Şimdi Ara

Bana Uygun iPad Hangisi, Şimdi Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Turkcell'den Android bir tablet almıştım, lakin daha birinci gününde bana göre olmadığına karar verip irtesinde sattım. Bir iPad'e ihtiyacım var. Lakin bu zamanlarda, yani Temmuz başlarında alınır mı, bilemiyorum. Fakat sonrasında değil, şimdiden ihtiyacım var. Önce iPad Mini ile Air arasında kaldım. Sonra Air'in daha sonra çıktığını düşünerek ona karar versem de Mini hem px oranı ile hem taşınabilirliği ile hala cazip geliyor. iPhone 13 Pro'daki işlemciye sahip olması onu zaten çok güçlü yapıyor. Telefon 4K HDR vidyoyu düzenleyebiliyorsa Mini de düzenleyebilecektir. Evet, neden bir iPad istiyorum: Evvela içerik tüketmek, film dizi seyretmek, hem iTunes arşivimden hem çeşitli platformlardan; dahası internette safari... Sonra üretmek... dediğim gibi vidyo düzenlemek, HDR değil ama 4K olmasını tercih edeceğim; Web sitesi kurulum veya yönetimleri, yazı yazmak gibi şeyler. Bir de Photoshop kullanmak da istiyorum. Elbette parmaklar iPad Pro'yu gösteriyor. 11" olanı bence tam bana göre. Fiyatı zorlayabilir miyim emin değilim. Başlangıçtaki donanım ziyadesiyle yetecektir. Lakin sizce M2'den sonra Apple yakın zamanda yeni bir Pro çıkartır mı? Duyduğuma göre bunlar daha büyük ekranlı olacakmış. Belki M1'liyi de barındırmağa devam eder.








  • Air alman daha iyi olur senin açından m1 çipi en büyük tercih meselesi
  • M2 işlemcili iPad modeli için daha çok erken.iPad mini modelini tavsiye ederim.
  • kardeşim yapmak istediklerinden benim tavsiyem Mac book Air'dan yana.


    iPad pro ve Mac book pro ve Mac mini masaüstü kullanıyorum.


    sana önerim,


    eğer mobil değilsen Mac mini,


    mobil biri isen, Mac book Air yada Pro.


    iPad Pro, bir bilgisayara göre bence kısır kalıyor, zaten amacı bir pc değil.


    daha hafif işlerde iPad Pro iyi, asla bir pc'nin yerini doldurmaz.

  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

    Aslında yeni çıkan M2'li Macbook Air bana çok cazip geliyor. Yeni Macbook Pro'lardaki tasarımı falan.. Kredi ayarlayabilirsem ve o zamana kadar iPad mini almazsam düşüneceğim. Lakin bir Windows PC'im var. Elbette alışırım, lakin Mac ilk başlarda çok tuhaf gelecektir.

  • İyi bayramlar... Şu anda bahsi geçen bütçeleri toplayamadığım için ve esasında iPad için Mini'yi fazla küçük tahayyül ettiğim için 9. Nesil iPad'e göz diktim. Apple'ın sattığından daha uyguna bulmak mümkün. Lakin bazı tereddütlerim var:


    İlki ekran. Yanlış bilmiyorsam ekranı Air ile aynı. Lakin iPad 9'da sanki ekranların arasında, yani ekranla camın arasında boşluk var olmasını biliyorsunuzdur. Sizce bu kullanımda bir probleme sebep olacak mıdır yahut bu göze batacak mıdır? Bilemiyorum, yıllarca kullanıldı ve batmadı.


    İkincisi A13 çip evet, her ne kadar A15 ve M1 kadar güçlü olmasa da iPhone 11'lerin çipi. Çok eski sayılır mı? Bahsettiğim işleri yapmakta zorluk çıkartır mı?

  • Video edit haricinde diğer işleriniz için çok yeterli olur. Ancak klavyeli bir kılıf ve apple pencil mutlaka edinmelisiniz. Bu iki unsur, tableti tabletlikten çıkarıp dizüstü vari bir hale büründürüyor.

    Video düzenlemek için ( tabi bu işi profesyonel yapacağınızı düşünerek) kalibrasyonu yapılmış ve renk gamutunun %100ünü karşılayan bir monitöre ihtiyacınız var. İlgili aksesuarı da alırsanız ( lightning to hdmi kablo) dediğiniz işleri daha rahat yaparsanız. İşlemci bunun için tasarlanmamış olsa da biraz uzun sürede edit işlerinizi yapabilirsiniz.

