Şimdi Ara

Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.693
Cevap
75
Favori
101.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O zaman bir tane bard seç eli kılıç tutmayan anca ağzıyla laf yapabilen. Ama karakterin güçsüz seçilse bile yanındaki 3 adam güçlü olacak her türlü.

Son patch ile bende Temmuz Ağustos gibi karanlık bir karakterle, (Drow büyücü kadın bir karakter gibi lore içinde çok uygun) düşünüyorum tek sıkıntı 150 saatlik süresi.

Hayırlısı olsun ama vasatın altı bir karakterle oyunu fazla uzatırsın,başlangıç ekibi Laezel Shadowheart ve Gale gayet dengeli ve birarada tutmak zor değil,kaçınılmaz olarak çok kalabalık düşmanlarla karşılacaksın ranger geliştirmeyi tavsiye ederim.

• 12 saat oynadım dün ve bugün. Oyun Divinity Original Sin 3 adıyla çıksa kim yadırgardı bilmiyorum. Arayüz marayüz komple aynı duruyor. Yalnız bu sefer savaşlar aşırı tatsız. Her tur neredeyse bir vuruş hakkımız var. Divinity serilerindeki gibi değil. Hele de karşıda 8-10 kişilik düşman grubu varsa bekle ki savaş bitsin. Oyunun süresini uzatan yegane unsur da bu. Hani hiç savaş olmasa, Disco Elysium gibi tamamen hikaye üzerinden ilerlese benim için şahane olurmuş. Mümkün mertebe kaçıyorum savaşlardan. Allahtan diplomat bir karakter yaratmışım da çoğunlukla ikna yoluna gidebiliyorum. Ha eleştiriyorsun madem iki günde nasıl on iki saat oynadın diyebilirsiniz. Oyun bir şekilde kendine çekiyor çünkü. Hoş ben Dos 1 ve 2'yi de 20-25 saat civarı oynayıp devam etmemiştim ama bu oyunu bitiririm umarım.

Bir de oyun fazlaca büyük ve milyar tane item olunca da oyundan soğuyorum. Az önce Disket Kutusu incelemesini izlerken Sinan Akkol da aynısını söyledi. Elden Ring de böyleydi mesela. Tamam lineer olmasın ama bu denli geniş kapsamlı olup minik minik bir sürü item sokuşturunca, her adım başı açılacak sandık olunca ben mi oyunu oynuyorum oyun mu benimle oynuyor anlamıyorum. Neyse ki her şeyi yapacam bütün sonları görecem kafasında birisi değilim. Oyunu 300 saat oynadım 500 saat oynadım diyenler de bu gibi kimseler muhtemelen. Mümkün mertebe önceki kayda bile dönmüyorum. Zar 1 geldiyse gelsin, yapacak bir şey yok. Rpg oynuyorsan hata da yapabilmelisin.

• Zebercet kullanıcısına yanıt

Her tur bir vuruş hakkından şikayetciysen Asterion'u çoklu sınıf yaparak bu sorunu aşabilirsin. 5 seviye hırsız - suikastçi, 5 seviye kolcu - kasvetli takipçi, 2 seviye de savaşçı veriyorsun.

İlk turda 2 kere ok atıp, kasvetli takipçinin ekstra ok atışıyla 3. oku atıyorsun. Son olarak savaşçının kalp şeklinde ekstra atağına basıp 2 kere daha ok atıyorsun.

Bu şekilde ilk turda tam 5 kere ok atabiliyorsun. Bu da yetmez diyorsan üzerine bi de bonus atakla ters elle bıçak saldırısı yaparsın. Al sana ilk turda 6 atış. Yine yetmezse hız iksiri basarsın. Tek turda boss bile kesebilirsin.

- İvmelen büyüsü var onu yaparsan da her tur fazladan hakkın olur
    - Bazı eşyalarda fazla vuruş hakkı verebiliyor
    - Sihirbazların bir turda iki düşmana birden saldırabilen özellikleri var
    - Bazı büyüleri bir kere yapınca 10 tur büyü hanesi harcamadan tekrar yapabiliyorsun
    - Baz büyüler büyü hanesi harcamaz

Vs vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Zebercet Oyunu akışına bırak. En kötü zorluk seviyesini düşür ve hikayenin tadını çıkar. Zamanla ve oyunu oynadıkça deneyerek büyülerin,iksirlerin..vb etkisini zaten öğreneceksin. Belki 2. ya da 3 oynayışında tam anlamı ile kafanda güçlü bir build oluşacak ama sabırlı olmalısın. Bg3 diğer oyunlar gibi basit seviyede detaya sahip bir oyun değil ama aynı zamanda basit seviyede bile olsa oynanan bir oyun çünkü her bir skill,büyü,kılıç hatta parşömen'in bile oyuna etkisi var ve işe yaradığını gördüğünde ben böyle devam ederim bu baya güçlüymüş diyorsun. Sonuç olarak ne yaparsan yap bir şekilde oyunun sonuna gelip bitiriyorsun oyunu. Aynı durum seçimler için de geçerli. Hata/yanlış seçim de yapabilirsin sorun yok oyun bir şekilde elinden tutup gitmen gereken noktaya (senaryo değişse bile) bir şekilde ulaştırıyor zaten. Bu yüzden çok kafanı yorma ve hikaye modunda oyna ve oyunun tadını çıkar. :) Zamanla her şey zaten yerli yerine oturacak endişelenme.

