Şimdi Ara

Banding problemi UE-65ES8000 Samsung Led Tv(video eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
5
Favori
19.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yakın zamanda UE-65ES8000 Samsung Led Tv almış bulunmaktayım.Fakat özellikle maç yayınlarında dikey şekilde siyah çizgiler daha belirgin oluyor.Bunun çözümü varmı? yada sizin başınıza geldiyse nasıl bir çözüm buldunuz.Teşekkür ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=putZ6NQiDhg&feature

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan19 -- 21 Ocak 2013; 20:48:56 >

A-bana göre bu panel-banding epeyi kötü ama Servis buna bakalım ne diyecek;"abi normaldir" midir diyecek yoksa evet sorunu
    gördüm ve değişm mi yazıyorum diyecek,mühim olan onun ne demesidir

Samy lerin panel-drive hızları iyi değildir(yavaştır!!) ve buna Camera-pan-scan yaparken(yatay düzlemdeki taramalarda(çekimlerde)
    gerek panel hızının düşük olması gerekse de mevcut yayının da kalitesi sebebiyle zaten var olan bozuk uniformity den dolayı
    DSE efekti de beliriyor(az olarak) sonuç da tüm bu efektler ve panel-drive v.s sende özellikle arka-fon bazı renk çalışmasında
    kötü çuvallıyor!

B-Mura efekti ise(clouding)ise yok sayılır,hatta hiç yok ama>>panel-banding aslında kötü olduğu için,Baclit çalışmasına bağlı olarak da
    Backlight+Brightness ile düzeltilse dahi ki bu seferde ayarlar tam tutmayacak azalıyor gibi olsa da bu defa Mura efektini tetikler
    tüm bu ayarlar ve devamında ise ayrıca bir de Mura+banding falsosu yapacaktır!

Ancak sana tavsiyem Backlight 4/5 ile dene,Brihtness biraz düşür ve bu denemeleri önce normal ayarlar ile yap sonra görüntü izle(çeşitli
    içeriklerde!)

B-Gördüğüm kadarıyla senin panelde Flashing sorunu yok(ışık kaçırma falsoları özellikle köşelerden,ya da ben paneli çıplak gözle
    görmediğim için sadece kendi Monitörümden resimleri inceliyorum ve çıplak göz ile inceleme çok daha doğru neticeyi verecektir!

Not;Servisler genelde şunu yaparlar BD veya DVD takıp oynatırlar,aslında doğrusuda budur bütün dünyada bazı testler için!!!!
    Biraz da uydu yayından bakarlar "abi normaldir" derler,sen şimdi işin bu kısmını geç!

Resimlere göre bir Flashing sorunu gibi veya hiç yok,zaten bu olsaydı senin ekranın da "Uniformity" manzarası çok daha değişik yani kötü olacaktı!

++
    Sonuç olarak bana göre senin panelde en belirgin ve benim kabul edilebilir seviyemin üzerinde bir "vertical-panel-banding" sorunu vardır!
    Ben olsam bu panele direk "değişim" yazardım!

++

Ancak daha önce de yazdığım gibi VPB(banding)ile DSE ve özellikle o Maçlarda veya Kayak veya büyük fon bazı resimlerindeki
    tonlamalar falso yapacaktır yine de bu elindeki panel dolayısıyla!

++

Diğer sorum şudur;

1-Maç/Spor ve arka fon bu şekildeki çalışmalar ne durumda(genel olarak)??

2-Bir de normal resim izlerken(hareketli görüntülerden bahsediyorum) özellikle "arka fon" renk-tonda falso varmıdır???

Soru 1.için senin bu paneline göre yapılacak bir şey yok sadece ayarlar ile oynayarak belli seviyelere gelebilirsin ama bunu önce denemen gerekiyor
    bu ayarlamalarda takılırsan bana eMail den ulaşırsın!

Soru 2.için Servis genelde DSE/Band veya cart-curt sorunlarına fazla bakmaz,onun için sana normal resim izlerken durum nedir soruyorum!

Aldığın panel netice de Samy veya kardeşi LGE de almış olsan bu sorunlar her ne kadar tüm paneller de olan "genel" bir Baclit-LED sistemi
    klasik/kronik sorunları olsa da Samy ve LGE bu konuda aşırı yüksek oranda sorun çıkarmaktadır!!!(bunları da geçmişte anlatmıştım,defalarca
    yazmaktan sıkıldım,bu iş "ŞANS" faktörüne bağlı olarak devam ediyor!