    Windows laptopunuz var olduğuna göre 2. Bir bilgisayara gerek yok zira mac bambaşka bir dünya. Üstelik mac, Windows kadar esnek değil. Ben tablet kullanmaya başladıktan sonra aylardır laptop açmadım mesela. Hiç de ihtiyaç duymuyorum.
    Yaptığım işlerden bahsedeyim, belki fikir olur sizin için: (ipad 6. Nesil kullanıyorum)
    1)Youtube , netflix,disneyplus gibi içerik tüketim sitelerinden film, dizi izlemek.
    2) not almak. Apple pencil, bu tabletin olmazsa olması. Eğitimlerimde notlarımı alıyorum, dijital ajandama notlarımı alıyorum, pdflere notlarımı alıyorum
    3) iphoneda taradığım evrakları ipadde görüntüleme
    4) okuma yapmak. E kitap olsun, web de edindiğim pdfleri Notability veya GoodNotes adlı programa kaydedip, oradan okuyorum. Zaten ipad aldığınızda karşısınıza bu uygulamalar da çıkacak. Bunlardan herhangi birini edineceksiniz zira en iyi not alma uygulamaları bunlar ve mükemmel çalışıyorlar
    5) mail okumak, yanıtlamak. Mail içeriğindeki pdfleri de ipad rahatça açıp, düzenlemenize izin veriyor.
    6) safari, maclerdeki masaüstü safarinin aynısı. Dolayısıyla web siteleri ile birebir uyumlu. Örneğin hepsiburada,n11 vs gibi slışveriş sitelerinin uygulamalarını bile indirmeye gerek duymuyorum. Safari ile hemen hemen tüm işlerimi hallediyorum. Üstelik safaride aynı sekmeyi ikiye ayırıp ipadin ekranına bir sekmeyi sola, diğer sekmeyi sağa olacak şekilde yerleştirebiliyorsunuz. Bunu laptop yapamıyor mesela.
    7) uzaktan iletişimle çıktı alabiliyorum. Yani çıktı almak için laptopa ihtiyaç duymuyorum.
    8) pages,numbers ve keynote ; Microsoft office kadar yetenekli uygulamalar. İsterseniz office de kullanabilirsiniz tabi. Office ipadde samsung tabletlerden daha iyi çalışıyor hatta. Ancak ben uzun zamandır pages kullanıyorum ve işimi görüyor.
    9) Dosyalar uygulaması. İphoneda bulunan bir evrakı istersem dosyalara kaydediyorum, ipad üzerinden düzenleme yapabiliyorum. Dosyalar uygulaması bundan çok daha fazlasını sunuyor.
    10) usb bellek bağlanabilmesi. Aslında bu özellik android tabletlerde çok eskiden de vardı, ipade de gelmesi esneklik açısındam iyi oldu.




  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bugün Mediamarka gittim. Ve 3 iPad'i de inceledim. Air normal mini. iPad 9 elbette fiyatına göre güzel ama miniye aşık oldum. Air nedense mobil olmak konusunda bana biraz büyükmüş gibi geldi. Tabii bu önce miniyi incelediğim için olabilir. Mini de ilk başta çok küçükmüş gibi dursa da biraz zaman geçirince çok iyi gözüküyor. Ben de hemen hemen sizin yaptıklarınızı yapacağım. Disney Plustan, Amazon Prime'dan, bazen Netflix'ten ve iTunes'dan film ve diziler seyretmek, webde safari yapmak... Bunun yanında vidyo düzenleme işinde çok abartacağımı sanmıyorum. tripotum var, giriş seviyesinde mikrofonum, yakında yeşil perde almağı planlıyorum. Dahası yapacağım şey web sitesi ve forum yönetimi. Yazı yazmak falan. Kod falan da düzenleyeceğim ama öyle büyük seyler değil, html css. Safari dediğiniz gibi büyük ihtimalle minide de öyle. Tecrübe ettim. Gerçekten çok güzel. Evvelki sunumlarında Apple'ın bu yöndeki duyurusu hatırlıyorum. Klavyeli kılıf değil de Logi'nin blutoothlu bir klavyesi var. Kalem güzel olsa da mini için şüpheliyim. Apple orijinal normal klifı cok guzel ama 1000 lira. Bilemiyorum. Dediğiniz gibi Mac benim için henüz gereksiz. macbook pro 14 fevkalade gözüküyor gözüme çok hoşuma gidiyor ama fiyatı da öyle. Cevabınız beni memnun etti. Bu yazdıklarım ve mini için ne dersiniz?





  • Paperlike vb. bir ekran koruyucu kullanıyor musunuz? Konuyu çalmak gibi olmasın amma ben de 9. nesil iPad ve 4. nesil Air arasında kaldım. Niyetim okul için not tutmak vs... Uzun ömürlü olmasını istediğim için kararsız kaldım biraz da.

  • Bütçe yetiyorsa ve ekranı da yeterliyse, mini güzel seçim. A15 işlemci, kamera, ses sistemi ile çok iyi bir cihaz.

  • StratejikSiglik kullanıcısına yanıt

    Sizin isteklerinizi 9. Nesil çok rahat karşılar. Ben olsam 9. Nesil alıp, üzerine aksesuar alırdım.

    Paperlike , ekranı öldürdüğü söylendiği için hiç düşünmedim. Kalemle not alırken ses çıkıyor, eğitimde dikkatli olmaya çalışıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 13 Temmuz 2022; 6:59:12 >
  • Kılıf olarak ne kullanıyorsunuz? Sizce 10. nesili beklemeli miyim? Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.