Şimdi Ara

Bahçeşehir Üniversitesinde Okuyanlar veya Tercih Edicekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
13.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: silverarrow

amca sen biliosan bişiler yaz daha buraya nette arıorum arıorum bişi yok

Olm Perşembe günü geliceksin işte. Gider kendin bakarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Kampüs olarak görüp görebileceğiniz en güzel yerdedir. Beşiktaşta denize sıfır. Hazırlık okulu ise Mecidiyeköy, Ortaklar caddesindedir. Türkiyenin en köklü vakıf üniversitelerinden birisidir. Ancak yinede imkanınız var ise gidip yerinde bilgi almak en güzelidir.

Hazırlık okulunu tasıdılar, o da Besiktasta Ciragan'ın karsısında artık :) (emineyet'e gelmeden yukarı cıkan yokusta solda)

Arkadaslar bilg. muh. icin iyidir kotu degildir, siz eger emek verip kasarsanız cok sey ogrenebilirsiniz. Butech de calısır harclık cıkartabilirsiniz, tubitak projelerinde yer alabilirsiniz. Cok dolu ve iyi 4 sene gecirebilirsiniz. Ama yok ben ortama yapıcam malak gibi sigara icecegim denize karsı, cay yudumlayıp siir okuyacagım diyorsanız isiniz var.

kotu yanlarını soyleyeyim:
    -Ortam ister istemez yapacaksınız hatta akraba olacaksınız cunku okul kalabalık. Bahcede oturacak yer bulamayacaksınız, dipdibe sigara icen birsuru adam goreceksiniz ders aralarında.
    -Ders yapacak sınıf bulunamadıgından (derslik az ogrenci cok) bazı derslerin saatleri 18:00-21:00 gibi olabilir, alısacaksınız, cozumu yok.
    -Yemek pahalıdır.
    -Ogrenci isleri kotuydu zamanında simdi daha iyiymis.
    -Ogrencilerin bir kısmı bos bos gezer, okumaya mı gelmis besiktasa gezmeye mi belli degildir, bu adamlar 2-3 sene sonra ortadan kaybolur zaten.

Bu soylediklerim sanırım her okul icin gecerli bu arada :D

• Editlemeyip ayrı mesaj olarak yazıyorum bu baskaca bir olaydır.

Okulda kampus olayı yoktur, gece gideyim saat 22:00 de lab'a gireyim projemi yapayım olmaz. Eskiden olurdu, 2-3 gun ustuste okulda kalırdık, guvelik ogrevlileri cay vs. yaparlardı bize acıyıp, sonra bir anda isler degisti. Saat 22:00 de okulu bosalatmaya basladı adamlar. Calısacaksan okulda ve projen okuldaysa (mekatronik mesela, robotu eve mi gotureceksin otobuse koyup) isin zor. Bolum baskanına gidip yalvar yakar kagıt alacaksın bu adam bu gece okulda kalabilir diye, ve bunu kalacagın hergun icin yapman gerekiyor. Final zamanı 00:00 a kadar acık sanırım okul ama bunun dısında gideyim sabahlra kadar calısayım isi zordur maalesef.
  • Amerika'daki hazırlığın yıllık 23.000$ gibi bir ücreti vardı yanılmıyorsam.Okuldan daha net bilgi alabilirsiniz bu konuda. Sulas arkadaşımızın dediğine zıt olarak hocalar ve öğrenciler lab'ların çalışmak istediğimiz her saatte açık olduğunu belirtmişti. Bunun için hocadan izin alıp anahtarı almanın yeterli olduğunu söylüyorlardı. Bu konuyu tekrardan soracağım
  • Arkadaşlar, Bahçeşehir için bursun kesilme şartları nedir? Alttan ders bırakma falan mı, yoksa belirli bir ortalamanın altına düşme mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 25 Temmuz 2010; 23:46:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunder9

Amerika'daki hazırlığın yıllık 23.000$ gibi bir ücreti vardı yanılmıyorsam.Okuldan daha net bilgi alabilirsiniz bu konuda. Sulas arkadaşımızın dediğine zıt olarak hocalar ve öğrenciler lab'ların çalışmak istediğimiz her saatte açık olduğunu belirtmişti. Bunun için hocadan izin alıp anahtarı almanın yeterli olduğunu söylüyorlardı. Bu konuyu tekrardan soracağım

Bunu tanıtım gunlerinde hocalara degil, gidip kapıdaki guvenlikcilere sorun birde, onlar size dogru bilgiyi verecektir ;)
  • Burs ile ilgili durum vs. başvuru koşullarında gayet açık anlatılmış. (2010_OSYS_Tablo3ve4Kosullar.pdf dosyasında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 26 Temmuz 2010; 14:53:11 >
  • Bahçeşehir Üni.'nin sitesinde burslarla alakalı şu yazıyor;

* ÖSYM bursları, öğrenci öğrenimine devam ettiği sürece, başarı durumundan bağımsız olarak kesintisiz uygulanır.

