Şimdi Ara

Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
4
Favori
5.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim



    Bambulab a gelmeden once ufak bir 3d printer tarihinden bahs edelim.


    Kendi kategorisinde Prusa I3 mk3s uzun yillardir herhangi bir yenilik yapmadan 2017 yilindan beri en tepede adeta bir kral gibi oturdu. Bunun tabi en buyuk sebebi guvenilir ve istikrarli bir printer olmasiydi. Zaten ardindan cikan tum printerlar prusayi taklik ederek benzer printerlar urettiler. bknz.creality ve vb.

    Aslinda 3d printer dunyasinda cok buyuk basariya imza attilar ve sektorun bu derece ilerlemesinde muazzam bir emekleri ve katkilari vardir. Ama her lider gibi koltukta uzun sure oturduklarindan dolayi ve kendilerine tehdit yaratacak rakip bir firma olmadigi icin rahatladilar ve gelisim neredeyse durdu. Buna ragmen piyasadaki en guvenilir printer olmasindan dolayi mk3s alayim derken, birden Bambu lab denen Cin li bir firma mantar gibi yerden bitti ve inovasyon, malzeme, kalite, hiz gibi bircok konuda resmen prusa ya okkali bir samar patlatti. Ben hala suanda prusa bambu lab ile nasil basa cikariz diye dusundugune eminim cunku bambu lab ciddi bir gaz aldi.

    Bunun tabi en buyuk sebeplerinden biri printerlarinin fiyat cizgisinin prusa printerlara cok yakin hatta bazi modellerinin daha dusuk fiyatta olmasi.

    Eger durumu bozmaz iyi bir musteri hizmeti sunmaya devam ederse prusa yi firma olarak cok zor gunler bekledigine eminim.


    Bambu lab firmasinin sahipleri ve gelistiricileri eski DJI calisanlari oldugunu belirteyim. Drone firmasi olan DJI bilindigi gibi dunyada lider firma ve oradaki bazi teknolojileri printer a uyguladilarini goruyoruz. Iscilik ve urun kalitesine baktigimizda da gerekli tum imkanlara sahip olduklarini ve ne yaptiklarini bildikleri belli oluyor, bunlarin tumu DJI firmasindan edindikleri uretim tecrubelerinin yansimalari.

    Daha once 3d printer uretmemis, beta urun bile sunmamis bir firmanin adeta tek atarak yaptiklari ilk modelin 3d printer dunyasinda bir firtina yaratmasi, arkasindaki insanlarin ne derece kabiliyetli olduklarinin bir gostergesi.


    Printerin genel ozelliklerine gelecek olursak,

    Core XY mimarisinde komple kapali bir dizayna sahip her tarafi kapali, bu da piyasadaki tum filamentleri basma imkani veriyor. Tabi sadece bu yeterli degil all metal hotend, hardened steel nozzle, direct drive, max yatak isisi 120C, hotend max isisi 300C.

    Micro lidar sayesinde ilk katman dert olmaktan cikiyor makineye ait olan hersey otomatik diyebilirim zaten kullaniciya herhangi bir mudahele firsati da vermiyor.

    AMS sistemi sayesinde otomatik filament degisimi ve saklama alanina imkan veriyor.


    Urun cok guzel paketlenmis hasar gormesi ciddi anlamda zor.


    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim

    Printerin uzerindeki sistem sabit degil istenirse sagina veya soluna indirilebiliyor. Uzerindeki cam kaldirilabiliyor.


    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim


    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim


    Video biraz uzun oldu fakat sureci rahat bir sekilde sunmak istedim, videoya ilk firsatta konu bolmeleri ekleyecegim oradan ilgilendiginiz bolume atlayabilirsiniz.





    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyimyoutube
    Contents:00:00 Kutu acilimi05:08 Kurulum 10:30 Ilk calistirma13:03 Garip hareketler17:10 Ekran ve menu20:50 Filament yukleme22:18 Ilk baski26:28 Ucak kalkiyo...
    https://www.youtube.com/watch?v=Bsbo3ALvCYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 3 Mart 2023; 23:45:18 >







  • Filament degisimi hakkinda bir video cektim, proseduru normal bir printera gore karsilastirabilmek acisindan.



