Şimdi Ara

Bakan Çavuşoğlu Fransız Parlementer Sonia Krimi'yi Yerin Dibine Soktu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
7.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    +1 burdakiler muhaliflerin %50 si avrupa hastasi oldugu icin normaldir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyla biraz alakalı bir sorum olacaktı. Falih Rıfkı Atay'ın Ermeni olaylarını "jenosit" yani soykırım diye tanımlamış deniyor. Doğru mudur?
  • bu tarz işler ve olaylar burası gibi forumlarda ve sözlüklerde iş görmez

    nerede abidik gubidik olay varsa,hükümet karşıtı,islam karşıtı olay varsa prim yapar orası ayrı
  • düşüncelerinde haklı ama diplomasi böyle kabadayılıkla olmaz. alırlar aklını saçmalamasın rezil etmesin bizi. kahvanede degilsin eleştiriye eleştiri uslubunda cevap ver haklılığını kanıtla. Kahvaneden al birini koy oraya aynı konuşur ne anladık bu işten?
  • Buradaki Fransızlar kudurmuş , zaten Fransa'ya İtalya'ya söz geçirebileceğini sanan adama laf anlatılmaz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patya P kullanıcısına yanıt
    Gayette saglam yerinde konusmus sesini yukseltmek lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tarihimizin neredeyse son bi kaç yüzyılında ülkemizde bi fransız yalamalığıdır gidiyor. adamlar kafalarına göre sözde soykırımı tanıyor, bazı satılmışlar buna rağmen sırf hükümet muhalifliklerinden dolayı fransayı ülkelerine karşı koruyor, resmen kendilerine hakaret ediyor. umarım ülkemizin başına bu tip kıt beyinliler yüzünden bi halel gelmez, dün İstanbula gelen ingiliz gemilerine alkış tutanlar görünüyor ki hala tükenmemişler.
  • Bazı forum üyelerinin gözden kaçırdıkları en önemli nokta, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı, yine Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde olan Antalya'da, son derece haksız olan Fransa'nın ermeni meselesiyle ilgili tavrını eleştiriyor. Toplantıda bulunan Fransız parlamenter ise tepki gösteriyor. Kurdukları kritik cümlelerden biri, tarihi kazananlar yazar, diğeri PKK sizin tarafınızdan terör örgütü olarak tanınıyor olsa bile ( bu arada içlerinde ABD ve BM'nin de bulunduğu pek çok ülke ve uluslararası kurum tarafından terör örgütü olarak tanımlanıyor, bu tanımlamayı yapmayan ülkeler ise tamamen siyasi ve ideolojik temelli çıkar ve kaygılardan ötürü yapmıyor, yoksa bilmedikleri için değil ) pek çok ülke tarafından bu şekilde tanımlanmıyor diyor. Bunu da Türkiye'de söylüyor. PKK'nın verdiği zararın direk muhattabı olan ve yıllarca bu hançeri sırtında taşıyan ülkeye, yine o ülkenin içinde bunu söyleyebiliyor..

    Kafayımı yediniz beyler ? Aklınızı mı kaçırdınız ? Nerede yaşıyorsunuz ? Herif kan banyosu yapmış Afrika'da daha üstündeki kan kurumamış, gelmiş burada size PKK terör örgütü değil diyor, ermenileri şöyle böyle diyor, bunu da sizin ülkenizde yüzünüze söylüyor!

    Hadi Fransanın, Hollanda'nın, İspanya'nın tarihini bilmiyorsunuz bu belli oldu. Zorunda da değilsiniz ayrı konu. Ama kendi tarihinizi bilmek zorundasınız! Bu nasıl aymazlıktır?
    Yüzsüzlüğün dikalasını yapan, terbiyesizliğin dibine vuran, ikiyüzlülüğünü her fırsatta gösteren, lafını söyleyip işine gelmeyince arkasını dönüp giden Fransız'a niye iki kelam etmiyorsunuz ? Kahve ağzıymış bilmem ne! Bakan bey iyi sövüp göndermemiş, nezaket göstermiş!
    Her önünde klavye olan abuk subuk birşeyler yazmak zorunda değil..! Boyunuzdan büyük ve aklınızın kesmediği konularla ilgili lütfen kıymetli yorumlarınızı kendinize saklayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hckr

