< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
bağıl harekette bir türlü anlamadığım bir şey [ÖNEMLİ] (2. sayfa)

-
-
evet ondan bahsediyordum zaten
yanlışım varsa düzeltin hocam;
tren içindeki yolcu bağıl hızı bulurken dışarıyı yere göre hızı+trenin hızı ile yorumlar. (yani yolcu yere göre hızı ve trenin hızının toplamını dışarıdaki hareketlinin hızından çıkarır.)
dışarıdaki gözlemci tren içindeki yolcuyu yolcunun yere göre hızıyla yorumlar. (yani gözlemci yere göre hızını yolcunun yere göre hızından çıkarır.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yere göre 5le gidiyorsa tren içinde 95m/s ile veya 105m/s ters yöne hareket etmeli hocam
-
dışarıdaki gözlemci yolcuyu yolcunun yere göre hızıyla yorumluyor diye anlıyorum ben hocam.
trene göre hızı (aynı yöndelerse) 95 olur.
yere göre hızı 5 ise dışarıdaki gözlemci onu 5 ile görür ben bu şekilde anladım.
eğer trene göre hızı trenle aynı yönde ve 5 ise yere göre hızı trenle aynı yönde 105 olur ve dışarıdaki hareketsiz gözlemci de onu 105 ile görür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 9 Mayıs 2022; 21:16:11 >
Evet hocam öyle. Vektör gösterip toplarsanız daha rahat anlayabilirsiniz/çıkarım yapabilirsiniz
-
hocam çözdük mü emin değilim umarım bu kısmı çıkmaz ya da direkt araçların birbirine göre hızı nehirde hareket kısmı vs. çıkar yoksa akli melekelerim beni terk ediyor.
şu ana kadar yazdıklarım doğru mudur doğru yolda mıyız
valla öyle mi hocam yoksa geçiştirmek için mi söylediniz
yani son durumda dışarıdaki gözlemci (sabitse) direkt yere göre hızı ile görüyor yolcuyu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 9 Mayıs 2022; 21:20:19 >
derin 1 OH
evet hocam zaten vektörlerden hemen sonra anlatılır bu konu. vektör kullanın daha rahat olur. dediğiniz gibi gözlemci sabitse yere göre hızıyla görür. ama gözlemci hareket ediyorsa iş değişir umarım onu anlamışsınızdır
-
tabii hocam konunun tamamında sorunlu değilim zaten sadece bu kısmı kafamı karıştırıyordu, sağ olun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X