Şimdi Ara

Bakır eksikliği ve kilo alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, kendi tecrübelerimden yola çıkarak bakır eksikliğinin ne kadar sinsi bir durum olduğunu size açıklayacağım.

Belki 10 seneden fazladır çinko kullanıyorum. İlk defa sivilcelerim için kullanmıştım. Daha sonra üst solunum yolu enfeksiyonlarında fayda gördüğüm için kullanmaya devam ettim. Ardından ruh halimi iyileştirdiğini düşündüğüm için de kullanmayı sürdürdüm. Sonrasında ise mevcut faydalarından dolayı kullanmaya devam ettim. Sanırım 6-7 kutudan fazla çinko hapı kullanmışımdır.

Daha sonra farklı sebeplerle molibden desteği de almıştım, ancak bunu çok fazla kullanmadım. Bir süre sonra çinkoya karşı bazı yan etkiler yaşamaya başladım. Bunlar bel tutulması, kas spazmları gibi sorunlardı. Artık çinko kullanmak bana yaramıyordu ve vücudum çok ağırlaşmıştı. Eskisi kadar hareketli olmadığımı, zihinsel olarak daha az enerjik olduğumu, düşüncelerimin eskisi kadar net ve berrak olmadığını, hafızamın zayıfladığını fark ettim. Ayrıca strese karşı toleransım da ciddi şekilde düşmüştü. Bunun yanında uzun süre huzursuz bacak sendromuna benzer sinir kaynaklı nöropati şikâyetleri yaşıyordum.

Bu durumu araştırdığımda, bunun çinkonun neden olduğu bakır eksikliğinden kaynaklandığına kanaat getirdim. Çünkü çinko, vücutta bakıra karşı antagonist, yani baskılayıcı bir etki gösteriyor. Uzun süre yüksek miktarda çinko kullanımı insanlarda bakır eksikliğine yol açabiliyormuş.

Bunun üzerine en doğal ve en zengin bakır kaynaklarından biri olan hayvan karaciğeri yemeye başladım. Ancak karaciğer, yüksek miktarda bakır içermesine rağmen aynı zamanda çok yüksek miktarda A vitamini de içeriyordu. Fazla A vitamini bende yan etkilere sebep oluyordu. Ciğer yedikten sonra kendimi daha iyi hissetsem de sonrasında yüksek A vitamini nedeniyle olumsuz etkiler yaşıyordum.

Bir süre böyle devam etti ve bir farkındalık yaşadım. Ne kadar ciğer yesek de vücudumuzun tek seferde değerlendirebileceği bakır miktarı sınırlıydı. Geri kalan bakır serbest hâlde kalıyor ve bunun da oksidatif strese yol açabileceğini öğrendim. Her ne kadar çinkoyu bırakıp ciğer yemek bana iyi gelmiş ve büyük ölçüde toparlanmış olsam da, yeniden çinko denediğimde dengem tekrar bozuldu ve hâlâ bakır eksikliğinin tam düzelmediğini fark ettim.

Daha sonra, yurt dışında da kullanılan bir yöntem olan kurutulmuş sığır karaciğeri kapsüllerini kullanmaya başladım. Böylece fazla A vitamini almadan günlük ihtiyacım olan optimum miktarda bakırı alabilecektim. Fark ettim ki bu yöntem gerçekten işe yarıyor.

Şu ana kadar birçok problemim düzeldi ve hâlâ buna devam ediyorum. Benim gibi sorun yaşayan insanlar için de belki bir fikir kaynağı olabilir.

Ayrıca arkadaşlar, piyasada bakır takviyeleri de var. Bunlardan da kullandım. Her ne kadar ilk başta fayda sağlıyor gibi görünse de, ben bakırı doğrudan hap yoluyla almanın bende ciddi sıkıntılara yol açtığını gördüm. Bunun sebebinin bakırın serbest hâlde kalması ve oksidatif strese katkıda bulunması olabileceğini düşünüyorum. Serbest bakırın depresyon benzeri sorunlarla da ilişkilendirildiğine dair görüşler bulunmaktadır. Bu nedenle ben, bakırı takviye yerine doğal kaynaklardan ve ölçülü miktarlarda almayı tercih ediyorum.

Her gün birkaç gram ciğer tüketmek hem pratik değil hem de fazla A vitamini almak istemediğim için ben kurutulmuş dana karaciğeri tozu kullandım. Eğer imkânınız varsa siz de çok küçük miktarlarda, birkaç ciğer parçasını geçmeyecek şekilde düzenli tüketebilirsiniz.

Bana göre en uygun yöntemlerden biri, bir porsiyon ciğeri tek seferde yemek yerine onu yaklaşık on güne bölerek tüketmektir. Böylece daha dengeli ve düzenli bir bakır alımı sağlanabilir.

Ayrıca bakırın önemli bir faydası da demir metabolizmasındaki rolüdür. Vücut, demir metabolizmasını yönetebilmek için bakıra ihtiyaç duyar. Bu nedenle kansızlık nedeniyle demir takviyesi kullanan ve buna rağmen nöropati benzeri şikâyetler yaşayan bazı kişilerde altta yatan sorun bakır eksikliği de olabilir.

Not:yazım hataları düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albequerr -- 27 Temmuz 2026; 21:7:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ve arkadaşlar şunu fark ettim ki artık vücudumun çinko'yu tolere edemediği bakırımın aşırı düştüğü zamanlardan itibaren aşırı derecede hareketsiz kaldığımı artık eskisi kadar hareket edemediğimi görmüştüm ve bu durum bende kilo artışına sebep oldu. Çok kısa bir zamanda 6 ay bir sene gibi bir zamanda 15 kilodan fazla kilo almıştım.

Her ne kadar kendimi kısmaya çalışsam da bu kiloyu verememiştim. Şunu fark etmiştim artık eskisi kadar yürüyemiyorum, bacaklarımın dermanı yoktu, kaslarımın gücü azdı ve spor yapamadığımı fark etmiştim. Bakır eksikliğinde bakır öyle bir mineralmiş ki her ne kadar Eser mineral olsa da Vücutta olmazsa olmaz minerallerden biriymiş. Daha sonra bu bakırımı

karaciğer kapsülleriyle düzeltmeye başladıktan sonra artık hareket gücümün arttı, arttığını fark ettim ve şu an giderek kilo kaybediyorum, bir ay gibi bir sürede diyet yapmadan sadece daha hareketli olarak üç kilodan fazla verdim.

• Çinkoyu duydum,demiri duydum da bakır eksikliği ney laaa Topraktan oluştuk varoldum ama her yerimizden materyal fışkırıyormuş

metni:
    Ardından ruh halimi iyileştirdiğini düşündüğüm için de kullanmayı sürdürdüm.

Iyi geldigine emin misin?

Goblinler altını sever gümüşü sever ama bakırı da sever

Plasebonun gücünü hafife alma

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Goblinler altını sever gümüşü sever ama bakırı da sever

Evet özellikle telekom kablosu seviyorlar.. Telekom telefon kablosu görünce dayanamıyorlar, herkes yattıgında, mazgal kapagını acıp götürüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Temmuz 2026; 9:6:43 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.