Şimdi Ara

Balkona Elektrikli Termosifon Tesisatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni ev için elektrikli termosifon yeri seçemiyoruz. Banyoya termosifonu koyup yer kaplasın istemiyorum. Balkona termosifon için bir tesisat kurdursak uygun olur mu.

Dışına su geçirmeyecek şekilde pvc bir dolap yapılsa nasıl olur acaba?

Balkona Elektrikli Termosifon Tesisatı

Elektrikli termosifonlar, sıcak su ihtiyacını karşılamak için sıklıkla kullanılan cihazlardır. Balkon, termosifon tesisatı için uygun bir yer olabilir, ancak bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

Termosifon Balkona Konulur mu?

Evet, elektrikli termosifonlar balkona konulabilir. Bununla birlikte, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir:

• Balkonun Yalıtımı: Termosifonlar, sıcak suyu uzun süre sıcak tutmak için yalıtımlıdır. Balkon yeterince yalıtılmamışsa, termosifonun verimliliği düşebilir.
    • Hava Koşulları: Balkonlar, yağmur, kar ve rüzgara maruz kalır. Termosifonun hava koşullarına dayanıklı olması veya korunması gerekir.
    • Yer Kaplama: Termosifonlar genellikle yer kaplayan cihazlardır. Balkonun büyüklüğü ve mevcut alanı, termosifon tesisatı için uygun olup olmadığını belirleyecektir.

Balkona Termosifon Tesisatı

Balkona termosifon tesisi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Uygun Bir Yer Seç: Termosifonu, hava koşullarından korunacak ve kolayca erişilebilecek bir yere yerleştir.
    2. Elektrik Bağlantısı: Termosifonun elektrik bağlantısı, yetkili bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır.
    3. Su Bağlantısı: Termosifonu, soğuk ve sıcak su borularına bağla.
    4. Tahliye Bağlantısı: Termosifonun tahliye borusunu, suya zarar vermeyecek bir yere bağla.
    5. Yalıtım: Mümkünse, termosifonu soğuk havanın girişini önlemek için yalıt.

Elektrikli termosifonların balkona kurulumu, yukarıdaki adımları dikkatlice takip ederek yapılabilir. Ancak, herhangi bir şüphen varsa, profesyonel bir tesisatçıdan yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaşım olsa çok memnun olurum.
    İntel Pentium4 2,39-2,40 GHZ İşlemci,Kingston 1 GB DDR-400 MHZ Ram,120 GB HDD,256 MB Palit Geforce FX5500 Ekran kartı,Arçelik kasa,TP-LINK WD8961 modem- Samsung P2250 21,5 Full HD monitör
    Diğer Elektronikler;
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

bu elektirkli termisifonuda balkonada takabilirsiniz ama tesisat vs çekilir fakat pimapencide koruycu kabin yaptırılabilir düşün kombi yaptırmış gibi aynı şekildede yapılabilir.. birşey farketmez

Teşekkürler cevap için. Kombi yerine onu taktırıcam dediğin gibi. Umarım sorun çıkarmaz bize.

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Pimapen kutu gereksiz çift kat emaye sacın içinde 45 dansite poliüretan yalıtım var. Baymak yeni tesisinde 7 yıl garantili termosifon üretiyor...

Pimapen sadece ısı yalıtımı amaçlı değil zaten. Toz, rüzgar, güneş gibi dış etkenlerden korumak için diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReJim -- 13 Ocak 2011; 13:44:07 >

elektrikli şofben önerisi
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.