Şimdi Ara

Bakan, ikinci el otomotiv ve konut satışındaki yeni düzenlemeyi açıkladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galericiler bunu beğendi :/

  • sayın bakan ,, sayın belediyecilikler,, sayın yetkilicikler,, önce şu ankara'da yol yapmayı öğrensinler,, şu elektrik direklerinide yer altına soktunuz ama bildiğin hendek dolu başkent,, araçlarımız çabuk bozuluyor,,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özetle mağazalardan almaya mecbur kılmak istiyorlar yani sahibinden birisi bu şartlarda satamaz haliyle.. Bir bakıma iyi çünkü adamlar pert arabayı bile kakalıyorlar masrafsız diye

  • Galericiler için, vatandaş aracını başkasına garantili şekilde satamayıp ucuza galericiye vermek zorunda kalsın diye, kimin akrabası galerici yada bu işe girecek bilen varsa söylesin... Eğer derlerse bundan sadece Galericiler mesuldür o zaman başka herkesin işine gelir ama vatandaş garanti veremez yılda 1 araçtan fazla satan şahsa da uygulasınlar ;)

  • Niyet iyi ama suistimal edilebilir!

  • şurda yazılanları okuyorumda insanlığımdan utanıdım, vatandaşın biri çıkmış birde fake üyelik almış konuyla keskel alaka işi anaya kadar götürmüş, adama sorarlar senin baban pezevenk anan orospu ise millet neyapsın pezevenkten olma orospudan doğma piçin evladı. sen herkesi baban gibi pezevenk anan gibi orospu kendin gibi orospu çocuğumu sandın diye! konu ile alakalı yazacağın varsa yaz yoksa sus da adam sansınlar, piçin dölü olduğunu herkese haykırınca anana daha fazla müşterimi bulacağını sanıyorsun?
  • şu dolandırmaların önüne geçseler yeter benim için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @p4p800se

    2.elde 5 bin km garanti! Tamam niyet iyi ama alan adamın 2. viteste 6bin devirde arabayı sürüp conta yakıp garantiden yaptır demeyeceğini kim garanti edecek? Yada bakımı gerçektrn yapılmış blr araç triger koparsa sorumlu satan mı yoksa yapan mı olacak? ben arabayı yaptırmışım, kayıtlarını faturasını alana veririm bir sorun halinde alan yapanla muhatap olsun ben niye arada kalıyorum onu anlamadım.

    5 liralık çin malına garanti iste 100 bini verene garanti yok. ne güzel dünya buna en çokda galericiler isyan ediyor. nedeni kar oranları düşecek. bakımlı arabanın trigeri neden kopsun ? sen değiştir koparsa zaten garantisini veren firma muhatap olur konuyla. ama sen pert arabaya bakımları 50 bin km geçmiş arabaya her tarafı macunlu arabaya sadece çizik giderici yaptık ucundan dersen kusura bakma ama sonuna kadar kazığı hakedersin. 25. sınıf insan düşüncesinden uzak durun. gel mesela bizim eşek niyetine kullandığımız 314 bindeki arabaya ben sana 5 tane 5 bin km garanti veririm. arabaya ne yaptığım nasıl baktığım bellidir. 5 bin km de dediğin iki tane uzun yol yapar. yada 5-10 depo yakıt tüketmek demek. çokta birşey değil yani. en azından arabanın bazı sorunlu kısımları gizlenip ya satıcam diye 3-5 gün idare edecek durumda birşey kalmaz. yada ona göre fiyat ister sahibi.


    kısacası dürüst olmayı bilmiyorsanız dürüst olmasını dibine kadar ÖĞRETİRLER. gayet de güzel sistem hatta çok geç kalınmış bir sistem. bakalım motorun yatak şıkırtısına o şunu katalım satana kadar idare eder diyeciler napacak.