    Konuyla biraz alakalı bir sorum olacaktı. Falih Rıfkı Atay'ın Ermeni olaylarını "jenosit" yani soykırım diye tanımlamış deniyor. Doğru mudur?
    Jenosit olarak tanımlayıp bir Atatürk anısı da aktardığını iddia ederler. 17 Aralık 1968 tarihinde yazmıştır derler. Ben araştırdım, öyle bir yazı bulamadım, göremedim. Atatürk anısına da bakılırsa, yalan olduğu açık.
  • Arap asıllı kadın Fransa adına Ermeni hakkı savunuyor... Böylesi bir asimilasyon örneği ve şahsiyetsizlik az görülür... Midem bulandı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Big Rip

    Bazı forum üyelerinin gözden kaçırdıkları en önemli nokta, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı, yine Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde olan Antalya'da, son derece haksız olan Fransa'nın ermeni meselesiyle ilgili tavrını eleştiriyor. Toplantıda bulunan Fransız parlamenter ise tepki gösteriyor. Kurdukları kritik cümlelerden biri, tarihi kazananlar yazar, diğeri PKK sizin tarafınızdan terör örgütü olarak tanınıyor olsa bile ( bu arada içlerinde ABD ve BM'nin de bulunduğu pek çok ülke ve uluslararası kurum tarafından terör örgütü olarak tanımlanıyor, bu tanımlamayı yapmayan ülkeler ise tamamen siyasi ve ideolojik temelli çıkar ve kaygılardan ötürü yapmıyor, yoksa bilmedikleri için değil ) pek çok ülke tarafından bu şekilde tanımlanmıyor diyor. Bunu da Türkiye'de söylüyor. PKK'nın verdiği zararın direk muhattabı olan ve yıllarca bu hançeri sırtında taşıyan ülkeye, yine o ülkenin içinde bunu söyleyebiliyor..

    Kafayımı yediniz beyler ? Aklınızı mı kaçırdınız ? Nerede yaşıyorsunuz ? Herif kan banyosu yapmış Afrika'da daha üstündeki kan kurumamış, gelmiş burada size PKK terör örgütü değil diyor, ermenileri şöyle böyle diyor, bunu da sizin ülkenizde yüzünüze söylüyor!

    Hadi Fransanın, Hollanda'nın, İspanya'nın tarihini bilmiyorsunuz bu belli oldu. Zorunda da değilsiniz ayrı konu. Ama kendi tarihinizi bilmek zorundasınız! Bu nasıl aymazlıktır?
    Yüzsüzlüğün dikalasını yapan, terbiyesizliğin dibine vuran, ikiyüzlülüğünü her fırsatta gösteren, lafını söyleyip işine gelmeyince arkasını dönüp giden Fransız'a niye iki kelam etmiyorsunuz ? Kahve ağzıymış bilmem ne! Bakan bey iyi sövüp göndermemiş, nezaket göstermiş!
    Her önünde klavye olan abuk subuk birşeyler yazmak zorunda değil..! Boyunuzdan büyük ve aklınızın kesmediği konularla ilgili lütfen kıymetli yorumlarınızı kendinize saklayın.
    Haklı olan değil güçlü olan kazanır.
    ermeni soykırımı yalanıyla nasıl bir mücadele içindesiniz dünyanın kilit yerlerinde lobiniz var mı ?
    5 milyon arabı ülkeye sokup burada milliyetçilik bildirisi yayınlayarak kendinizi rezil etmeyin, siz ümmetçisiniz ve körfez sermayesine bayılıyorsunuz.

