Şimdi Ara

Banggood 9 ay önce aldığım tablet bozuldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
5.092
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evt arkadaşlar, 9 ay önce chuwi vi10 almıştım. Tablet hem androidde hem de windowsta açıldıktan bir süre sonra aniden kapanıyor. Cuma video ve resim ekli mesaj attım dönen yok. 180 günlük paypal itiraz süresi de bitti. Mesaja dönmelerini beklemek dışında yapacak bir şey yok sanırım.



  • Tamam. Beklemeyeceğiz aydınlattın bizi. Banggood 12 ay garantinin arkasında duran bir site. Çin e geri gönderim kargo bedeli , 55 TL. Tablet 450 TL. göze alarak satın aldım O dönem yarı boyut tr cihazlar 500 TL civarıydı ve sözüm ona 24 ay garantili idi. Dönmemeleri nedeniyle ( ki daha 3 gün oldu döneceklerdir) açtım tecrübesi olanlar birşeyler yazar diye. Ukalalığın yeri bura değil varsa tecrüben birşeyler yazarsın.
  • Çinden alıp 24 ay garanti mi bekliyorsunuz ? Enteresan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Tamam. Beklemeyeceğiz aydınlattın bizi. Banggood 12 ay garantinin arkasında duran bir site. Çin e geri gönderim kargo bedeli , 55 TL. Tablet 450 TL. göze alarak satın aldım O dönem yarı boyut tr cihazlar 500 TL civarıydı ve sözüm ona 24 ay garantili idi. Dönmemeleri nedeniyle ( ki daha 3 gün oldu döneceklerdir) açtım tecrübesi olanlar birşeyler yazar diye. Ukalalığın yeri bura değil varsa tecrüben birşeyler yazarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmangs -- 23 Mayıs 2016; 19:33:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironmangs

    Tamam. Beklemeyeceğiz aydınlattın bizi. Banggood 12 ay garantinin arkasında duran bir site. Çin e geri gönderim kargo bedeli , 55 TL. Tablet 450 TL. göze alarak satın aldım O dönem yarı boyut tr cihazlar 500 TL civarıydı ve sözüm ona 24 ay garantili idi. Dönmemeleri nedeniyle ( ki daha 3 gün oldu döneceklerdir) açtım tecrübesi olanlar birşeyler yazar diye. Ukalalığın yeri bura değil varsa tecrüben birşeyler yazarsın.

    Dürüst olmak gerekirse bu garanti olayını çoğu firma onaylamıyor. Hep en yeniyi destekleyip eskiyenleri umursamamazlık yapıyorlar.
    Üretici firmayla da irtibata geç, ' I bought this tablet at xx.xx.xxxx. Unfortunately, it is not working anymore. (Problemlerden bahset) So i need a technical support, may i send this tablet to you for repair? ' gibisinden bir şeyler karalarsan yardımcı olabilir üretici firma sanırım. Techlast bu konuda baya iyi mesela ancak Onda support konusunda rezalet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DallasPage -- 23 Mayıs 2016; 19:47:14 >




  • DallasPage kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, banggood söz konusu olduğu için konu açtım, Alışveriş sitelerinin değerlendirildiği trustpilot.com,resellerratings.com gibi sitelerie yapılan yorumları çok önemsiyorlar, diğer siteler söz konusu olunca biraz umutsuz vaka. Ama gearbest bile geçenlerde bir arkadaşa sırf windows etkinleştirme sorunu için kısmi geri ödeme teklif etmiş, En çok şikayet alan sitelerden biri üstelik gear. Bakalım sonuç ne olacak olmassa chuwi firmasına da bir mesaj atarım.
  • banggood yerel bir serviste makul bir fiyata tamir ettirebilirseniz ücreti paypal üzerinden gönderebiliriz şeklinde mesaj atmış. Chuwi tamiri yapan bir yer var mı tr de :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironmangs

    banggood yerel bir serviste makul bir fiyata tamir ettirebilirseniz ücreti paypal üzerinden gönderebiliriz şeklinde mesaj atmış. Chuwi tamiri yapan bir yer var mı tr de :)

    Özel elektronik servislerine götür. Chuwi tamiri yapan tabi bir yer yoktur da en azından söker uğraşırlar. Sonra fiş fatura neyse gösterir ödemeni alırsın. Tablet kırılabilir olduğundan ptt 50-55 tl alıyor sen bu ücreti de banggood dan talep edeceğin için böyle bir yola başvurmuş olabilirler tabi zaman kaybı da cabası. Chuwinin forumunda bile 7-8 sayfa tabletim öldü çalışmıyor konusu varken bu kadar talep olması ilginç . Techlast cube vs daha sorunsuz. Bende cube var bir sıkıntım yokta bu garanti işi yüzünden çinden yurtdışından tablet almak çok sıkıntılı tamamen şans meselesi.




