Şimdi Ara

Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.418
Cevap
79
Favori
78.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Larian bu video yapma işini beceremiyor lakin video'nun sonunda underdark mekanını görüyoruz.. Eh underdark ismini duyunca aklımıza Drizzt do'urden geliyor.. Neverwinter oyununda olduğu gibi ister misiniz kendisi ile yeniden karşılaşalım ki larian'dan bahsediyoruz. Kendisi ile ciddi ciddi muhabbet etmeyi geçtim companion olarak görme ihtimali? (yok daha neler) Kısacası bu konuyla ilgili çok fazla teori üretilebilir.

    Özetle oyun sandığımızdan çok daha derin bir hikaye ile geliyor galiba. İyi haber oyun dnd kronolojisine gireceği için her detay mutlaka ortaya çıkacaktır ki Dos2 gibi açık uçlu bilinmezlik olmayacaktır diye tahmin ediyorum..

    7 haziran belki de bunlarla ilgili bilgiler de paylaşabilirler.
  • Oyun Ağustos ayında erken erişim olarak çıkış yapacak. Ayrıca 18 Haziran'da bir oynanış yayını olacakmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 13 Haziran 2020; 20:8:51 >
  • Müzikler efsane olacak yine.
  • Video'yu izledim ve ciddi ciddi şaşırdım. Oyunculardan geri dönüşleri çoktan almaya başlamışlar. Anlatıcı değişmiş görsellik pre alpha'da olduğu halde bir crpg'ye göre gerçekten inanılmaz görünüyor. (4K'da izleyin) Oyunun renkli dünyası son atılan cila'dan sonra daha karanlık ve baldur's gate'in epic duruşuna daha bir yaklaşmış. Bu arada swen oyunun yaklaşık 4 yıldır geliştirildiğini dile getirmiş enteresan dos2'den önce muhtemelen senaryo çalışmaları başlamış gibi görünüyor..

    Video'da ki en çok dikkatimi çeken muhtemelen bazı companion (yoldaşların) arkadan görebilmemiz. Ya da onlar bizim yaratacağımız karakterler miydi? İlk iki karakter malum daha önce gördüğümüz origin karakterlerdi ancak sonrakiler belli değil..

    Bu arada video'da "maybe" için de söyledikleri yüzümü gülümsetti. Malumunuz herkes bir tarih duyurup iptal ediyordu larian olaya yine kendi mizahı ile yaklaşmış

    Bu arada son sahnede ki game of thrones göndermesi (khaleesi'nin kanatları varmış gibi görünen sahnesi) gözümden kaçmadı. İçimden bir ses dos2'de ki entrika ve karakterimizi tuzağa düşürme mantığını daha da derin bir işleyiş ile işleyecekleri izlenimi uyandırdı.

    Erken erişme katılmayıp tam sürüm çıktığında oynarım diyordum kendi kendime nasıl dayanacam bu duruma bakalım




  • Bonus: Community Update #3

  • Baldur’s Gate 3, Ağustos ayında erken erişime açılabilir
    https://www.donanimhaber.com/baldur-s-gate-3-agustos-ayinda-erken-erisime-acilabilir--122668
  • Canlı yayında, Swen oynuyor şu anda.

  • Canlı oynanış sunumunu kimse izlemiyor mu? Müthiş gözüküyor, gerçi Larian'ın yapmasından dolayı Divinity'e ister istemez benzetiyor insan ama yine de bayıldım.

  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    İzliyorum ben, güzel bir D&D RPG si olacak ona lafım yok ama BG den çok DoS u andırıyor oyun.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle, göze çok aynı geliyor üstelik bazı ui 'ler bile aynı ama hiç yoktan iyidir demek istiyorum, zira saçma sapan shooter'ların, battleroyal'lerin her yeri ağ gibi sardığı, oyun kültürünün yerlerde olduğu bir dönemde, iyi kötü şunun yapılıyor olması bile beni memnun ediyor.
  • Oyuna en ufak lafım yok, izlediklerim baya memnun etti beni. Baya sağlam RPG olacak gibin.
  • Gecmis zaman > Simdiki zamana donmus, guzel haber.

    Ama su asiri yakin kamera acilari beni soap opera izliyor moduna sokmuyor mu...

    Edit: Alignment sistemi de geliyormus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 19 Haziran 2020; 15:59:8 >
  • Hâlâ daha beğenemedim oyunu, sanırım beğenemeyeceğim. RTWP yapmadılar ya şu oyunu hiç Baldur's Gate gibi gelmiyor bana. Bi de büyüler skiller, combat dinamikleri çok melez değişik bir oyun olmuş.

    Bide büyüler ile skill'leri anlamadım ben, büyücüye büyü ezberletip, uyuyup uyanana kadar ezberlediği kadar büyü yapma olayı yok mu? Tanıdık büyüler, skiller de göremedim pek.