• Tavsiyeler için teşekkür ederim her birinize. Toplamda 18 saat civarı bir sürede Act 1'den çıkış yaptım. Çoğunuz için aceleci gelebilir ancak özellikle şu karanlıktünel mi ne o yeraltı kısımlarında ciddi biçimde boğuldum. Kamera açıları bazen saç baş yolduruyor. Gamepad ile kamera açıları düzeliyor ancak diğer mekanikler savsaklamaya başlıyor bu sefer de. Arasını tutturamamışlar gibi. Divinity oyunlarında kamera ile bu denli cebelleştiğimi hatırlamıyorum.

Çok fazla karakter, yan görev ve geçmişini bilmiyorsanız afallayacağınız biçimde lore atıyor oyun. Rpg bir oyunda bundan şikayet ediyor gibi görünmek istemiyorum ancak evrenini duru biçimde, muazzam bir ansiklopedi sayfasıyla anlatan Witcher 3 gibi bir örnek de var ve o oyun izometrik bir hardcore rpg de değil, yani yapılabiliyor. Baldur's Gate 3 için anomali benzetmesi yapılıyorsa bence bu konuda da daha anlaşılabilir olmalıydı. Hoş, rehber falan kullanmadan körlemesine ve çoğu şeyi de kaçırarak ancak bundan da keyif alabilerek oynadığım için fazlaca rahatsız ediyor diyemem ancak günlük dışında ayrıca bir ansiklopedi sayfası konulabilirmiş sanki. Varsa ve ben gözden kaçırdıysam da düzeltin lütfen.

Hani oyun şu haliyle benim için yedi puan bandında seyreden tipik bir Divinity oyunu ve oyunu bitirdiğimde de fikrimin fazlaca değişeceğini düşünmüyorum açıkçası ama en azından oynadım bitirdim diyebileceğim işte.

Bu arada görevleri konuşarak geçince exp vermemesi bir süre sonra level cape takılmama sebebiyet verecek sanırım, böyle bir sıkıntı mevcutmuş. Oyun sizi bam güm dövüş yapmaya itiyor level atlayabilmek için. Zar mekaniği suistimale açık ve karizmayı fullediğinizde konuşarak çözemeyeceğiniz bir durum yok ancak bu exp vermemek için bir bahane olmalı mı bilmiyorum.

• Vampir Cazador un işini gördüm orayı oynayacak varsa bir iki güzel taktik vereyim işi baya kolaylaltırıyor

• Sanıyorum oyunun son çeyreğinde falanım. Gortash ile anlaşmayı düşünürken sualtı ceza evini keşfetmemle birlikte düşman olduk. Levelim 11, üst baş ve skiller fena değil ancak Gortash'ın mekanına adım atar atmaz 15 civarı muhafız saldırıya geçiyor ki bunların sekiz tanesi falan çelikkol muhafızı. Peş peşe saldırmalarıyla birlikte geberip gidiyorum zaten ve çıldırmama ramak kaldı diyebilirim. Bu çelikkol muhafızlarını ekarte etmenin yolu var mı ne bileyim görevi var mı tarafıma çekebilir miyim? Ya da genel bir fikir verebilecek birisi var mı? Oyunu kaşif zorluğunda oynadığım halde zorlanıyorum bu arada. Şu oyunu taktisyen zorlukta oynayabilenlere helal olsun diyecek hiçbir sözüm yok.

Liman tarafında çelikkol dökümhanesini halletmen lazım.

@evohan Droplar aynı devam ediyor Act 3'te. Belli ki artık düzeltilemeyecek de öyle kalacak. İlk iki actta tık dememişti fps sabitti, buraya girdim droptan geçilmiyor. Konsolda oynayanların hali daha da vahim diyorlar.

vay be yazık gerçekten sizin işlemci ve kart nedir ?

4070 ti super ve 12700f var.

Biterdi simdiye elektrik kesildi sabahtan beri.Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bende 4070 super ve 13600k var ama ne cpu ne gpu dolmadığı halde alt şehirde kalabalık yerlerde drop olabiliyor

Nvme varmı?

Orijinalden alıntı: TORU-NAGA

Nvme varmı?

Var da düz ssd ye kurulu olabilir, 8 den önceki bazı yamalarda bu sorun düzelmiş diyorlardı sanki ama 8 de yine varmış, birde dx vulkan a göre daha az drop lu sanırım

Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe]

• evohan kullanıcısına yanıt

Hocam ne adamsin ya.Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Zebercet

Hocam ne adamsin ya. 

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.