  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    geçen sene ağustosta almıştım chuwi markasının bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum. özellikle 8 inç lik bir modeli çok satıyordu. Adam akıllı bir servis bulacağımı sanmıyorum, teşekkürler cevabınız için.
  • bu tarz ürünlerde kullanılan parçalar genelde ortaktır hocam, birçok telefon tamircisi anlar. tanıdık varsa daha iyi olur tabi. benim zeytinburnunda önerebileceğim bir yer var isterseniz
  • Tablet aniden kapanıyor pilde iken, şarj %100 iken bile. problem aslında basit gibi pil ile ilgili sanırım. Fişe takılı iken kapanmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmangs -- 30 Mayıs 2016; 20:39:44 >
  • tabvet yere düştüyse içerdeki şarj kablou hasar görmüş ya da yerinden çıkmış olabilir.
  • Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    bunlarda şarj kablosu soketli mi yoksa lehimli sabit mi oluyor bilginiz var mı?
  • lehimli

    kaynak:http://techtablets.com/2015/11/how-to-open-the-chuwi-vi10-internal-photos/
  • Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • Batarya Vi8 de soketli vi10 da lehimli olması şaşırtıcı olmuş. Bende vi8 kullanıyorum aslında polypad i8 pro4 mü ne zıkkımsa. Bende sorunlar yazılımsal.

    Fakat chuwi tabletlerin genel anlamda bataryalarında problem var. Yurtiçi ve yurtdışı sitelerde baktığım kadarıyla pat diye birden gidiyor.

    Araştırdım bende de aynı sorun var. Bende hata ekseri %50 nin altında şarj seviyesindeyken yapıyor. Kapanıyor, açıyorum seviye yine aynı.

    Googleda aratırsan tek sorunun sende olmadığını görürsün.

    İlk yapman gereken tabletin arka kısmını sökmek. Büyük ihtimalle birbirine sıkıştırmalı kabı vardır, açılmıyorsa zorlama etiket ya da sticker altı vida olabilir. Zorlayınca ekran gümlüyor tecrübeyle sabittir.

    Açınca bataryanın girişlerine bak çoğu modelde sadece artı ve eksi kablosu olur. Birden fazla kabloluda olabiliyor. Mah ve voltaj değerine uygun bataryayı internetten faturasıyla alabilirsin. Becerikliyim dersen kendin yap ya da bir tamirciye yaptır ve faturasını al.

    Para iadesi yapacaklarmış. Cevap olumsuz olsa çıkma tablet bataryası bulabilirdin. Ben bir ara internette hurda tablet çok sattım. İki yüze yakındır, alanların büyük kısmı kendine teknik servis diyen kişilerdi.

    Durum bence %100 batarya. Tamirci değilim ama deneylerimden yola çıkarak söylüyorum.

    Hatta siteye limite dair bir cevap yaz ve bataryanın kalitelisini al. 30-35 bandında elindekinden daha da dandik ürünler alma. Bu sefer 10 yerine 4 ay ömürleri olur.

    Birde şarj alışkanlıklarını değiştir. Ne kadar dandik olsada aslında bizim alışkanlıklarımız dolabilen pilleri bozuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • soyken kullanıcısına yanıt
    Şmdilik tamirat için para iadesinden bahsediyorlar, yaptıracak teknik servis bulamadığımı yazarsam ne diyecekler bilmiyorum, aslında kendimde tableti açıp bakabilirim ama iç tecrübem yok tamirat konusunda. arıza aşağıdaki gibi, video benim tablete ait.

    https://www.youtube.com/watch?v=_Jgy7_YTrGc
  • ironmangs kullanıcısına yanıt
    şarja takılıyken tecrübe eder misin? Olay yazılıma dönebilir
  • soyken kullanıcısına yanıt
    Fişe takılı iken kapanmıyor, yalnızca pilde. hem androidde hem windowsta aynı durum, her iki işletim sistemini de sıfırladım sobuç aynı maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironmangs kullanıcısına yanıt
    Batarya hocam. Kesin ve net.

    Servis işini sor yaşadığın yerin ufak bir yer olduğundan ve sadece yerel teknik servislerin var olduğundan bahset. Faturalandırılmış tutarın en fazla ne kadarını iade edebileceklerini sor.

    Gelecek cevaba göre hareket edeceksin. Cevaplarını paylaşırsan limitler dahilinde en mantıklısını bulabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eksi 450 yaz hanene asla elektronik bir malı yurtdısından almam 100 tl fark olsa bile
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.