Bence sen Servis yazdır hemen ve gelip bir baksınlar bakalım,"abi normaldir" derlerse,valla ondan sonrasına karışamam gari
    umarım değişim derler,çünkü Maçlar da bu panelden sen sinir olarak izlersin++

Diğer bazı arkadaşlar da,aldıkları panelin Samy olması sebebiyle,bu en iyisidir bunda olmaz v.s v.s derlerse çok tuhaf bir durum ortaya çıkar
    Samy çoğu şey de Liderdir,ama "sorun çıkarma" da yine Liderdir,özellikle bu bahsettiğiniz sorunları çıkarmada açık ara liderdir!
    Kısaca her şey de lider bu herifler

++
  • Çözümü yok, ben daha bandingsiz es8000 görmedim. Az veya çok hepsinde var
  • quote:

Orijinalden alıntı: saruhan19

Anladim.fazla göze batmasa problem olmayacak ama özellikle maç yayinlarinda önde perde varmis gibi oluyor.Yakında fotografinida koyucam.

Bendede 55ES8000 var zahmet olmaz ise fotoğrafları koyarsanız bizde görelim, banding'siz ES8000 yokmuş!. Benim ES8000'de banding manding göremiyorum? heralde benim gözler bozuk .
    http://imageshack.us/a/img547/4810/20130120131523.jpg

bu resimleri gündüz çektiğim için fazla belli oluyormu bilmiyorum.Akşam çekme fırsatı bulamadım ama bu akşam onlarıda ekliyecem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.youtube.com/watch?v=putZ6NQiDhg&feature buda videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan19 -- 21 Ocak 2013; 20:46:11 >

Kayak izlersen çok daha kötü olacaktır! sendeki band efektini normal demek biraz zor,aslında sorun demektir!

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • ayriyetten şöyle bi durumda mevcut

• Bunları hangi pict.Mode dan aldın ve "ayarların" nedir?

Ayrıca Mura efekti için açılı resim alınmaz veya açılı bakarak da sorun var demek olmaz!

Ancak senin panelinde olan kötü bir Mura efekti oluşum var,ancak ayarlar ve sıfır açıyla da bakmak gerekiyor!
    bu resimde örneğin40/45derece açı vardır,iyide bu panelin izleme açısı("düşme"* olmadan)45 değilki

Senin Panel de ayrıca "ekran-homojenitesi"(screen-uniformity) de bozuktur!!

Ayrıca bunlara bakarak sorun var demek için bazı kriterleri de bilmek ve buna göre test etmek gerekiyor!

Ayrıca senin paneldeki bu durumla o ilk bahsettiğin Banding/DSE gibi efektlerinde alakası yoktur!

Bir de şu verdiğim test ile resim alıp bana gönder,bir daha detaylı bakalım,ANCAK "Banding" durumu bunlardan tamamen
    bağımsız ve özel bir durumdur ve bunu da sana ayrıca anlatacağım

http://dfiles.eu/files/h90taprqn

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• standart mode da olması lazım ayarlarını hatırlamıyorum şimdi.

söylediklerinizi yarın tekrardan uygulayıp koyucam teşekkürler ilginiz için.

bu verdiğiniz dosyadaki resimleri usb ye atıp televizyondamı oynatayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan19 -- 21 Ocak 2013; 21:27:32 >

Not;resimler 0(sıfır açıdan çekilecektir!!!) ayrıca camera panelin tam orta seviyesine gelecektir!biraz üstten veya alttan da olmaz!

• Tesekkurler ilginiz icin yarin koyucam resimleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi yukarıdan aşağıya resimlerden,ilk 2 tanesinde(Vertical-banding test)>>Uniformity kötü! genelde çoğu özellikle
    ince kağıt gibi panellerde böyledir!teknik olarak hatadır ama işin bu kısmını diğer malum Samy sorunları başlığında
    çok anlatmıştım geçen sene!

A-bana göre bu panel-banding epeyi kötü ama Servis buna bakalım ne diyecek;"abi normaldir" midir diyecek yoksa evet sorunu
    gördüm ve değişm mi yazıyorum diyecek,mühim olan onun ne demesidir

Samy lerin panel-drive hızları iyi değildir(yavaştır!!) ve buna Camera-pan-scan yaparken(yatay düzlemdeki taramalarda(çekimlerde)
    gerek panel hızının düşük olması gerekse de mevcut yayının da kalitesi sebebiyle zaten var olan bozuk uniformity den dolayı
    DSE efekti de beliriyor(az olarak) sonuç da tüm bu efektler ve panel-drive v.s sende özellikle arka-fon bazı renk çalışmasında
    kötü çuvallıyor!