    Avrupa ile mülteci anlaşması yaptınız 5 milyon arabı ülkeye yerleştirdiniz, Avrupa anlaşmanın hangi maddesini yerine getirdi ?
    Harcanan 45 milyar doların hesabını nasıl vereceksiniz ?
    SİZ DAHA ANTLAŞMANIN MADDELERİNİ YERİNE GETİREMEYEN AVRUPA'DAN HAKLARINIZI TALEP EDEMEZKEN BÖYLE POPÜLİST TARTIŞMALARA GİRERSENİZ KONUŞTUĞUNUZ HİÇBİR KELİME DİKKATE ALINMAZ.
  • Çavuşoğlu doğru konuşmuş fakat bu konuşmasını sadece konuşma olarak bırakmamalı.Karşımızdakiler konuşmuyor dikkat ederseniz dediklerini yapıyorlar.Siz 'Türkiye o eski Türkiye değil.Cevabınızı alırsınız' deyinceye kadar güçlü bir devlet olarak Ermenilerin bu ülkelerdeki faaliyetlerini engellersiniz.Öyle bir gücünüz olur ki kimse sizin tarihiniz hakkında karar veremez.Fakat bugün bunun olmadığını görüyoruz.Mesela Fransızların soykırımına maruz kalmış olan ülkelerle yakın ilişkiler kurabilirsiniz bu ülkelerdeki Fransız çıkarlarına çomak sokabilirsiniz.Türkiyede Fransızların yapmış olduğu katliamları soykırım olarak kabul edebilirsiniz.Payitaht ve Diriliş gibi hayali senaryolarla millete gaz vermek yerine 1915 olaylarını anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' gibi Dünyanın dört bir yanında izlenme rekorları kırabilecek diziler çekebilirsiniz.Osmanlının yüzyıllarca farklı etnik ve dini grupları barış içinde yaşattığını anlatan diziler çekebilirsiniz.Dışişleri olarak kuracağını kurullar ve komisyonlar aracılığıyla sözde Ermeni soykırımına dair iddiaları tartışmak için uluslararası paneller,konferanslar düzenleyebilirsiniz.Ermeniler nasıl ki olmayan soykırımlarını her yıl anıyorlarsa bizde 1915 yılında Ermeniler tarafından vahşice katledilen Türkleri ve müslümanları anma etkinlikleri düzenleyebilir dahası Ermeni teröristler tarafından katledilen diplomatlarımızı sürekli anar onlar hakkında belgeseller ve hatta filmler/diziler çekebiliriz.Dahası 1992 yılında Azerbaycan Hocalıda yaşanan Ermeni vahşetini Dünya gündemine getirilebilir,sözde Ermeni soykırımını savunan Ermenilerin ve Ermenistanın nasıl iki yüzlü siyaset izledikleri anlatabiliriz.Fakat bunların hiçbirini yapmayıp kuru kuru 'Türkiye o eski Türkiye değil.' demenin bir anlamı yok.

    Ek bir bilgi olarak Ermenilerin sözde soykırım iddiaları 1919-1923 tarihleri arasında İstanbulu işgal eden itilaf devletleri tarafından ciddiyetle ele alınmış fakat işgal boyunca İtilaf devletleri özellikle de İngilizler bütün Osmanlı arşivlerini aramalarına rağmen Ermenilere yönelik herhangi bir soykırıma işaret edebilecek tek bir belge bile bulamamışlardır.Çavuşoğlu bu noktaya parmak basabilir ve bu kadına atalarının İstanbulu işgal ettiklerinde neden soykırıma dair tek bir kanıt bulamadıklarını sorabilirdi.Kaldı ki dönemin Çarlık Rusyasına ait devlet arşivlerinde de Türklerin Ermenileri öldürmesinden daha ziyade Ermenilerin Türkleri toplu bir şekilde öldürdüğü birçok olay kayıtlara geçmiştir.Bundandır ki Çarlık Rusyası yıkıldıktan sonra kurulan Sovyetler Türkiye'yi Ermeni soykırımı yapmakla suçlamamış dahası Lozan Anlaşması imzalanırken de Ermenilerin iddiaları hiç gündeme gelmemiştir.Ermenilerin sözde soykırım iddiaları ise 1965 yılında Uruguayın bu iddiaları tanımasıyla tekrar Dünya gündemine gelmiştir.Bugünkü Rusyada Sovyetlerin 1991 yılında dağılmasından dört yıl sonra 1995 yılında kendi devlet arşivlerini yalanlarcasına bu sözde Soykırımı tanımıştır.