    SIFIR ARABADA SORUN ÇIKARTABİLİR BU ÇOK NORMALDİR. AMA BAKIMLI ARABA İLE SIFIR ARABA BİRBİRİ İLE BENZER ÖZELLİKLERİ TAŞIR. SORUN ÇIKARMA ORANLARI ÇOK MİNİMİZEDİR.

    %90 doksanlık kısmın mağduriyetini engellemek için %10 luk kısmın mağduriyeti söz konusu bile olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    2002 model aracımı çürüyene kadar kullanırım. abuk subuk tipler gelecek 4999km de bu bozuldu....

    zaten amaç o çürükle kimse uğraşmasın... bir an önce ortalıktan temizlensinler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Niyet iyi ama suistimal edilebilir!

    pek zannetmiyorum. yollardaki bilmem kaç asırlık hurdaları bitirme operasyonu diyebiliriz. bu durumdada 400 bine gelmiş arabaya 30 bin kmdeki arabayla aynı parayı isteyenlerden kurtuluruz. gerçekten iyi araba iyi para olacak. kötü araba kötü para olacak. mesela ben bir e39 almak istiyorum 5.40i projelik filan sonuçta 20 yıllık edeceğim masrafa deysin diye. diyorum ki motoru bitik olsun önemli değil kazasız olsun önceliklerim filan ama bakıyorsun pertine bile deli para istiyorlar. motoru şanzımanı ölmüşe keza on numara diyip deli para istiyorlar. bari bunlar ucuz olursa alıp uğraşmaya değecek. ilk defa hükümetin yaptığı iki işten çok umutluyum.


    birincisi bu garanti kısmı ve yaptırım gibi karalılık.
    diğeri eğitim sistemi. sınav demek başlı başına saçmalık. becerisi olan gitsin mühendis olsun. 2 satır ezberledi diye mühendis olandansa becerikli olan tercihim olur. bakalım, umarım bu projeleri başarılı şekilde uygularlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zagor_71

    şurda yazılanları okuyorumda insanlığımdan utanıdım, vatandaşın biri çıkmış birde fake üyelik almış konuyla keskel alaka işi anaya kadar götürmüş, adama sorarlar senin baban pezevenk anan orospu ise millet neyapsın pezevenkten olma orospudan doğma piçin evladı. sen herkesi baban gibi pezevenk anan gibi orospu kendin gibi orospu çocuğumu sandın diye! konu ile alakalı yazacağın varsa yaz yoksa sus da adam sansınlar, piçin dölü olduğunu herkese haykırınca anana daha fazla müşterimi bulacağını sanıyorsun?

    Helal sana kardeşim
    Adam kendi anasının babasının arabasına sıra gelmediği için oturamıyor olacak ki babasının arabası var lafını döndürdü dolaştırdı nereye getirdi. Yarası olmayan bu kadar gocunur mu dimi ama, demek arkadaşın babası yanına anasınıda alıp kapı açık bekliyor ki Banada aklınca aynı aklı vermiş, birde fake üyelik almış aklınca oyun oynuyor. hayır anasının telefonunu verse insanlık adına hem ziyaret eder hemde arada al şu çocuğunuda biraz dolaştır diycem onuda vermiyor. Allah ne aileler gösteriyor şu forumda düşman başına
    @zombi7406



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 22 Eylül 2017; 12:56:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zombi7406


    quote:

    Orijinalden alıntı: @p4p800se


    quote:

    Orijinalden alıntı: zombi7406


    quote:

    Orijinalden alıntı: @p4p800se


    quote:

    Orijinalden alıntı: zombi7406


    quote:

    Orijinalden alıntı: @p4p800se


    quote:

    Orijinalden alıntı: zombi7406


    quote:

    Orijinalden alıntı: @p4p800se

    quote:

    Orijinalden alıntı: zombi7406

    her trigeri koparan da gelip ağlar şimdi ha :D
    arkadaş bizim lada 6500 de gidiyordu o kadar conta da yaktı ama aşırı devirden değil motora ayar çekilemediğinden ve orjinal parça bulamadığımızdan. senin servis düzgün iş yapmamış gelmiş buraya ağlıyorsun. zaten ben yazmışım. araç bakımlı iken arza yapıyorsa bu alıcının da satıcının da değil servisin suçu diye. daha ne zırlıyorsun anlamadım ki?