Burdan çıkaracağımız sonuç; 7 yılda bitirsek üniversiteyi yine de bursumuzun kesilmeyeceği mi? Ve ortalamamız 2.00'ın altına düşse bile?
  • Kılavuzdan alın bilgileri, daha doyurucu olur, tembellik etmeyin :) :

Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece
    yurt içinde eğitim ücretini kapsamaktadır. Bunun dışında kalan
    barınma, beslenme, ulaşım, kitap, yurt dışında eğitim giderleri burs
    kapsamı dışındadır. Burslar, ıngilizce Hazırlık Programında geçirilecek
    bir yıllık süreyi de kapsamaktadır. Burslar karşılıksız olup; normal
    eğitim-öğretim süresince kesilmez.
    Burada sözü edilen eğitim
    ücreti bursu, sadece bu kılavuzda “Burslu” öğrenci alınacağı
    belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsamaktadır. Ayrıca,
    Bahçeşehir Üniversitesine yerleştirilen ve LYS yerleştirme puan
    türü sıralamasında (Ek puanla derece yapanlar hariç) Türkiye
    genelinde ilk 1000 arasında yer alan öğrencilere normal öğrenimleri
    süresince yılda dokuz ay süre ile aylık 1.000 TL burs verilecektir.
    Öğretim dili, önlisans programları hariç ıngilizce’dir.

Normal eğitim-öğretim süresince kesilmez diyor, yani kılavuzda seçtiğin bölümün karşısında kaç yıl okuyacağın belli mi? Belli.
    İngilizce hazırlık sınıfı da bursa dahil demiş mi? Demiş.
    Toplam ne eder ? :)
    Başka şart var mı? Yok.

İşte bu şartların dışına çıktın mı bursun kesilir demektir. Ortalama ile ilgili durum varsa mutlaka belirtilir, mesela Fatih Üniversitesinin burslu programlar için şartlarına bakın. Ne demek istediğimi tam olarak anlarsınız o zaman.

Her zaman kılavuzdan bakın bilgilere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 26 Temmuz 2010; 15:40:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Bahçeşehir Üni.'nin sitesinde burslarla alakalı şu yazıyor;

* ÖSYM bursları, öğrenci öğrenimine devam ettiği sürece, başarı durumundan bağımsız olarak kesintisiz uygulanır.

Burdan çıkaracağımız sonuç; 7 yılda bitirsek üniversiteyi yine de bursumuzun kesilmeyeceği mi? Ve ortalamamız 2.00'ın altına düşse bile?

aynen dediğin gibi hocam yedi yıl hakkın war
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverarrow

quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Bahçeşehir Üni.'nin sitesinde burslarla alakalı şu yazıyor;

aynen dediğin gibi hocam yedi yıl hakkın war

neye göre 7 yıl? lisansta max 7 yıl okunuyor onun için diyorsan eğer bunu hazırlığı da ekle 8 ya da 9 yıl olur bu. ayrıca yök'ün üniversiteden atılmayı kaldıracak olan uygulaması yakında geçecek. e o zaman 15 sene burslu okursun sen "öğrenci öğrenimine devam ettiği" için.

söz konusu ticaretin girdiği bir ortamsa mutlaka detayına kadar sorun araştırın. arayın telefonla, e-mail atın, gidin rektörüne danışın bu konuları.

örnek vermek gerekirse; sabancı web sitesinde
    "Öğrenciler, derslere kayıtlı olarak öğrenimine devam ettiği ve disiplin cezası almadığı takdirde, üniversiteye ilk girişte sağlanan burslar normal öğrenim süresince kesintisiz devam eder ve uzatılamaz" yazar.
    - Ama klavuzdan bakarsanız eğer:
    "Normal öðrenim süresi; Diller Okulu’nda geçirilebilecek
    bir yıllık veya bir dönemlik süreyi de kapsamak üzere; öğrenimine
    Diller Okulu’ndan başlayan öğrenciler için 5 yıl, doğrudan birinci
    sınıfa başlayan öğrenciler için ise 4 yıldır." yazar.