    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve DeneyimKman Byoutube
    Contents: 00:00 Giris 01:05 Slicer ayarlari ve makineye aktarim 06:54 Bambu Lab print baslatma 08:23 Prusa print baslatma 09:06 Kapladiklari alanlar 10:47 Bambu lab filament degisimi 12:41 Prusa filament degisimi 15:17 Bambu Lab 2.filament degisimi 17:40 Prusa 2.filament degisimi 19:50 Printer yataklari hakkinda 22:26 Sonuclari inceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=JpHqPMETsY8
  • Hocam elinize sağlık bence güzel bir inceleme olmuş. Fiyatını görünce hevesim kaçtı :)

  • Elinize sağlık metatech firmasından bizde bünyemize katmak üzere siparişini geçtik nisanda gelecek güzel bir inceleme olmuş acaba filament markası olarak hangi filamentleri kullanabiliyoruz çok merak ediyorum facebook gruplarında gelecekden gelen bir yazıcı diye bahsediliyor

  • fiyatini atmayi unutmusum. Aynen diger yazicilara gore biraz daha tuzlu ama prusa i3 mk3s ile tum ekstralarini da katinca daha bile ucuza geliyor. Totalde odedigim rakam 1755 euro oldu vergisi kargosu vs herseyi dahil, iki tane de ekstra yatak ile beraber.



    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim




    @Nehars

    Tesekkurler, sizin makine de simdiden hayirli olsun. Filament olarak allah ne verdiyse herseyi, her tip filamenti kullanabilirsiniz secim yapmiyor. AMS icin tek dikkat edilmesi gereken nokta cok buyuk filament roll lari koymamak birde kagit ambalajli olanlari pek sevmiyor. Videoda kullandigim tum filamentler benim baska yerden aldigim filamentler.

    Gelecekten gelen mi bilmiyorum ama bu makineyi prusa satsaydi 1500 dolar yerine en az 3000-4000 arasi isterdi oyle diyim. Bu fiyata bu printer kelepir diyebilirim.





  • Elinize sağlık hocam çok güzel bir inceleme olmuş bende flsun v400 almayı düşünüyordum acaba paraya kıyıp bunu mu alsam dedim ama hem kendisi hem orijinal parçaları oldukça pahalı geldi gözüme, x1C Türkiye'de nereden ne fiyata alınabilir bilginiz var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 31 Mart 2023; 9:25:1 >
  • sirnova S kullanıcısına yanıt
    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim
    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyimhttps://store.metatechtr.com/
    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer
    https://store.metatechtr.com/bambu-lab-x1-carbon-combo-3d-printer
  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler :) Flsun V400 hakkinda bir bilgim yok ama son zamanlarda degisik printler cikmaya basladi. Prusa MK4 cikti mesela daha gecen gun, mk3 un klonu diye bilecegimiz sovol sv06 var bayagi begeniliyor fiyati cok uygun.

    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyim
    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyimsovol3d
    SV06 All Metal Hotend Planetary Direct Drive 3D Printer Auto Leveling PEI Plate 32 Bit Silent Board Fully Open Source
    https://sovol3d.com/products/sovol-sv06-direct-drive-3d-printer


    Orjinal parcalarin pahali oldugu konusuna kesinlikle katilmiyorum, prusa nin sitesine girip oradaki yedek parcalarin fiyatina kiyasla bambulab daha ucuz fiyatlar sunuyor. Simdi kalkipta aliexpress urunleri ile asla kiyaslama yapamam, eger ucuzlukta kastiniz oradaki fiyat seviyesi ise.

    Belkide tek bi tik pahali diyebilecegimiz sey nozzle olabilir cunku cooling block ile tek parca halinde satiliyor.


    Yukaridaki arkadasin gonderdigi linkte asiri bir fiyat abartma var. Ben olsam bambulab in sitesine girip support tan turkiyeye nakliye isini sorardim. cunku ordan vergisiz alabilirsiniz turkiyeye gelincede vergi odersiniz normal bir fiyata almis olursunuz.

    Tam olarak yardimci olamiyorum bu konuda cunku turkiyede yasamiyorum.


    Onun haricinde hemen hemen hergun calisiyor printer, aldigin gunden beri cok sukur henuz bir problem cikmadi.

    O videolarda gorulen yataga yapistirici surme isi bitti artik onu kullanmiyorum. Yataklar tertemiz ve hic bir temizlik yada hazirliga gerek yok. En son 2 hafta once sicak kopuklu su ile yikadim, printler arasi alkolle bile silmiyorum yapismada hic bir problem yok, printerin hizina hala alisamadim sanki patlayacakmis gibi hissediyorum yada kalite bozuk cikacakmis gibi :)) Ama yok nazar degmesin cok guzel makine cikti.





  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, eğer Türkiye'de vergiler dahil yurt dışı fiyatına kıyasla çok abartı olmayan fiyatlara satılırsa almayı düşünüyorum hayırlısı diyelim.
  • MERHABA MAKİNEYİ NEREDEN VE NASIL TEMİN ETTİNİZ ?

