Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TomAmca

quote:

Orijinalden alıntı: burkak

Oyun panelleri, konuşmalar görünüyor fakat oyunun oynanıcağı ekran siyah.. oyun devam ediyo tıklaayınca fln -yes diye cevap alıyorum..

hala çözebilmiş değilim

1. Çok saçma gelecek ama ekran haritadaki açılmamış alanlara kaymış olabilir mi? Fare çok hareketliyse, oyuncuların olduğu alandan çıkmış olabilir. Karakter resmine iki defa tıklayıp onların olduğu alana dönebilirsin.

2.http://www.mmomeltingpot.com/2012/08/how-to-play-baldurs-gate-2-icewind-dale-and-icewind-dale-2-multiplayer-co-op-over-lan-the-internet-or-tcpip-without-crashes/

Multiplayer ile ilgili sorunları çözmek için birkaç ipucu veriyor belki senin de işine yarar.

3.https://secure.gog.com/forum/baldurs_gate_series/baldurs_gate_black_screen

4.http://forum.baldursgate.com/discussion/9221/bg-ee-black-screen-on-startup

Hepsinde çözümler var belki biri işine yarar.

haritada açılmamış siyah kısımlara tıklanamıyor emice

• hmm, ben tıklama kısmına dikkat etmemişim. 1. seçeneği atlıyorsun o zaman, diğerlerine bak.
  • İlginize Teşekkür ederim naptıysam açamadım oyunu...

sanırım ati mobility x1400 kaldırmıyor bu oyunu. benimle aynı sorunu alan insanlar driver güncellemişlerde çözmüşler bu sorunu.. yeni bilgisayar almamın zamanı geldi de geçiyo

(bu arada enchanced edition sürümü yüklü olan eskisi değil.. )
  • cloakwood mine bölgesinde bir bot buldum boots of speed gerçi özel bir ismi de vardı bilemedim neyse imoene giydirdim koca harita 1 dk içinde taranabiliyor böyle bir hız yok tabi botun asıl sahibi üzerime öyle koşunca iyi tırsmıştım ezer beni diye ama ...
  • Özel ismi Cheetah dı yanlış hatırlamıyorsam ama boots of speed işte :) Açılmasından yazar zaten "You can hide but you cannot run!" diye :) Yakın dövüşte güçlü olanlara ver coşuyorlar, ben Dorn'a verdim mesela.
    Cloakwood da arrows of piercing vardı gate güzel miktarda, çok kuvvetli oklardır sakla derim onları iyice.
  • Mantıklı benim fighter a vereyim olmadı daha kullanışlı olur :) Durlag's tower a gitmek istedim girişte sağlam yaratıklar vardı gerçi üzerinden 2 lvl aldım tekrar denesem mi diye düşünüyorum
  • Batlle horrorlar olması lazım :) Onlar kabustur harbiden +2 veya +1 silah gerekiyordu galiba onlara vurabilmek için. Bir de fire resist al dayak yiyecek karaktere (%100 den fazla olursa zarar almamak bir yana seni iyileştirir ateş zararı)
    Bu arada Durlags Tower'da ilerleyebilmek için find traps i 100 olan bir thief gerekli, bazı tuzakları gayet "çarpıcıdır" o kulenin. 70-80 gibiyse traps potion of power/master thief ler ile de ilerleyebilirsin.
    Karakterler seviye 5-6 olduysa dene derim ama önce biraz +2 ok/taş topla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 3 Ocak 2013; 13:28:51 >
  • Yıllardır yapılan bir Baldurs Gate 2 with Dragon Age engine, modu var. Daha çok başlarda, hatta belki bırakmışlardır diye düşünüyordum ama bugün bir video buldum. Kim yaptıysa güzel iş çıkarmış, konuşmaları güzel oturtmuş. Ağustosda yayınlanmış acaba proje ne durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Ocak 2013; 10:48:17 >
  • mod tamamlanmış mı?
  • sağlam ingilizce lazım bu oyuna sanırım türkçeside yok off google translatten tarzanca idare etçez artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratgun

sağlam ingilizce lazım bu oyuna sanırım türkçeside yok off google translatten tarzanca idare etçez artık

