Şimdi Ara

Bağlı köpeğin psikolojisi nasıl düzelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler önceki konulardanda anlayacağınız üzere köpek çok sakinken birden hırçın ısırmaya çalışan hırlayan bi köpek oldu bağlayınca. Zaten 2 yasında ve ben yeni sahiplendim sayılır. Bu köpeği bahçeye bıraksam zincir bağlamadan eskiye döner mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • köpek seni ısırmaya çalışıyorsa ciddi bir sorununuz var demek oluyor yani hiyerarşik olarak seni üstünde görmüyor demek oluyor bu. Sert çıkış kız biraz öyle davranınca ses tonunu yükseltme sadece kalınlaştırda. Ona senin daha üstün olduğunu göstermen lazım kısacası
  • Anladım teşekkür ederim düzeldi ama. Bahçeye boşladım şimdi iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barınaktan alınmış köpeklerin psikolojilerinde bozukluk olması normaldir, size agresif davranıyorsa eşittir sizi takmıyor demek doğru bir değerlendirme olmaz. Evet normal şartlarda size diş gösteren ısırma eğilimli hareketler yapan köpekler sizi lider olarak görmüyordur fakat tahmin ediyorum bu durum travmaya bağlı bir durum. Barınaklarda köpekler kendi aralarında sürekli bir üstünlüğü kabul ettirme mücadelesi içinde oluyor ve uykusuz biçimde stres altında tutuluyorlar zaman içinde bu durum psikolojik sorunlar yaratıyor. Sevdiğiniz yada güzel sözler söyleyip sevgiyle yaklaştığınızda o da size kendini sevdirmek istiyor olabilir. Bir chihuahua köpeğim var sevdiğim zaman kendini sevdiriyor ama hala korkuyu üzerinden atmış değil ve sevdirirken bile dişlerini göstermeye devam ediyor ama bir taraftan da kendini sevdirmek için yanıma geliyor sık sık hem hırlıyor hem elimi yalıyor. Yani agresif hareketlerinin sebebi korku olabilir sevgi ve sabır gerekecek bir haftada düzelme beklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.