  • 4KIN 4 kullanıcısına yanıt

    bu siteden aldim

    Bambu Lab X1-Carbon Combo 3D Printer Inceleme ve Deneyimbambu lab eu
    Shop 3D printers, filmaments and accessories - Bambu Lab EU store
    https://eu.store.bambulab.com
  • Bambulab ile iletişime geçtim cihazı Türkiye'de GENİX distrübütörlüğünde satmayı planlıyorlar umarım fiyatlar uygun olur.

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    Bu sorununda cevabi en azindan belli olmus oldu. Yinede neden gonderim yapmadiklarini anlayamadim sonucta gumruk vs ile ugrasmiyolar bu is aliciya kaliyor.

  • Keşke gönderim yapsalar Genix doğrudan satış yapmıyor mağazalara satış yapıyor. Satış için önerdikleri 3d doktoru mağazası 24.190 TL p1p modeli için para istiyor. Kapalı çarşı kuru üzerinden bakacak olursak 20.5 TL= 1 dolar desek 1180 dolar yapıyor ki bu fiyat pek adil durmuyor. Keşke doğrudan Bambulab üzerinden satın alabilseydik. Nakliyat için ne kadar ücret ödediniz ve hangi ülkedesiniz?

  • @sirnova Ben romanyadayken almistim. alintiladigim mesajda odedigim tum ucret gozukuyor, baska hicbir masrafim olmadi kargoda gozukuyor zaten 35 euro odemisim.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    oldukça uyguna almışsınız hocam Türkiye'de 15bin TL (732 USD kapalı çarşı 20,5 TL kurundan) fazla para istiyorlar x1 carbon combo için ekstra bir P1P ücreti ödemek hiç adil değil fahiş kar marjları ile çalışıyorlar. Bambuya konu hakkında yazdım ancak sonuç alabilir miyim bilmiyorum. Doğrusu vergiler haricinde oluşan bu büyük farkı adil bulmuyorum devlet ekstra bir vergi çıkarsa satıcılara hiç bir şey söylemem ancak bu kar marjları bence çok fazla... Keşke bambu doğrudan Türkiye'ye satış yapsa garanti vb umrumda bile değil. Ayrıca P1p modeli kendisinden 150 dolar pahalı olan Flsun V400 ile aynı veya daha pahalı bir fiyata satılıyor.

  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    normalde zaten AB uyesi harici bir ulkeye benim aldigim fiyatin %20 indirimli halini gonderiyorlar. Turk saticilarda o sekilde aliyordur uzerine bayii indirimi kari falanda vardir muhakkak. Yani TR de bu urunun vergisi ne kadar olur bilemiyorum ama herhalde o bahs ettigin farki yaratmaz burda bir kurnazlik var. Bambu ya yazman iyi olmus en azindan durumu bilmeleri acisindan cunku sirketi bence olumsuz etkiliyor.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Bambulab müdahale etmezse çok büyük yanlış yapmış olur 23554 TL'ye satılan P1p modelini kendim çinden alsam 17,708 TL'ye alabiliyorum kargo hariç sadece %30 gümrük vergisi ile ancak burada asıl sıkıntı 150 dolar üstü ürünler için uygulanan gözetim uygulaması ve bunun için gereken harçlar ve sürecin uzun olması. Ürünün fiyatına net 9-10 bin tl ekleyen bir süreç bir adet alınması durumunda pek karlı olmuyor bu yüzden.


    Umarım bambu müdahale eder ve vergiler dahil adil iyi bir fiyat sağlanır. Pek çok üründe yurt dışında ki satış fiyatlarına yakın etiketler olduğunu düşününce bambunun ürünlerindeki fahiş kar marjı kabul edilebilir durmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 1 Mayıs 2023; 14:25:41 >
  • sirnova S kullanıcısına yanıt

    cakallik sirketlerin bile dna sina islemis Trde yapacak bisey yok :/

    Aklima gelen basit bir yontem var ama tanidik gerektiginden dolayi zor olabilir.

    Eger Bulgaristanda bir tanidigin varsa benim aldigim fiyattan orda alinabilir. Sonra urun acilmadan kutusuyla vs yolcu otobusune verilebilir onlarda 30-40 dolar para alir tasima icin sende urunu otogardan alirsin. Burda zor olan bu isi yapabilecek bir tanidik bulmak.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Maalesef yok hocam %20 ekstra tax ödeyerek alıyorsunuz o şekilde de yine de daha ucuza geliyor gerçekten bu ülke bizlere yaşamak için alan sunmuyor... P1p yerine X1cc alabilirim eğer fiyatlar adil olsaydı ki bu ciddi bir fak bence. Peki ya sizce türkiye fiyatından bağımsız olarak P1p vs x1c değerlendrirsek hangisi almak mantıklı olur, mühendislik filamentleri basmayacağım ancak özellikle ABS için kapalı kabin olması 1080p kamera, daha iyi wifi bağlantısı vb. kafamı karıştırıyor doğrusu...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.