Baba, yemez ya o iş...
  • durlag towera giriştim artıkın imoenin find trap 100 oldu dedim artık sırası tabi önce ulgoth's beard kasabasına gidip orayı tamamladım buzulların ortasındaki labirent gayet enterasandı bir çok mage ile çarpıştık sıyırmışlar tamamen.. neyse ike rehberliğinde girdim kuleye tabi öncesinde katları temizlemiştim labirentler hariç bana bir rune verdi peşine bir demonknight bitiverdi herkesi öldürdü ağır hasar aldım ama sonra kaçtı :)

Bu arada armor class ne kadar düşebiliyor acep en son -5 oldu sınır bu galiba..
  • bi yerde -30 görmüştüm bardların buffıdır falna ama o bg 2 için geçerli galiba.Ağır toplara sorum olcak aslında bu 2 karakteri de kasmak istiyorm tam hissetmek için ama öncelik birisine vercem yoğunluktan dolayı .tamamen solo/insane run olcak bunları dikkate alın.

Fighter/Mage/Thief mi Fighter/Mage/Cleric mi ? exp cap açık durumda. burda cleric mi thief mi ?(Bg2 yi de dusnerek soyleyin bunları export etcem yani ilerdeki HLA larını da düşünün.

bana göre FMT nin tek artı yanı thiefin backstabı ve trapları özellikle HLA lardaki FMC nin ise zaten bilinen Cleric büyü ağacı ,onu dışında lockpick magein Knock büyüsü ve disarm trap fln filan bunları da Magein summon Familiar speliyle gidermeyi düşünüyom .Bunların dışında eklemek istediginiz bunların melee combattaki etkinligi fln karsilastirması olur buyrun :). Cleric fazla oynmadıgım için bi kac buff ve healini biliyom ama büyü agacına guveniyom o yuzden diyorum FMT nin backstabi olmasına ragmen FMC backstabsiz sırf clericten gelen bff ve debufflarala daha efektif mi olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

durlag towera giriştim artıkın imoenin find trap 100 oldu dedim artık sırası tabi önce ulgoth's beard kasabasına gidip orayı tamamladım buzulların ortasındaki labirent gayet enterasandı bir çok mage ile çarpıştık sıyırmışlar tamamen.. neyse ike rehberliğinde girdim kuleye tabi öncesinde katları temizlemiştim labirentler hariç bana bir rune verdi peşine bir demonknight bitiverdi herkesi öldürdü ağır hasar aldım ama sonra kaçtı :)

Bu arada armor class ne kadar düşebiliyor acep en son -5 oldu sınır bu galiba..

BG2 için sınır -24 idi sanırım, BG1'de o kadar olmuyor ama -10 hatırlıyorum ben, full plate+ring/amulet of protection, +4 shield, dex 18, helm of balduran...
  • şu konuya göz atın da bg 1 için değil zaten bg 1 de senin dediğin gibi daha düşük(yüksek) bi armor classa ulaşılabiliyor.

http://www.gamefaqs.com/boards/258273-baldurs-gate-ii-shadows-of-amn/41255972

kısaca:-24'e kadar çıkabiliyoz bg 2de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 5 Ocak 2013; 18:54:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku191

bi yerde -30 görmüştüm bardların buffıdır falna ama o bg 2 için geçerli galiba.Ağır toplara sorum olcak aslında bu 2 karakteri de kasmak istiyorm tam hissetmek için ama öncelik birisine vercem yoğunluktan dolayı .tamamen solo/insane run olcak bunları dikkate alın.