    Edit : Ne kadar beğenemesemde çıkınca para verip alacağım sanırım çünkü almam diyemiyorum kendi kendime, nostaljik hatırası yeter o yüzden zaten adamlarda daha çok yeni nesile odaklı oyun çıkarıyorlar sanırım

    Bir tek karakterin karizma vs. kullanımı yapmaya çalıştığında çıkan zar olayını çok sevdim. Orjinal oyuna sadece böyle güzel bir sürü eklenti yaparak yapsalarmış keşke ama ana mekanikler değişmiş duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeris -- 22 Haziran 2020; 9:50:8 >




  • Baştan sona 2 kere izledim. İlk bakışta TPS açısı ile oynamam diye düşünüyordum ama nedense 2. izleyişimde ilginç bir şekilde bu oyun TPS daha keyifli oynandır gibi hissettirmeye başladı.(Combat'lar hariç tabi) Bunun dışında dos2 ile alakalı belli başlı temellerde değişikliğe gidebilirler aslında. Örneğin kapı yada duvara tıkladığınızda "beyaz bir simge ile belirmesinin değişmesi gibi"

    Alignment sisteminin gelmesi ile demek oluyor ki yoldaş sayısı sandığımızdan daha fazla sayıda olabilir. Malum iyi/kötü gruplar kurmak ya da bu grupları birlikte hareket ettirmeye çalışmak (grup içinde çok ciddi tartışmalar yaşanacağı garanti) güzel olacaktır. Dos2'de bu durum daha özgürlükçü bir yapıdaydı sallıyorum bir köyde birine yardım ettiniz oyun size çaktırmadan karakterinize kahramanlık tag'ı ekliyordu. Bundan sonra başka bir kişiye yardım ederseniz dialog satırlarında "kahraman" konuşma dialogları çıkar ve npc'ler de karşısında konuştuğu kişinin kahraman olduğunu bildiği için ona göre konuşurdu. Aynı şekilde hain olmak gibi enteresan durumlar da vardı ya da iyi/kötü olmak. Normalde dos2 bu konuda daha iyi(bu kişisel bir tercihtir) ancak söz konusu dnd olduğunda alignment sisteminin gelmesi bencede doğru bir karar. Umarım Edwin gibi güzel karakterler yaratmışlardır -)

    Bu arada underdark olayını enteresan bir şekilde keşif duygunuza bırakmışlar. Yani gidip görmek ya da gezmek size kalmış. Tabi giriş dos2'de ki fort joy'dan kaçmak gibi bir durum söz konusu olduğu için bir sürü yol olacak. Daha özgürlükçü diyelim..

    Bunun dışında latince şarkılar ve yer yer bazı büyülerde latince sözler duymak güzeldi. Muhtemelen hala bitirememişler lakin hala eksikleri var ki bunların başında büyü yaparken kullanılan efectler. Onları kaldırsalar (ki oyunculardan geri dönüşler de var) daha sade ve daha güzel olacaktır.

    @Aeris

    Büyüleri ezberleme olayı muhtemelen zorluk seviyesine göre ayarlama gibi geri dönüşler var. Normalde dos2'de uyumaya tıkladığında bir kamp sistemi olmadığı için herşey anlık gelişiyordu. Bu da oyuna hız kazanmanı sağlıyordu ki bg3'de muhtemelen bunu zorluk seviyesine göre düzenleyeceklerdir. (Biraz da yeni nesil oyncuları çok zorlamamak için) RTWP konusunda ise muhtemelen mod gelecektir divinity engine bu konuda mod desteğine sahip bir oyun. Fanlar durmaz zaten larian'dan önce işe koyulurlar -)

    Sonuç olarak ben gördüklerimden gayet memnunum ki şuana kadar gördüklerimiz pre alpha.. Erken erişim sonrası ve oyunculardan geri dönüşlerle çok daha iyi hale gelecektir. Gerçi şu hali ile bile çıksa ben tamam derdim çünkü bir crpg'ye göre gerçekten harika görünüyor




  • Community Update #4 yayınlanmış..

    Enteresan. Amaçları combat'ları hızlandırmak ve rtwp hızına yaklaşmaya çalışmak gibi görünüyor.
  • Oyunun erken erişim çıkışı Ağustos ayı sonrasına ertelenmiş. Ne zaman çıkacağı 18 Ağustos'da yapacakları canlı yayında açıklanacakmış.
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Ağustos'ta çıkacağı kesin değildi zaten,yayınlanan erken erişim fragmanının sonunda bile "maybe" yazıyordu,adamlar herşeyi dürüst dürüst söylüyorlar ve oyuncularını düşünüyorlar,mutlaka CD Projekt'le beraber sahip çıkmamız gereken firmalardan biri

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı hakkında bi bilgi var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiivii kullanıcısına yanıt
    Larian Studios'un Divinity Original Sin 2 gibi aşırı kaliteli ve normalde fiyatı 45 dolar olan bir oyunu bile 75 TL gibi bir fiyata sattığını düşünürsek Baldur's Gate 3'ü en fazla 150 liraya satarlar diye tahmin ediyorum,o da en fazla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Canlı yayın ne zaman ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.