Mantıken normal değildir tabi ama yaygın olan bir durum mudur balataların birinin daha fazla aşınması? Sol ön balata 2 mm kadarken sağ ön balata 3 mm. Aynı şekilde sol arka balata 4-6 mm arası kalmışken sağ arka balata 8-9 mm kadar görünüyor. Aracı yaklaşık 20 bin km kullandım bir senede, yüksek hız da dahil bir sorun fark etmedim. Bakım ve muayenede sorun yoktu. Not : muhtemelen fabrika çıkışı balata üzerindekiler. Aracı aldığımda 16 bin km yapmıştı henüz. Değişen bir şey yoktu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Temmuz 2021; 14:4:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Balataların orantısız aşınması normal midir?

-
-
Normaldir ön balatalar daha çabuk biter. Genelde 2 kere ön değişirken 1 kere arka değişir.
-
aşınma farkı ne kadar olursa sorun var demektir bilmiyorum ama kaliper yuvasının pimleri kaynamış olabilir balatayı merkezde tutamaz ya da fren piston yuvasının lastikleri bir şekilde aşınmışsa/piston yuvası pas yapmışsa yine aynı durum olur.
-
Araçtan araca devam değişen bir durum. Özellikle torsiyon çubuklularda arkalar erken tükenebilir. Normal bir şey. Sıkıntı çıkarmadığı ve durabildiğiniz sürece dert aramayın kendinize. Tükendiğinde değiştirin gitsin. Her bir haltta anlam aramaya her şeye genelleme yapmaya gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ön, arka olması doğaldır ama mesajı okumamış arkadaşlar için sol, sağ aşınma oranı benzer olmalıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2
Araçtan araca devam değişen bir durum. Özellikle torsiyon çubuklularda arkalar erken tükenebilir. Normal bir şey. Sıkıntı çıkarmadığı ve durabildiğiniz sürece dert aramayın kendinize. Tükendiğinde değiştirin gitsin. Her bir haltta anlam aramaya her şeye genelleme yapmaya gerek yok.Çok haklısın vallahi kafayi yedirtir insana
Araçta ESP varsa evet, yoksa hayır.
-
bizim millet okumaktan aciz yazılanlara göre sol takım daha çabuk biter
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutuAraçta ESP varsa evet, yoksa hayır.
esp var da bir kere tek devreye girdiğini hatırlıyorum; dağdan inerken mıcırlı yolda hafif kaymıştım.
devreye girmezse pek etki etmez herhalde değil mi ?
sol taraflar erken tükenmiş, ilginç geldi.
yeni balata aldım değiştirmek için tanıdık ustanın elemanına götürürüm yakında zaten de...
-
Sol sağ farkı normal değil bence kaliper pimlerinde sıkıntı olabilir
-
Neden torsiyon larda arka erken tükenir dediniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani sizin dediginiz milimetre farki (sanirim gözle bile zor gorulebilir cinsten) ABS beyninden dagilan fren hortumlarinin farki da olabilir
Ornegin abs beyni genelde ya sol ön yada sağ önde olur frene ilk basişta kisa olan borudaki hidrolik az da olsa önce basinc olusturur diye dusunuyorum
Bunlar benim tahminim vurmayin dostlar
-
Ön ve arka balatalar farklı zamanlarda aşınır ve değiştirilir. Ama öndeki veya arkadaki 2 balata arasında bariz bir fark olmaması gerekir, normal değildir.
-
Tayyip Bey'in hâlâ nasıl yüzde 40 civarı oy alabildiğini gözler önüne seren bir konu olmuş Arşive atılmalı
quote:
Orijinalden alıntı: Ussuz
Tayyip Bey'in hâlâ nasıl yüzde 40 civarı oy alabildiğini gözler önüne seren bir konu olmuşArşive atılmalı
Atatürk Çanakkale Savaşı'nı kazandıktan sonra çadırı toplanıyor, savaştayken okuduğu kitaplarının unutulmamasını istemiş. Asker sandık beklediğini koyacağını söylemiş. Atatürk endişeli kitapları unutacaklar diye.. Gidip gelip kitaplarını hatırlatıyor askere. 1-2-3 hala sandık bekliyorum denince Atatürk gidip işte burada sandık var ya demiş, asker ama paşam onda mühimmat var, Atatürk mühimmat dolu sandığı devirmiş ve askere uzatmış "Al kitapları buna koy, asıl savaşımız şimdi başlıyor! " demiş. Savaş meydanında bile okuyan bir önderimiz varken bugün Atatürk'ün bahsetmiş olduğu savaşı kaybettik. 2 satır yazıyı okumadan cevap veriyor herkes..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 14 Temmuz 2021; 17:58:58 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X