Şimdi Ara

BAĞLAMA VE NEY ÇALMAYI BİLEN ARKADAŞLAR ve ÇALMAYI ÖĞRENMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben müzikle ilgilenmeyi istiyorum fakat gerek çevre koşullaları olsun maddi imkanlar olsun daha elime bir enstürman almış değilim. bağlama, ney gibi insanın ruhuna dokunan enstürmanlardan birini öğrenmeyi ve en iyi dostum olmasını istiyorum Sizlerden isteğim enstürman çalmayı bilen arkadaşlar forumda benim gibi olan arkadaşlara yardımcı olsa biyerde toplansak makul fiyatlarla eğitim verilse? Neden Dh de böyle güzel işler olmasın

• Hocam ben neyzenim..Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz. Benim tavsiyem, önceliğiniz ney olsun..Neden diye sormayın. Anlatmaya kalksam belki ömrüm yetmez, dilim varmaz zaten. Eğer Ney i hakikaten üflerseniz, söylediklerimi bir nebze daha derinden idrak edebilirsiniz. Şunu da belirtmeliyim: Her enstrümanı (sazı) icra etmek bazal bir yetenek gerektirir. Yeteneği olan herkes öğrenebilir yani. Fakat Ney i öğrenebilmek için yetenekten ziyade bir unsur vardır. Bu da "sabır" dır. Ancak buradan yeteneğin gereksiz olduğu anlamında bir pay çıkartmayın. Çünkü yeteneğiniz ne kadar iyiyse, siz de o kadar iyi olursunuz ve sabrınızla imtihan olmazsınız..Umarım Neyhane mize dahil olursunuz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için, neyin sesi gerçekten insanı huzurla dolduruyor. öğrenmeyi çok isterim ama neyapacağımı nerden başlıycağımı bilmiyorum, eğer ki siz ve sizin gibi dostlar yardımcı olurda forumda benim gibi ney öğrenmek isteyen arkadaşlara eğitim verse ne güzel olur. istanbul veya istanbul yakınındaysanız bizlere ney öğretme imkanınız varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedeninsan

Öncelikle çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için, neyin sesi gerçekten insanı huzurla dolduruyor. öğrenmeyi çok isterim ama neyapacağımı nerden başlıycağımı bilmiyorum, eğer ki siz ve sizin gibi dostlar yardımcı olurda forumda benim gibi ney öğrenmek isteyen arkadaşlara eğitim verse ne güzel olur. istanbul veya istanbul yakınındaysanız bizlere ney öğretme imkanınız varmıdır?

Maalesef Istanbul da değilim. Fethiye de yaşıyorum. Aslında çok şanslısınız çünkü bulunduğunuz yerde çok mühim üstadlar var. Onlarla irtibata geçin. Bunun dışında ücretsiz İSMEK kursları vardı yanlış bilmiyorsam. Doğru duruş ve teknikleri öğrendikten sonra tek yapmanız gereken bol bol çalışmak, üflemek..Mümkünse günde en az bir saatinizi ayırın. Hatta daha fazlasını. Ney inizle hasret gidermediğiniz tek bir gününüz bile olmamalı. Bunun dışında yine bol bol üstadları dinleyin. Özellikle taksim dinlemelisiniz. Ve onları taklit edin. Gerisi kendiliğinden gelecektir çalıştığınız sürece...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemresert

quote:

Orijinalden alıntı: nedeninsan

Öncelikle çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için, neyin sesi gerçekten insanı huzurla dolduruyor. öğrenmeyi çok isterim ama neyapacağımı nerden başlıycağımı bilmiyorum, eğer ki siz ve sizin gibi dostlar yardımcı olurda forumda benim gibi ney öğrenmek isteyen arkadaşlara eğitim verse ne güzel olur. istanbul veya istanbul yakınındaysanız bizlere ney öğretme imkanınız varmıdır?

Maalesef Istanbul da değilim. Fethiye de yaşıyorum. Aslında çok şanslısınız çünkü bulunduğunuz yerde çok mühim üstadlar var. Onlarla irtibata geçin. Bunun dışında ücretsiz İSMEK kursları vardı yanlış bilmiyorsam. Doğru duruş ve teknikleri öğrendikten sonra tek yapmanız gereken bol bol çalışmak, üflemek..Mümkünse günde en az bir saatinizi ayırın. Hatta daha fazlasını. Ney inizle hasret gidermediğiniz tek bir gününüz bile olmamalı. Bunun dışında yine bol bol üstadları dinleyin. Özellikle taksim dinlemelisiniz. Ve onları taklit edin. Gerisi kendiliğinden gelecektir çalıştığınız sürece...

kardeşim sağolasın, ismek i bende düşündüm biyerden başlamak gerek sonuçta. şu anda öğrenciyim cafelerde avmlerde boş boş gezmektense böyle şeylerle zamanı değerlendirmek istiyorum. inşallah öğrenebilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.