım, zaten çok az hesabım vardı, herşeyi netten kendim hallediyorum çünkü. Ama hesap boşsa ve müşteri borç yaratacak hiçbir edimde bulunmamışsa, banka o hesaba hiçbir ücret yansıtamaz. Yansıtıyorsa hukuki olarak suçtur. Ya da size haberiniz bilginiz olmadan bir ürün (kredili hesap, fon hesabı vs) kullandırmıştır. Yukarıda yazan yorumların çoğunda sebep budur. Hesap boştur, hiç kullanılmamıştır ama borçlu duruma düşülmüştür, neden? Çünkü müşterinin bilgisi onayı olmadan kredi hesabı açılmıştır (genelde kredili mevduat hesabıdır bu, ya da farklı bir isimle aynı muadili bir üründür). Bu kredili mevduat hesaplarını özellikle sorgulayın araştırın. Aksi takdirde boş, borçlandıracak hiçbir ürün bağlı olmayan bir hesaba kralı gelse borç yazamaz, altına imzamı atarım.
  • Askere giderken açtırdığım ing bank taki hesabımı askerden sonra kapatmadım, zaten kuruş para olmadığından hesap kapalı işlem görüyor diye alamazlar sanıyordum ki ....

    geçenlerde ing den kredi çektim ve eski hesabımı aktif ettiler ve 24,75 gibi bir alınacak birikmiş işlem ücreti mevcutmuş, kredi çektiğim için çok fazla uğraşmadan ödedim, ancak dedim 0 hesaplar kapalı işlem görür para alınmaması gerekiyor vs. diye konuştuk .Bankacının söylediği ancak siz talimat ile kapatırsanız alınmaz öteki türlü alınır dedi. Aradan yaklaşık 4 sene geçmesine rağmen bedel düşük olduğundan fazla uğraşmak istemedim. Sizde bu örneğimi değerlendirin derim.
  • Telefonla bir çok bankayi arayip kapatmak istediğimde hesabın bağlı olduğu şubeye gidip kapatmam gerektiğini soylemislerdi gecen sene

    Şu an durum nedir bilmiyorum ve kapanmayan hesaba para yattigi an geçmiş yillar dahil tum hesap işletim ücretlerini alirlar

    Örnek en son Şirketim finansa geçtiğinde 70 küsür liraydi sanirim belki 80 de olabilir para kesmisler di ve geri alamamistim 5 sene önce açılmış florya hesabından buda maaş hesabimdi is degistirince kullanmamıştim
    Bende sinirlenip 15bin tl limitli kredi kartini iptal etmistim ve suan finansin onunden bile gecmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de iş bankasında kullanmadığım öğrenci hesabı duruyor.İnternet şubesinden kapatabiliyormuyuz ? Bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
    Durduk yere borçlu çıkmayalım şimdi
  • Arkadaşlar,

    Yıllar içerisinde işim ve öğrenciliğim gereği birden fazla banka hesabı
    açmış bulunmaktayım. Ancak daha sonra kullanmayınca kalıyor. Hangi bankada ve
    hangi şubede hesabım var bilmiyorum. Bunların tamamını kapatmak istiyorum..

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB) zaman aşımına uğramak üzere olan hesaplar için
    İnternet sitesi açtı. Ancak bunda aktif olan, ama kullanmadığım hesaplarım görünmüyor.

    Açık olan ve kullandığım yada kullanmadığım banka hesaplarının
    listesini nereden öğrenebilirim. Teşekkürler..

    BİMER'e başvurdum.. Bakalım ne çıkacak??


    --------------------------------------------------------------------------------

    Konunun önemi ile ilgili haber..

    http://www.internethaber.com/bankada-hesabi-olanlar-icin-son-tarih-28-nisan-657989h.htm

    http://ekonomi.haberturk.com/para/haber/937288-kullanilmayan-hesaplardan-ucret-alinacak

    http://ekonomi.milliyet.com.tr/kullanilmayan-banka-hesaplarina/ekonomi/detay/1864342/default.htm
  • kullanmadığım akbank ve yapı kredi bankası var hesap olarak. Kapatmaya gitsem herhangi bir bedel talep edebiliyorlar mı arkadaşlar ?
  • Bir ek uyarı da ben yapayım arkadaşlar;
    Kapatmak için verdiğiniz dilekçeye tarih girmeyi unutmayın. Bir fotokopisini çekin. Aslını verin. Fotokopinin üzerine de teslim alındı görevli ad soyad tarih imza şeklinde banka görevlisine imzalatın. Yoksa dilekçeniz çöpe gidebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyshi4 -- 9 Nisan 2014; 16:39:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Beyler en önemli soru Telefonla arayıp kapatabiliyor muyuz ? Kim kalkıp gidecek şimdi

    Elektronik onay sözleşmesimi ne öyle bir zımbırtı var onu şubeye gidip imzalamazsan ne internet nede telefon bankacılığından kapatamıyorsun. Ziraat böyle yani
  • Bir de bu çıktı şimdi hangi bankada hesap var nerden bileceğim şimdi
  • sinless34 kullanıcısına yanıt
    ben bimer'e sordım bakalım ne cıkacak..
  • buğün bir kanalda UZMAN konuşuyordu, 28 NİSAN a kadar kapatılmayan her hesap için bankalar yıllık para alacağını söyledi,ister para olsun ister olmasın, yıllık parayı ödemek için eve kağıt gelecegini ve ödenmeyenlerden icra yoluyla alınacağını,yeni kanunla TÜKETİCİNİN itiraz hakkının olmadığı belirtti,

    gidip bütün hesaplarımı kapatacam bende
  • BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİ BUNLAR?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mihmander

    ben bimer'e sordım bakalım ne cıkacak..

    3 ayda zor cevap gelir bimer den haziran da sorduğum soruya daha cevap gelmedi
  • hiç bankalara giden oldu mu uzun süredir kullanılmayan hesaplar kapatılmak istendiğinde bir ücret felen talep ediyorlar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.