Şimdi Ara

Bahşiş terörü devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu olaydan nasıl kurtulunacak.ilk benzini alırken hesapta adettenmiş bahşiş hadi ona tamam.onuda vermedim de dün yine benzin alırken "araba yenimi abi" "evet" "pompa çıkmaz o zaman keh keh"

    ya bu tipler neden bahşiş istiyor benden yok kardeşim vermiycem size bahşiş param gani olsada vermiycem.Ne saçma iş ya ben bu muhabbete maruz kalmak zorundamıyım



  • Vereceğin 10 20 lira para. Verirseniz gönlünüzden kopar verirsiniz. Vermek istemezseniz vermezsiniz. Bu kadar basit. Bunun için konu mu açılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhand28

    Vereceğin 10 20 lira para. Verirseniz gönlünüzden kopar verirsiniz. Vermek istemezseniz vermezsiniz. Bu kadar basit. Bunun için konu mu açılır.

    dostum bırakın yakamı vermiyorum, ama esas olay o saçma muhabbete girme olayı.neden olmadık yerde benden para istiyorsun ya neden yani
  • Bu konuda yanlış yönden bakıyorsunuz. Bizim milletimiz de At-Avrat-Silah kültürü devam etmektedir. Şimdi bunun derinliklerine inmeden nasıl düğün yapılırken yol kesen mahalle çocukları, nişanda makas kesmeme adetleri olduğu gibi araba alınca da pompacılara göre böyle bir adet var. Her şeyi ayarında yapmak güzel. Adamlar senden 3-5bin istemiyor sonuçta. Bizde araba aldığımızda oldu 2 pompacıya 10ar lira verdim duasını aldık. Maddiyata pek takılmamak gerek. Sizde nasıl bi muhabbet yaşandı bilmiyorum. Karşılıkli mütevazi ile çözülecek bi durum. Terör diye de adlandırmamak lazım.



    Şu da var, verme mecburiyetinizde değilsiniz tabiki. Madem adamlar sordu yeni mi vs. abimin arabası, 2bin km oldu falan filan. Laflar edebilirdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • para vermemek için neden yalana girmeli insan ?

    ne gerek var yani.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Yalana bende karşıyım zaten "laflar edebilirdiniz" dedim.

    Yalan söyle geç demedim. Pompa çıkmıyorsa çıkmıyor bas git az ilerde başka petrolcü vardır. Ama takılması gerekilen nokta bu değildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kuruş verme.hatta şirketinde benimdeğil de hatta muattab olma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin istasyonunda "pompaci" olmasi sadece akaryakit istasyonun guvenligi icin.



    Yoksa hic bir isletme bir ordu adami sadece 3 tane tusa basmasi icin almaz.



    Ama bahsis konusuna katilmiyorum, min 8% 12% 20%max gibi belli bir standartta olmali ve amerikan usulu olmali. Ama gel gor ki devletin vergi politikasiyla uyusmadigi icin yapilmiyor.



    Balik kilcigi ayiklattigin Garsona, yagmur soguk kar kis demeden kapina gelen pizza Servis Elemanina, bilumum belli olmayan kosullarda calisan hizmetliye. (Oda servisi vs vs temiz birakilan oda var it gibi birakilmis oda var.) Bahsis vermeyeceksin sonra da kaliteli hizmet isteyeceksin.



    Ya da tamamen bahsis yasak diye bir kanun ciksin. Isyerleri prim sistemi getirsin.