    Ayrıca dikkat edilirse bugün sıkı fıkı olduğumuz Rusya ve Venezuela'da Ermenilerin sözde soykırım iddialarını kabul ederken ağırlıklı olarak düşman kategorisinde gördüğümüz İngiltere,Amerika ve İsrail'de Ermenilerin sözde soykırım iddiaları kabul edilmiş değil.İngiltere ve Amerika'da bazı eyaletlerde ve bölgelerde sözde Ermeni soykırımı tanınmış olsa da İsrailde bu sözde soykırım iddiaları tanınmamıştır.Günümüzde ise Türkiye'nin diplomasi dilinden uzak 'astığım astık kestiği kestik' dış politikasından dolayı İsrailde misilleme olarak Ermenilerin sözde iddialarının kabulü tartışılmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 13 Nisan 2019; 5:3:57 >
  • bakanın konuşmasında son kısım hariç eleştirilecek bir yer bulamadım açıkçası evet soy kırımın şartları bellidir ve evet fransa gibi belçika gibi ülkelerin sömürgecilik ve soy kırım alanında karnesi ortadadır. Buradan biz yaptık ama siz daha fazlasını yaptınız anlamı çıkmaz sadece bir olayı eleştirebilmek için ondan çok daha ağırlarını yapmamış olmak gerekir anlamı çıkar.
    Bununla birlikte bu cevabın getirisi ne olur bence hiç zira konuşmanın ötesinde dış politikada çok güçlü olmadığımız ortada.
    Ekonomik gücünüz olmazsa bugünün dünyasında maalesef diğer alanlarda da güçlü olma şansı olmuyor, bir yaptırım gücümüz olsa zaten o konuşma yapılmazdı en başta,dış politikada asıl olan da oydu. Yoksa o konuşmuş sen cevap vermişsin sonuç ne ?
  • Big Rip B kullanıcısına yanıt
    Genel olarak insanların eleştirmesinin nedeni söylenenlerin sadece söz olarak kalması.Mesela Fransızların dahası bugünkü Avrupanın yumuşak karnı Suriyeli mültecilerdir.Türkiye bu mültecileri Avrupaya gönderse Türkiye'nin nasıl ekonomisi bozulduysa onlarında ekonomisi ve sosyal yapısı darbe alır.Soykırımı tanıyan Fransaya, Almanyaya, Yunanistana,Bulgaristana,İsveç'e,Hollandaya,Belçikaya,Avusturyaya ve İtalyaya bundan daha iyi cevap olabilir mi?Fakat biz bunu yapmıyoruz.Avrupalılar verdikleri sözleri tutmazken biz hala daha onlara karşı söylenmekten başka birşey yapmıyoruz.İcraat lazım.İcraat olacak ki bu densizliği ve hadsizliği yapamasınlar.

    Mesela Amerikalılar Ermeni iddialarında ileri sürülen öldürülen sivil sayısından daha fazlasını Irakta,Vietnamda ve Japonyada öldürdü.Dahası Japonlara atom bombası atarak adeta insanlık suçu işledi.Yüz binlerce kadını, çocuğu, yaşlıları,gençleri,engellileri dahası savaşla hiç alakası olmayan kedileri,köpekleri,ağaçları,kuşları tümden katletti.Bugün bile atom bombasının yaydığı radyasyondan dolayı sakat doğan ve ölen insanlar varken neden Dünyanın hiçbir yerinde bu vahşet soykırım olarak tanınmaz?Dahası Amerikalılar,Amerikan kıtasının yerlileri olan Kızılderilileri de katletmiştir.Neden Dünyada kızılderililerin katledilmesi hakkında tek bir film ve dizi yok?Neden tartışılmaz?Aynı şekilde İngilizlerde sadece Hindistanda Hitlerin öldürdüğü Yahudilerden ve Ermenilerin ileri sürdüğü sözde soykırım kurbanlarından daha fazla Hintliyi 1876 yılında aç bıraktılar ve bu bilinçli kıtlık sayesiyle 29 milyon insanın ölmesine neden oldular.Peki bunu tartışan var mı?Demek ki güçlü devlet olmak için ağız dalaşına girmek gerekmiyor.En baştan buna mani olmak gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 13 Nisan 2019; 5:22:32 >
  • Güzel konuşmuş biz soykırım yapsak ermeni milleti kalmazdı.