    Zırvalama yeri olmuş burası konuyla alaka yok olabilecek bir durumda satıcının durumunu yazana anlamadan ukalaca cevap vermek kapasiteni belli etmiş madem o kadar iddalarının maden herşeyi bilirim edalarındasın getir bana arabanı 6k devirde 2 gün kullanayım yiyormu? Birde ukalaca satıcının değil servisin suçu diyor, sen mi kanunu yazıyorsun sen den mi akıl alıyorlar da bu kadar emin konuşuyorsun

    burda zırlayan da sensin zırvalayan da sensin bebeğim. götürmüşsün kötü servise aracı bozdurmuşsun gelip zırlıyorsun.

    Ne kadar boş laf. Hayret ehliyet sınavından nasıl geçitinde araba aldın yoksa babanın arabası var daha ehliyetin bile yok burda ahkam mı kesiyorsun zira yazdıklarından ehliyet alabilecek yaşta olduğundan şüpheliyim hele arabalar konusunda yorum yapman imkansız tabii bebeklikten oto sanayide çalışmaya başlayıp yarım yamalak yalan yanlış birşeyler kapmışsan ayrı

    babamı karıştırma haddini bil. terbiyesiz herif. motordan anlamak için senden mi izin alacağım?gerkli gereksiz de flood atma.

    Babanın arabası var demeyi küfür sanıyorsan hayatın boyunca küfür yemişin haber yok ama neyse birkaç gün Forumdan ayrı kalmak sana iyi gelecektir.

    iyi o zaman senin de ananın arabası var mı bakalım? bir gün binerim.

    var binmeyen ne olsun. ?

    açsın kapısını binen çıkar merak etme.

    ya şu kapı açık bırakma olayı 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi seninkiler öyle mi yapıyorlar. Demek o yüzden bu işleri bu kadar iyi biliyorsun e madem sizinkiler hep kapıyı açık bırakıyor neden arada sende binmiyorsun, sıra mı gelmiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 22 Eylül 2017; 12:03:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sacmalik wv sifir arabaya garanti vermiyorken ben mi verecegim. Once sifir satilan araclarin garantiletini denetlesinler. Kac tane boyali kazali sifir araba satildi bu forum neler gordu neler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki sen devlet olarak aldığın vergilerin karşılığı olarak vermen gereken hizmetleri taahhüt ediyormusun kaçta kaçını ücretsiz faydalandırıyorsun vergisini ödediğim yolun köprüsünü otoyolunu bana yaptırıyorsun birde ayak bastı parasını dünyanın en fahiş fiyatından gene benden alıyorsun kısaca sormak lazım hiç Utanmanız Var mı ?

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    6 Aylık maaşı o coninin 9.048 $ yapar ve bunada anca ev kirasını öder, saati 7,25 $ olan bir yerde 8 saat çalışırsa günlük 58 $ kazanır. Ayda 1.508 $ yapar ki bunda daha taxesları yok, onuda verdiğinde yaklaşık 150,54 $ olur, tabii bu eyalate göre değişir benim ödediğim en düşük kimi eyaletlerde ekstra olarak fedaral hükümetede ödemek zorunda kalırsın ki buda %~14-17 yapar. O parayada ancak amerikanın yerli üretim arabalarını alır.

    Kısacası bir tarafınızdan elementler uydurmayın. Amerika dediğin ülke 1776 kurulan ve sürekli olarak sömürge yapan bir ülke, senin ülkende bu zamana kadar sömürülmüş bir ülke, bunca gelişme gösterilmesine rağmen hâla itiraz ediyorsunuz ya inanılmazsınız.

