Şimdi Ara

Bakaya kaldiktan sonra yurt disi calisma ile tecil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir kere bakaya kalindiginda doktora/SMMM gibi tecil haklarini kaybediyoruz. Ayni sekilde yurt disi calisma ile kazanilan "dovizle askerlik" hakkimizi da kaybediyor muyuz?

    Bir suredir bakayayim. Yurt disina calismaya gitsem askerligim tecil olur mu? 3 yil boyunca ulkeye rahatca giris cikis yapabilir miyim? (3 yil sonunda zaten 1000 EUR odeyip kurtulacagim)

    Tesekkurler.



  • Askerliğin tecil olmaz bakaya olduğun süre boyunca para cezan artar.

    Yurt dışına çıkarken sorun olmaz ama pasaport için falan emniyette gidersen ya da gbt yakalanırsan imza attırılar ve ya şube götürürler tabi sen yine istersen gitmeye bilirsin zorla götürmezler ama yakalandığın için cezan katlanır.

    Bedelli için şartlar değişebilir çok zaman var. Git paşa paşa askerliğini yap yaşın geçtikçe çok zorlanırsın 45 yaşında askerlik yapanları gördüm ve ayrım yapılmadan aynı muamele görüyor komutanlardan.
  • Yoklama Kaçağı Yurt Dışına Çıkabilir Mi?
    Bugün sayıları milyonlarla ifade edilen bakaya, asker kaçağı, yoklama kaçağının net bir bilgi sahibi olamadığı bir konuya değinmek istedim. Bakaya durumunda iken ya da yoklama kaçağı durumunda iken yurt dışına çıkışta herhangi bir sorun olur mu? Bu sorunun cevabını en çok da eğitim amaçlı yüksek lisans veya doktora amacıyla yurt dışında bulunan öğrenciler tarafından merak edilmektedir. Zira yurt dışındayken askerlik tecil süresi bitmesine rağmen okulu uzadığı için yurt dışında kalmak zorunda kalanlar yurda geri dönersem tekrar yurt dışana çıkış yapamam endişesiyle uzun süre türkiyeye dönüş yapamıyorlar.

    Bakaya Kalanlar Yurt Dışına Çıkabilir Mi?
    Arkadaşlar bu konuda kafa karışıklığının nedeni 2010 öncesi dönemdir. 23 Eylül 2010 yılına kadar vergi borcu ve asker kaçağı,bakaya durumunda olanlar yurt dışına çıkış yapamıyorlardı. Ancak 23 Eylül 2010 yılında Anayasamızın "Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti" başıklı 23.maddesinde yapılan değişiklikle işler değişti. Bu yasal düzenleme ile “vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir” şeklinde açık bir hüküm konuldu. Yani hakim kararı olmadan hiç bir kurum ve merci sizin yurt dışına çıkış yapmanızı engelleyemez. İsterseniz yıllarca bakaya ve asker kaçağı durumunda olun hakkınızda mahkeme tarafından verilmiş bir yurt dışı yasağı bulunmadığı sürece yurt dışına sorunsuz çıkabilirsiniz.

    Kaynak -http://www.askeribilgiler.com/2017/10/bakaya-ve-yoklama-kacagi-yurt-disina.html




  • Arkadaşlar yakın bi zaamanda yurt dışına çıkmayı düşünüyorum. Sorun olur mu sizce? Son zamanlarda yurt dışına çıkan var mı aranızda? Pek güvenemedim sitelerde yazan yazılara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.