Şimdi Ara

Bahçeden gelen patlama sesleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3- 4 gündür bu sorunu yasıoyrum.Bahçemde bir adet eski bir lamba yuvası ve genel bir sigorta kutusu bulunuyor.Sigorta kutusu degıstırelı bır 6 ay oldu.Lamba yuvasını da kendım 2 yıl once baglamıstım ve sıyah bantla kabloları toplamıstım.Neyse yagmurlar basladı bu sene aralıksız yagıyor.Bir aksam patlama sesi gelmeye basladı bahçeden(2 yıldır boyle bır patlama sıkıntısı yoktu.)




    Lamba patladı sandım ama yok calısıyor yanık kokusuda yok.Sonra aralıksız pat sesi gelmeye basladı.Ben basında beklerken olmuyor tabi.Ama lamba hala çalışıyor .En sonunda tum evın sigortası attı .Bende lambayı yuvadan soktum.Patlama sesleri kesildi tekrar taktım ama yıne basladı.Sorunun yuvadan oldugunu dusundum.Ama aradan 2 gun gecti yagmur kesıldı sımdı lambasız halde hala patlama sesi geliyor .Sigortadanmı yoksa lamba yuvasından mı anlamıyorum .3 tane kablodan böyle bir sesin çıkması normal mı ?.Yoksa bu sesi sigorta kutusumu cıkarıyor




  • ev içinde kullanılan malzemelerle, tesisatı çektiysen, içlerine yağmur suyu ve nem sızmıştır. bahçede, antigron kablo ve tesisat malzemeleri kullanılır.

  • Merhaba. Patlama esnasında evinizdeki ışıklarda kısılma oluyor mu?


    Sn.Dergul forumdaşımın bahsetmiş olduğu gibi kullanmış olduğunuz ürünler dış mekâna uygun değilse,yağmur yağması sonucu yağmur suyu sızmış olabilir.


    Kullandığınız armatür dış mekâna uygun olmalı,kablo ekleri vb. kısımlar iyi izole edilmelidir. Bant kullanılması gereken noktalarda normal izole bant yerine eriyen bant kullanmanız halinde su sızmasını önleyebilirsiniz. Veya su sızmasına karşı IP koruması olan buatlar içerisinde ekleri toplayıp dağıtabilirsiniz. Kullanacağınız kablo antigron NYM veya NYY kablo olmalıdır. Sistemi bu şekilde revize ederek yağmurdan koruduğunuzda,kuvvetle muhtemel sorununuz çözülecektir. Patlama sesinin sonucunda sigortanın atması,bir kısadevrenin meydana geldiğini gösterir.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.