    Bizi soykırımla suclayanlar kendi pislik tarihini gizlemek için yapıyordur.

    Türkiye olmasa Avrupa'lı siyasetçiler neye sallayıp oy alacaklar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by-ko

    Çavuş güzel konuşmuş. Ancak zamanında ermenilerden özür dilediklerini, "akil adamlar" tarafından ermeni soykırımının tanınacağını, apo serbest kalıp diyarbakır milletvekili olacak dediklerini unutmadık.

    Akp rüzgar nereden eserse oraya döner. Bugün mhp ile yatakta o yüzden milliyetçi taklidi yapıyor. Yarın hdp daha çok ümit vadetsin anında eski haline dönerler.
    Vallahi bundan daha güzel bir anazliz olamaz
  • Hükümeti sevmem desteklemem ama fransız lar maalesef dünyanın en faşist ve sömürgeci toplumdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

    Haklı olan değil güçlü olan kazanır.
    ermeni soykırımı yalanıyla nasıl bir mücadele içindesiniz dünyanın kilit yerlerinde lobiniz var mı ?
    5 milyon arabı ülkeye sokup burada milliyetçilik bildirisi yayınlayarak kendinizi rezil etmeyin, siz ümmetçisiniz ve körfez sermayesine bayılıyorsunuz.

    Avrupa ile mülteci anlaşması yaptınız 5 milyon arabı ülkeye yerleştirdiniz, Avrupa anlaşmanın hangi maddesini yerine getirdi ?
    Harcanan 45 milyar doların hesabını nasıl vereceksiniz ?
    SİZ DAHA ANTLAŞMANIN MADDELERİNİ YERİNE GETİREMEYEN AVRUPA'DAN HAKLARINIZI TALEP EDEMEZKEN BÖYLE POPÜLİST TARTIŞMALARA GİRERSENİZ KONUŞTUĞUNUZ HİÇBİR KELİME DİKKATE ALINMAZ.

    Alıntıları Göster
    1- Katılıyorum ancak, güçlü olan haksız olduğu halde kazandığı sürece meşruiyetini kaybeder.
    2- Maalesef, ermeni meselesiyle ilgili mücadelede ülke olarak tarihsel anlamda hep geride kaldık. Söylediğinize harfiyen katılırım.
    3- 5 milyon arabı sokan ben değilim. Konuyla hiç alakasız bir mesele, abuk subuk konuşmayın. Milliyetçilikle hiç ilgisi yok yazdıklarımın. Ümmetçi falan hiç olmadım olan tarafta da olmadım, faydalı bir görüş olduğunu da düşünmüyorum. Körfez sermayesine ben bayılmıyorum ama ABD, Almanya, Fransa, İngiltere gibi Türkiye'de bayılıyor bu meseleye tek taraflı bakıyorsunuz, ABD babasının hayrına mı duruyor orada ? Trump niye her ziyaretinde parayı düşürmüyor ağzından ? Saf olmayın parayı herkes sever. Kimden geldiğinin pek önemi yok.
    4- Avrupa ile mülteci anlaşmasını ben yapmadım, tekrar ediyorum ben 5 milyon arabı ülkeye yerleştirmedim. Avrupa ile mülteci anlaşmasının yerine getirilemeyeceği zaten belli idi. Eğer devlet kademesi buna bilerek kandıysa ayıp, bilmeden kandılarsa yazık. He bu noktada AB'ye de iki çift laf edin.!
    5- 45 yada 65 milyar doları ben mi harcadım da bu soruyu bana soruyorsunuz ? Ermeni meselesiyle, mülteci sorununun ne ilgisi var ? Diğer mesele de dolmuşsunuz belli, ben de benzer görüşteyim, size de katılıyorum ancak iki meseleyi birbirinden ayıramıyorsanız o zaman yazmayın yani.
    6- Büyük harflerle yazmanız, yazdıklarınızı daha manâlı hale getirmiyor. Görüşünüzin ilk kısmına katılmakla beraber, diğer kısmına tamamen karşıyım, zira belli ki avrupa'nın içinde olduğu popülizmin farkında değilsiniz. Sadece bize özel bir durum değil bu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.