    2. El fiyatlarınıda onu satan kişi ve o piyasada oluşan arz-istek belirler. Ortalama bir insanda Mustang almaz, gider ortalama bir araba alır.
  • Garanti cok sacma bir yaklasim olmus. Bunun yerine satislarda bilirkisi raporu zorunlulugu konmasi daha mantikli olmaz mi? En azindan cizigi gocugu, arizayi bastan bilir alacak kisi. Fiyat ona gore bicilir. Boyle bir kanun sahibi satmasin araci, galeriye devretsin. Galerici yok pahasina kapatsin, sonra fahis fiyata itelesin. Devlette alacagi vergiyle mutlu olsun diye cikarilmis.

  • Galerilere bu uygulamayı getiremeyen devlet bakanı mı bunu söylemiş :)

    Ekspertiz firmaları vermeli garantiyi halk değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CenSoredGive

    6 Aylık maaşı o coninin 9.048 $ yapar ve bunada anca ev kirasını öder, saati 7,25 $ olan bir yerde 8 saat çalışırsa günlük 58 $ kazanır. Ayda 1.508 $ yapar ki bunda daha taxesları yok, onuda verdiğinde yaklaşık 150,54 $ olur, tabii bu eyalate göre değişir benim ödediğim en düşük kimi eyaletlerde ekstra olarak fedaral hükümetede ödemek zorunda kalırsın ki buda %~14-17 yapar. O parayada ancak amerikanın yerli üretim arabalarını alır.

    Kısacası bir tarafınızdan elementler uydurmayın. Amerika dediğin ülke 1776 kurulan ve sürekli olarak sömürge yapan bir ülke, senin ülkende bu zamana kadar sömürülmüş bir ülke, bunca gelişme gösterilmesine rağmen hâla itiraz ediyorsunuz ya inanılmazsınız.

    2. El fiyatlarınıda onu satan kişi ve o piyasada oluşan arz-istek belirler. Ortalama bir insanda Mustang almaz, gider ortalama bir araba alır.

    "6 Aylık maaşı o coninin 9.048 $ yapar " kısmından sonrasını okumadım. Polis maaşı 60 - 70 bin$/yıllıkdan başlar akademiden mezun olduğunuz sene. 5 yıllık polisseniz 90$ kadar alırsınız standart polis memuru olarak.

    Kaynak:

    http://www.njsp.org/recruiting/salaries-benefits.shtml

    http://www.nytrooper.com/salary_benefits

    Açıkçası "umarım deve sidiğinde boğulursun" tarzı kendi çapında hakaret etme girişiminizden sonra cevap vermeye gerek görmediğim, zerre tanımadığı adama sırf görüşü karşıt olduğu için hakaret etmeye kalkan, yandaşlıkta sınır tanımayan hayatınıza geri dönün. Umarım yöneticiler bu hakaret hesabınızdan başka gerçek hesabınızı da banlarlar...




  • Sorunlu arabaları bilerek sıkıntısı yoktur adı altında satan insanları kandıranlara karşı önlem alınmalı. yetkili bayiler bile boyasız diyerek boyalı araç satabiliyor ve mağdur kişi parasını geri almak için ölüp ölüp diriliyor mahkemelerde sürünüyor o sebeple bu konuya parmak basılması noktanın konması lazım KM sıfırlayan vicdansız imansızlar da buna dahil...

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    Bak sen şu işe bence bu yüzden kaybediyorsun keşke attığın kaynaklarıda okusaydın, o zaman bu ülkede ki herkes polis mi ? Nasıl bir kıyaslama asgari ücret üzerinden konuşuyorduk naptın bütün gün bunlarımı araştırdın ? Google amca en yüksek maaşı kim alıyor emerikada diye mi aradın. Neyse tatlı rüyalar. Bu arada evet yandaşım ülkeme karşı bir yandaşlığım var. Keşke sizinde bir vatanınız olsaydı iyi anlardınız bu duyguyu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.