    Baska yapacak birsey kalmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 8 Şubat 2018; 8:29:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahşiş olayı dilenciliğe döndü artık. Hele o düğünlerde olan rezalet başka bir şey değil.
  • İyi ki araba aldın bee dünyada araba aldı diye bahşiş istenen tek kişi sensin heralde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün lastik bayağı ünlü bir markanın istasyonunda hava basayım dedim ama hava basmıyor , o sırada pompacı yanıma geldi ( o kendi geldi ben çağırmadım) ne oldu falan derken dedi basıncı biraz artırayım belki o zaman hava basar gerçekten basıncı arttırınca hava basmaya başladı , bu da yılışık yılışık --sabah sabah alırım bir bahşiş-- demeye başladı bende şaka yapıyor zannettim ve teşekkür ettim , sonra baktım ikidebir elime bakıyor , 2 dakikada işi bitirdi, ayağa kalktı bu sefer yine başladı alırım bir bahşiş falan demeye , gülerek sıratarak söylüyor ama parayı versem kapacak , ne bahşişi bunun için bahşiş mi olur dedim vurdum kapıyı gittim . sonra şikayet falan edecektim ama sonra boş verdim şimdi adamı işten falan çıkarırlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyazakbil

    Geçen gün lastik bayağı ünlü bir markanın istasyonunda hava basayım dedim ama hava basmıyor , o sırada pompacı yanıma geldi ( o kendi geldi ben çağırmadım) ne oldu falan derken dedi basıncı biraz artırayım belki o zaman hava basar gerçekten basıncı arttırınca hava basmaya başladı , bu da yılışık yılışık --sabah sabah alırım bir bahşiş-- demeye başladı bende şaka yapıyor zannettim ve teşekkür ettim , sonra baktım ikidebir elime bakıyor , 2 dakikada işi bitirdi, ayağa kalktı bu sefer yine başladı alırım bir bahşiş falan demeye , gülerek sıratarak söylüyor ama parayı versem kapacak , ne bahşişi bunun için bahşiş mi olur dedim vurdum kapıyı gittim . sonra şikayet falan edecektim ama sonra boş verdim şimdi adamı işten falan çıkarırlar

    denk gelirse şikaet edin. yoksa iyice işin pisliği çıkar. bahşiş ne ya ilk defa duyuyorum.




  • Gönlünden koparsa zaten verirsinde kimseyede soylenmez yok araba yenimi öyle mi böyle mi diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angTR -- 8 Şubat 2018; 9:38:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ileri iade İ kullanıcısına yanıt
    Çünkü milletin dini imanı para olmuş her yerden para koparmaya çalışıyorlar bir de işin kötü yanı vermezsin adam gelir pompayı çıkartırken arabanı çizer sonra yaptığı doğru bir şey olduğunu düşünür gerile gerile anlatır para vermedi ben de arabasını çizdim diye bir de küfür eder arkanızdan

    Zaten amacı güzel bir şey yapmak olsa hayırlı olsun der

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam vermem kesinlikle. Zaten maaşını almıyor mı o adam. Alıyor. Sen bedavaya mı alıyorsun benzini. Parasını veriyorsun, hem de Dünya genelinde en yüksek ücreti ödeyerek vergilerle birlikte.

    Artı olarak, bahşiş gönülden koparsa etik olur. O pompacı da ne o öyle dilenci gibi yüzsüz bir şekilde bahşiş istemiş. Ben pompacı olsam utanırım bahşiş istemeye. Geçende eve yemek sipariş verdim, kurye geldi, renkli renkli gözlü beyaz tenli bir eleman, poşeti elime tutuşturup "afiyet olsun" deyip gitti hızlı bir şekilde. O anki atmosferden anladım ki bahşiş vermeme müsaade vermeden uçup gitmek istedi. Belki çalıştığı işyerinin böyle bir talimatı vardı çalışanlarına karşı, belki de elemanın kendi düşüncesiydi. Ne olursa olsun, yüzsüz bir şekilde bahşiş isteyenlere karşı çoğu insan olumlu gözle bakmaz, birçok insan rahatsız olabilir bu durumdan.
  • Arabayı alalı 1 ay oldu diyip geçeceksiniz bu kadar basit, ver ruhsata bakayım diyecek hali yok.
  • Evet arabayı yeni aldım de fakat dilenerek değil çalışarken aldım de bitsin. Bana bir kere yaptılar adamı itip yere fırlattım. Müdür gelsin diye bekledim gelmedi.
  • Gariban pompacıya ilk akaryakıt alımında bahşiş normaldir, ancak onlarda işi azıtıyor 5-10 gün sonra bile bahşiş istiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.