Fighter/Mage/Thief mi Fighter/Mage/Cleric mi ? exp cap açık durumda. burda cleric mi thief mi ?(Bg2 yi de dusnerek soyleyin bunları export etcem yani ilerdeki HLA larını da düşünün.

bana göre FMT nin tek artı yanı thiefin backstabı ve trapları özellikle HLA lardaki FMC nin ise zaten bilinen Cleric büyü ağacı ,onu dışında lockpick magein Knock büyüsü ve disarm trap fln filan bunları da Magein summon Familiar speliyle gidermeyi düşünüyom .Bunların dışında eklemek istediginiz bunların melee combattaki etkinligi fln karsilastirması olur buyrun :). Cleric fazla oynmadıgım için bi kac buff ve healini biliyom ama büyü agacına guveniyom o yuzden diyorum FMT nin backstabi olmasına ragmen FMC backstabsiz sırf clericten gelen bff ve debufflarala daha efektif mi olur ?

thief bir yerden sonra sıkmaya başlıyor, her an backstab atmak zorunda hissediyorsun, özellikle fighter ve mage tarafı da işin işine girince şiddetin dozu artıyor. Bence FMC aç. Hoş onda da çok sağlam büyüler gelecek, righteous magic, holy power gibi... Holy strike özellikle contingency içine konunca çok can acıtıyor, mental defance büyüleri de çok zımba... Farklı bir tat elde edeceğine inanıyorum.

• quote:

quote:

bi yerde -30 görmüştüm bardların buffıdır falna ama o bg 2 için geçerli galiba.Ağır toplara sorum olcak aslında bu 2 karakteri de kasmak istiyorm tam hissetmek için ama öncelik birisine vercem yoğunluktan dolayı .tamamen solo/insane run olcak bunları dikkate alın.

thief bir yerden sonra sıkmaya başlıyor, her an backstab atmak zorunda hissediyorsun, özellikle fighter ve mage tarafı da işin işine girince şiddetin dozu artıyor. Bence FMC aç. Hoş onda da çok sağlam büyüler gelecek, righteous magic, holy power gibi... Holy strike özellikle contingency içine konunca çok can acıtıyor, mental defance büyüleri de çok zımba... Farklı bir tat elde edeceğine inanıyorum.

tamamdır sağolasın.Benim gönlüm de o tarafta idi ama işte backsab olayı çok aklımı çeliyordu.O zaman en yakın zamanda başlıyak karaktere.Şu Bg2:EE için bi tarih verseler de ona göre plan rogram yapsak .Hoş gerçi dlc fln çıkartcaklardı daha bg1 için ama ?

edit:galiba bi eksiğini buldum cleric oldugundan dolayı scimitar ve katanya veremiyor anlaşılan ve bu kötü bişe:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 5 Ocak 2013; 19:45:49 >

• ne günlerdi be
  • quote:

quote:

quote:

tamamdır sağolasın.Benim gönlüm de o tarafta idi ama işte backsab olayı çok aklımı çeliyordu.O zaman en yakın zamanda başlıyak karaktere.Şu Bg2:EE için bi tarih verseler de ona göre plan rogram yapsak .Hoş gerçi dlc fln çıkartcaklardı daha bg1 için ama ?

edit:galiba bi eksiğini buldum cleric oldugundan dolayı scimitar ve katanya veremiyor anlaşılan ve bu kötü bişe:)

icewinddale de dagger bile tutamıyordu cleric sonradan mod kurup alıyoduk cleric thiefin eline daggeri.

• quote:

quote:

Ben de F/M/C derim. Thiefin backstableri çok güzel olsa da bir yerden sonra güçlü düşmanlar backstab yemiyor. Sadece tuzak ve kilitler ile ilgileniyorsun sadece. Bunlar içinde basit bir dual thief(imoen 2. oyun için mesela) yada başka bir karakter yetiyor.

Ama F/M/C yerine Cleric/Ranger de çok olur. Fighterın thac0 suna sahip oluyor ve saveleri de çok kötü olmuyor, bütün divine büyülere sahip olabiliyorsun ayrıca. Ve baştan itibaren dual wield gidebilirsin.

Ama işin içine cleric girince silah seçenekleri düşüyor, thief olunca daha da çok düşüyor çünkü thief silahları dışında bir silahla backstab yapamıyorsun.

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.