Şimdi Ara

Bakan Varank: “Savunma sanayiinde yıllık ciro, 11 milyar doları aştı”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakan Varank: “Savunma sanayiinde yıllık ciro, 11 milyar doları aştı”



    TEKNOKAR Savunma ve Havacılık AŞ Yeni Fabrika Açılış Töreni’ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye savunma sanayii ile ilgili açıklamalarda bulundu.



    Konuşmasında, küresel askeri harcamaların 2 trilyon dolara ulaştığını ifade eden Varank, Türk savunma sanayiinde ise yıllık cironun 11 milyar doları aştığını belirtti. “Türkiye artık sadece kendi savunma sanayiisini inşa edebilen değil, yurtdışı pazarlara da ihraç edebilen bir ülke konumuna geldi.” Sözlerini sarf eden Mustafa Varank’a göre ülkemizin savunma sanayii cirosunun %30’u ihracattan geliyor.



    Ayrıca Bkz.ABD Hava Kuvvetleri, F-35 projesindeki sorunlar nedeniyle yönünü yeniden F-16’ya çeviriyor



    Varank’ın savunma sanayii kapsamında sarf ettiği sözlerin devamı ise şöyle:



    “Yani kötü komşu, ev sahibi yapıyor. 2002’de yüzde 20’lerde olan yerlilik oranını yüzde 70’lerin üzerine çıkarmayı başardık. Sektörün yıllık cirosu 11 milyar doları aşmış durumda. Bu cironun yaklaşık yüzde 30’u da ihracattan geliyor. Türkiye artık sadece kendi savunma sanayisini inşa edebilen değil, yurtdışı pazarlara da ihraç edebilen bir ülke konumuna geldi. Savunma sanayi hem milli güvenlik açısından hem de sektörde geliştirilen teknoloji ve tedarik ağı yoluyla ülke ekonomisi açısından bir lokomotif işlevi görüyor.”



    Savunma sanayiine yatırım yapan girişimcilere verilen devlet desteği hakkında da bazı rakamları paylaşan Varank’a göre bugüne kadar TÜBİTAK aracılığıyla 813 savunma sanayi projesine 5 milyar liraya yakın kaynak aktarıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla ise 2018-2020 döneminde savunma sanayindeki 277 KOBİ’ye 30 milyon liraya yakın destek sağlandığını söyledi.




    Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/savunma-sanayiinde-yillik-ciro-11-milyar-dolar-41733912







  • Yiğidi öldür hakkını yeme. Hükümet birçok kategoride sınıfta kalırken bu işte güzel işlere imza attı. En çok da üniversitede mühendislik öğrencilerin bu firmalarda staj ya da çalışmaya heyecan duyması şaşırttı beni. Umarım ciro daha da artar da daha çok mühendis istihdam edilir.

  • İşte bunlar güzel haberler. Muharip uçağı alanına da girilebilirse, yavaş yavaş hepsi çok güzel gelişir.

  • Issiz gucsuz ac vatandas bu haberle sevinmistir .

  • Savunma Sanayii konusu açılınca müptezel chpliler , hdpkklılar , fetöcüler hop oturuyor hop kalkıyor. Bakan Varank: “Savunma sanayiinde yıllık ciro, 11 milyar doları aştı” 


    Sen de gururlan bir şey olmaz merak etme.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Eğer savunma sanayini kendimiz yapmazsak işsiz güçsüz vatandaş sıfatına birde mülteci vatandaş sıfatı da katılır.

    Ayrıca varsa fikrin bu işlerden de anlıyorsan işsiz kalmazsın. Gir savunma sanayisinde çalış öğrendiklerinle sivil hayatına ve kariyerine de katkı sağlar.

  • Yerli ve milli uçağımız da göklerde zaten. Hani şu 2013 de uçacak olan varya...