• Arkadaşlar, bahçeşehir üniversitesinin ortamı nasıl? Matematik-Bilgisayar'ı Tam Burslu yazıcam, ama malumunuz özel üniversite. (: Burslu burssuz ayrımı falan olur mu? Ve denizliden gelicem, yurtta kalamam büyük bir ihtimal, kampüse yakın evlerde kiralar nasıl ve bana ev arkadaşı çıkar mı buradan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: RitEmrE

Arkadaşlar, bahçeşehir üniversitesinin ortamı nasıl? Matematik-Bilgisayar'ı Tam Burslu yazıcam, ama malumunuz özel üniversite. (: Burslu burssuz ayrımı falan olur mu? Ve denizliden gelicem, yurtta kalamam büyük bir ihtimal, kampüse yakın evlerde kiralar nasıl ve bana ev arkadaşı çıkar mı buradan :D

Bahçeşehir Üniversitesi'ni bilgisayar mühendisliğinde okuyan burslu bir öğrenci gezdirdi bana, çoğu özel üniversitede olduğu gibi parayla okuyanların burslu okuyanlara karşı görüşleri pek iyi olmasa gerek.(genel olarak o hava vardı)Vereceği olanaklar iyidir ancak üniversitenin adı da önemli tabi ki.Kirayı hiç sorma malum İstanbul, Beşiktaş çevresi kiralar düşük değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuckerPunch

quote:

Arkadaşlar, bahçeşehir üniversitesinin ortamı nasıl? Matematik-Bilgisayar'ı Tam Burslu yazıcam, ama malumunuz özel üniversite. (: Burslu burssuz ayrımı falan olur mu? Ve denizliden gelicem, yurtta kalamam büyük bir ihtimal, kampüse yakın evlerde kiralar nasıl ve bana ev arkadaşı çıkar mı buradan :D

Bahçeşehir Üniversitesi'ni bilgisayar mühendisliğinde okuyan burslu bir öğrenci gezdirdi bana, çoğu özel üniversitede olduğu gibi parayla okuyanların burslu okuyanlara karşı görüşleri pek iyi olmasa gerek.(genel olarak o hava vardı)Vereceği olanaklar iyidir ancak üniversitenin adı da önemli tabi ki.Kirayı hiç sorma malum İstanbul, Beşiktaş çevresi kiralar düşük değil.

Biliyorum düşük değil. Ev arkadaşı ararım o sebepten. (: Beşiktaşta olmak da mecbur değil, ulaşım konusunda bir yol buluruz. (: Görüşlerin iyi olmaması normal. Bölüme girersem seçmeli dersleri bilgisayar tarafından alırım hep zaten.

• quote:

quote:

quote:

Biliyorum düşük değil. Ev arkadaşı ararım o sebepten. (: Beşiktaşta olmak da mecbur değil, ulaşım konusunda bir yol buluruz. (: Görüşlerin iyi olmaması normal. Bölüme girersem seçmeli dersleri bilgisayar tarafından alırım hep zaten.

Peki neden matematik-bilgisayar o tarz bölümleri önermiyorlar pek Bahçeşehirde de aynı şeyleri duydum, ulaşım olarak çok kolay zaten yeri merkezi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki neden matematik-bilgisayar o tarz bölümleri önermiyorlar pek Bahçeşehirde de aynı şeyleri duydum, ulaşım olarak çok kolay zaten yeri merkezi.

