Şimdi Ara

BANA İNGİLİZCE ÖĞRETIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öyle bir kitap+video kombinasyonu söyleyin ki başlangıçtan orta-ileri seviyeye ingilizce öğreneyim hocalarim. Amacım konuşmak değil şimdilik. Sadece yazılanları okusam yeter. Yabanci kitaplari, internet sayfalarını, makalelerini okuyabilecek düzeye gelmek istiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sürekli okuyup dinleyerek bir yere kadar gelişebileceğinizi düşünüyorum hocam bence dil öğrenmenin çoğu pratik.Yabancı twitch yayınları izlemeni ve redditte yabancı sublardaki kişilerle sohbet etmeni/tartışmanı önerebilirim genel olarak sosyal medyanı yabancı içerikler ile doldurmaya bak tabi bu ilgini çekerse.

Bir de gerçek hayatta insanlarla pratik yapmak en iyisi benim mesela ırak,fransa ve afrika ülkelerinden arkadaşlarım var onlarla konuşmak çok geliştirdi beni çünkü iraklı ingilizcesi ile afrika veya fransızın farklı oluyor aksanı.Nerden tanıştın dersen random futbol sahasında :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52BC9CD9A -- 28 Nisan 2023; 22:25:22 >
  • Hocam redditte falan yabancı sublara bakmayı seviyorum ama hiç anlayamiyorum. Amacım o tarz sayfaları anlayabilecek seviyede ingilizce öğrenmek

Daha Fazla Göster
  • Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt
    Hmm anladım hocam sizde basic grammar var sanmıştım ben ilkokuldan beri ingilizce görüyoruz sonuçta,gerçi bana da okulda gördüğümüz aşırı şey katmadı.Hocam o konuda bilgim yok nerden öğrenebilceğiniz hakkında umarım arkadaşlar yardımcı olur.

• hazırlığı neredeyse zorunlu gibi olan tıplar da var, bizim okulda 195 kişiden 80-85 kişi hazırlığı atlayabildik mesela o da 2 ayrı gün sınavlara girerek. he bir de hazırlık kalitesi var ama top okullar dışında mühendisliklerde de aynı problem olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet top okullar dışında aşırı iyi bir eğitim yok ama en azından gündelik konuşacak kadar eğitim veriliyor iyi bir şey bence

• severek takip edeceğin yabancı youtube kanalları bulmak.ilgini çeken konuda olunca öğrenmek kaçınılmaz oluyor.rahatlıkla ingilizce içeriğe maruz kalabiliyorsun.https://youtu.be/CsTmgX32Uk8 örneğin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somyx -- 28 Nisan 2023; 22:34:54 >
  • ingilizce dizi-film en iyi kaynaktır

YouTube üzerinden bir arama yapmak tavsiyem.
    Polyglot olanlar bir dili nasıl öğrendiklerini anlatıyor. Tavsiyeleri iyi.

Bana göre
    İşin anahtarı "zaman"da.
    Pazartesi çalışmaya başlayacaksın.
    Haftada 2-3 saat değil. Olduğu kadar yoğun bir çalışma.
    1 ay, 2 ay, 6 ay, 1 yıl...

Gelişiyorsun. İster istemez.
    Kendi adıma okulda İspanyolca gördüm. Çoğu şey uçtu gitti ama bir İspanyolca yazı gördüm mü, duydum mu 0 değilim, onu fark ediyorum. Zamanında yaptıkların tamamen boşa gitmiyor. Yeter ki emek ver.

Konuşmayı(speaking) atlamanızı hiç tavsiye etmem.
    Şu an bir x kişinin İngilizce seviyesine bakmak istesem speaking başta gelir. Bana göre en mühim sayılabilir. (Özellikle de en sıkıntı yaşanılan kısım olduğu için)

Reading sıkışırsın Google Translate vb.
    Writing Grammarly
    Speaking için pek bir seçenek yok.

Software Engineer

• Tesekkurler hocalarim

https://www.youtube.com/@ingilizcekonuanlatimi

https://www.youtube.com/@english.hotshot

Bahar hocanin videolarini babam izliyordu. Cok iyi konusamasa da sohbet edebilecek kadar bilgiye sahip. Kendisi tabii pek uzerine dusmedi cogunlukla almanca konusmasi gerektigi icin.

• Ben İngilizce'yi ortaokulun sonuna kadar öğrendim. 7 yaşımdan beridir bilgisayar oynarım. Daha 8 9 yaşındayken oynadığım İngilizce hikayeli oyunlar sayesinde belirli bir seviyeye kadar kendi kendime öğrendim. Ufak bir temel attıktan sonra da full sözlükle kritik kelimelere bakıyordum. Böyle böyle belki de b seviyesinin en üstlerine falan gelmişimdir orta okulda. Sonrasında üstteki arkadaşın dediği gibi Reddit falan artık C üstüdür büyük ihtimal. Yds'de 72 net vardı en son sıfır çalışmayla. Öncelikle kendinin de ilgi duyduğun bir alanda İngilizceye maruz kalman gerek. Belirli olaylarla belirli kelimeleri eşleştire eşleştire kelime dağarcığını artır. Bu dizilerle olur filmlerle olur oyunlarla olur. İngilizce altyazı ile yap mesela bu işleri ama. Daha sonrasında başlangıç düzeylerinde gramer çalışırsın. Bunları iyi bir şekilde yaparsan zaten sonrasında kendin düşecen zaten İngilizce videolara falan. Sonrasında gelsin dil.

• okuma işi seviye atlamada etkisinin olmayabileceği denmiş ama ben katılmıyorum kendim çift dile ileri seviyede hakimim türkçe dışında en faydasını gördüğüm şey bolca okuma yapmaktı az çok bir temel varsa öneririm

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.