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Bakan Varank: “Savunma sanayiinde yıllık ciro, 11 milyar doları aştı” 

  • 2,5 milyar dolara s400 aldik, f35 lerden olduk. Simdi elde ne ucak var ne hava savunma. Giden paralarda cabasi. Nede olsa kendi paralari degil.

    11 milyar dolari nasil kazanmislar ne ihrac etmisler? Gerci bunun %30u demis. 3.3 milyar dolarlik ihracat varmis. Tamam savunma sanayisi vasat degil ama atma recep din kardesiyiz diyesi geliyor insanin.

  • diyorsun ki dışa bağımlılık. tamam yap o zaman güneş paneli, rüzgar gülü koy ve dışa bağımlılığı azalt. sanki para cebinden çıkıyor. bizim sırtımızdan kazandığınz para ile yapıp yine bize satacaksınız. ona bile razı olduk hala yapmıyorsunuz.

    ağız dolusu boş laf.

  • Savunma önemli. En azından ülkede bazı sevindirici gelişmeler de oluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scientia

    Yiğidi öldür hakkını yeme. Hükümet birçok kategoride sınıfta kalırken bu işte güzel işlere imza attı. En çok da üniversitede mühendislik öğrencilerin bu firmalarda staj ya da çalışmaya heyecan duyması şaşırttı beni. Umarım ciro daha da artar da daha çok mühendis istihdam edilir.

    Merhaba, söz konusu olan kişilerden biri benim. Mühendisim savunma sanayisinde çalışıyorum. Çalıştığım yerden nefret ediyorum dersen yeridir. Her hafta sabah 7 akşam 5 her hafta sonu cumartesi ara sıra da pazar dahil olmak üzere öküz gibi çalışıyorum. Aldığım maaş 3250 TL. Asgari maaş üzerinden gerisini elden alıyorum. Burda bahsedilen paralar patronun parası oluyor, bütün gün köpek gibi çalışan benim değil.

    Bu arada elden para alma olayı üç beş firma dışında bütün savunma sanayisinde geçerlidir. O yüzden lütfen bilmeden konuşmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gently weeps G kullanıcısına yanıt

    LinkedIn profiline baktım da çalıştığın firmanın kurumsal sitesi bile yok. Adını da ilk defa duydum. Ben Ankara'daki prestijli şirketlerden bahsediyordum ama oradan kaç bence. İki yıllık mezun halimle senden çok maaş alıyorum network şirketinde. Asgari ücretten sigorta yapıp da elden para vermek kabul edilemez. Şikayet etmek lazım o şirketi ama merdiven altı gibi geldi zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 8 Şubat 2021; 6:38:46 >
  • 2018 den beridir dolar her arttığında devlette vergi artırdı.

    %70 milletin vergisine sırtını dayamakla başardım yaptım denmez.

  • Hepsi reis ve küçük damadı sayesinde. Büyük damat da adam olsaydı keşke ama ülkeyi terketti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scientia

    LinkedIn profiline baktım da çalıştığın firmanın kurumsal sitesi bile yok. Adını da ilk defa duydum. Ben Ankara'daki prestijli şirketlerden bahsediyordum ama oradan kaç bence. İki yıllık mezun halimle senden çok maaş alıyorum network şirketinde. Asgari ücretten sigorta yapıp da elden para vermek kabul edilemez. Şikayet etmek lazım o şirketi ama merdiven altı gibi geldi zaten.

    Sorsaydınız söylerdim zaten. Firma NATO gizli tesis onaylı yurtdışına satış yapan firma. Sormadan söyleyeyim staj yaptığım firma Türkiye nin en büyük 3. Silah fabrikası aldıkları maaş komedi. O yüzden bilmeden konuşmayın.
    Ankara dediğiniz yerdeki fabrikaya ise bir taraf olmak lazım girebilmek için😊

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 95-2000 dogumlular bilemez bu haberlerin degerini. 20 sene once bunlar olacak dense gulup gecilen bir ulkede yasiyorduk..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.