Bilgisayar istiyordum, olmadı (sıralamam 50000lerde). Ben de ilk başlara istediğim bilgisayar müh. yazcam, en sona da matematik bilgisayarı. Matematiğe de ilgim var. (:

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgisayar istiyordum, olmadı (sıralamam 50000lerde). Ben de ilk başlara istediğim bilgisayar müh. yazcam, en sona da matematik bilgisayarı. Matematiğe de ilgim var. (:

Önemli olan da okuduktan sonrası istediğin gibi olur umarım

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManitoN -- 31 Aralık 2014; 23:38:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManitoN

yazılım müh %50 bursluda okuyorum diğer konuda bazı soruları cevaplamıştım

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=41804181

merak ettiğiniz bir şey varsa sorunuz

-bursunuz hiçbir şekilde kesilmez
    -burslulara kötü davranma gibi bi şey hayatta olmaz
    -okul içinde yemek pahalıdır(terasta günlük menüler hesaplıdır) ama beşiktaşta her fiyat aralığında yemek bulabilirsiniz
    -okul küçüktür ve kalabalıktır bu yüzden sıkış tıkış ders işlersiniz(ilk 1 ay böyle gider sonra sınıfta 2 kişi kalırsınız)
    -okulun küçük olması ders sayısının da azlığını tetikler bu yüzden ders aralarında çok boşluk olur. sabah 9a sonra öğlen 3e ders koyarlar aralarda boş boş gezersiniz
    -ulaşım çok basittir her yerden otobüs minibüs vapur motor helikopter var
    -hazırlığın küçük bi kısmı beşiktaştadır, hazırlığı okuyacaksanız büyük ihtimalle mecidiyeköye düşersiniz.
    -mat-bilgisayar tarzı bölümler mezun olduğunda mühendis sıfatı alamayacağın için önerilmez(bir yazılım mühendisi ile neredeyse tamamen aynı dersleri görüyosun fakat mezun olduğunda o mühendis olarak çıkıyo sen bölüm okumuş olarak)
    -okulun yurtları için bu adrese bakınhttp://www.yurdum.bahcesehir.edu.tr/
    -hazırlık da burs kapsamındadır ama amerikadaki hazırlık değildir
    -konuda konuşulan okulda sabahlama hakkında bi bilgim yok bölümüm gereği çalışmaları evde de okulda da mail atarak yapabiliyorum zaten
    -diğer detaylı sorularınızı tanıtım günlerine gidip sorabilirsiniz. kupa kalem defter filan da alırsınız

bi sene daha bekle mühendislik yaz mı diyorsunuz? ilk senemdi bu çünkü, bekleme jokerim var hala.
    yurtlara baktım sadece resimler imkanlar falan var ücretlerden bahsettiğini göremedim bu arada.
    istanbulda olsam gidip sorucam zaten, denizlideyim. (:

• yemek 7 lira okulda ama lezzetli eğer zamanın varsa zaten çarşıya gidip yemek yiyicek birçok yer bulabilirsin 5 dk mesafede beşiktaş çarşısı. orda da balkan lokantası var, aynı kalitede yemek yiyebilecegin fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı orda da 7-8 lira civarında tutar. öğrenci işleri eğer ağzın laf yapıyorsa kandırabileceğin bi kurum(en azından hazırlık kampüsünde), beşiktaşta kiralar 2 kişi kalıcaksan en az 800 lirayı gözden çıkarman lazım, o parayada düzgün ev bulmak baya zor. 900 civarı daha eli yüzü düzgün evler bulursun ama sakın kendi şehrindeki evlerle kıyaslama beşiktaşta yeni bina yok içleri tadilatla yenilenen evler bulabilirsin en iyi ihtimalle. tabii serencebeyde 2000 dolara güzel evler var ararsan bulursun bahçeli, havuzlu, deniz manzaralı filan, eğer oraya çıkan olursa bi telefon kadar uzaklarındayım. eğer kolajden veya anadolu lisesinden gelmiyorsan biraz zorlanabilirsin başlarda ama sonra zaten ayak uyduruyorsun. beşiktaş'ta değilsen ulaşım çok kolay ama istanbul'da otobüse, metrobüse binmek işkence bence uzak dur. canın sıkılırsa taksime 10 dkya gidebilirsin dolmuşlarla. bunların dışında mesela bilgisayar müh. seçeceksin, eğer kampüste derslerini iyi tutarsan ilk 5 vs olursan, anlaşmalı firmalardan iyilerinde co-op yapabilirsin, mesela microsoft'ta. okula sık sık, microsoft, google vs den yetkililer gelip konferanslar veriyor, sertifikalar alabiliyorsun bu konferanslara katılarak, tabii bide bilg. müh. okuyacak arkadaşlara öncelikle şu başlığı okumalarını öneririm.

burdan da okul hakkında her türlü bilgiyi alırsınız ben tercih etmeden önce öyle yaptım.

biraz karışık oldu ama idare edin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.