B-Mura efekti ise(clouding)ise yok sayılır,hatta hiç yok ama>>panel-banding aslında kötü olduğu için,Baclit çalışmasına bağlı olarak da
    Backlight+Brightness ile düzeltilse dahi ki bu seferde ayarlar tam tutmayacak azalıyor gibi olsa da bu defa Mura efektini tetikler
    tüm bu ayarlar ve devamında ise ayrıca bir de Mura+banding falsosu yapacaktır!

Ancak sana tavsiyem Backlight 4/5 ile dene,Brihtness biraz düşür ve bu denemeleri önce normal ayarlar ile yap sonra görüntü izle(çeşitli
    içeriklerde!)

B-Gördüğüm kadarıyla senin panelde Flashing sorunu yok(ışık kaçırma falsoları özellikle köşelerden,ya da ben paneli çıplak gözle
    görmediğim için sadece kendi Monitörümden resimleri inceliyorum ve çıplak göz ile inceleme çok daha doğru neticeyi verecektir!

Not;Servisler genelde şunu yaparlar BD veya DVD takıp oynatırlar,aslında doğrusuda budur bütün dünyada bazı testler için!!!!
    Biraz da uydu yayından bakarlar "abi normaldir" derler,sen şimdi işin bu kısmını geç!

Resimlere göre bir Flashing sorunu gibi veya hiç yok,zaten bu olsaydı senin ekranın da "Uniformity" manzarası çok daha değişik yani kötü olacaktı!

++
    Sonuç olarak bana göre senin panelde en belirgin ve benim kabul edilebilir seviyemin üzerinde bir "vertical-panel-banding" sorunu vardır!
    Ben olsam bu panele direk "değişim" yazardım!

++

Ancak daha önce de yazdığım gibi VPB(banding)ile DSE ve özellikle o Maçlarda veya Kayak veya büyük fon bazı resimlerindeki
    tonlamalar falso yapacaktır yine de bu elindeki panel dolayısıyla!

++

Diğer sorum şudur;

1-Maç/Spor ve arka fon bu şekildeki çalışmalar ne durumda(genel olarak)??

2-Bir de normal resim izlerken(hareketli görüntülerden bahsediyorum) özellikle "arka fon" renk-tonda falso varmıdır???

Soru 1.için senin bu paneline göre yapılacak bir şey yok sadece ayarlar ile oynayarak belli seviyelere gelebilirsin ama bunu önce denemen gerekiyor
    bu ayarlamalarda takılırsan bana eMail den ulaşırsın!

Soru 2.için Servis genelde DSE/Band veya cart-curt sorunlarına fazla bakmaz,onun için sana normal resim izlerken durum nedir soruyorum!

Aldığın panel netice de Samy veya kardeşi LGE de almış olsan bu sorunlar her ne kadar tüm paneller de olan "genel" bir Baclit-LED sistemi
    klasik/kronik sorunları olsa da Samy ve LGE bu konuda aşırı yüksek oranda sorun çıkarmaktadır!!!(bunları da geçmişte anlatmıştım,defalarca
    yazmaktan sıkıldım,bu iş "ŞANS" faktörüne bağlı olarak devam ediyor!

Bence sen Servis yazdır hemen ve gelip bir baksınlar bakalım,"abi normaldir" derlerse,valla ondan sonrasına karışamam gari
    umarım değişim derler,çünkü Maçlar da bu panelden sen sinir olarak izlersin++

Diğer bazı arkadaşlar da,aldıkları panelin Samy olması sebebiyle,bu en iyisidir bunda olmaz v.s v.s derlerse çok tuhaf bir durum ortaya çıkar
    Samy çoğu şey de Liderdir,ama "sorun çıkarma" da yine Liderdir,özellikle bu bahsettiğiniz sorunları çıkarmada açık ara liderdir!
    Kısaca her şey de lider bu herifler

++

• Saruhan kardeşim. İlk iki resim yeterli zaten
    Bende bunların yarısı kadar vardı. Birini iade ettim diğerini değişime gönderdim.
    İmkanın varsa servisi çağır ve değişim iste.
    Rezalet resmen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende c650 bu sorun yeni başladı ama sadece sağa veya sola hareketli kamera çekimlerinde belli oluyor.
    sizdekinde baya belirgin.bence geri verin tv yi yeni aldıysanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.